Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@08:53:41 GMT

امیر حاتمی: ۷۷۰ محصول دفاعی را در کشور تولید می‌کنیم

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۵۵۶۱

امیر حاتمی: ۷۷۰ محصول دفاعی را در کشور تولید می‌کنیم

خبرگزاری تسنیم: امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به مناسبت روز صنعت دفاعی، اظهار داشت: امروز با تهدیدات جدی در منطقه مواجه هستیم و دشمنان تلاش کردند تا با تهدید و تحریم امنیت مردم ایران و منطقه را با چالش مواجه کنند و از سویی هم تحریم های مختلفی علیه ما اعمال کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی مردم ما در امنیت بسیار خوبی قرار دارند و می توان اینگونه تعبیر کرد که بخش دفاع کار خود را با وجود این مشکلات به خوبی انجام داده است.

وی افزود: برخی سایت‌های غربی گاهی مقایسه‌هایی انجام می‌دهند که البته ما با آنها موافق نیستیم، در یکی از این ارزیابی ها آمده است که قدرت نظامی ایران در سال 2018 از رتبه 20 به 13 رسیده که به معنای 7 پله رشد است. البته این ارزیابی‌ها کیفی نیست و آنها نمی‌توانند توان کامل جمهوری اسلامی ایران را برآورد کنند، اما به هرحال این ارزیابی است که آنها انجام داده‌اند.

امیر حاتمی ادامه داد: این در حالی است که این موسسات هزینه‌های دفاعی ما را در رتبه سی‌ام ارزیابی کرده‌اند که این حقیقت بیانگر این است که ما میتوانیم با هزینه کم، امنیت خوبی را برای مردم‌مان رقم بزنیم. چون ما تسلیحات و تجهزات مورد نیازمان را خودمان می‌سازیم، در نتیجه هزینه هایمان هم کاهش می‌یابد.

وزیر دفاع با اشاره به شرایط صنعت دفاعی در قبل و بعد از انقلاب، تصریح کرد: قبل از انقلاب حدود 30 خانواده محصول دفاعی را در داخل تولید می‌کردیم که البته دربرگیرندگی آن خیلی کم بود، اما امروز بیش از 770 خانواده محصول را تولید می‌کنیم و این در حالی است که همه این موارد در شرایط تحریم رقم خورده است.

وی با بیان اینکه فضای کار و مدیریت ما در صنایع دفاع، جهادی است، گفت: هرچیزی که نیروهای مسلح ما اراده کنند، در یک فاصله معقولی که به آن "فاصله ایده تا محصول" می‌گویند، تهیه می‌شود. هدف گزاری که در برنامه چهارساله این دوره انجام شده، تثبیت زمان تا 2.5 سال برای ایده تا محصول است.

امیر حاتمی ادامه داد: سال 97 برای ما به جهت کارهایی که انجام شد در حوزه دفاعی بسیار افتخار آمیز بود، در این سال جنگنده بومی کوثر را داشتیم که انشالله تا پایان امسال چند فروند دیگر را با موتور ایرانی اوج به نیروی هوایی ارتش تحویل خواهیم داد. در حوزه موشکی، موشک کروز هویزه را داشتیم که گزینه مهمی را به توان نظامی ما اظافه کرد. در حوزه دریایی زیردریایی نیمه سنگین فاتح را داشتیم. در حوزه پدافند هوایی نیز سامانه 15 خرداد را داشتیم که بسیار موثر است. در حوزه رادار نیز کار بسیار خوبی را انجام دادیم که البته بنا به ملاحظاتی رونمایی عمومی نشد. خودروهای ارس2، طوفان و رعد از دیگر دستاوردها بود و درباره جت آموزشی کوثر88 نیز انشالله خبر خوش دیگری خواهیم داشت.

وزیر دفاع در خصوص سامانه باور 373 نیز اظهار داشت: سامانه باور373 که قبلا رونمایی اجمالی شده بود، به زودی رونمایی کامل و به نیروی پدافند هوایی ارتش تحویل داده خواهد شد. این سامانه‌ی برد و ارتفاع بلند، طراحی و ساختش کاملا ایرانی است و جزو سامانه‌هایی است که فقط چند کشور مانند آن را در اختیار دارند.

وی گفت: در پدافند هوایی برد بلند، با این سامانه ما دورتر از 300 کیلومتر می توانیم 300 هدف را کشف کنیم، در حدود 250 کیلومتری بر روی آن قفل می‌کنیم و در 200 کیلومتری آن را می‌توانیم منهدم کنیم.

امیر حاتمی در خصوص کمک وزارت دفاع به خودروسازان، خاطرنشان کرد: نیازهای خودروسازان مانند سنسور اکسیژن، کامپیوتر خودرو(ECU) و ایموبلایزر را در حال برطرف کردن هستیم و در حال همکاری با خودروسازان هستیم. ما جایگزین هیچ شرکت ایرانی نخواهیم شد، بلکه در جایی که خارجی ها رفته اند، ما جایگزین آنها شده‌ایم.

وی با اشاره دیدار امروز اعضای هیأت دولت با رهبر معظم انقلاب، گفت: از نکات کلیدی این دیدار، تاکید معظم له به اهمیت دو سال باقی‌مانده فرصت دولت بود و مثال ایشان هم 3 سال صدارت امیرکبیر بود. ما در وزارت دفاع برنامه چهارساله آماده کرده بودیم که بخش زیادی از این برنامه در طی این دوسال انجام شده بود.

ادامه دارد...

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: امیر حاتمی وزیر دفاع محصول دفاعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۵۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری

  فوران چاه‌های نفت ازخطرات مهمی است که فرآیند استخراج نفت را چه درخشکی وچه دردریا تهدید می‌کند؛ حادثه فوران چاه رگ سفید در سال ۹۶ نمونه‌ای از بروز چنین حوادثی درکشور است.متخصصان کشورمان با طراحی و تولید «دستگاه پیشرفته شبیه‌ساز فوران حفاری سری ۵۰۰۰» گام بلندی درراستای آموزش نیروی متخصص برای استخراج ایمن ازچاه‌های نفت برداشته‌اند.براساس استانداردهای بین‌المللی فراهم کردن تمهیدات ایمنی جزو نخستین فعالیت‌هایی است که پس از حفر چاه‌های نفت و گاز باید انجام شود. آموزش نیروی انسانی برای مقابله باپیشامدهای خطرآفرین احتمالی ازجمله این اقدامات است که نیازبه وسایل و تجهیزات کمک‌آموزشی مناسب دارد.استفاده ازشبیه‌سازهای پیشرفته می‌تواند ازگزینه‌های مناسب درامرشبیه‌سازی کار در شرایط واقعی باشد و امکان آموزش مستمر باهزینه پایین وتکرارسناریوهای ایمنی مختلف بدون به خطرافتادن جان کارکنان یا تاسیسات را فراهم کند.

همت برای خودکفایی
باوجود مزیت‌های نام برده شده،تنها دستگاه شبیه‌ساز خارجی که در ایران استفاده می‌شد، ازکارافتاده بود و به دلیل تحریم‌ها امکان تعمیر آن وجود نداشت. همین امر هم موجب شد تا متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان در کشور برای تولید داخلی چنین دستگاهی دست به کار شوند.متخصصان این شرکت دانش‌بنیان موفق شدند دستگاه شبیه‌ساز خارجی را در عملیات پیچیده مهندسی، دوباره راه‌اندازی کنند. همین کار هم موجب شد در کنار توسعه دانش فنی، اعتماد به نفس و شوق جدی برای تولید داخلی چنین محصولی ایجاد شود و بلافاصله تلاش برای تولید بومی این محصول آغاز شود. بنابر اظهارات رسمی مدیران شرکت ملی حفاری ایران در حال حاضر حداقل ۱۰ دستگاه از این شبیه‌ساز در کشور مورد نیاز است و در شرایط فعلی امکان تأمین آن از خارج کشور وجود ندارد. به گفته جعفر زدوار، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، حدود ۶۰۰۰ نفر از کارکنان صنعت حفاری کشور ملزم به طی دوره‌های آموزشی با این تجهیز جهت دریافت مجوز فعالیت بر تأسیسات نفتی هستند.
   
آغاز مسیری جدید در توسعه ایمنی صنایع نفت و گاز
پس از تلاش موفقیت‌آمیز در راه‌اندازی مجدد دستگاه موجود و آغاز تلاش برای تولید داخلی شبیه‌ساز، صنایع نفتی کشور با امضای قراردادهایی برای تولید چهار نمونه داخلی از این دستگاه از این طرح استقبال کردند.جعفر زدواردرباره این پروژه به«جام‌جم» می‌گوید: «تولید این محصول از سال ۱۴۰۰ با برنامه‌ریزی دقیق، پشتیبانی تولید و به‌خدمت‌گیری ظرفیت بخش‌های خصوصی کشور آغاز شده و پس از تکمیل دستگاه‌های اول و دوم،دستگاه سوم درخط نهایی تولیدودستگاه چهارم درمرحله ساخت قطعات قرار گرفته است.»اما این پایان کار نخواهد بود و با توجه به درخواست متقاضیان، برنامه‌ریزی برای تولید دستگاه‌های شبیه‌ساز فوران حفاری ادامه دارد.این شرکت دانش‌بنیان اکنون ظرفیت تولید دودستگاه درسال رادارد ودرنظر دارد تا این ظرفیت را توسعه دهد. 

از مهندسی معکوس تا نوآوری
تجربه کسب شده در راه‌اندازی مجدد محصول خارجی کلید اصلی دست یافتن به دانش تولید داخلی و مبنای طراحی و ساخت این دستگاه شبیه‌ساز بوده است. بخش‌های مختلف این دستگاه با روش مهندسی معکوس و در کنار آن ابتکار و خلاقیت متخصصان کشور در بهینه‌سازی قطعات تهیه شده‌اند. مهندس زدوار در رابطه با حضور شرکت‌های خصوصی در مسیر توسعه این طرح می‌گوید: «پس از طراحی کلیه سیستم‌ها و زیربخش‌های شبیه‌ساز، بسیاری از زیر مجموعه‌ها به بخش خصوصی برون‌سپاری شد.» وی می‌افزاید: «مونتاژ نهایی در شرکت صورت می‌گیرد و خط تولید محصول پیاده‌سازی شده است. همچنین بازخوردهای دریافت‌شده از نمونه‌های تحویل شده محصول می‌تواند زمینه بهینه‌سازی هرچه بهتر و حتی صادرات این محصول را هم فراهم کند.» البته که مسیر تولید این محصول حیاتی برای صنایع نفت و گاز کشور چالش‌های زیادی هم داشته است. جعفر زدوار از مهم‌ترین معضلات این مسیرمی‌گوید:«بروکراسی اداری درسازمان‌ها ونهادهای اصلی ازمهم‌ترین چالش‌های شرکت‌هاو تولیدکننده‌ها در کشور است. ضمن این‌که هماهنگی هرچه بیشتر مجموعه‌ نفت با دیگر ارکان اجرایی بالادستی می‌تواند تاثیرات به‌سزایی در امر سرعت‌بخشی به تولید محصولات راهبردی در کشور داشته باشد.»

دیگر خبرها

  • انگلیس درصدد راه اندازی گنبد آهنین
  • ورود وزیر دفاع به آستانه پایتخت قزاقستان برای شرکت در اجلاس شانگهای
  • انگلیس درصدد راه‌اندازی گنبد آهنین
  • ورود وزیر دفاع آستانه پایتخت قزاقستان برای شرکت در اجلاس شانگهای
  • سفر وزیر دفاع به قزاقستان
  • وزیر دفاع عازم قزاقستان شد
  • پیام تشکر وزیر دفاع از مجلس شورای اسلامی
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی