Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@13:08:26 GMT

با شهرهای هوشمند آسیایی آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۱۷۶۱۸

با شهرهای هوشمند آسیایی آشنا شوید

گسترش پدیده شهرنشینی با افزایش فشارهای جهانی برای حفظ پایداری نظام اقتصادی همراه است؛ همین امر در سال‌های اخیر، دستیابی به عنوان شهر هوشمند را به موضوعی داغ در سراسر دنیا تبدیل کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، افزایش شهرنشینی مشکلات فراوانی را برای شهرها و ساکنان آن به همراه دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به زیرساخت‌های فرسوده، استفاده بیش از حد از منابع، ازدحام جمعیت، ترافیک سنگین، آلودگی‌ هوا و آلودگی صوتی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه این رشد در کشورهای آسیایی و آفریقایی بیشترین سرعت را به خود اختصاص داده است بنابراین ارائه راهکار به منظور رفع این مشکلات بسیار ضروری به نظر می‌رسد. راهکار ارائه شده آسیا که در حال حاضر ۵۳ درصد از جمعیت شهری جهان را در خود دارد، هوشمندسازی است. در ادامه به معرفی بعضی از شهرهای آسیا می‌پردازیم که از این راهکار بهره برده‌اند.

هانوی، ویتنام

هانوی یک شهر پررونق است که یکی از سریع‌ترین شاخص‌های رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) در جهان را دارد و با هدف داشتن شهری دوستدار محیط زیست، غنی، مدنی و مدرن با استفاده از توسعه پایدار، از سال ۲۰۱۶ اقدام به برنامه‌ریزی برای هوشمندسازی کرده است، برای مثال تلاش برای فراهم‌آوردن نسل پنجم (۵G) شبکه‌های فن‌آوری ظرف مدت دو سال از اقدامات این شهر است. این حرکت شامل ایجاد یک مرکز عملیاتی هوشمند می‌شود که خود از چندین مرکز عملیاتی از جمله مرکز پشتیبانی کارمندان فناوری اطلاعات شهر ، مرکز تجزیه و تحلیل داده‌ها، مرکز نظارت و کنترل ترافیک و مرکز جلوگیری از تخلف و جرم تشکیل شده است. از سوی دیگر دو هزار و ۷۰۰ مدرسه و دانشگاه این شهر به‌ سیستم‌های آنلاین مجهز شده است.

جاکارتا، اندونزی

بخشی از برنامه‌های این شهر در مسیر توسعه به‌عنوان شهری هوشمند، استفاده از برنامه رسانه اجتماعی Qlue است که مشارکت‌های مدنی و تعاملات از پایین به بالا را تشویق می‌کند و به کاربران امکان می دهد مشکلات و اطلاعات خود را مستقیماً با دولت محلی، صاحبان مشاغل و سایر شهروندان در میان بگذارند؛ برای مثال شکایت درباره ارائه خدمات ضعیف یا نبود خدمات‌رسانی و به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات و پیشنهادات در زمینه‌های محیط زیست هوشمند، حمل و نقل هوشمند، تحلیل‌های هوشمند رسانه‌ای، هوشمندسازی ایمنی و غیره. 

یکی از اقدامات مهم جاکارتا در آینده برای هوشمند شدن عبارت است از توسعه پروژه OK Otrip که شامل یک سیستم ترابری غیرپولی یکپارچه برای ادغام تمامی سیستم‌های پرداخت حمل و نقل شهری به صورت یک بستر غیرپولی واحد، به منظور بهبود وضعیت حمل و نقل شهری، کاهش زمان جابجایی و مقرون به صرفه‌بودن سفر می‌شود.

کوآلالامپور، مالزی

بر طبق ۲۶ درصد از نظرسنجی‌های ارائه شده توسط هفته‌نامه اکونومیست، با توجه به تلاش‌های دولت مالزی برای پیاده‌سازی برنامه تحول اقتصادی (ETP)، کوآلالامپور هم اکنون شهری هوشمند است.

هدف اصلی ETP هوشمندسازی شهری با استفاده از توسعه فن‌آوری‌ها و مهارت‌های دیجیتالی است که تاکنون نیز دستاوردهای چشمگیری داشته است. این شهر همچنین به دلیل ابتکارات به کار برده در سیستم طبقه‌بندی وسایل نقلیه سنگین (HVCS) که با هدف رفع مشکلات ترافیکی در ساعات اوج به کار رفت، فینالیست جوایز شهر هوشمند آسیا و اقیانوس آرام (Scapa) شد.

تا سال ۲۰۲۰، کوآلالامپور با عملی کردن ۱۰ هدف استراتژیک خود به منظور تبدیل شدن به مکانی دارای انرژی‌های کارآمد، سیستم‌های پایدار و افزایش اشتغال‌های دوستدار محیط زیست، تبدیل به یک شهر پایدار در سطح جهانی خواهد شد.

ماندالی، میانمار

این شهر پایتخت سلطنتی میانمار و دومین شهر بزرگ آن است که در سال‌های اخیر با رشد جمعیت چشمگیری مواجه بوده است. به منظور تبدیل شدن به یک شهر هوشمند و دوستدار محیط زیست، کمیته توسعه شهری ماندالی (MCDC) و گروه اسکان و توسعه مسکن انسانی (DHSHD) اقدام به تهیه اولین برنامه مهم ۲۵ ساله توسعه شهری کرده‎‌اند.

برای تحقق این اهداف و دستیابی به چشم‌اندازی که این شهر برای آینده خویش ترسیم کرده است، بانک توسعه آسیا (ADB) و آژانس توسعه فرانسه (AFD)، با ارائه حمایت‌های فنی و مالی لازم، کمک‌های فراوانی در زمینه بهبود خدمات شهری، بهبود سیستم آب‌رسانی، تصفیه فاضلاب و مدیریت زباله برای ماندالی کرده است.

ماندالی در حال حاضر با استفاده از سنسورهای اینترنت اشیا (IoT) در حال پیگیری مشکلات مرتبط با آب منطقه‌ای، استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای نقشه‌برداری از شهر به منظور برنامه‌ریزی برای زهکشی آب و کنترل خودکار ترافیک شهری خود است.

کد خبر 386350

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر هوشمند هوشمندسازي هوشمند سازي شهرها شهر هوشمند سنگاپور اندونزی ویتنام جاکارتا مالزی آسیا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۷۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ شعاعی با بیان اینکه در بحث بازآفرینی عمدتا دو رویکرد در کشور داریم که یکی از این رویکردها، رویکرد رایجی است که از طرف ستاد شرکت بازآفرینی نیز با هدف ایجاد مشوق لازم برای ساخت و تجدید بنای بافت‌های فرسوده پیگیری می‌شود، گفت: رویکرد این امر نیز آن است که هم بحث خدمات و هم بحث مخاطرات در آن دیده شود.

وی بابیان اینکه خروجی این رویکرد این است که به صورت کلی یا موضعی طرح‌هایی در این بافت‌ها اجرا می‌شود، ادامه داد: با توجه به اینکه بستر زیرساختی موجود در این بافت‌ها وجود دارد اقبال بر این است که از بستر‌های موجود استفاده شود، اما چون زیرساخت‌ها عمر زیادی دارند مشکلاتی در آنها خواهیم داشت.

معاون عمرانی استاندار زنجان با بیان اینکه در محلات هدف بازآفرینی شهری یک بخش مربوط به بافت فرسوده و یک بخش مربوط به بافت ناکارآمد است، افزود: در این زمینه باید تفکیک قائل شویم، زیرا بافت‌های ناکارآمد معمولا بافت‌هایی است که به لحاظ تفکیک و زندگی از دست حکمران خارج بوده و در طول ادوار گذشته سر و شکل گرفته است و معمولا محلاتی که به زورآباد‌ها معروف هستند این شکلی بوده‌اند.

شعاعی با بیان اینکه بافت‌های فرسوده نیز بافت‌هایی را شامل می‌شود که به لحاظ سابقه شهری در شهر‌های مختلف سابقه زیادی از زندگی در آن جا وجود دارد، گفت: عمر زیادی از بافت‌های فرسوده گذشته و معمولا در مراکز شهر قرار دارند و بافت‌هایی هستند که مردم شهر یک قرابت و یک همزاد پنداری با آن دارند.

وی با توضیح اینکه در بافت‌های فرسوده یک رویکرد این است که این بافت‌ها را با ضوابط و مسائل شهرسازی به روز کنیم، افزود: رویکرد‌های جدیدی که در کشور در حال اتفاق افتادن است توسعه گردشگری در این مناطق با اعطای تسهیلات و مشوق‌ها است که اگر درست اجرایی شود از طرح‌های بسیار خوب است.

معاون عمرانی استاندار زنجان با بیان اینکه درباره بافت‌های ناکارآمد مسائل مختلفی طرح موضوع می‌شود، گفت: از جمله این مسائل می‌توان به بحث‌هایی نظیر توانمندسازی و جابه‌جایی اشاره کرد که در مورد این بافت‌ها بررسی و مطالعات دقیق از اهمیت بسزایی برخوردار است و همچنین طرح‌هایی که آماده می‌شود حتما باید یک سیستم کارگزاری حتی در بافت‌های فرسوده نیز مستقر باشد، زیرا بخش‌های دولتی معمولا توان و فرصت کافی برای راهبری با تمام جزئیات نخواهند داشت.

دیگر خبرها

  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، شرط تحقق شهر هوشمند
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • محدوده‌های بازآفرینی شهری ۲۰ شهر استان همدان مصوب شد
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی