Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی صلواتی روز یکشنبه در اتاق فکر راهداری و حمل و نقل جاده ای با خبرنگاران اظهار داشت: میانگین سرعت در جاده های برون شهری استان اصفهان ۱۰۸ کیلومتر است که با کاهش سرعت مقدار یادشده میزان تصادفات کاهش پیدا می کند.

وی آموزش و فرهنگ سازی را برای کاهش آمار تصادفات ضروری دانست و اظهارداشت : فرهنگ سازی و آموزش همگانی، راهبردی موثر در کاهش تصادفات است و باید رسانه ها با تهیه گزارش، خبر، عکس، مقاله و فتو تیتر در این زمینه برنامه ریزی لازم را برای قانونگذاری های آینده داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، همه ما در معرض خطر هستیم اما با پیشگیری و بستر سازی فرهنگی می توانیم از بروز تخلف، خطر و تصادف جلوگیری کنیم.

معاون فنی و نظارت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان اظهار داشت: رسانه ها تاثیر زیادی بر افکار عمومی و فرهنگ سازی صحیح در جامعه دارند و با بستر سازی مناسب می توانند تا ۵۰ درصد از تصادفات را در طول یکسال کاهش دهند.

وی بیان کرد: آمار جانباختگان تصادفات در کشور از سال ۸۴ تاکنون از ۲۸ هزار نفر به ۱۷ هزار نفر کاهش پیدا کرده است که ناشی از فعالیت حرفه ای در حوزه رسانه و فرهنگ سازی پیشگیری است.

صلواتی با اشاره به نقش رسانه ها در آمادگی پذیرش قوانین توسط افکار عمومی جامعه،   اضافه کرد: کاهش شمار جانباختگان به همت تلاش پلیس، ارگان های مرتبط و رعایت قوانین و فرهنگ ترافیکی توسط مردم بر می گردد.

وی تصریح کرد: ایمن سازی راه و شناسایی و اصلاح نقاط حادثه خیز و پر تصادف هم از جمله نکات مهمی است که می‌تواند در کاهش تصادفات جاده‌ای تأثیر بسزایی داشته باشد.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان گفت:  تاکنون ۱۱۸ نقطه پرتصادف در جاده های استان اصفهان شناسایی شده است.

محمد صفری، مهمترین عامل تأثیرگذار در بروز حوادث رانندگی و جاده ای را عامل انسانی دانست و گفت: این عامل ۷۰ درصد در ایجاد حوادث رانندگی در جاده های این استان تاثیر گذار است.

وی با بیان اینکه عامل انسانی به آموزش، تغییر رفتار و فرهنگ سازی نیاز دارد، اظهار داشت: رسالت اصلی ما در این سازمان پیشگیری از وقوع تصادفات است.

صفری ادامه داد: پیشگیری از تصادف برای کاربران آسیب پذیر از جمله دانش آموزان، عابران پیاده، وانت بارها و راکبان موتورسیکلت ها در اولویت اقدامات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان قرار دارد.

وی تصریح کرد:در حالی که سالیانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ کلاه ایمنی به کاربران آسیب پذیر اهدا می شود،  بیش از ۹۹ درصد موتور سواران در این استان از کلاه ایمنی استفاده نمی کنند.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان به خسارتهای ناشی از تصادفات راکبان موتورسیکلت ها اشاره و اضافه کرد: دلیلی اصلی استفاده نکردن از کلاه ایمنی نداشتن آگاهی است.

میزان خسارات ناشی از تصادفات منجر به فوت و جرح در کشور طی ۱۰ سال گذشته به گفته مسوولان امر برابر با ۶ درصد تولید ناخالص ملی بوده است.  
این در حالی است که سالانه ۱۷ هزار نفر در اثر سوانح جاده ای به خصوص در جاده های کویری کشور جان خود را از دست می دهند و ۲۵۰ هزار نفر نیز مصدوم می شوند.  

 سرعت به عنوان یک عامل خطر کلیدی در آسیب های ناشی از حوادث ترافیکی مطرح است و بر خطر تصادف و شدت آسیب های ناشی از تصادف ها تاثیر می گذارد.  

سرعت غیرمجاز و نامناسب در مرگ و میر و آسیب های ناشی از حوادث سهم بسزایی دارد.  

این سهم در کشورهای توسعه یافته ۳۰ درصد و در برخی کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه ۵۰ درصد است.  

با کنترل سرعت خودروها می توان از بروز تصادف ها پیشگیری کرد و ضربه ناشی از تصادف ها و در نتیجه شدت آسیب وارده بر قربانی را کاهش داد.  

قابل توجه است که خودرویی که با سرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت حرکت می کند برای توقف به ۱۳ متر مسافت نیاز دارد و خودرویی که با سرعت ۴۰ کیلومتر در ساعت حرکت می کند به مسافت کمتر از ۸.۵ متر برای توقف نیاز دارد.  

همچنین سرعت بر شدت ضربه تصادف تاثیر می گذارد به طوریکه احتمال مرگ برای سرنشینان خودرو با سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت، ۲۰ برابر زمانی است که سرعت حین تصادف ۳۰ کیلومتر در ساعت باشد.  

ارتباط بین سرعت و شدت آسیب به ویژه برای افراد آسیب پذیری مانند عابران پیاده، موتور سواران و دوچرخه سواران بحرانی است به عنوان مثال ثابت شده که عابران پیاده در زمان برخورد با یک خودرو که سرعت آن ۳۰ کیلومتر در ساعت یا کمتر است، ۹۰ درصد شانس زنده ماندن دارند.  

این در حالی است که شانس زنده ماندن عابران پیاده در زمان برخورد با خودرویی که ۴۵ کیلومتر در ساعت سرعت دارد، کمتر از ۵۰ درصد است.  

در واقع عابران پیاده در تصادف با خودرویی که ۸۰ کیلومتر در ساعت سرعت دارد، اصلا شانس زنده ماندن ندارند.  

استان اصفهان دارای ۱۱ هزار و۵۰۰ کیلومتر راه است که به دلیل موقعیت خاص آن در مرکز و به عنوان چهار راه ترانزیت بار و مسافر کشور، رتبه اول حمل بار و رتبه سوم حمل مسافر را داراست. 
این استان دارای ۳۹۹ کیلومتر آزاد راه، یکهزار و ۶۵۹ کیلومتر بزرگراه، ۲ هزار و ۷۹۱ کیلومتر راه همسنگ و ۲۹ کیلومتر آزادراه است. 

۷۱۵۰ /۶۰۲۶/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: راهداری اصفهان تصادف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۸۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ آزمایش بوژی SF400 واگن های دوطبقه بر اساس استاندارد UIC 518

تین نیوز عباس قربانعلی بیک* :

تعدادی واگن دوطبقه چینی که برای مترو تهران کرج خریداری شده بود برای اولین بار در ابتدای دهه هشتاد به شرکت رجا واگذار شد که پس از تغییراتی برای دوره کوتاهی مورد استفاده قرار گرفت، ظرفیت بالای این واگن ها به صورت اتوبوسی ... ، سبب علاقه و بررسی بیشتر کارشناسان شرکت قطارهای مسافری رجا (شرکت مسافری راه آهن جمهوری اسلامی) و نهایتا سفارش مخصوص این واگن ها به صورت اتوبوسی با ظرفیت بالا برای زمان سیر تا هشت ساعت (مسافت متوسط) به شرکت CRC چین شد.

سال 1391 ورود واگن ها با تعداد صندلی 108، وزن واگن خالی 56 تن و وزن با مسافر 66 تن، بارمحوری مجاز 17 تن، طول 26400، عرض 3105 و ارتفاع از سطح ریل 4650، سرعت طراحی 160 و بهره برداری 150 (ظاهرا بالاترین در ایران) آغاز شد. 

بوژی این واگن ها ساخت زیمنس آلمان و از نوع SF400 ، با سه دیسک ترمز انتخاب شد که به تعداد زیاد در انواع واگن ها از جمله ICE آلمان با سرعت 280 کیلومتر برساعت استفاده شده بود، فاصله محوری 2500 و قطر چرخ 920 میلیمتر بود.

با وجود سابقه استفاده از این بوژی در انواع متعدد واگن های یک و دوطبقه برای اطمینان از مناسبت آنها برای واگن های دوطبقه مورد نظر، قراردادی با OBB (اتریش) جهت انجام آزمایشات UIC 518  (رفتار دینامیکی، ایمنی، کیفیت سیر) منعقد شد.

این گزارش نتایج آزمایش ها را بر اساس رویه های ساده شده استاندارد EN 14363 و استاندارد UIC 518 تشریح مینماید.

یک واگن کوپه ای نمونه DB برای آزمایش با بوژی SF400 انتخاب و استفاده شد. برای آزمایش های بارگذاری شده، وزن واگن با بالاست (وزنه) به 65.4 تن افزایش یافت که نشان دهنده یک واگن دوطبقه با مسافر کامل است. آزمایش ها در بخش های مختلف مسیر در اتریش بین اکتبر تا نوامبر 2010 انجام شد. استاندارد EN 14363 چهار ناحیه آزمایشی را برای ارزیابی تعریف می کند، مسیرهای مستقیم (منطقه 1)، قوس های شعاع بزرگ بیش از 600 متر (منطقه 2)، قوس های شعاع متوسط ​​400-600 متر (منطقه 3)، و شعاع کوچک زیر قوس های 400 متر (منطقه 4)، و قوس های پیوندی نیز مورد آزمایش قرار گرفتند.

ابزار دقیق شامل سنسورهای شتاب روی قاب بوژی، بدنه واگن و یک جعبه یاتاقان برای اندازه گیری شتاب های جانبی، عمودی و شبه استاتیکی بود. پروفیل چرخ قبل و بعد از سیر اندازه گیری می شد. داده ها در فواصل 10 سانتیمتری ثبت شدند و از نظر آماری بر اساس آستانه های ایمنی و کیفیت سیر (Ride Quality) در روش های UIC 518 تجزیه و تحلیل شدند. در تست های مسیر مستقیم منطقه 1 تا سرعت 179 کیلومتر درساعت، حداکثر شاخص ایمنی به 57 درصد و کیفیت سیر به 80 درصد از آستانه مجاز رسید. برای قوس های شعاع بزرگ در ناحیه 2 با کسری دور (cant deficiencies) تا 182 میلیمتر، حداکثر شاخص ایمنی به 65 درصد و کیفیت سیر به 45 درصد از آستانه مجاز رسیدند. در قوس های شعاع متوسط ​​در ناحیه 3 با کسری دور تا 179 میلیمتر حداکثر شاخص ایمنی به 66 درصد و کیفیت سیر به 37 درصد از آستانه مجاز رسیدند. در قوس های شعاع کم ناحیه 4 با کسری دور تا 181 میلیمتر، حداکثر شاخص ایمنی به 71 درصد و کیفیت سیر به 34 درصد از آستانه مجاز رسیدند و نهایتا برای قوس ای پیوندی آزمایش شده، مقادیر ایمنی به 79 درصد و کیفیت سیر به 81 درصد از آستانه مجاز رسیدند.

این گزارش نشان داد که بر اساس آزمایش های ساده شده EN 14363، بوژی SF400 تا سرعت 176 کیلومتر برساعت و کسری دور 165 میلیمتر، رفتار حرکتی مناسبی از نگاه ایمنی و راحتی در هر چهار منطقه آزمایشی و در نیز قوس های پیوندی داشت.

در حالی که به صراحت بیان نشده است، این گزارش اشاره دارد که سرعت بالای مسیر مستقیم بالاتر از 176 کیلومتر در ساعت می تواند به طور بالقوه ایمن باشد، زیرا محدودیت کلی 176 کیلومتر در ساعت احتمالا بالاترین سرعت آزمایش شده در محدوده قوس دار بود. در نهایت، با توجه به تجربه به کارگیری قبلی این بوژی ها در سرعت 280 کیلومتر برساعت در واگن های یک طبقه بنظر میرسد حداکثر سرعت مطمئن حدود 1.25 برابر تست 176 کیلومتر درساعت (تقریبا 220-240 کیلومتر در ساعت) است.

این واگن ها که می توان آنها را بهترین واگن اتوبوسی کشور (ایمنی، راحتی سیر، سرعت، کیفیت ...) برای برد متوسط اعلام نمود، اکنون علاوه بر حمل ونقل مسافران حومه در مسیرهایی مانند تهران قم و ...، در مسیر تهران مشهد نیز مورد استفاده است.    

فایل مرتبط را از اینجا دریافت کنید.

downloadFile عباس قربانعلی بیک وبلاگ‌نویس آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم
  • تصاویری از تازه‌ترین شاسی‌بلند لامبورگینی: اوروس SE
  • کاهش ۱۴درصدی جانباختگان تصادفات جاده‌ای
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان تصادفات جاده‌ای
  • برنامه های روز ملی ایمنی حمل و نقل در سیستان وبلوچستان تشريح شد
  • تصادفات جنوب سیستان و بلوچستان ۴۶ کشته برجا گذاشت
  • ◄ آزمایش بوژی SF400 واگن های دوطبقه بر اساس استاندارد UIC 518
  • خط کشی ۱۰۰ کیلومتر از جاده‌های ارتباطی مازندران
  • سرعت باد در ایلام به ۸۰ کیلومتر بر ساعت رسید
  • سرعت باد در بعضی از مناطق استان ایلام به ۸۰ کیلومتر بر ساعت رسید