Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو بین المللی چین، پس از آنکه دادگاه جبل الطارق حکم آزادی نفتکش ایران را صادر کرد، قاعدتاً کشمکش میان انگلستان و ایران در توقیف نفتکشها باید به تدریج پایان یافته تلقی می شد، اما آمریکا که عادت به پذیرش شکست ندارد، حالا رأساً وارد میدان شده و با مداخله گستاخانه در آن، وضعیت را بار دیگر به وخامت کشانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برغم فشارهای آمریکا، دولت جبل الطارق از توابع انگلستان ۲۴ مرداد حکم آزادی نفتکش ایرانی گریس ١ را که توقیف کرده بود، صادر کرد اما در کمتر از یک روز وزارت دادگستری آمریکا حکم توقیف این نفتکش را صادر کرد. توجیه دادگستری امریکا این اتهام است که ایران از نظام مالی آمریکا به صورت غیرقانونی برای فرستادن نفت به سوریه استفاده می کند و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از آن سود می برد.

طبق این حکم، آمریکا نه تنها کشتی را توقیف می کند، بلکه خدمه و داراییهای این کشتی را هم ضبط می کند. به گزارش روزنامه کاپیتول هیل آمریکا در روز جمعه، حکم توقیفی که وزارت دادگستری آمریکا صادر کرده نشان می دهد کلیه محموله نفت و ۹۹۵هزار دلار احتمالاً ضبط خواهد شد.

نفتکش ایرانی بی دلیل درگیر این ماجرا شده است و وضعیت مبهمی پیدا کرده است. به گزارش بی بی سی نفتکش گریس ۱ که اکنون نامش را به آدریان دریا تغییر داده، هنوز جبل الطارق را ترک نکرده، اگرچه موقعیت خود را عوض کرده و از سویی کاپیتان آن نیز استعفا داده و گفته می شود که ۶ خدمه از جمله یک کاپیتان جدید روز یکشنبه وارد جبل‌الطارق می شوند تا نفتکش را تحویل بگیرند.

شرکت رادیویی کلمبیا روز جمعه در تفسیری گفت در حالی که رویارویی آمریکا و ایران روز به روز شدت می گیرد، هر گونه تعویق حرکت نفتکش فرصتی به آمریکا خواهد داد تا با اقدامات حقوقی بیشتر جلوی عزیمت آن را بگیرد.

وزارت دادگستری آمریکا که در توقیف نفتکش ایران طبق تشریفات قضایی ناکام ماند و رأساً وارد میدان شده، اما روشن است اگر آمریکا با لجاجت بر توقیف نفتکش ایران اصرار کند، این رویداد مسلماً رو به وخامت خواهد گذاشت. انگلستان با تحریک آمریکا وارد معرکه ای شد که به نظر می رسد به خاطر شعار و تفکر «اول آمریکای» ترامپ، بار دیگر فریب همپیمانش را خورده است.

در حقیقت گرچه روابط انگلستان و ایران خوب نبود، اما پیش از این کشمکش شدیدی هم بین دو کشور رخ نداده بود. انگلستان به عنوان یکی از گروه پنج به علاوه یک در مسألۀ هسته ای ایران از آمریکا پیروی نکرد و از برجام خارج نشد، بلکه در کنار فرانسه، آلمان، روسیه و چین ایستاد و تا کنون موضع مشترک حفظ برجام را در پیش گرفته است.

اما همه اینها بعد از توقیف نفتکش ایران در ۱۳ تیر تغییر کرده است. اسپانیا که بر سر حق مالکیت جبل الطارق با انگلستان اختلاف دارد، می گوید که توقیف نفتکش به درخواست آمریکا صورت گرفته است. ایران بارها نسبت به این اقدام هشدار داد ولی بی نتیجه ماند و سپس خبر از اقدام متقابل داد که در نهایت با وجود اقدامات جدی محافظتی و زیر نظارت ناوگان نظامی آمریکا و انگلستان، نیروی دریایی سپاه پاسداران ۲۸ تیر در تنگه هرمز نفتکش استنا ایمپرو را که در حال حرکت با پرچم انگلستان بود، توقیف کرد.

چینیها ضرب المثلی دارند که می گوید اگر از نتیجۀ کارت خبر داشتی، چرا اصلاً آن را مرتکب شدی؟ تقریباً معادل این معنی که هر که خربزه می خورد پای لرزش هم می نشیند. البته انگلستان باید زودتر این وضعیت را پیش بینی می کرد که باز به قول چینیها سوار ببری شده که پیاده شدن از آن کار راحتی نیست؛ زیرا کانادا قبلاً این درس را به او آموخته بود. در یکم دسامبر سال گذشته پلیس کانادا به دستور وزارت دادگستری آمریکا خانم منگ وان جو، مدیر ارشد مالی شرکت هوا وی چین را بازداشت کرد که انزجار شدید مردم چین را برانگیخت و مشکلاتی جدی در روابط چین و کانادا در پی آورد. چین اقدامهای مقابله ای شدیدی در پیش گرفت که خسارات شدیدی به تجارت بین دو کشور وارد شد. گرچه کانادا مدتی خشنودی آمریکا را جلب کرد، اما ادامه ماجرا از کنترل دولت ترودو خارج شده است. تنها ده روز بعد از وقوع این حادثه، دونالد ترامپ هنگام مصاحبه با رویتر علناً مدعی شد که اگر این رویداد به نفع آمریکا باشد، حتما در آن مداخله خواهد کرد.

محظور کنونی انگلستان کاملا ناشی از اقدام خودش است. اما برخی تحلیلگران معتقدند انگلستان و آمریکا فقط نمایشی از دورویی بازی می کنند. وظیفه مبرم کنونی دولت جدید انگلستان که به تازگی روی کار آمده حل مسأله خروج این کشور از اتحادیه اروپا است، لذا می خواهد با یک حرکت سریع قیچی یک کلاف سر در گم را پاره کند. این در حالی است که از سوی دیگر بوریس جانسون در مسأله خروج از اتحادیه اروپا به پشتیبانی قوی آمریکا نیاز دارد، بنابراین از آزرده کردن خاطر آمریکا هراس دارد. پس ناچار به بازی کردن نمایشی از دورویی است تا ماجرای توقیف نفتکش ایران را به آمریکا محول کند تا هر چه زودتر از هرج و مرج کنونی در مسأله نفتکش رها شود.

البته این محاسبه انگلستان به هیچ وجه درست از آب در نخواهد آمد. ایران در معامله با غرب «اگر خرگوش را نبیند، شاهین را رها نخواهد کرد». یعنی اینکه اگر نفتکش به سلامتی به ایران برنگردد، آزادی نفتکش توقیف شده انگلستان نیز غیرممکن است. خدمه نفتکش استنا ایمپرو و شرکت تابعشان هم حتماً ناامید شده اند و امیدشان به بازگشت فوری به خانه نقش بر آب شده است.

کد خبر 4695668

منبع: مهر

کلیدواژه: نفتکش گریس1 ایالات متحده آمریکا ایران انگلیس جبل الطارق ایالات متحده آمریکا رژیم صهیونیستی فلسطین سوریه عربستان سعودی ایران جنگ 2015 یمن عراق هندوستان کشمیر روسیه دونالد ترامپ ترکیه پاکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۷۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند

شبکه خبری بلومبرگ به نقل از یک مقام سابق صندوق بین المللی پول (IMF) هشدار داد که تسلیحاتی کردن دلار آمریکا از طریق توقیف دارایی‌های بلوکه شده روسیه، روند جهانی دلارزدایی را تسریع می‌کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، شبکه خبری بلومبرگ به نقل از یک مقام سابق صندوق بین المللی پول (IMF) هشدار داد که تسلیحاتی کردن دلار آمریکا از طریق توقیف دارایی‌های بلوکه شده روسیه، روند جهانی دلارزدایی را تسریع می‌کند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا این هفته لایحه‌ای را امضا کرد که اجازه می‌دهد دارایی‌های دولتی روسیه در این کشور به نفع واشتنگتن مصادره شود.

آمریکا از مدت ها قبل بر مصادره این وجوه برای کمک به اوکراین و استفاده از آن‌ها در جنگ علیه روسیه اصرار داشته است.

روسیه: اتحادیه اوراسیا روند دلارزدایی را تکمیل کرده استاقتصاددان انگلیسی: شتاب دلارزدایی در جهان 10 برابر شده است

در همین حال، وزرای اقتصاد کشورهای عضو گروه 7 و مقامات اتحادیه اروپا همچنان نسبت به پشتوانه قانونی هرگونه توقیف این دارایی‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند.

ایالات متحده و متحدانش حدود 300 میلیارد دلار از دارایی های بانک مرکزی روسیه را بلوکه کرده‌اند که حدود 5 میلیارد دلار آن در بانک های آمریکایی به عنوان بخشی از تحریم های مرتبط با اوکراین مسدود شده است.

بلومبرگ به نقل از اسوار پراساد، مقام سابق صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که "اقدام آمریکا برای تسلیحاتی کردن بیش از حد پول خود از طریق توقیف ذخایر دلاری مطمئناً باعث می‌شود رقبای آمریکا (به دلارزدایی فکر کنند).

قانون به اصطلاح ریپو REPO، که بایدن روز چهارشنبه همراه با بسته کمک نظامی 61 میلیارد دلاری به کی‌یف امضا کرد، به رئیس‌جمهور آمریکا اجازه داد تا دارایی‌های دولتی روسیه را که در بانک‌های آمریکایی نگهداری می‌شود مصادره کند و آنها را به صندوق بازسازی اوکراین منتقل کند.

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا روز چهارشنبه در بیانیه‌ای تأکید کرد که "ائتلاف بین‌المللی ما" باید فوراً از ارزش دارایی‌های مستقل و راکد روسیه استفاده کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در محکومیت برخورد آمریکا با دانشجویان
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • راه آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است؛ افغانستان به دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی
  • پهپاد آمریکا و نفتکش انگلیس هدف قرار گرفت