Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@20:38:55 GMT

گزارش| پاسخ مناسب روسیه به ادعای موشکی بولتون

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۹۲۰۲۴

گزارش| پاسخ مناسب روسیه به ادعای موشکی بولتون

سخنگوی وزارت خارجه روسیه، در پاسخ به ادعای جدید "جان بولتون" درباره اینکه روسیه فناوری‌ موشک‌های مافوق صوت را از آمریکا سرقت کرده، گفت: نمونه‌های متعددی از دزدی‌های واشنگتن، از جمله غارت اموال دیپلماتیک روسیه وجود دارد. ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲ بین الملل اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "ماریا زاخارووا" سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به اظهارات اخیر "جان بولتون" مشاور رئیس جمهوری آمریکا در مسائل امنیت ملی درباره اینکه روسیه فناوری‌های موشکی را از ایالات متحده سرقت کرده، به موضوع توقیف اموال و ساختمان‌های دیپلماتیک روسیه توسط دولت آمریکا اشاره کرد و گفت: «جالب است محاسبه کنیم که آمریکا از کشورهای مختلف جهان چه مقدار فناوری ربوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بررسی این مسئله به وقت زیادی نیاز دارد و باید به رویدادهای تاریخی متعدد و همچنین اطلاعات دوران معاصر زیادی رجوع کنیم.»

این دیپلمات روس یادآور شد: «اگر جان بولتون به مسئله دزدی اشاره کرده، من هم به این مسئله اشاره می‌کنم که دولت ایالات متحده ساختمان‌های کنسولگری روسیه در شهرهای سیاتل و سانفرانسیسکو را به سرقت برده است. ضمن اینکه مهمتر از آن ربودن تعدادی از شهروندان روسی توسط آمریکا در کشورهای ثالث است. بنابراین باید به آقای بولتون گفت اگر مسئله بر سر دزدی است، آنچه به روسیه تعلق دارد و شما ربوده‌اید را پس بدهید.»

روسیه حتی روی دفاع در برابر موشک‌های مافوق صوتی که هنوز آمریکا ندارد، هم کار می‌کند

روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا»، چاپ مسکو نیز در تحلیلی در این رابطه نوشته است: "جان بولتون" مشاور دونالد ترامپ روز چهارشنبه در مصاحبه با رادیو «صدای آمریکا»، روسیه را به سرقت فناوری‌های آمریکایی از جمله در رابطه با تولید موشک‌‌های مافوق صوت متهم کرد. وی در این مصاحبه در تفسیر حادثه انفجار اخیر رخ داده در یک پایگاه نظامی در منطقه آرخانگلسک روسیه مدعی شد که این حادثه نشان دهنده تلاش روسیه برای پیشرفت در زمینه تولید موشک‌های حامل سلاح‌ هسته‌ای است

پیش از این "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا نیز مدعی شده بود که آمریکا دارای توانایی‌های مدرن تری در عرصه موشکی در مقایسه با روسیه است.

ترامپ در صفحه تویئتر خود نوشته بود، آمریکا از انفجار رخ داده در جریان آزمایش موشک دارای سوخت مایع در پایگاه نظامی در منطقه آرخانگلسک روسیه اطلاعات زیادی بدست آورده است. به گفته وی، واشنگتن فناوری‌های مشابهی در اختیار دارد، هر چند مدرن‌تر از  فناوری روسی است.

در پاسخ به این ادعا "دمیتری پسکوف" سخنگوی سخنگوی کرملین اعلام کرد سخنان رئیس جمهوری آمریکا درباره توسعه توان موشکی ایالات متحده برای مقامات مسکو خبر تازه‌ای نیست. طی چند سال اخیر بارها از زبان مقامات نظامی آمریکایی، شنیده شده که این کشور در حال اجرای برنامه‌های تحقیقاتی این چنینی است و مسلماً عجیب این بود، اگر آمریکا بعنوان قدرت بزرگ جهانی است که هزینه نظامی آن بیشتر از تمامی کشورهای جهان است، چنین برنامه‌هایی نداشته باشد.

سخنگوی کرملین همچنین تأکید کرد که روند توسعه روسیه در عرصه تولید تسلیحات نظامی جدید تا سطح قابل توجهی نسبت به سایر کشورها پیشرفته‌تر و  نسبتاً منحصربه فرد است.

