Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@00:47:39 GMT

روایت کودکانه امید و دادخواهی در انیمیشن «بنیامین»

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۹۲۹۵۸

روایت کودکانه امید و دادخواهی در انیمیشن «بنیامین»

سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان خوزستان که از پنج شنبه ۳۱ مرداد در سینما هلال اهواز آغاز شد، امروز 4 شهریور به کار خود پایان می‌دهد. 

داستان‌های باغ جادویی، بنیامین(پویا نمایی)، جزیره گنج، قطار آن شب، جوانمردان(پویانمایی)، بیست و سه نفر، اینجا خانه من است، منطقه پرواز ممنوع، غرغرو وارد می‌شود، تورنا 2، ده فیلم و انیمیشنی هستند که در این مدت برای کودکان و نوجوانان به نمایش درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انیمیشن «بنیامین» به کارگردانی محسن عنایتی، یکی از آثاری بود که در سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان اکران شد و توانست توجه مخاطبان را به خود جلب کند. این اثر کاری از گروه پویانمایی ندای موعود است که داستان پسر بچه‌ای به نام بنیامین را در عهد فراعنه مصر روایت می‌کند.

سید امین سپهریان فیلم‌ساز خوزستانی در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان درباره این انیمیشن، گفت: گرچه داستانی از بنیامین در قرآن کریم وجود ندارد؛ اما مضمون آن قرآنی است و از آثاری بود که مورد پسند مخاطبان و داوران ما قرار گرفت. این انیمیشن درباره پسر بچه‌ای به نام بنیامین است که در زمان فراعنه مصر، مادرش را به عنوان برده اسیر می‌کنند. بنیامین تلاش می‌کند مادرش را آزاد کند. سربازان فرعون از او می‌خواهند در قبال آزادی مادر، باید یک شیء گران‌قیمت بیاورد. او هم تلاش می‌کند و در پایان موفق می‌شود. پایان انیمیشن، این وعده داده می‌شود که کسی به عنوان پیامبر می‌آید و فرعونیان را از بین می‌برد و عدل و داد را گسترش می‌دهد.

این اثر نشان می‌دهد که می‌توان آثار موفقی برگرفته از فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی ساخت و با توجه به اینکه بچه‌ها نسبت به داستان‌های ملی و مذهبی پیش زمینه دارند، از آن استقبال می‌کنند

وی اظهار کرد: آقای عنایتی در این انیمیشن کار موفقی انجام داده است. این اثر نشان می‌دهد که می‌توان آثار موفقی برگرفته از فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی ساخت و با توجه به اینکه بچه‌ها نسبت به داستان‌های ملی و مذهبی پیش زمینه دارند، از آن استقبال می‌کنند. یک موقع، فیلم‌ها و انیمیشن‌های قوی که محصول کشورهای خارجی هستند در ویدئوکلوپ‌ها، فضای مجازی و ... به نمایش در می‌آید؛ اما مورد استقبال بچه‌های ما قرار نمی‌گیرند چون این آثار از جنس ما نیست و کودک با آنها ارتباط برقرار نمی‌کند. در انیمیشن «بنیامین» از داستان‌هایی که بچه‌ها ما با آن آشنایی دارند، استفاده شد.

رئیس اداره سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: این آگاهی به داستان‌های ملی و مذهبی حلقه وصلی بین مخاطب کودک و نوجوان با فیلم‌ها ایجاد می‌کند. اگر می‌خواهیم پیشینه ملی و مذهبی و تاریخی خود را حفظ کنیم باید کار کنیم و این حلقه وصل را ایجاد کنیم و به زبان تصویر و هنر این باورهای اعتقادی و بومی را انتقال دهیم.

سپهریان با بیان اینکه یک نکته مهم در ارتباط به جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان این است که سینمای کودک، سینمای خانواده است، تصریح کرد: خیلی از بچه‌هایی که در جشنواره انیمیشن «بنیامین» را می‌دیدند، در حین فیلم با خانواده‌های خود سؤال و جواب می‌کردند. چون کار کودک جدای از جنبه سرگرمی و نشاط و شادی، نکات آموزشی هم دارد.

