Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت بهداشت اعلام کرد که به دنبال پیگیریهای این وزارنخانه برای برخورد با آنچه "سوداگران طب ایرانی و سنتی و دخالت‌های غیرمجاز و خطرآفرین در درمان" خوانده، اخیرا حکم قطعی محکومیت برای دو تن صادر شده است. در همین راستا مدیرکل نظارت بر درمان وزارت بهداشت از مردم خواسته که با هوشیاری در انتخاب شیوه‌های درمان صحیح، سلامت خود را تضمین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، چند سالی است که وزارت بهداشتی‌ها همواره از دامی می‌گویند که برخی زیر سایه نام طب ایرانی، دین و طب اسلامی برای سلامت مردم پهن کرده‌اند و حتی با بدیهی‌ترین مسائل پزشکی مانند تزریق واکسن مخالفت می‌کنند که با این کار آن‌ها، برخی از مردم علاوه‌ بر از دست دادن مال‌شان، جان خود را نیز از دست می‌دهند.

متاسفانه برخی از بیماران هم حتی کسانی که از بیماری‌های سخت و صعب‌العلاج رنج می‌برند، حرف این مدعیانِ درمان را قبول کرده و روند درمانی‌شان را نیمه‌کاره رها می‌کنند؛ بی‌خبر از اینکه برخی از این افراد بدون اینکه مدارج علمی طب سنتی یا طب رایج و احتمالا علوم دینی را طی کرده باشند، بدون بهره از هرگونه دانش شناخت بدن و قواعد حاکم بر آن و خواص گیاهان دارویی و مداخلات دارویی آن‌ها با داروهای شیمیایی، صرفا با استنباط شخصی از روایات طبی که در مورد اکثر آن‌ها بررسی‌های لازم از نظر اعتبار و دلالت و ... توسط علمای حدیث انجام نشده، به ساخت دارو می‌پردازند و در این مسیر به نام دین، انواع بیماران قلبی، سرطانی و ... را از کلیه درمان‌های ثابت شده محروم می‌کنند.

در همین راستا، دکتر علیرضا عسگری - مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به محکومیت دو تن از سوی دادسرای ویژه روحانیت که به نام طب ایرانی و سنتی در امر درمان مردم دخالت می‌کردند،  گفت: افراد و موسساتی که در حوزه طب ایرانی به درمان مردم مبادرت می‌کنند، مکلفند مجوزهای قانونی لازم را از طریق وزارت بهداشت دریافت کنند. بر همین اساس آیین‌نامه‌های تاسیس و اشتغال در هر سطح در این حوزه هم از سوی وزارت بهداشت تبیین شده است.

وی افزود: باید توجه کرد که یکی از وظایف مهم نظارتی وزارت بهداشت، صیانت از سلامت مردم و جلوگیری از هر گونه دخالت غیرمجاز و خطرآفرین برای مردم است. در این راستا یکی از افرادی که به طور وسیع در سطح کشور و بدون داشتن تحصیلات و مهارت‌های لازم و تایید شده از سوی وزارت بهداشت و البته بدون دریافت مجوزهای لازم، اقدام به مداخله در امور درمان کرده بود که برابر گزارش‌های معاونت طب سنتی وزارت بهداشت منجر به بروز مشکلات چشمگیری در حوزه درمان شده بود، با پیگیری‌های وزارت بهداشت و همکاری و کمک قوه قضاییه و به‌ویژه دادگاه ویژه روحانیت رای محکومیت قطعی برای این فرد صادر شد.

عسگری با بیان اینکه بر اساس این رای قطعی حوزه درمان کشور مکلف به پیگیری و تعطیلی کلیه بخش‌های مرتبط با این فرد شده است، گفت: هوشیاری مردم در انتخاب شیوه‌های درمانی صحیح و شناخت از تهدیدهای سلامت در این حوزه، می‌تواند ضامن قابل‌ قبولی برای تامین سلامت مردم باشد. وزارت بهداشت هم مکلف است به عموم جامعه در عرصه طب ایرانی آگاهی رسانی کند.  

عسگری ادامه داد: بسیاری از کسانی‌که مسیر درمان‌های معقول پزشکی را به دلیل توصیه‌های نابجای افراد غیرمتخصص رها کرده‌اند، همه از این سیستم به طور جدی متضرر شده‌اند و بر همین اساس وظیفه ذاتی وزارت بهداشت جلوگیری از آسیب بیماران است که خوشبختانه در این پرونده منجر به حصول نتیجه شد.

مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت ضمن تشکر از قوه قضاییه برای همراهی در رسیدگی به این پرونده، اظهار کرد: در عین حال از همه رسانه‌هایی که در این عرصه به وزارت بهداشت کمک می‌کنند نیز تشکر می‌کنیم.

عسگری با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت با طب ایرانی سنتی مخالف نیست، گفت: وزارت بهداشت با اشکال غیرمسئولانه، غیر علمی و بدون مستند و شواهد لازم که منجر به ارائه درمان غلط یا اختلال در مسیر درمانِ درست می‌شود، مخالف است. بنابراین با هرکسی که در این زمینه تخلفی که منجر به صدور آراء محکومیت از مراجع ذی‌صلاح شود، برخورد خواهد کرد.

وی تاکید کرد: بنابراین وزارت بهداشت با طب ایرانی نه‌تنها مخالف نیست، بلکه موافق اشکال سازنده و مبتنی بر شواهد علمی آن است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت طب ایرانی دادسرای ویژه روحانیت مدعیان طب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۰۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در شهرستان فیروزه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست شبکه بهداشت و درمان فیروزه گفت: در بازدید کارشناسان بهداشت محیط در طرح سلامت نوروزی از واحد‌های صنفی تهیه و توزیع مواد غذایی شهرستان مقدار یک تن مواد غذایی فاسد و غیر مجاز، جمع آوری شد و همزمان با هفته زمین پاک با همکاری شهرداری فیروزه در جایگاه دفن زباله معدوم سازی شد.

محبوبه مهماندوست افزود: این مواد فاسد و تاریخ مصرف گذشته شامل انواع بیسکویت و کیک، نوشابه و نوشیدنی‌های گازدار، انواع شیرینی، شکلات و تنقلات فاقد مشخصات بهداشتی بوده است.

وی حفظ ایمنی غذایی مردم و ارتقای بهداشت عمومی جامعه را از اهداف اجرای طرح کنترل و نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی عنوان کرد گفت: با واحد‌های صنفی متخلف برخورد جدی، قاطع و قانونی می‌شود.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان فیروزه  تاریخ تولید وانقضا، مجوز و پروانه ساخت وزارت بهداشت، آدرس کارخانه، نام محصول و مواد تشکیل‌دهنده، رعایت شرایط نگه داری بهداشتی را به‌عنوان شش مشخصه اصلی مواد غذایی برشمرد وافزود: مردم هنگام خرید مواد غذایی به این مشخصات دقت کرده و تخلفات احتمالی را به بازرسان شبکه بهداشت و درمان فیروزه و یا به شماره ۱۹۰ سامانه ارتباط مردمی وزارت بهداشت گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل «سپند»
  • بهداشت و سلامت جایگاه ویژه‌ای در اسلام دارد
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • بیش از 95 درصد مردم چهارمحال و بختیاری به شاخص‌های سلامت دسترسی دارند
  • معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در شهرستان فیروزه