Web Analytics Made Easy - Statcounter

چاپ نخست کتاب یزد از نگاه دیگر در سال ۹۳ توسط انتشارات آرتاکاوا یزد و چاپ دوم آن در سال ۱۳۹۶ با تیراژ ۱۵۰۰ نسخه چاپ شده که در آن آثاری همچون قبه دوازده امام، مسجد جامع کبیر، مدرسه ضیاییه، دخمه زرتشتیان، باغ دولت آباد، موزه آینه و روشنایی، خانه لاری‌ها، خانه کلاهدوزها و مجموعه امیر چخماق را معرفی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سمانه خبیری در دیباچه این کتاب گفته است نباید نادیده گرفت که بررسی دقیق احوال یزد، به کندوکاوهای علمی و باستان شناسی احتیاج دارد که به واسطه آن، پرده از بسیاری از مجهولات برداشته می شود.

مولف نوشته است در چاپ اول این مجموعه سعی شد با محدود کردن حوزه پژوهش و با استفاده از روش تحقیق میدانی و کتابخانه ای و مصاحبه ای، از افراد فرزانه و با تجربه و راهنمایان و کارشناسان، گزیده ای از دانستنی ها و مطالعات و تحقیقات آنها در باب ۱۰ بنای شاخص شهر تاریخی یزد گردآورده شده است.

در بخشی از کتاب که به معرفی مجموعه امیرچخماق به رشته تحریر درآمده، نویسنده در پیشینه بنا نوشته است؛ در زمان شاهرخ تیموری، شخصی به نام امیر جلال الدین چقماق شامی به عنوان حاکم شهر یزد انتخاب شد. این امیر و همسرش انسان‌های بسیار خیّری بودند و کارهای زیادی برای شهر یزد انجام دادند.یکی از این کارها، ساخت میدانی در قرن نهم هجری است که به اسم میدان امیر چخماق مشهور شده است.

۷۵۳۴/ ۶۰۱۴/

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر آثار تاریخی باستان شناسی شاخص مسجد جامع موزه قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۶۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان گفت: آثار تاریخی کشف شده در گذر کمرزرین، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و اطلاعات خوبی را می‌توان از این آثار به دست آورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدعلی ایزدخواستی امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید شهردار اصفهان از گذر کمرزرین اظهار کرد: باستان‌شناسی گذر کمر زرین در راستای کشف شواهد گام برداشت، اما در حال حاضر در حال بررسی و تحلیل این اکتشافات است و تصمیم دارد تمام موارد این آثار کشف شده را مورد بررسی قرار دهد.

وی افزود: در حال حاضر باستان‌شناسان، این گذر را به ۱۰ لایه تاریخی تقسیم کرده‌اند و تمام این لایه‌ها در حال بررسی است، همچنین این موضوعات در راستای شفافیت تصویر اصفهان در ادوار مختلف، بسیار تأثیرگذار است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: این شواهد تاریخی، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و در حال حاضر به یک شاهد دست نخورده‌ای دست پیدا کرده‌ایم و اطلاعات خوبی می‌توان از این آثار به دست آورد که بهتر از اطلاعات مکتوب است.

ایزدخواستی گفت: با هماهنگی میراث فرهنگی و شهرداری در حال توسعه کاوش این گذر هستیم.

کد خبر 750485

دیگر خبرها

  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • حضور انتشارات نگاه با ۲ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • واکاوی ممنوعیت پخش مجموعه «حشاشین»
  • نگاهی به مجموعه «حشاشین»