وی گفت: در این اثر روحیه امید و دادخواهی و دفاع از ارزش‌ها وجود دارد و نیاز است خانواده‌ها در نمایش کار کودک، کنار او باشند و جنبه‌های آموزشی را برای کودک روشن کنند.

این فیلم‌ساز در پایان اظهار کرد: یکی دیگر از آثار موفق این جشنواره، فیلم «بیست و سه نفر» است؛ این اثر، یک فیلم دفاع مقدسی درباره 23 نوجوان است که در دفاع از میهن اسلامی رشادت‌هایی از خود نشان دادند و آگاهانه حتی در زمان اسارت، جلوی بعثی‌ها که به هر طریقی به دنبال تفرقه‌اکنی بین آنها بودند، ایستادند. این نوجوانان آگاهانه پای آرمان‌های دفاع مقدس و نظام ایستادند و خوش درخشیدند. شخصیت اصلی این فیلم، سعید آلبوعبادی از بچه‌های خوزستان است و دو سه نفر دیگر از هنرمندان فیلم هم خوزستانی هستند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خوزستان فرهنگی جشنواره فیلم کودک و نوجوان بنیامین قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۲۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر شلوغ پلوغ

 از گذر زندگی این حیوانات در کنار هم، مسئولیت شهروندان در قبال شهر و جامعه آموزش داده می‌شد. همچنین ماجرا‌ها بر اهمیت ارزش‌های اجتماعی مثل کار گروهی، دوستی، شجاعت و مسئولیت‌پذیری تاکید داشت. قهرمان اصلی داستان‌ها گربه‌ای به نام «هاکل» و کرم کوچکی به نام «لالی» بودند. لالی بهترین دوست هاکل بود.

با این‌که با بچه گربه به مدرسه می‌رفت، اما کار‌های مخصوص بزرگسالان را انجام می‌داد؛ مثل کار در اتاق عمل بیمارستان و رانندگی. هرکدام از افراد این شهر وسیله نقلیه منحصربه‌فردی داشتند.

ماشین سیب‌شکل لالی، ماشین خیارشوری آقای فرامبل، هواپیمای تک‌موتوره آلمانی جنگ جهانی اول که زیر پای روباه خلبانی به نام «رودلف ون فلوگل» بود و .... «سرجوخه مورفی» را یادتان هست؟ یک پلیس موتورسیکلت‌سوار. آن‌قدر پایبند مقررات بود که شب‌ها هم با کلاه‌ایمنی به تختخواب می‌رفت.

«بنانا گوریله» عاشق موز و ساعت بود. روی هر دستش چند ساعت بسته بود و برای دزدی موز بار‌ها به زندان افتاده بود! و سگ شکاری به نام «بیلی» که با هاکل و لالی همکاری می‌کرد.

شهر شلوغ پلوغ (The Busy World of Richard Scarry) به معنای «دنیای شلوغ ریچارد اسکاری» محصول مشترک سال‌های ۱۹۹۷ ــ ۱۹۹۳ کانادا و فرانسه که توسط کمپانی «سینار انیمیشن» که اکنون «دی‌اچ‌ایکس مدیا» نام دارد و شرکت «فرانس انیمیشن» با همکاری «پارامونت سریال» ساخته شد. ماجرا‌های این مجموعه برگرفته از داستان‌های کتاب‌هایی به همین نام نوشته ریچارد اسکری، نویسنده و تصویرگر معروف کتاب‌های کودکان است.

جهت مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید.

دیگر خبرها

  • تظاهرات شهرک‌نشینان برای کناره‌گیری نتانیاهو
  • داستان شفافیت (۲)؛ بیم و امید یازدهمین مجلس برای شفاف شدن
  • ۸ انیمیشن کلاسیک که باید حتما ببینید | از والت دیزنی تا میازاکی
  • فیلم| هفت تیر کشی وزیر امنیت اسرائیل به روی مردم عادی برای جای پارک
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • عکس| اقدام خیرخواهانه کاپیتان پرسپولیس برای کودک خراسانی
  • ترانه‌ کودکانه «ببعی تو بازیگوشی» اینستاگرام را منفجر کرد + ویدئو
  • اقدام خیرخواهانه کاپیتان پرسپولیس برای کودک خراسانی
  • شهر شلوغ پلوغ
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست