Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز ملی فرش ایران از فعال شدن رایزنان اقتصادی، اتاق ایران و اتاقهای مشترک با دیگر کشورها برای بازاریابی و توسعه صادرات فرش دستباف ایران در سال جاری خبر داد.

به گزارش قدس آنلاین، رئیس مرکز ملی فرش ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص عملکرد رایزنان اقتصادی در توسعه صادرات هنر صنعت فرش در شرایط تحریم و با توجه به لزوم توسعه صادرات غیرنفتی، با اعلام این خبر ادامه داد: واقعیت این است که تاکنون ارتباطی ملموس با رایزنان اقتصادی و اتاقهای بازرگانی و مشترک وجود نداشته اما در سال جاری هم هیاتهای تجاری به خارج از کشور اعزام خواهند شد و هم سفرای اعزامی به کشورهای مختلف برای برگزاری نمایشگاه دائمی فرش دستباف به عنوان اولین کالای صادراتی پس از نفت، ابراز تمایل کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی استفاده از کسب وکارهای نوین مجازی و استارت آپ ها هم برای توسعه فروش داخلی و خارجی فرش دستباف ایرانی در دستور کار قرار دارد. دست پاک، برندسازی را پیش شرط توسعه صادرات دانست.

فرشته دست پاک به تولید سالانه ۳ الی ۵/۳ میلیون متر مربع فرش  دستباف در کشور گفت: سال گذشته در مقطعی این میزان با کاهش مواجه شد اما خوشبختانه اکنون به وضعیت مطلوب بازگشته ایم و از این میزان تولید حدود ۸۰ درصد هم صادر می­شود. به گفته وی با اینکه تحریمها قیمت مواد اولیه را افزایش داده و بخشی از ابریشم مورد نیاز برای تولید از چین و ازبکستان و بخشی از پشم هم از نیوزلند وارد می شود اما با ساماندهی مواد اولیه  و جلوگیری از صاردات پشم کشور و توسعه صنایع مربوط به تولید مواد اولیه، بخش زیادی از مشکلات مرتفع شده است.

رئیس مرکز ملی فرش  ایران در خصوص وضعیت صادرات فرش در سال جاری اظهار داشت: در گذشته آمریکا ۲۹ درصد و بیشترین سهم را از صادرات فرش ایران داشت و پس از آن آلمان با ۱۲ درصد در مقام دوم بود. با تحریم فرش ایران از سوی آمریکا سهم بازار این کشور را از دست داده ایم. در این شرایط صادرات به دیگر کشورها و ازجمله آلمان که بیشترین انبارهای ما هم در همان کشور است هم تحت تاثیر قرار گرفته است. بر همین اساس باید گفت میزان صادرات فرش دستباف از مبادی گمرکی مانند قبل نیست اما صادرکنندگان کهنه کار و اتحادهیه ما در حال بازاریابی و یافتن جایگزین در دیگر کشورها هستند.

دست پاک تاکید کرد: صادرات فرش ایران امروز تنها از مبادی گمرکی صورت نمی گیرد و تمام تلاشها برای جلوگیری از کاهش صادرات به کار گرفته می­شود. این نوع از صادرات به شیوه سنتی انجام می شود و به معنی قاچاق نیست بلکه به صورت ری اکسپورت (صادرات مجدد) انجام می شود و به دلیل شرایط خاص اقتصادی، امکان توضیحات بیشتر در این زمینه وجود ندارد.

وی همچنین گفت: پیمان سپاری ارزی به صادرات فرش آسیب جدی وارد کرد و بر همین اساس در حال رایزنی برای افزایش مدت زمان پیمان سپاری ارزی هستیم تا صادرکنندگان ۷ ماه تا یک سال برای بازگشت ارز، فرصت داشته باشند و البته صادرکنندگان از بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر معافیت صادرات زیر یک میلیون دلار از پیمان سپاری هم می توانند بهره بگیرند.

بر اساس آمار اعلامی از سوی رئیس مرکز ملی فرش ایران هم اکنون ۲ میلیون نفر در صنف تولید فرش دستباف فعال هستند که ۸۰ درصد از این جمعیت را زنان تشکیل می دهند. به گفته دست پاک علیرغم تصویب بودجه ۱۸۸۸ میلیارد ریالی در قانون بودجه امسال برای بیمه قالیبافان و ۳ برابر شدن  این رقم در مقایسه با سال ۹۷ ، به دلیل جنگ اقتصادی، هنوز این مبلغ تخصیص نیافته است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مرکز ملی فرش ایران صادرات فرش فرش دستباف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۵۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش تولید شرایط ایده‌آلی ندارد/ گلایه فعالان اقتصادی از مالیات

به گزارش خبرنگار مهر، سیدشمس‌الدین حسینی بعد از ظهر سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی تخصصی فعالان اقتصادی که با حضور محمدصادق حمیدیان رئیس اتاق بازرگانی فارس، جعفر قادری و ابراهیم عزیزی نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و فعالان اقتصادی در سالن جلسات اتاق بازرگانی فارس برگزار شد با مقایسه وضعیت تورم دهه‌های گذشته؛ شرایط اقتصادی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: نوسانات ارزی سبب بروز مشکلات بسیاری برای صادرکنندگان شده است.

مجلس گام‌های بزرگی در حمایت از تولید برداشته است

رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید با بیان اینکه اصلاح و بازبینی نظام ارزی در دستور کار مجلس قرار دارد گفت: اقدامات مثبت زیادی در مجلس در حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی صورت گرفته که تصویب قانون تأمین تولید و زیرساخت‌ها آخرین این اقدامات است.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اطلاع از این قانون برای تجار و تولیدکنندگان ضروری است گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی از مالیات سنگین گلایه‌مند هستند که این مساله نیز باید در تعامل با دولت و از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی پیگیری شود.

وزیر اقتصاد دولت دهم دلیل کاهش رشد اقتصادی را در حکمرانی ضعیف در این حوزه دانست و گفت مجلس در حوزه صدور مجوزهای کسب و کار گام‌های بزرگی برداشته و تفویض این امر نیز می‌تواند مطلوب باشد.

مشکلات بخش تولید روز به روز در حال افزایش است

رئیس اتاق بازرگانی فارس نیز با بیان اینکه اشتغال، بیکاری و بسیاری مسائل به تولید مربوط هستند گفت: متأسفانه این امر اولویت و اهمیتی برای متصدیان امر ندارد و مشکلات و چالش‌های بخش‌های اقتصادی روز به روز در حال افزایش هستند و این مساله زیبنده دولت و مجلس نیست.

محمد صادق حمیدیان گفت: صادرکنندگان ما به جای اینکه درگیر چالش‌های برون‌مرزی چون تحریم‌ها و مشکلات صادرات باشند درگیر بخشنامه‌های دست و پاگیر داخلی نیز شده‌اند.

دستگاه‌های اجرایی مصوبات ستاد رفع موانع تولید را اجرا نمی‌کنند

وی با اشاره به ماده ۶۲ قانون بهبود و ارتقای تولید گفت: متأسفانه دستگاه‌های اجرایی مصوبات ستاد رفع موانع تولید را اجرا نمی‌کنند.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس در ادامه خواهان جرم‌انگاری برای بانک‌ها و دستگاه‌هایی شد که مصوبات و قوانین حمایت از تولید را رعایت نمی‌کنند و افزود: قانون باید همانگونه که برای بخش خصوصی مجازات‌هایی در نظر گرفته است برای بانک‌ها و سایر دستگاه‌ها هنگام بروز تخلف یا ترک فعل، جرم انگاری کند.

قوانین جدید مالیاتی سبب تضعیف بخش تولید می‌شوند

حمیدیان ضمن انتقاد از وضع عوارض جدید با وجود مالیات بر ارزش افزوده گفت: بر همه چیز مالیات بسته شده و قانون جدید مالیات عامل تضعیف بخش تولید است و تولیدکنندگان نیز قربانی افزایش بی‌رویه مالیات به بهانه افزایش تورم می‌شوند در حالی که عامل این تورم آنها نیستند.

در این نشست ابراهیم عزیزی و جعفر قادری دو نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در پرسش و پاسخ با فعالان اقتصادی دیدگاه‌هایی را مطرح کردند و پاسخ‌هایی را نیز به فعالان بخش صادرات و واردات و تولیدکنندگان و کارآفرینان حاضر در جلسه دادند و به اقداماتی که در مجلس در راستای بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید صورت گرفته اشاره کردند.

کد خبر 6099657

دیگر خبرها

  • راهبرد وزارت صمت توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است
  • فعالان اقتصادی به کنسرسیوم توسعه اقتصادی امیرکبیر ملحق شوند
  • بخش تولید شرایط ایده‌آلی ندارد/ گلایه فعالان اقتصادی از مالیات
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • کسب درآمد ارزی شرکت ایپکو از محل صادرات خدمات فنی مهندسی
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه