Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@20:53:06 GMT

از تلویزیون تا صندوق‌های رای

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۸۴۹۲

از تلویزیون تا صندوق‌های رای

به گزارش روزنامه اعتماد؛ انتقاد به نوع مقایسه رمارم از همان توییتر آغاز شد. یکی از کاربران نوشت:«تا حالا کی چنین رای‌گیری انجام شده که مردم بخوان رای بدن؟ (زن و مرد هم نداره). دوم اینکه سیاستمداران زن ما قدرت و توانایی‌شون رو به معرض نمایش بگذارن تا رای بگیرن.» پاسخ رمارم به این انتقاد شاید روشن‌تر موضع او را نشان بدهد:«تا حالا به زنان اجازه رقابت در این سطح و در انتخابات ریاست‌جمهوری که آنها را در معرض آرای کل کشور قرار می‌دهد، داده نشده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

عضو شورای شهر مشهد در گفت‌وگو با «اعتماد» در مورد این توییت توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید که قصدش مقایسه حوزه سرگرمی و سیاست نبوده است:«من نخواستم سیاست را با سرگرمی ربط دهم. بحث حضور زنان در اجتماع و نقش‌آفرینی آنها در کشورمان در عرصه‌های مختلف است. همین عصر جدید حدود هزار و 500 نفر شرکت‌کننده داشت که اجرای برنامه داشتند. تناسب که بگیریم، می‌بینیم که تعداد خانم‌هایی که اجرا داشتند کمتر بوده اما چنان استعدادهای‌شان درخشان و غیرقابل چشم‌پوشی بود که با وجود اینکه از 4 داور برنامه هم فقط یک داور خانم بود، دو نفر از این خانم‌ها به 5 نفر مرحله نهایی رسیدند. این نشان می‌دهد که زنان ما استعدادهای فراوان دارند و شایستگی‌هایشان بیشتر از چیزی است که در کشور ما به آن توجه می‌کنند.» شهناز رمارم نتایج این برنامه تلویزیونی را به عنوان نمادی از باز گذاشتن دست زنان در نشان دادن توانایی‌های خود توصیف می‌کند، توانمندی‌هایی که اتفاقا در جامعه ایران در حوزه سرگرمی هم می‌توانند خودشان را نشان دهند:«در جامعه‌ای که بخواهیم یا نخواهیم هنوز جامعه مردسالاری است، یک زن می‌تواند نفر برتر یک برنامه سرگرمی شود. در این جامعه رای‌دهندگان دیگر نمی‌توانند چشم روی هم بگذارند و این استعداد را نبینند. یک زن توانست به دور از هر گونه نگاه جنسیتی این مقام را از آن خود کند. حرفم این است که وقتی دست به انتخاب می‌زنید، یعنی دارید دست به تدبیر و سیاست‌ورزی می‌زنید، نه به معنای سیاست عام اما نشان می‌دهید که شایستگی‌ها را بر مبنای شایستگی‌ها می‌سنجید.»

حضور در یک برنامه تلویزیونی با وجود تمام خط قرمزهایی که بابت نوع و میزان حضور زنان در صداوسیما وجود دارد از نظر رمارم نشان از نوعی حضور آزادانه و فارغ از گزینش‌های معمول عالم سیاست دارد که اجازه می‌دهد، توانایی‌هایی که زن در یک حوزه دارد، قابل نمایش در عرصه عمومی باشد:«در حوزه سیاست ابتدا بپذیرند که به زنان اجازه حضور بدهند حتی در عرصه ریاست‌جمهوری، شک نکنید که جامعه ما به آن میزان از بلوغ سیاسی، فکری و اجتماعی رسیده که شایستگی‌ها را ببیند نه جنسیت را. چه بسا خانم‌های ما در عرصه سیاست هم نفر اول بشوند.» عضو شورای شهر مشهد می‌گوید که می‌خواسته از این فرصت استفاده کند تا تلنگری بزند به تصمیم‌گیرانی که زنان را نمی‌بینند:«حرفم این نیست که زن حتما مدیر شود یا حتما رییس‌جمهور شود، حرفم این است آن کسانی که اغلب مرد هستند و برای ما برنامه‌ریزی می‌کنند با توجه به تجربیات مردانه خودشان، تصمیم‌هایی می‌گیرند که بیشتر به نفع مردان است. اگر ما زنان را وارد این عرصه بکنیم طبیعتا توازن تصمیم‌گیری به وجود می‌آید و عدالت جنسیتی رعایت می‌شود و بعد انسان‌ها را فارغ از جنسیت قضاوت می‌کنیم و آن موقع است که شایستگی‌ها بروز و ظهور پیدا می‌کنند».

شهناز رمارم می‌گوید که حوزه سرگرمی و سیاست را کنار هم نمی‌گذارد و قیاسش تنها در مورد دیدن و سنجش شایستگی‌های زنان در حوزه‌های مختلف است اما افسر افشارنادری، جامعه‌شناس معتقد است که از قضا رفتار مردم در انتخاب در حوزه سرگرمی را می‌توان با حوزه سیاست قیاس کرد. به نظر او «انتخاب آزادانه» در یک برنامه تلویزیونی همان موضوعی است که می‌تواند بحث رای‌گیری در حوزه سرگرمی با سیاست را به هم پیوند بزند:«انتخاباتی که آزادانه برگزار شود، نشان می‌دهد که رای مردم چیست. معنای این رای این است که مردم برای‌شان فرقی نمی‌کند که انتخاب‌شان زن باشد یا مرد. این سیاست است که می‌خواهد نگاه مردانه را در جامعه رواج دهد. اتفاقا بد نیست که چنین رای‌گیری به گوش مقامات برسد تا بدانند می‌شود همزمان با انتخابات معمولی که در حوزه سیاست داریم، رای‌گیری‌هایی از این دست از طریق صداوسیما و سازمان‌های مردم نهاد هم انجام شود تا مشخص شود، رای واقعی مردم چیست».

صنعت سرگرمی بی‌شک یکی از قدرتمندترین صنایع معمول در دنیاست و عمومیت آن در میان مردم به نسبت سیاست در کشورهای مختلف نکته‌ای نیست که بتوان از آن گذشت اما افشارنادری می‌گوید، فاکتورهایی در صنعت سرگرمی هستند که دنیای سیاست به ‌خصوص در ایران باید به آنها توجه نشان دهد تا از رکود نجات پیدا کند:«در دنیای سرگرمی مردم با میل و انگیزه دست به انتخاب می‌زنند، این اتفاقی است که در سیاست نمی‌افتد. در انتخابات سیاسی خیلی‌ها نه به دلخواه بلکه بر اساس یک سری از مقتضیات رای می‌دهند. اینکه نفر اول یک مسابقه سرگرمی از برخی نامزدهای سیاسی رای بیشتری آورده شاید در آینده تبدیل شود به اینکه یک شرکت‌کننده مسابقه از منتخب سیاسی رای بیشتری بیاورد، چرا؟ چون نوع فرآیند گزینش و انتخاب آنها بر مبنای دموکراسی نیست اما رای تلویزیونی آزادانه است. بد نیست که این موضوع دیده شود و به گوش مقامات برسد».

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۸۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی | چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟

به گزارش جام جم آنلاین، محسن اسلامی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز ۲۱ اردیبهشت، اظهار کرد: این انتخابات در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند. این انتخابات در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

وی در ادامه افزود: بازه زمانی تبلیغات داوطلبان از روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت تمام می شود. به ستادهای انتخابات استان ها تاکید کرده ایم که میادین شهری برای تبلیغات آماده شوند. فضای مجازی هم برای تبلیغات فراهم شده است. دستورالعملی برای تبلیغات در نظر گرفته شده که مبنای کار تبلیغات است. به ستادهای انتخاباتی داوطلبان تاکید کرده ایم که حتما براساس همین دستورالعمل برای تبلیغات اقدام کرده و به هواداران خود توصیه کنند که مبنای قانون، تبلیغات کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دو مانور انتخاباتی، گفت: مانور شبیه سازی شعب اخذ رأی و راه اندازی شعب و تست دستگاه های احراز هویت و صندوق های رای برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. این مانورها با حضور اعضای هیات های نظارت و ناظرین شورای نگهبان برگزار شده است. روز یکشنبه هم در استان تهران صندوق های الکترونیکی را زیر بار می بریم و شبیه سازی انتخابات الکترونیک را اجرا می کنیم. از سویی آموزش عوامل اجرایی انتخابات هم انجام شده و ما آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را داریم.

اسلامی خاطرنشان کرد: با معاونین سیاسی و انتخابات و معاونین امنیتی ۱۵ استان که انتخابات مرحله دوم در آن استان ها برگزار می شود، جلسه داشته ایم و موارد لازم برای برگزاری انتخابات را بررسی و هماهنگ کرده ایم. به آنها تاکید کردیم که حتما با داوطلبان نشست داشته باشند و مورادی که لازم است را به اطلاع داوطلبان رسانده و آنها را توجیه کنند.

وی در ادامه گفت: ۱۱هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای داریم که ۶۵ درصد آن مربوط به انتخابات الکترونیکی است. تاکید داریم که در ۸ حوزه انتخابیه که انتخابات الکترونیکی است، آموزش های لازم به مردم داده شود. مردم هم می توانند سوابق داوطلبان را از طریق سامانه "انتخاب ایران" که در اینترنت موجود است، بررسی کنند.

اسلامی درباره واجدین شرایط رای اظهار کرد: کسانی که در مرحله اول رای نداده باشند، می توانند در هر حوزه ای رای دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رای داده باشند، فقط در همان حوزه می توانند در مرحله دوم رای بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می توانند در این انتخابات شرکت کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رای دادن در انتخابات الکترونیکی، گفت: فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه می شود. در ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شده و اگر فرد واجد شرایط رای دادن باشد، به او کارت تعرفه داده می شود. رای دهنده، کارت تعرفه را بر روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار می دهد و وقتی صندوق اجازه رای دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رای دهنده قرار می گیرد و و فرد کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد کرده و رای خود را می دهد. در این انتخابات دیگر تعرفه رای کاغذی وجود ندارد و تعرفه ای هم داخل صندوق انداخته نمی شود. بعد از اینکه فرد رای خود را داد، کارت تعرفه را برمی گرداند و مدرک شناسایی خود را پس می گیرد.

اسلامی در پایان با بیان اینکه در حوزه های الکترونیک تلاش می شود با تایید هیات نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام گردد، گفت: البته فرایندهای اعتراض و شکایت در هیات های اجرایی و نظارت هم پیش بینی شده و طبق قانون انجام می شود.

دیگر خبرها

  • حضور متولدین ۲۱ اردیبهشت ۸۵ در پای صندوق‌های رای قائم‌شهر
  • آمادگی کامل اصفهان برای برگزاری مرحله دوم انتخابات
  • آمادگی استان اصفهان برای برگزاری مرحله دوم انتخابات
  • انتخابات الکترونیک چه مراحلی دارد؟
  • استان اصفهان آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را دارد
  • آماده برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس در سمیرم و لنجان هستیم
  • فیلم| اقدام عجیب دو جوان؛ نصب تلویزیون بزرگ در صندوق عقب ۲۰۶ و تماشای فوتبال وسط خیابان!
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی | چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • خیزش دانشجویان آمریکا نشان‌دهنده بیداری وجدان‌های‌ جهانی است
  • سردار رادان: قرائت قرآن از زنان مکشوفه حجاب را نشان می دهند/ این تفکر حتی برخی افراد حزب اللهی را تحت تاثیر قرار داده و تصاویر آن دست به دست می‌شود