بر اساس اطلاعات وزارت دفاع روسیه، انفجار در یک پایگاه نظامی در منطقه آرخانگلسک روز پنجشنبه گذشته، در تاریخ 8 آگوست (17 مرداد ماه) در زمان آزمایش به روی یک موشک دارای سوخت مایع رخ داد. البته جزئیات این حادثه به دلیل محرمانه بودن این برنامه فاش نشده است. شرکت «راس اتم» روسیه از کشته شدن پنج نفر و همچنین زخمی شدن سه تن دیگر از متخصصانی که روی این آزمایش کار می‌کردند، خبر داده است.

مقامات روس امکان انتشار مواد رادیواکتیو در منطقه پس از این حادثه، آنطور که برخی رسانه‌های غربی مدعی شده‌اند را تکذیب کرده و یادآور شده‌اند که تردیدی درباره تامیت امنیت شهروندان روسی در مناطق مجاور این منطقه نظامی وجود ندارد.

سرگرد "ولادیمیر دورکین" کارشناس مسائل نظامی که زمانی ریاست مرکز تحقیقات علمی وزارت دفاع روسیه را بر عهده داشت، در واکنش به ادعای مقامات واشنگتن یادآور شده است که روسیه نمی توانسته فناوری مافوق صوت را از آمریکا ربوده باشد، برای اینکه برنامه کار بر روی سلاح‌های مافوق صوت از مدتها قبل از آمریکایی‌ها و در زمان اتحاد جماهیر شوروی آغاز شده بود، در حالیکه این طرح در آمریکا جدید است.

لازم به یادآوری است که چند ماه قبل در پنتاگون اعلام شد که وظیفه رسیدن به روسیه و چین در زمینه تولید سلاح‌های مافوق صوت، از جمله وظایف پیش روی صنایع نظامی و دفاعی آمریکا قرار گرفته است.

کار به روی برنامه توسعه تسلیحات مافوق صوت در روسیه مدت‌ها قبل از آمریکا آغاز شده بود

به نوشته این روزنامه، روسیه بسیار قبل از آمریکا شروع به تولید موشک‌های مافوق صوت کرده و در حال حاضر هیچ کس در جهان چنین سلاح‌هایی را در اختیار ندارد. واقعیت این است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی کار به روی این سلاح‌ها مسکوت ماند،  ولی متوقف نشد و سپس پس از خروج آمریکا از پیمان مربوط به سپر ضدموشکی در سال 2001 ، این طرح‌ها بار دیگر مورد توجه قرار گرفته و با قدرت تازه‌ای آغاز شده و در سال 2005 نتایج مثبتی در زمینه آزمایشات موشک‌های مافوق صوت به دست آمد.

 در همان زمان "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده بود: «ما در حال کار بر روی سامانه‌های راهبردی جدیدی هستیم که هیچ کس در جهان آنها را در اختیار ندارد. ما روی سلاح‌های مافوق صوت کار می‌کنیم که تحول زیادی در عرصه تسلیحات نظامی به وجود می آورد و عملاً کسی قدرت مقابله با آن را ندارد.» پوتین سپس در ماه مارس سال 2018 در پیام سالانه خود به مجمع فدرال روسیه از پایان تولید این نوع سلاح‌ها خبر داد.

سرهنگ "الکساندر اوچینیکوف" کارشناس نظامی در گفت‌وگو با این روزنامه یادآور شه است: «مجتمع صنایع نظامی روسیه علاوه بر ساخت انواع جدید سلاح‌های مافوق صوت، روی سیستم‌های دفاعی در برابر این سلاح‌ها نیز کار کرده است.»

این کارشناس با اشاره به اینکه دقیقا چنین وظیفه‌ای را ولادیمیر پوتین در دستور ماه مه خود برای توسعه نیروهای مسلح و صنایع دفاع روسیه تعیین کرده بود، افزود: «مسلماً آمریکا نگران وجود چنین تسلیحات نظامی جدیدی در روسیه است. به همین دلیل آنها علاقه زیادی به این آزمایشات به ویژه به آزمایشات ناموفق در این زمینه نشان می دهند و اظهارات و تفاسیر رسمی، پیش بینی‌های مختلفی از سوی مقامات بلندپایه آمریکایی در این باره شنیده می‌شود.»

آمریکا به دنبال بهانه برای یافتن آزادی عمل در توسعه برنامه موشکی خود است

پیش از این خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع خبری خود در دولت ایالات متحده اعلام کرد که در کاخ سفید بر این عقیده هستند که آزمایشات صورت گرفته در روسیه به روی موشک‌های کروز مافوق صوت مسئله تمدید پیمان استارت-3 را زیر سئوال برده است.

در همین رابطه "ولادیمیر ارماکوف" مدیر بخش عدم گسترش و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه معتقد است که آمریکا هدفمندانه با هدف جلوگیری از تمدید پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی معروف به «استارت-3»، بهانه‌تراشی می‌کند.

واکنش کرملین به سخنان ترامپ درباره فناوری‌های موشکی آمریکاانفجار در پایگاه آزمایش موشک روسیه 2 کشته برجای گذاشتدیپلمات روس: آمریکا هدفمندانه به دنبال عدم تمدید پیمان «استارت-3» است

این دیپلمات بلندپایه، تلاش واشنگتن برای مرتبط دانستن تمدید این پیمان با آزمایشات به روی "موشک‌های کروز مافوق صوت" در روسیه، به ویژه در رابطه با حادثه انفجار اخیر در پایگاه نظامی در منطقه «آرخانگلسک» را بی پایه و اساس نامیده و یادآور شد، چنین اظهاراتی از سوی آمریکایی‌ها تنها بهانه جویی برای جلوگیری از تمدید این توافق‌نامه و یافتن آزادی عمل کامل آنها برای افزایش تعداد زرادخانه‌های هسته‌ای این کشور است که مسلماً به ثبات راهبردی و امنیت بین المللی آسیب جدی می‌رساند.

انتهای پیام/

R1445/P/S8,89,1128/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "روسیه" اخبار "آمریکا"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار روسیه اخبار آمریکا اخبار روسیه اخبار آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۲۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی

بین الملل تابناک: سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن، حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق، تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید، شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی و هراس وزیر دفاع آمریکا از توان تسلیحاتی ایران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن

نیروهای مسلح یمن بامداد شنبه شب سرنگونی پهپاد «ام‌کیو-۹» متعلق به ارتش آمریکا در آسمان استان صعده در شمال یمن را سرنگون کرد.

نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که این پهپاد در حین انجام مأموریت خصمانه خود با موشک مناسب که به نام آن اشاره نشده هدف قرار گرفته شد.

در ادامه بیانیه ارتش یمن آمده است که یک کشتی نفتی انگلیسی به نام (ANDROMEDA STAR) در دریای سرخ نیز با موشک دریایی مناسب هدف حمله قرار گرفت.

یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین اعلام کرد که این سری از عملیات برای یاری ملت مظلوم فلسطین و نیز حمله آمریکا و انگلیس به کشورمان صورت گرفته است.

در پایان این بیانیه نیز تأکید شده که عملیات نظامی ارتش یمن تا شکسته شدن محاصره غزه و توقف حملات به آن ادامه خواهد یافت.

ساعاتی پیش بود که یک مقام آمریکایی به شبکه «سی بی اس» این کشور، سرنگونی پهپاد ارتش ایالات متحده در سواحل یمن را تأیید کرد.

این مقام آمریکایی البته اشاره‌ای به علت سرنگونی نکرد و نگفت به خاطر نقص فنی بوده یا هدف حملات ارتش یمن قرار گرفت.

این پهپاد ساخت جنرال اتمیکس است که بالغ بر ۳۲ میلیون دلار قیمت دارد. پیش از این، نیروهای مسلح یمن در ماه نوامبر هم یک پهپاد از همین نوع را شکار کرده بودند.

حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق

حمله ساعاتی پیش به میدان گازی در سلیمانیه در کردستان عراق، ۴ کشته برجای گذاشته است.

 دولت محلی کردستان عراق ضمن تأیید این حمله به میدان گازی «کورمور» در استان سلیمانیه در شمال عراق، اعلام کرد که در این حمله ۴ کارمند خارجی که به تابعیت آنها اشاره نکرده، کشته شدند.

دولت کردستان عراق به شمار زخمی های احتمالی و عامل این حمله موشکی هیچ اشاره ای نکرده است.

ساعاتی پیش بود که منابع امنیتی در تشریح حمله به میدان گازی شمال عراق گفتند: میدان گازی «کورمور» در شهر «چمچال» در استان سلیمانیه با موشک کاتیوشا مورد حمله قرار گفت و شماری کشته و زخمی برجای گذاشت.

منابع امنیتی به شمار کشته ها و زخمی ها اشاره نکرده بودند.

