Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیستان وبلوچستان در حالی تجلی گاه وحدت شیعه و سنی و پایتخت وحدت ایران اسلامی نام گرفته است که مساجد در آن نقش محوری داشته و پایگاهی برای حل مشکلات مردمی به شمار می روند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، مساجد از دیرباز محل تجمع مردمی و بهترین مکان برای وحدت بین اقشار مختلف مردم بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نخستین‌بار پیامبر اسلام(ص) با عنوان پیمان اخوت بین مسلمانان مهاجر و انصار از فضای مسجد برای ایجاد همدلی و وحدت میان امت اسلامی بهره برد، بر همین اساس مساجد در هر محلی نخستین مکان برای برپایی نشست‌های مختلف مذهبی و فرهنگی به شمار می رود.

با استناد به آیات و روایات اسلامی از مسجد به‌عنوان کانون همدلی، همبستگی واخوت اسلامی وتقویت مبانی دینی و اعتقادی مسلمانان یاد می شود به گونه ای که مساجد سیستان و بلوچستان نیز مراکز وحدت و همدلی شیعه وسنی به شمار می رود و در دوران حکومت پهلوی، این استان دارای 400 مسجد ثبت شده بود که پس از انقلاب اسلامی نیز این خطه از کشور تجلی گاه وحدت شیعه و سنی و پایتخت وحدت ایران اسلامی لقب گرفت.

30 مرداد ماه در تاریخ زرین کشورمان به عنوان روز جهانی مساجد نامگذاری شده است. در همین راستا حجت‌الاسلام محسن مومنی مقدم، مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان در گفت وگوی تلفنی با خبرنگار عصرهامون با بیان اینکه مساجد مرکز ثقل، هدایت و راهبری جامعه محسوب می شوند، افزود: نقش مساجد در عصر حاضر را می توان به خوبی در دوران انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس مشاهده کرد.

وی در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه مساجد میعادگاه و معراج رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بودند، گفت: در دوران شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی طاغوت مساجد همواره پایگاه مستحکم و مهم مردم و رزمندگان بودند.
 
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با بیان این مطلب که مساجد ابزار مقاوم سازی جامعه در برابر توطئه های دشمنان است، ادامه داد: هم اکنون حدود چهار هزار در استان وجود دارد که بخش اعظم آن در زاهدان می باشد که هر مسجد دارای خادم و امام جماعت برای اقامه نمازهای یومیه نیز می باشد.

مولوی عبدالغنی دهانی، مدرس حوزه علمیه اهل سنت سیستان و بلوچستان نیز در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفت: مساجد از قدیم به عنوان پایگاه مردمی بودند که تمام تصمیمات کلان دینی و سیاسی و... در آن انجام می شد همانگونه که در دوران دفاع مقدس نقش پررنگی در پیروزی انقلاب داشتند و شاهد حرکات و هدایت های مردمی و همچنین برنامه ریزی برای دفاع از کشور و اعزام نیروها نقش بسزایی از خود ایفا کردند.

وی با تاکید بر این مطلب که مساجد پایگاه حل مشکلات مردمی در تمامی عرصه ها به شمار می روند، افزود: هم اکنون 6 هزار مسجد اهل سنت در سیستان وبلوچستان وجود دارد که حدود 400 مسجد در زاهدان است و هر مسجد حداقل 3 عضو هیئت امنا و یک خادم و پیش نماز دارد.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۱۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه معنادار نماینده زاهدان به مولانا عبدالحمید /مردم نگران هستند/علت حملات تروریستی چندماه اخیر چیست؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فداحسین مالکی نماینده زاهدان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در پاسخ به این سوال که در مدت اخیر استان سیستان و بلوچستان مورد حملات تروریستی قرار گرفته و شاهد شهادت چندین نیرو بودیم. مهم‌ترین عوامل این حوادث از نظر شما چیست، گفت: استان سیستان و بلوچستان استانی است که با دو کشور که خودشان به گونه‌ای مشکلات خاص خودشان را دارند هم مرز است. از مسیر دریا با کشورهای حوزه خلیج فارس هم مرز مشترک دارد. طی سفری که با هیأت‌های مختلف به پاکستان داشتیم، ارزیابی مان‌ این بود که باید با مقامات پاکستانی نسبت به مرز مشترکی که داریم اقدامات و عملیات مشترکی انجام دهیم. چون همان‌ اندازه که ما آسیب می‌بینیم، آن آسیب در پاکستان هم وجود دارد.

وی در گفتگو با ایلنا، افزود: اما با این وجود سیستان و بلوچستان مؤلفه‌های مختلفی دارد؛ یکی‌ از آنها مرز است. دیگری کشورهای همسایه است که باید عملیات مشترک در آن صورت بگیرد. دوم این است که دولت باید نگاه استراتژیک به این منطقه داشته باشد و از نظر امکانات، تجهیزات و توسعه استان‌ها اقداماتی انجام دهد. طبق تعاریفی که مقامات ارشد نظام و خودمان از سیستان و بلوچستان داریم این است که توسعه این استان باید در اولویت اول قرار بگیرد که این موضوع می‌تواند در امنیت استان تأثیرگذار باشد.

مالکی تصریح کرد: نکته بعدی آنکه ما حتما باید به کمبودها و تنگناهایی که نیروهای امنیتی فراجا و مرزبانان عزیز ما در استان دارند توجه کنیم. اگر الان شرایط فعلی استان را بخواهید بدانید، شرایط خوبی نیست. مردم نگران هستند. علاوه بر اینکه مردم نگران امنیت هستند، احساس ‌عدم امنیت بیشتر مردم را زجر می‌دهد. در طول یک ماه حدود ۲۸-۲۹ نفر فقط در حوزه سیستان شهید دادیم و در حوزه بلوچستان هم همین‌طور،‌ تعدادی شهید دادیم. از این بابت حتما باید این اقدام صورت گیرد.

وی گفت: از طرفی انتظار ما از بزرگان، نخبگان استان و کسانی که در شمال و جنوب استان تریبون در دست دارند این است که به گونه‌ای حرکت نکنند که امنیت، وحدت و همدلی مردم زیرسوال برود و آسیب ببیند. چون همیشه مردمان جنوب و شمال استان، شیعه و سنی سال‌ها در کنار هم بوده و کنار هم زندگی کردند و این الفت و برادری نباید زیرسوال برود، خواسته ما هم این است وحدت ملی در آنجا تقویت شود. بنابراین این مسئله می‌تواند برای ایجاد امنیت پایدار تأثیر داشته باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902283

دیگر خبرها

  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • کنایه معنادار نماینده زاهدان به مولانا عبدالحمید /مردم نگران هستند/علت حملات تروریستی چندماه اخیر چیست؟
  • مردم قم با ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس وداع کردند
  • اصول اساسی نظام «مردم محوری» است
  • مردم قم با پیکر ۲ شهید گمنام دفاع مقدس وداع می‌کنند
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • عباسی: : تضارب آرا در مجلس امری طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است/ وحدت در حل مشکلات مردم و اقتدار نظام اولویت اصلی مجلس است + فیلم
  • تداوم راه شهیدان با فعالیت جوانان در مساجد
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند