Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-26@01:02:06 GMT

تاثیر تحریم های آمریکا بر دانشگاه تربیت مدرس

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۱۳۶۴

رئیس دانشگاه تربیت مدرس از قطع همکاری‌های مشترک تعدادی از دانشگاه‌های قوی اروپا با این دانشگاه بر اثر تحریم‌های آمریکا طی شش ماه اخیر خبر داد و گفت: البته برخی دانشگاه‌های برتر از کشورهای چین و فرانسه نیز با وجود تهدیدهای ناشی از تحریم، همکاری خود با دانشگاه تربیت مدرس را با قدرت ادامه می‌دهند.
به گزارش صدای ایران، دکتر محمدتقی احمدی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب با اشاره به وضعیت فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه تربیت مدرس در شرایط تحریم، گفت: رشته "باستان‌شناسی ملکولی و ژنتیک" دانشگاه تربیت مدرس یکی از رشته‌هایی است که تاکنون برای کشورهای پیشرفته به خصوص اروپایی جذابیت بیشتری داشته است، اگرچه کشور چین نیز به این رشته علاقه‌مندی زیادی نشان داده و تمایل دارد سرمایه‌گذاری زیادی در این رشته داشته باشد، همچنان که در حال حاضر ایران یکی از طرف‌های مهم پروژه جاده ابریشم چین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر با دانشگاه‌های کشور فرانسه در حوزه باستان‌شناسی فعالیت مشترک داریم به طوریکه گروه مشترکی نیز از  دانشگاه‌های دو کشور تشکیل شده و دانشجویان مشترکی را آموزش می‌دهند تا در نهایت مدرک مشترک به این دانشجویان اعطا شود. در واقع این فعالیت‌ها تاکنون به صورت باستان‌شناسی کلاسیک پیش رفته و در حال حاضر در مرحله‌ای قرار داریم که با دانشگاه‌های این کشور رشته بین رشته‌ای باستان‌شناسی ملکولی و سلولی را ایجاد می‌کنیم.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس خاطر نشان کرد: رشته باستان‌شناسی ملکولی و سلولی به  مشترک ایران و فرانسه سال آینده در مقطع تحصیلات تکمیلی راه‌اندازی خواهد شد.
دکتر احمدی خاطرنشان کرد: معمولا رشته‌هایی که نیازمند بار مالی سنگینی نباشد به صورت مشترک بین دانشگاه‌های داخل و خارج راه‌اندازی می‌شوند تا هر دانشگاهی هزینه خود را پرداخت کند و تاکنون نیز در این زمینه مشکل خاصی نداشتیم. اگرچه ادامه همکاری‌های در شرایط تحریم، قدرت و اراده دانشگاه مبدأ در زمینه پروژه‌های همکاری را می‌طلبد.
به گفته وی، برخی دانشگاه‌های اروپا اراده و قدرت کافی برای ادامه همکاری با دانشگاه‌های ایران در شرایط تحریم را ندارند.به طوری که برخی از این دانشگاه‌ها طی شش ماه اخیر پس از تحریم ایران از سوی آمریکا، همکاری‌ها و قراردادهای مشترک علمی و آموزشی را قطع کرده‌اند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: دانشگاه‌های ما با وجود قدرت علمی بالا به دلیل سختی‌های ناشی از تحریم، رنج و سختی‌های بسیاری را تحمل می‌کنند بطوریکه براساس همین توانمندی پروژه‌های بزرگی را با دانشگاه‌های پیشرفته تعریف میکنند اما بعد از مدتی آن دانشگاه مبدا به دلیل ترس از تبعات تحریم، همکاری‌های خود را با ایران قطع می‌کند.
دکتر احمدی خاطرنشان کرد:  هنوز تعدادی از دانشگاه‌های اروپایی از جمله فرانسه و دانشگاه‌هایی از آسیا نظیر چین روابط خود با دانشگاه‌های ایران را حتی در شرایط تحریم پایدار نگه داشته و همکاری‌های خود را  ادامه می‌دهند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: تحریم های آمریکا دانشگاه تربیت مدرس رئیس دانشگاه تربیت مدرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۱۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در دیدارهای جداگانه خود از اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و افغانستان و سرکنسول افغانستان در مشهد گفت: نشست کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی با ولایت هرات افغانستان در آینده نزدیک به ریاست معاونان اقتصادی استانداری های مزبور با ساختاری متفاوت برگزار خواهد شد.

حسن نوری زاده افزود: این توافق حسب مذاکرات صورت گرفته و درخواست بخش خصوصی ۲ کشور در جریان ملاقات با اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و افغانستان و سرکنسول افغانستان در مشهد مطرح شد و مورد توافق طرفین قرار گرفت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در این دیدارها بر ضرورت رفع موانع و مشکلات موجود بر سر راه همکاریهای دو کشور ایران و افغانستان بویژه ضرورت توجه به تکمیل و بهسازی زیرساختهای مرزی و گمرکی تاکید شد.

نوری زاده ادامه داد: در این دیدارها آمادگی این استان برای حضور در عرصه های کشت فرا سرزمینی، انتقال انرژی، برگزاری دوره های آموزشی برای تربیت نیروهای ماهر و همکاریهای متقابل علمی در افغانستان بویژه هرات اعلام شد.

او گفت: در همین راستا مقرر شد در آینده نزدیک کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی با ولایت هرات با ساختار عملیاتی تر و برنامه جامع کاربردی برای شروع اقدامات مهم و اساسی در حوزه های انتقال انرژی و آموزشهای فنی و حرفه ای، رفع موانع مرزی و همکاریهای مشترک برای ایجاد پارک علم و فناوری در هرات برگزار و موضوعات را پیگیری کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان
  • تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • دفتر همکاری مشترک دانشگاه صنعتی شریف و اتکا افتتاح شد
  • «استرس» و «توکل بر خدا» کلام مشترک این روزهای کنکوری‌ها
  • مدرس دانشگاه حکیم سبزواری مربی تیم ملی دارت شد
  • صلح و ثبات در منطقه با تقویت همکاری قوای مسلح ایران و پاکستان