Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@08:29:49 GMT

تحریم‌ها چه تاثیری روی صادرات فرش ایران گذاشت؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۵۱۶۱

ساعت 24-رییس مرکز ملی فرش ایران با بیان این‌که با حدود ۷۰ کشور صادرات داریم و بیشترین میزان صادرات آمریکا و بعد از آن آلمان است، گفت: تحریم‌ها تاثیرگذاری بر روی صادرات فرش دستباف کشورمان نداشته است و شرایط تحریمی باعث شده راه‌هایی جدید برای صادرات بیابند.

فرشته دستپاک، رییس مرکز ملی فرش ایران در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: تفاوت صنعت فرش با بقیه صنایع این است که یک هنر صنعت تقریبا صد درصد ایرانی است و هویت تاریخی آن به قدمت تاریخ ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که همواره فرش دستباف در طول تاریخ به کمک اقتصاد کشور امده است، افزود: بست و هشتمین نمایشگاه فرش دستباف در واقع بزرگ‌ترین نمایشگاه فرش دستباف در دنیا است که از سوم تا نهم شهریور ماه برگزار می‌شود.

رییس مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: بیش از ۸۵۰ غرفه در ایام نمایشگاه داریم که برای اولین‌بار در طول تاریخ برگزاری نمایشگاه‌های فرش دستباف است.

دستپاک با بیان این‌که آیین رونمایی از سامانه جامع آماری فرش دستباف در روز نخست برگزاری نمایشگاه بیست و هشتم برگزار می‌شود، عنوان کرد: رونمایی از سامانه وب و دکوراسیون انواع فرش و تابلو فرش از دیگر برنامه‌های روز اول نمایشگاه است. همچنین غرفه روایت قصه‌های فرش دستباف به دو زبان فارسی و انگلیسی در هفت روز نمایشگاه برپا خواهد بود. در هفت روز برگزاری نمایشگاه اجرای مراحل بافت فرش دستباف به صورت آموزشی و چند زبانه انجام خواهد شد.

وی با بیان این‌که از پنج قاره جهان تجار خارجی در  نمایشگاه بیست و هشتم فرش دستباف حضور دارند، گفت: از کسانی که بخواهند در فضای وب و دنیای مجازی به فروش فرش دستباف کمک کنند، حمایت خواهیم کرد و در ایام نمایشگاه نشست تخصصی در این حوزه داریم.

رییس مرکز ملی فرش ایران افزود: با هماهنگی با کمیسیون‌های تخصصی مجلس توانستیم بودجه بیمه قالیبافان را سه برابر کنیم و ۱۸ هزار و ۸۸۸ میلیارد ریال بودجه برای این موضوع اختصاص دهیم و این‌بودجه از طرف مجلس تصویب و به دولت ابلاغ شده است. این رقم در سال گذشته حدود ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بوده است.

دستپاک با بیان این‌که بیمه سلامت را در کنار بیمه روستاییان و عشایر برای بیمه قالیبافان پیگیری می‌کنیم، عنوان کرد: حدود ۸۰ درصد از تولیدات فرش دستباف صادر می‌شود و روی شناسنامه دار کردن و برندینگ فرش دستباف داریم کار می‌کنیم.

وی با بیان این‌که با حدود ۷۰ کشور صادرات داریم و بیشترین میزان صادرات آمریکا و بعد از آن آلمان است، متذکر شد: تحریم‌ها تاثیرگذاری بر روی صادرات فرش دستباف کشورمان نداشته است و شرایط تحریمی باعث شده راه‌هایی جدید برای صادرات بیابند.

رییس مرکز ملی فرش ایران با ذکر این نکته که پیمان‌سپاری در حوزه فرش دستباف را از ۲ ماه به ۷ ماه رسانده‌ایم، تصریح کرد: با بالارفتن قیمت ارز، بحث ساماندهی مواد اولیه در دستور کار قرار گرفت، از صادرات پشم (به عنوان‌ماده اولیه تولید فرش دستباف) جلوگیری کردیم و این برای تامین مواد اولیه صنعت فرش دستباف بسیار تاثیرگذار بود.

دستپاک ادامه داد: بحث تولید ابریشم در داخل را به عنوان ماده اولیه تولید فرش دستباف در دستور کار داریم، این باعث می‌شود دیگر از ازبکستان و چین ابریشم وارد نشود.

وی با بیان این‌که سالانه حدود ۳.۵ میلیون مترمربع فرش دستباف در کشورمان تولید می‌شود، گفت: در سالیان گدشته بانک‌ها در قبال امانت نهادن فرش دستباف وام می‌دادند، این فرهنگ باید دوباره بازگردد و روی استارت آپ‌ها و کسب و کارهای نوین در این حوزه کار می‌کنیم.

رییس مرکز ملی فرش ایران افزود: فرهنگ سازی استفاده از فرش دستباف از رسانه شروع می شود، باید فرش دستباف را در سبد خانوار داشته باشیم، موضوع فروش اقساطی فرش دستباف را در دستور کار داریم.

دستپاک عنوان کرد: ارتباط با رایزنان بازرگانی برای بازاریابی فرش دستباف باید بیشتر شود، سفرا و رایزنان بازرگانی و اتاق بازرگانی برای صادرات فرش دستباف به عنوان کالای نخست صادراتی اعلام آمادگی کرده‌اند که این تاثیرگذاری شایانی دارد.

وی با بیان این‌که هیچ کشوری قدرت رقابت در بحث فرش های بزرگ و یکپارچه با ما را ندارد و ما تنها تولیدکننده این نوع فرش هستیم، تصریح کرد: دو فرش بزرگ و یکپارچه ۶۰۰ متری و دو فرش ۴۰۰ متری امسال در نمایشگاه بیست و هشتم رونمایی خواهد شد.

رییس مرکز ملی فرش متذکر شد: ساماندهی مواد اولیه جزو  اولویت های کاری ما در معاونت تولید مرکز فرش است، جلساتی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این خصوص داشتیم و مشکلی در تامین مواد اولیه در سال ۹۸ نخواهیم داشت.

دستپاک خاطرنشان کرد: بالای ۸۰ درصد فرش دستباف سود است که اگر به آن درست توجه کنیم بسیاری از مشکلات  قابل حل است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۵۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت

به گزارش قدس آنلاین، رضا حاج کریم در مورد میزان و نقش صادرات خدمات فنی و مهندسی اظهار داشت: زمانی در سال‌های ۸۹ و ۹۰ میزان صدور خدمات فنی و مهندسی کشور به ۴.۷ میلیارد دلار می‌رسید، اما بعد از این میزان در سال‌های بعد به دلیل تحریم‌ها و در دولت قبل با کاهش همراه شد، البته در دولت سیزدهم و دو سال اخیر وضعیت بهتر شده و به ۱.۸ میلیارد دلار رسیده است.

وی ادامه داد: در صورت ادامه حمایت‌های دولت می‌توان میزان صادرات خدمات فنی و مهندسی را مجدد افزایش داد و می‌توانیم در بازار هزار میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی منطقه به‌راحتی و در مدت کوتاهی به ۲۰ میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی دست پیدا کنیم.

رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت آب ایران گفت: هنگامی که به سمت صادرات خدمات فنی و مهندسی برویم و از مرزها خارج شویم باید کلاس خدمات به کلاس جهانی برسد که منجر به افزایش کلاس کاری مهندسی داخلی می‌شود.

حاج کریم افزود: زمانی که صادرکننده خدمات فنی و مهندسی در کشور فعالیت می‌کند، لزوماً از کالای ایرانی استفاده خواهد کرد که این منجر به افزایش صادرات کالا هم خواهد شد.

وی بیان کرد: منطقه سریلانکا، اندونزی و شرق آسیا جزو مناطقی هستند که رشد اقتصادی آنها از متوسط جهانی بالاتر است از این رو این بازار می‌تواند بهترین بازار برای مارکت شرکت‌های ایرانی باشد.

رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت آب ایران با اشاره به ظرفیت کشورمان برای صدور خدمات فنی و مهندسی گفت: هنگامی که یک شرکت ایرانی کاری با کیفیت در آنجا اجرا می‌کند راه را برای دیگر شرکت‌ها باز خواهد کرد.

گفتنی است؛ پروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» سریلانکا که مراحل طراحی و ساخت آن توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است، روز گذشته به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی- مهندسی کشور در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق با حضور روسای جمهور ایران و سریلانکا به بهره‌برداری رسید.

ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است. پروژه‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین شده است.

با اجرای طرح چندمنظوره اومااویا، آب مازاد رودخانه‌های «اومااویا» و «ماهاتوتیلا اویا» واقع در استان اووا «Uva» برای توسعه کشاورزی به منطقه کم‌آب همین استان منتقل می‌شود. این در حالی است که هم‌زمان با تحقق این هدف، تولید انرژی از طریق نیروگاه زیرزمینی به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات انجام خواهد شد.

تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز ۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده است که توسط شرکت ایرانی فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده است.

این پروژه از نظر اجرای ۲۴ کیلومتر تونل، بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین‌شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌های (تونل‌های) عمودی دنیا در نیروگاه‌های آبی به طول ۶۱۸ متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی ۱۰۰۰ تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضاهایی در عمق ۷۵۰ متری زمین، جزو پروژه‌های منحصربه‌فرد مهندسی محسوب می‌شود.

ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان کشورمان و شرکت‌های ایرانی است. تلاش متخصصان کشور در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده تا ایران در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار گیرد و بیش از ۹۱ درصد قطعات موردنیاز صنعت نیروگاهی خود را بومی‌سازی کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • صنعتگران اردبیلی در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادرات ایران
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می کند
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کند