Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-26@08:22:50 GMT

چرا پزشکان با نصب «کارتخوان» مخالفند؟

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۸۱۱۷

صراط:

موضوع نصب کارتخوان توسط پزشکان این روزها به اخبار داغ رسانه‌ها تبدیل شده است، موضوعی که شاید منشأ آن را بتوان به خبرهای منتشر شده در زمینه فرار مالیاتی پزشکان جست‌وجو کرد. موضوع از آنجا آغاز شد که برخی از رسانه‌ها به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای‌اسلامی آمار و ارقام نوجومی را درباره فرار مالیاتی این قشر از جامعه منتشر و عنوان کردند که پزشکان 6هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که همان وقت از سوی وزیر بهداشت و برخی از نمایندگان مجلس تکذیب شد.

به گزارش فارس سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان، هفتم مردادماه علی رستم پور مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و برون سپاری سازمان امور مالیاتی با اشاره به بند «ی» تبصره 6 قانون بودجه 98 گفت: «صاحبان محترم حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تا 23 مردادماه مهلت دارند در نظام سامانه فروش و استفاده از پایانه فروشگاهی(کارتخوان بانکی) ثبت نام کنند. تمام صاحبان حرف و مشاغل یاد شده مکلفند حداکثر تا تاریخ 23 مرداده ماه 1398 برای ثبت درخواست تخصیص شماره شناسه پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان) به درگاه عملیات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی الکترونیکی https://tax.gov.ir مراجعه و مبادرت به ثبت مشخصات دستگاه کارتخوان خود کرده و در اولین ماه پس از دریافت شناسه مذکور از طریق پیامک تلفنی نسبت به بهره‌برداری از آن اقدام کنند».

پس از انتشار این خبر جامعه پزشکی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و اعلام کردند که این موضوع تبعیض بوده و از این قانون حمایت نمی‌کنند. و با ارسال نامه‌هایی به سازمان نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی بر نحوه اجرای قانون اعتراض کردند.

همزمان با اعتراض اغلب پزشکان برای ثبت نام در نظام سامانه فروش و استفاده ازپایانه فروشگاهی(کارتخوان بانکی) مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و برون سپاری سازمان امور مالیاتی از تمدید ثبت‌نام کارتخوان تا 31مرداد خبر داد و پس از گذشت چند روز این مهلت تا 15 شهریور ماه تمدید شد.

اما روز گذشته در فضای مجازی نامه درخواست رئیس سازمان نظام پزشکی خطاب به رئیس کل سازمان امور مالیاتی در فضای مجازی دست به دست شد، نامه‌ای که در آن به موضوع آموزش استفاده از پایانه فروشگاهی و آماده نبودن زیرساخت‌های آن اشاره شده بود؛ عده‌ای در فضای مجازی به انتقاد از این نامه پرداختند و این موضوع را بهانه‌جویی پزشکان برای فرار از نصب کارتخوان عنوان کردند.

برای بررسی دلایل مقاومت پزشکان با موضوع نصب پایانه فروشگاهی با تعدادی از اعضای سازمان نظام‌پزشکی به گفت‌وگو نشستیم.

*مخالف نصب کارتخوان نیستیم

جواد مولایی عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره نامه اخیر رئیس سازمان نظام پزشکی به سازمان امور مالیاتی درباره آموزش پزشکان توضیح داد: باید توجه داشته باشیم که اغلب پزشکان در مطب‌های خود اقدام به نصب کارتخوان کرده‌اند اما بحث کارتخوان و پایانه فروشگاهی دو موضوع مجزا است.

وی افزود: پایانه فروشگاهی قرار است طبق تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان امور مالیاتی صورت گرفته به این سازمان متصل باشد تا بلافاصله پس از انجام هر تراکنش مالیات مدنظر کسر شود.

مولایی افزود: جامعه پزشکی به هیچ وجه از نصب کارتخوان در مطب ناراضی نیستند بلکه گلایه آ‌نها از تبعیض ایجاد شده بین انها با سایر اصناف است.

عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: توجه داشته باشیم که در حال حاضر زیرساخت‌های سامانه فروشگاهی و اتصال آن به سازمان مالیات فراهم نشده است لذا تا تاریخ 15 شهریور ماه به پزشکان فرصت داده شد تا برای اتصال کارتخوان به سامانه فروشگاهی اقدامات لازم را انجام دهند؛ همچنین طبق تفاهم‌نامه‌ای مقرر شد دوره‌های آموزشی به صورت حضوری و مجازی درخصوص نحوه اتصال کارت‌خوان برای پزشکان برگزار شود.

وی با بیان اینکه کارتخوان سایر فروشگاه‌ها به سازمان امور مالیاتی متصل نیست و آن‌ها به صورت آنی مالیات پرداخت نمی‌کنند گفت: دریافت مالیات از پزشکان درحالی صورت می‌گیرد که تعرفه‌های آنها سال جاری رشد چندانی نداشته است در حالی که اجاره بها حقوق پرسنل و همچنین هزینه خرید تجهیزات با رشد چند برابری مواجه بوده است که این موضوع باعث گلایه پزشکان شده است.

 

*کلاس‌های آموزشی لغو شده است

محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی نیز در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: موضوع نامه اخیر سازمان نظام‌پزشکی مساله ا موزش و عدم آمادگی زیرساخت‌ها برای اتصال کارتخوان‌ها به سازمان امور مالیاتی بوده است.

وی افزود: با هماهنگی که با سازمان امور مالیاتی داشته‌ایم مقرر شد تا مبانی آموزشی برای پزشکان ارائه شود که متاسفانه برخی از ادارات مالیاتی اعلام کردند که پزشکان باید برای آموزش ثبت‌نام کنند و هزینه‌ای را بپردازند که ما اعتقادی به ارائه آموزش در این زمینه نداریم و این موضوع را به سازمان امور مالیاتی اعلام کردیم.

جهانگیری ادامه داد: پس از ارائه توضیحات و جلساتی که با نمایندگان سازمان امور مالیاتی داشتیم بحث آموزش پزشکان لغو شده است به دلیل این که ثبت کارتخوان در سامانه تنها با ثبت یک کد صورت می‌گیرد و این اقدام طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی در حال انجام است و آموزش این موضوع نیز به صورت یک فایل آموزشی روی سایت سازمان نظام پزشکی قرار دارد.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: سازمان نظام پزشکی مخالف دریافت هزینه و ارائه آموزش به پزشکان بوده به دلیل اینکه مقرر شده است هرگونه آموزشی در این حوزه به صورت رایگان در اختیار پزشکان قرار بگیرد. هرچند که ماجرای نصب کارتخوان نیازمند آموزش خاصی نیست.

جهانگیری گفت: با جلساتی که با بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی داشتیم مقرر شد که به دلیل آماده نبودن زیرساخت‌ها بحث نصب کارتخوان در مطب پزشکان تا 15 شهریور ماه تمدید شود.

وی توضیح داد: براساس مصوبه هیات دولت تمام صنوف برای شفاف‌سازی موظف هستند که پایانه فروشگاهی خود را به سازمان امور مالیاتی متصل کنند که در این فراخوان جامعه پزشکی در اولیت قرار گرفت.

وی دلیل گلایه پزشکان را از این موضوع ایجاد تبعیض عنوان کرد و گفت: جامعه پزشکی همواره به اجرای قانون پایبند بوده است و به دلیل اینکه این موضوع نیز مصوبه قانونی است آن را اجرا خواهد کرد و هیچگونه مقاومتی برای نصب کارتخوان وجود ندارد.

جهانگیری تاکید کرد: براساس قانون اساسی تبعیض و مجزا کردن یک قشر صحیح نیست و ما نیز به این موضوع انتقاد داریم.

وی درخصوص نصب نکردن پایانه فروشگاهی توسط تعدادی از پزشکان نیز توضیح داد: این افراد معمولا تراکنش کمی دارند و برخی نیز تمایلی به نصب کارتخوان نداشته‌اند که این موضوع پیگیری خواهد شد و قانون باید اجرایی شود.

به گزارش فارس، حال با توجه به تمدید مهلت نصب پایانه فروشگاهی باید منتظر ماند و دید آیا زیرساخت‌های این کار تا نیمه شهریورماه آماده خواهد شد یا سازمان امور مالیاتی مجددا این زمان را تمدید خواهد کرد.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۸۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه استان یزد، جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه (طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه ۹۰ شمسی سخن گفت.

رحمانی با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متأسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد.

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگ‌تر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بسترها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است.

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جز اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد.

در ادامه این نشست افشین کسالائی، معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است.

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود.

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بسترهای پیشرفت کشور ترسیم شده است.

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

کد خبر 747957

دیگر خبرها

  • مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان
  • تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • طب ایرانی می تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد
  • چگونگی استفاده بیماران از سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • جزییات راه اندازی سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • تکلیف مجلس به سازمان امور مالیاتی برای قبول هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی
  • تکالیف سازمان امور مالیاتی در باره صورتحساب الکترونیکی
  • رونمایی از سامانه جامع انتظامی سازمان نظام پزشکی