Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمدتقی نظرپور» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با تشریح عملکرد یک ساله این معاونت در بخش های مختلف اظهارداشت: در یک سال گذشته محاسبه قیمت تمام شده فعالیت تمام دانشگاه ها در سامانه آموزش عالی و ارائه آن به سازمان برنامه و بودجه کشور جهت درج در لایحه ۹۸ به صورت ۱۰۰ درصد انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: به منظور کوچک سازی و چابک سازی تفصیلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برنامه ریزی و تلاش در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و برنامه جامع اصلاح نظام اداری از ۸۸۰ پست سازمانی به ۷۰۰ پست سازمانی به صورت ۱۰۰ درصد تحقق یافت.

معاون اداری، مالی وزارت علوم درمورد پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان این وزارتخانه نیز گفت: در حوزه پاداش پایان خدمت بازنشستگان، تسویه کامل مطالبات ردیف پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ و همچنین پرداخت قسمتی از مطالبات بازنشستگان سال ۹۷ تا پایان اردیبهشت ماه و پیگیری تخصیص اعتبار پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال گذشته انجام شد.
وی یادآور شد: بررسی و آسیب شناسی فرآیند فعلی پاداش پایان خدمت و ابلاغ بروکراسی جدید به دانشگاه ها، بررسی قوانین و مقررات مربوط به پاداش پایان خدمت و تکمیل و راه اندازی فاز نخست سامانه پاداش پایان خدمت به منظور افزایش کارایی ۱۰۰ درصد صورت گرفت.
معاون اداری، مالی وزارت علوم در زمینه جذب نیروی انسانی اعلام کرد که بسترسازی جذب نیروی پیمانی برای دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی در سال ۹۸ تا ۶۰ درصد صورت گرفت.
نظرپور در خصوص تخصیص اعتبارات دانشگاه ها خاطرنشان کرد: متوسط تخصیص اعتبارات هزینه ای ابلاغی در سال ۹۷ برای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ۸۸ درصد بودجه بوده و مکاتبه با نهادهای تصمیم گیرنده و تعیین کننده سازمان برنامه و بودجه کشور معاون رئیس جمهوری در خصوص افزایش تخصیص وزارتخانه و ردیف های دانشگاه ها در حال انجام است.
وی درباره توزیع اعتبارات دانشگاه ها هم اظهار داشت: تشکیل و برگزاری کارگروه مدل تعیین و توزیع بودجه عملکرد محور دانشگاه ها در سال ۹۸ با حضور دبیران مناطق به منظور ارزیابی و آسیب شناسی انجام شد.
وی درمورد ارائه تسهیلات به استادان دانشگاه ها تصریح کرد: در یک سال گذشته  تسهیلات وام مسکن اعضای هیات علمی از مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به  ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافت و دو هزار و ۶۴۰ مورد تسهیلات وام مسکن به استادان دانشگاه ها به صورت ۱۰۰ درصد ارائه کردیم.
معاون وزیر علوم در مورد شاخص های عمرانی و هزینه ای این وزارتخانه در یک سال گذشته گفت: فضاهای آموزشی از ۶ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۹۱۴ مترمربع در سال ۹۶ به هفت میلیون و ۲۵ هزار و ۵۰۰ مترمربع و فضاهای کمک آموزشی، رفاهی و خدماتی از هفت میلیون و ۵۴۷ هزار و ۳۴۳ مترمربع در سال ۹۶ به هشت میلیون و ۱۶۰ هزار و ۴۵۰ مترمربع افزایش یافته است.
نظرپور ادامه داد: جمع کل فضاهای آموزشی و کمک آموزشی از ۱۴ میلیون و ۵۲ هزار و ۲۵۷ متر مربع در سال ۹۶ به ۱۵ میلیون و ۱۸۵ هزار و ۹۵۰ متر مربع افزایش یافت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری کارآمدی دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۹۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران

لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تهران، پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود؛ بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نماد‌های آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

فایل لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران»، از اینجا قابل دریافت است.

دیگر خبرها

  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • آموزش اتوماسیون صنعتی به صورتی تخصصی و عملی
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • پایان کار نوبت نخست کنکور ۱۴۰۳؛ آغاز شلوغ ترین روز با رقابت تجربی ها
  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران