Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرام گیل‌آبادی، کارگردان و مدیرعامل خانه تئاتر، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری برنا با اشاره به عدم حمایت دولت از تئاتر گفت: متاسفانه هنر تئاتر از چرخه حمایت دولت خارج شده و حمایتی که الان از آن صورت می‌گیرد بسیار نحیف و ضعیف است. بسیاری از کارگردانان و کسانی که کار تئاتر انجام می‌دهند، نمی‌دانند با چه پروژه‌ای مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون اغتشاشی که از جانب مسئولین تئاتر در سیاست گذاری‌ها شاهد هستیم به تمام ارکان تئاتر به‌ویژه رکن فکری و اندیشه آن که جدی‌ترین رکن است لطمه وارد کرده و درحال نابودی است.

وی ادامه داد: الان شرایط به سمتی رفته است که یک کارگردان یا تهیه‌کننده که کار تئاتر می‌کند در وهله اول باید فقط به فکر جذب تماشاگر باشد تا بتواند هزینه‌های خود را برگرداند. همین مسئله باعث می‌شود دغدغه‌های یک کارگردان به سمتی حرکت کند که دغدغه‌های فرهنگی نیست. چون پرداخت دستمزد بازیگران و عوامل نمایش، تمام فکر و دغدغه او می‌شود.

مدیرعامل خانه تئاتر با اشاره به مشکلاتی که عدم انعقاد قرارداد در تئاتر به وجود آورده است، بیان داشت: ما الان با یک پدیده‌ای در تئاتر مواجه هستیم و آن عدم وجود قراردادهاست. اکنون ما شاهد این هستیم که بسیاری از بازیگران و عوامل یک نمایش با تهیه‌کننده به صورت ضمنی توافق می‌کنند و هیچ قرارداد کتبی بین آنها منعقد نمی‌شود. اگر این افراد به تعهدات ضمنی خود عمل نکنند ما با حجم بسیاری از پرونده در شورای داوری خانه تئاتر مواجه می‌شویم. در حال حاضر یکی از معضلات ما همین موضوع است.

شهرام گیل‌آبادی با ارائه راهکار برای حل این موضوع افزود: مقامی که صلاحیت رسیدگی به این موضوع را دارد سیاست‌گذاران فرهنگ و هنر هستند نه صنف. متاسفانه صنف خودش زخم خورده سیاست‌گذاری‌های غلط است و کسانی که در خانه تئاتر کار می‌کنند خودشان قربانیان اصلی عدم برنامه‌ریزی سیاست‌گذاران هستند. با اینکه آنها باید این مشکل را حل کنند اما ما هم برنامه‌هایی داریم تا حقوق مادی و معنوی اهالی تئاتر به عنوان فرهنگی‌ترین قشر در دنیا حفظ شود. با تمام این وجود واقعیت این است روز به روز تنگناهای مالی که در دولت وجود دارد باعث نحیف و ضعیف‌تر شدن تئاتر می‌شود.

کارگردان نمایش «عاشقانه‌های خیابان» در ادامه با بیان اینکه هیچ تعرفه‌ای برای دستمزد بازیگران تئاتری وجود ندارد اظهار داشت: اکنون هیچ تعرفه و مبنایی برای دستمزد بازیگران وجود ندارد. در آینده هم نمی‌توان گفت دستمزد بازیگران طبق تعرفه مشخصی تعیین می‌شود. برای حل این مشکل راهکاری که خانه تئاتر در دستور کار دارد ایجاد قراردادهای تیپ است. انجمن‌ها و خانه تئاتر در حال کار روی این موضوع هستند تا آن را به مرکز اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد دهند تا این قرارداد ملاک دستمزدها قرار بگیرد. اما نمی‌توان گفت به‌زودی این مسئله حل می‌شود.

گیل‌آبادی در ادامه به موضوع تعرفه بلیت نمایش‌ها در سالن‌های مختلف اشاره کرد و بیان داشت: نمایش‌هایی که پروداکشن‌های وسیع و پرهزینه‌ای دارند قیمت بلیت‌شان بیشتر است. اینگونه نیست نمایشی که با 500 میلیون تومان تولید شده، بلیت 40 هزار تومانی داشته باشد و نمایشی هم که با 100 میلیون تومان تولید شده  بلیت آن 40 هزار تومان باشد. یکی از ضعف‌هایی که در تئاتر وجود دارد، همین نبودن ساز و کار مشخص در سالن‌هاست. هر سالنی برای خودش قیمت‌گذاری متفاوتی دارد.

وی با بیان راهکاری که خانه تئاتر برای حل این مشکل در پیش گرفته است افزود: مرکز هنرهای نمایشی یک چارچوب اولیه ای را تحت عنوان شورای صنفی نوشت و به خانه تئاتر تحویل داد اما مورد پذیرش قرار نگرفت. چون موضوع بسیار حساس و پیچیده است در حال کار روی آن هستیم تا بتوانیم به این موضوع هم سر و سامانی بدهیم. 

این کارگردان ادامه داد: واقعیتی که وجود دارد این است اقتصاد و سیاست در کشور ما مدام در حال تغییر است و هیچ ثباتی ندارد. با اینکه ما در حال کار روی شورای صنفی هستیم اما نمی‌توان نادیده گرفت که ارزش پول رو به روز در حال تغییر است و هیچ مبنایی نمی‌توان برای آن درنظر گرفت. نمی‌توان میزان دستمزد بازیگران، تعرفه بلیت‌ها و... را بر مبلغی مشخصی استوار کرد چون ارزش پول ملی هر روز رو به کاهش است. تنها کاری که می‌تواند به تئاتر کمک کند حمایت دولت از آن است. اگر تئاتر مورد حمایت قرار نگیرد هم این هنر هم اهالی آن دچار لطمه‌های جبران ناپذیری می‌شوند.

خبرنگار: الهام مرادی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تئاتر نمایش خانه تئاتر شهرام گیل آبادی دستمزد بازیگران عاشقانه های خیابان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۲۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، میزگرد «مطالبات کارگران؛ از امنیت شغلی تا مزد عادلانه» با هدف بررسی لایحه اصلاح قانون کار دولت در آستانه هفته کارگر با حضور محسن باقری (نماینده کارگری عضو شورای عالی کار) و علی‌حسین رعیتی فرد (معاون روابط کار و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در یک برنامه تلویزیونی برگزار شد.

در این میزگرد، محسن باقری (نماینده کارگری عضو شورای عالی کار) اظهار کرد: اصلی‌ترین مطالبه کارگران ما امنیت شغلی است و در دیدارهای اخیر رهبر انقلاب با کارگران نیز ایشان نظر مساعدی در قبال آن داشتند.

وی افزود: مجلس نیز در این دوره تلاش‌های بی‌نتیجه‌ای در حوزه تبدیل وضعیت شاغلان داشت. در سال گذشته با واگذاری برخی برندها مثل داروگر و... و اقداماتی ذیل عنوان کوچک‌سازی دولت مشکلاتی برای کارگران نیز مواجه بودیم. برخی کارخانه‌ها را می‌گیرند و وقتی می‌بینند سود ساخت و ساز بیشتر است، تولید کارخانجات تعطیل می‌شود.

باقری با اشاره به موضوع جهانی‌سازی قیمت‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سنوات اخیر گفت: گران‌سازی انرژی با توجیهات نادرست باعث شد تولیدات ما به سمت دلاری شدن برود و مزد کارگران ما ریالی بماند. به هرحال خصوصی‌سازی، گران‌سازی قیمت‌ها و آزادسازی و موقتی‌سازی نیروی کار امروزه به چالش اصلی کارگران ما بدل شده است.

او در پایان ابراز امیدواری کرد: امید است با اصلاح قانون کار و دائمی شدن قراردادها، امنیت شغلی در کشور افزایش یابد.

شرایط اخراج کارگر در ماده ۲۷ قانون کار مشخص خواهد شد

در ادامه علی حسین رعیتی فرد با اشاره به اهمیت امنیت شغلی کارگران اظهار کرد: با آسیب‌شناسی ما و تاکید رهبری و رئیس جمهور بر امنیت شغلی ما کمیته‌هایی را با حضور شرکای اجتماعی خود برگزار کردیم که در نهایت به یک لایحه درباره اصلاح قانون کار رسیدیم.

وی افزود: وزارت کار پیشنهاد داده است که کارگران دارای کار مستمر پس از ۵ سال به قرارداد دائمی برسند. ماده ۲۷ هم نیاز به اصلاح داشت تا کارفرما بتواند با کارگرانی که تولید را دچار اخلال می‌کنند متناسب با آیین‌نامه‌های انضباطی برخورد کند تا عدالت میان هردو گروه ایجاد شود.

رعیتی فرد تصریح کرد: در بحث اجرای طرح طبقه‌بندی برای بهبود مزد کارگران نیز در همین راستا در دستور کار قرار گرفته است.

معاون روابط کار وزیر کار اظهار کرد: برای اولین فرصت این لایحه اصلاح قانون کار به مجلس بعدی (دوازدهم) تقدیم خواهد شد.

در ادامه این میزگرد محسن باقری تصریح کرد: بحث عبارت «اگر در قرارداد مدت زمان قید نشود» از ماده هفت قانون کار حذف شده است. از امسال نیز کلیه کارگرانی که مشمول ماده ۷ هستند باید در ادارات کار رای مساعد بگیرند.

معاون روابط کار وزیر تعاون افزود: آیین نامه مصوب دولت قبل باید تبدیل به قانون شود تا تمامی ارکان روابط کار به آن مقید باشند. ما در قانون بیمه بیکاری نیز مشکل داریم و به دنبال این برنامه در این قانون هستیم که استفاده کننده از بیمه بیکاری در چهارچوبی بتواند به کار بازگردد.

اخراج کارگران قبل از ۵ سال و دائمی شدن قرارداد کار مستمر با رای مراجع حل اختلاف!

رعیتی فرد تصریح کرد: اگر کارفرما قبل از اتمام قرارداد نیروی کار را اخراج کند، باید در مراجع حل اختلاف در ادارات کار مسئله را حل کند. اگر در قانون پیشنهادی کارفرما بخواهد قبل از ۵ سال کارگر را اخراج کند، باید مراجع حل اختلاف ما موضوع را تایید کنند تا کارگر اخراج شود.

محسن باقری در ادامه این میزگرد با اشاره به اهمیت سازوکار شورای عالی کار در تعیین مزد گفت: بهترین ساختار موجود برای حل مسئله مزد شورای عالی کار است و مجلس وظایف دیگری دارد و بدیل نمی‌تواند باشد.

وی ادامه داد: درباره تعداد اعضای شورای عالی کار و اینکه عادلانه است، از ناحیه گروه کارگری بحث وجود دارد اما به هرحال ساختار تعیین مزد سه جانبه است و این مزیت مهمی است که نباید آن را فراموش کرد.

عضو شورای عالی کار تاکید کرد: ما برای تعیین مزد مبانی داریم و دو بحث تناسب نرخ تورم و سبد حداقل معیشت کارگری برای تعیین مزد ملاک است. مزد نیز باید هزینه‌های زندگی را پوشش دهد. ما مسئولیت کاری که کردیم را برعهده می‌گیریم و همیشه پای میز مذاکره هستیم و برای توافقات بهتر همیشه در صحنه هستیم.

در ادامه علی حسین رعیتی فرد در پاسخ به این نظرات اظهار کرد: شیوه تعیین حداقل مزد در دنیا متفاوت است. یکی از شیوه‌ها اخذ مشورت از شرکای اجتماعی و تعیین مزد توسط دولت است و شیوه دیگر توافق سه جانبه میان شرکای اجتماعی است. سازمان‌های جهانی همه این شیوه‌ها را تایید می‌کنند. اکنون شورای عالی کار نمی‌تواند بدون تصمیم مزدی کشور را منتظر توافق خود نگه دارد و ما در نهایت نمی‌توانیم بازار کار را بدون تصمیم مزدی رها کنیم.

وی تاکید کرد: مجلس عصاره ملت است و نماینده کارگران، کارفرمایان و همه گروه‌ها در مجلس هستند و اشراف خوبی به شرایط کشور دارند. مجلس می‌تواند با اخذ نظرات کارفرمایان و کارگران در مجلس، به عدد عادلانه‌ای برسند. البته دولت نیز پیشنهادات مزدی خود را می‌دهد. سازمان جهانی کار نیز حاکمیت داخلی کشورها را زیر سوال نمی‌برد و با این موضوع مخالفت نخواهد کرد.

از نظر امام خمینی پذیرش مزد اندک از روی ناچاری ایراد شرعی دارد

محسن باقری در پاسخ به این بحث بیان کرد: شورای عالی کار در موضوعات مختلف به جز مزد هم تصمیم می‌گیرد. درمورد دستمزد نیز عقدی عهدی و رضایی است و اگر کسی مجبور به کار با مزد اندک باشد، از نظر شرعی ایراد دارد. نظر امام خمینی نیز از نظر فقهی این است که اگر کارگری بخاطر فشار مالی و خانواده مجبور به کار و قراردادی شود، آن قرارداد ایراد شرعی دارد.

وی تصریح کرد: اینکه رضایت کارگران در شورای عالی کار اخذ شود، بخاطر همین مبنای فقهی است که مورد تایید شورای نگهبان است و مکانیزم رضایت کارگران در شکل پیشنهادی جدید دولت مشخص نشده و ناگزیر مخالفت گروه کارگری با طرح واگذاری تصمیم مزدی به مجلس را شاهد هستیم.

معاون روابط کار وزیر تعاون با اشاره به تغییرات کاهشی نرخ تورم برمبنای ارائه شده از سوی دولت گفت: مطالبات انباشته مزدی طی سال‌های گذشته را نمی‌توان یک شبه حل شود. ما در سه سال گذشته ۱۱۹ درصد افزایش مزد داشتیم که بی‌سابقه است. البته مشکل کارگران با این افزایش حل نمی‌شود اما دولت در راستای حل مسئله نسبت مزد و تورم درحال برنامه ریزی است.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898928

دیگر خبرها

  • واکنش عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: تورم ۱۲۶ درصد بالا رفت، حقوق ۱۱۹ درصد
  • معاون وزیر کار : دستمزد کارگران در کنار افزایش تورم تقریبا رشد کرده
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • اسموتریچ خواستار ترور رهبران حماس، نابودی کامل غزه و تحریم دولت رام‌الله شد
  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • پرداخت هزینه‌های خدماتی و درمانی بیماران سرطانی توسط دولت، به زودی
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • لیست قیمت اتحادیه لوله کشی گاز تعرفه نظام مهندسی، دستمزد و قیمت لوله گاز ۱۴۰۳ (
  • تحلیلگر صهیونیست: اسرائیل در آستانه شکست کامل و نابودی است