وزارت نیروی عراق نیز در این باره گزارش داد که به دنبال حمله به میدان گازی «کورمور» در استان سلیمانیه، خدمات پمپ بنزین‌های این منطقه متوقف شد.

دولت اقلیم کردستان عراق ساعتی پیش نیز در این ارتباط اعلام کرد که در نتیجه حمله به میدان گازی کورمور در سلیمانیه انتقال ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات ساعت برق به منطقه متوقف شده است.

این در حالی است که مقامات شهرداری چمچمال که محل حمله موشکی بوده، در این باره اعلام کردند: این حمله با یک پهپاد انجام شد که به ساختمان در حال ساخت داخل میدان گازی کورمور اصابت کرد.

تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید

رویترز به نقل از یک مقام مطلع کاخ سفید اعلام کرد که دیدار از پیش‌ برنامه‌ریزی شده جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در ماه آتی میلادی به تعویق افتاده است.

 این مقام کاخ سفید در این رابطه گفت: ما مشتاق بازدید رئیس‌جمهور اردوغان از کاخ سفید در زمانی که برای طرفین مساعد باشد هستیم. ما نتوانستیم برنامه‌های‌مان را تطابق دهیم و نمی‌توانیم در این زمان هیچ برنامه دیداری را به شما اعلام کنیم.

مطابق با گزارش‌ها، ایالات متحده پیشتر از اردوغان دعوت کرده بود تا در تاریخ ۹ مه به ترکیه سفر کند.

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنج‌شنبه اعلام کرده بود که جو بایدن هم‌اکنون هیچ برنامه‌ای برای دیدار با رجب طیب اردوغان ندارد.

کربی در رابطه با سفر احتمالی اردوغان به واشنگتن و بازدید از کاخ سفید گفته بود: هنوز هیچ برنامه خاصی برای بازدید رئیس‌جمهور اردوغان وجود ندارد و من هیچ نظر خاصی در این رابطه ندارم.

شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی

آژانس «عملیات دریایی انگلیس» (UKMTO) اعلام کرد که روز جمعه یک کشتی در نزدیکی سواحل یمن هدف دستکم ۲ موشک قرار گرفت و آسیب دید.

این آژانس امنیت دریایی گفت که این حادثه در نزدیکی سواحل بندر «مخا» در یمن رخ داد و تاکنون کسی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

این آژانس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که بر اثر حمله اول «انفجاری در نزدیکی این کشتی رخ داد که خدمه کشتی آن را احساس کردند.»

بر اساس این گزارش، «به نظر می‌رسد که حمله دوم با ۲ موشک انجام شد که خساراتی به کشتی وارد کرد.»

پیش از آن شرکت امنیت دریایی «آمبری» انگلیس گزارش داده بود که حمله‌ای در سواحل مخا رخ داده است.

این شرکت با اعلام اینکه «سه موشک مشاهده شده است» افزود: یک تانکر حامل پرچم پاناما، نزدیک‌ترین کشتی به این موشک‌ها بوده است. این کشتی پیشتر تحت مالکیت انگلیس بود و در نوامبر ۲۰۲۳ مالکیت آن تغییر کرد.»

آمبری اعلام کرد که این کشتی در حال حاضر در «سیشل» ثبت شده و در زمینه «تجارت مرتبط با روسیه» فعالیت می‌کند و از «پریمورسک» روسیه در حال حرکت به «وادینار» در هند است.

هراس وزیر دفاع آمریکا از توان تسلیحاتی ایران

 لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در هراس از توان موشکی و پهپادی ایران و با نادیده گرفتن عملیات وعده صادق و حمله به رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران باید سیستم های تسلیحاتی خود را مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش "آناتولی" آستین با نادیده گرفتن موفقیت عبور موشک های ایران از لایحه های پدافند هوایی رژیم اسرائیل که ادعای غیرقابل نفوذ بودن آن را داشت, به خبرنگاران گفت: "از این حمله درس زیادی آموخته شده است."

وی ادعا کرد: آنها از مهمات زیادی استفاده کردند و هدف آنها تحمیل خسارت قابل توجه در اسرائیل بود.

آستین در ادامه ادعاهای خود گفت؛ "ایران باید کارآمدی سیستم های تسلیحاتی و برنامه ریزی خود را بررسی کند. فکر می کنم اسرائیل نشان داده است که توانایی قابل توجهی برای دفاع از خود دارد."

 

دیگر خبرها

  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • شکست ادعای موشک‌های فتوشاپی با حمله وعده صادق
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج