Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@22:29:53 GMT

کشف زباله‌های پلاستیکی که با سنگریزه مو نمی‌زنند!

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۲۸۵۹

کشف زباله‌های پلاستیکی که با سنگریزه مو نمی‌زنند!

به گزارش پایگاه اینترنتی ساینس الرت، آلودگی پلاستیکی به زمین بکر شمالگان، مرتفع‌ترین قله‌ها و عمیق‌ترین دره‌های زمین نیز رسیده است، اما با این حال هر روز که می‌گذرد گستره این طاعون زیست محیطی، ما را غافلگیر می‌کند. نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که پلاستیک اکنون خود را در قالب سنگریزه‌های معمولی جا می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قطعات کوچک پلاستیکی که پلاستیک‌های آذر آواری (pyroplastics) (نامی مشتق از دو واژه یونانی به معنای آتش و شکسته شده) نام دارند، یا در اثر گرما دیدن پلاستیک در بخشی از فرآیند تولید و یا به هنگام ذوب شدن قطعات پلاستیک در جریان فرآیندهای ناشناخته در محیط، به وجود می‌آیند. این زباله‌های پلاستیکی سپس در اثر برخورد با شن و دریا چون سنگ‌ها دچار هوازدگی یا فرسایش شده و ریزپلاستیک به اطراف می پراکنند. از آن جایی که پلاستیک‌های آذرآواری شباهت بسیار زیادی به سنگریزه‌ها دارند، ممکن است از چشم مردم جهان پوشیده مانده باشند.

محققان ضمن بیان این که پلاستیک‌های آذرآواری از جنس پلاستیک خالص هستند، در مقاله خود در این باره می‌نویسند: «از قرار معلوم پلاستیک‌های آذرآواری در اثر ذوب شدن یا سوختن پلاستیک به وجود می‌آیند و آشکارا از لحاظ منشاء، ویژگی‌های ظاهری و سختی با پلاستیک‌های دریایی (اولیه و ثانویه) تفاوت دارند.»  

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «این که پلاستیک‌های آذرآواری توسط همکاران‌مان از سواحل اقیانوس اطلس در اسپانیا و سواحل اقیانوس آرام در ونکوور جمع‌آوری شده‌اند، نشان می‌دهد که پدیده‌ای محلی نیستند. گمان می‌رود این پلاستیک‌ها فراوانی گسترده‌ای داشته باشند که به دلیل شباهتی که در ظاهر با سنگریزه‌ها دارند، تاکنون ثبت نشده است.»

آن چه بر وخامت اوضاع می‌افزاید، این است که امکان آن وجود دارد که این نوع پلاستیک‌ها سرب را به محیط زیست لیچینگ یا فروشُست کنند.

 از مفهوم فرآیند لیچینگ یا فروشُست برای اشاره به استخراج یک ماده یا مجموعه‌ای از مواد خاص از ماده دربرگیرنده آن (سنگ، فلز) و انتقال آن به فاز مایع استفاده می‌شود.

همچنان به مطالعات بیشتر در مورد میزان میکروپلاستیک و ترکیبات خطرناکی که این پلاستیک‌های مستتر در پوشش سنگریزه در محیط زیست آزاد می‌کنند، نیاز است.  

نتایج این پژوهش در مجله Science of The Total Environment منتشر شده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست زباله های پلاستیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۲۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • عرضه کیسه پلاستیکی ممنوع شد + فیلم
  • اجرای طرح پاکسازی کیسه های پلاستیکی حاشیه سایت زباله شهری آواجیق چالدران
  • اتوبان کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی پاکسازی شد
  • پاکسازی اتوبان شهید کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • پاکسازی اراضی شهرک صنعتی قرچک همزمان با هفته زمین پاک
  • پاکسازی اتوبان کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • سیاره در برابر پلاستیک
  • ویدیو کامنت| ایران دهمین کشور تولیدکننده پسماند پلاستیکی