Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@06:46:36 GMT

انسان‌های با انگیزه، نتیجه تربیت دینی هستند

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۰۱۲۰۱

انسان‌های با انگیزه، نتیجه تربیت دینی هستند

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و رئیس هیات امنای مدارس صدرا، امروز چهارم شهریور ماه در سومین روز از «شانزدهمین اجلاس سالانه مدیران مدارس صدرا کشور» در خصوص اهمیت فعالیت سازمان تبلیغات کشور گفت: موضوعی که در خصوص سبک زندگی اسلامی ایرانی در هرمزگان بیان کردم را در چندین سال بعد از زبان مقام معظم رهبری با تاکید بسیار زیادی شنیدم، آن روز در استان هرمزگان تبلیغ در سازمان تبلیغات را به غایت تربیت دینی برشمردم و امروز نیز برداشت من همین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: خداوند پروردگار و پرورش‌دهنده آدمیان است، وقتی قصد پرورش دادن گیاهی را داریم تمام سعی خود را در رسیدگی به آن می‌کنیم. به موقع به آن آب می‌دهیم، علف‌های هرز اطرافش را جدا می‌کنیم و... این رسیدگی به مقدار دقیق و مشخصی بوده است؛ به طور مثال یک گیاه باید در روز دو بار آبیاری شود و اگر بیشتر از این مقدار یا کمتر باشد، خواهد پوسید و از بین می‌رود.

راهی که خداوند برای ما قرار داده، توفیقی است
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه مطرح کرد: در بحث انسان‌ها این مبحث بسیار مهم‌تر بوده است. معتقدیم هدایت تکوینی، وجود ما و بود ما بعد از طی مراحل مشخص از نبود به بود تبدیل شده است. خداوند برای ما گوش، چشم، احساس و... قرار دهد تا عالم را ببینیم. انسان از حس آغاز، سپس به خیال و در نهایت به تعقل می‌رسد. خداوند به ما ابزار شناختی عطا کرد و آن ابزار‌ها همان لوازم تکوینی ما هستند. خداوند طبق نظام تشریعی، برای ما راه‌هایی قرار داده و این راه «توفیقی» است.

خاموشی بیان کرد: اگر شما منحصرا مدرسه نمونه نظام اسلامی ما نباشید، قطعا یکی از آن‌ها خواهید بود. اساس نظام تشریعی رساندن بشریت از خاک به افلاک برساند. از عمر اسلام حدود 1400 سال گذشته و ما در حال وارد شدن به قرن پانزدهم قمری هستیم. اسلام در این سال‌ها چه اهدافی را محقق ساخته است؟ اگر نظام تربیتی وجود داشت، امام حسین‌(ع) شهید نمی‌شد، خانواده‌ها نان حرام نمی‌خوردند، سقیفه رخ نمی‌داد و بنی‌امیه و بنی‌عباس به حاکمیت نمی‌رسید.

وی افزود: شهادت و ایثار یاران اهل بیت و افرادی چون شهید حججی نشان از بی عقلی آنان نبوده، بلکه نشان از اطاعتی عقلانی است. ما امروزه به دنبال دفاع از جغرافیای اهل‌بیت هستیم. نتیجه تربیت دینی، انسان‌هایی با انگیزه است. تربیت دینی باید ما را به سمت مدیریت انگیزه برای رسیدن به خدا ببرد. هر فرد انقلابی دیگری باید این غایت را در نظام تربیت دینی ایرانی به وضوح مشاهده کند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: اگر ما در تغییر نظام موفق شویم، بسیاری از اسناد دیگر طی این تغییر معنا پیدا خواهند کرد و برخی دیگر ضرر خود را از دست خواهند داد. در هر جای دنیا ممکن است عده‌ای با برخی عقاید دیگران مخالف باشند و به آن‌ها عمل نکنند، اما همواره به عقاید یکدیگر احترام گذاشته و آنان را محترم شمردند. این هویت در تراز آموزش و پرورش باشد، محقق خواهد شد.

خاموشی خاطرنشان کرد: یکی از مزایای نسبی انقلاب اسلامی رشته معارف بوده، چرا که ادبیات فکری جامعه، براساس دین شکل گرفته و مهد رهبران ما در انقلاب اسلامی، حوزه‌های علمیه بوده است. علت پیدایش رشته معارف آن بوده تا علاوه بر آموزش دیگر علوم، دو سال آموزش حوزه را پوشش دهد.

رشته معارف اسلامی، رشته انسانی نیست
وی ادامه داد: رشته معارف اسلامی رشته انسانی نیست، شاید جزئی از آن باشد، اما در حقیقت تمرکز بیشتر بر همان دو سال آموزش حوزه است. رشته معارف اسلامی رشته‌ای است که انقلاب اسلامی باید مدعی آن در کشور و دیگر کشور‌های همسایه باشد. به دنبال بیانیه گام دوم انقلاب باید به دنبال افزایش متقاضیان این رشته و ورودی‌های حوزه علمیه باشیم تا به نیرو‌های انقلابی ولایی منتظر فرمان برسیم.

مدارس صدرا؛ مدارس انقلابی و دانش‌محور
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه مطرح کرد: مدارس صدرا، انقلابی، ولایی، دانش‌محور و با داشتن اهداف مشخص انگیزشی در انتظار فرمان هستند. خوشبختانه حجت‌الاسلام قمی و دیگر افراد خدمتگذار در این حوزه اهتمام ویژه‌ای برای توسعه و تقویت این مدارس و اهداف آن هستند. ما در مدارس صدرا مسیر مورد نظر را هموار‌ترخواهیم کرد.

خاموشی بیان کرد: ما در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به مدارس صدرا توجه ویژه‌ای داشتیم و از طریق مدارس موقوفی می‌توانیم به توسعه و گسترش این مدارس کمک کنیم.

وی افزود: در سازمان تبلیغات به شما این وعده و قول را خواهم داد که این مسیر محکم ادامه پیدا خواهد کرد، من نسبت به توسعه، کیفی شدن و جهانی‌تر عمل کردن مدارس صدرا بسیار امیدوار هستم. این مسیر به طور کاملا قانونی و در ارتباط با آموزش و پرورش طی خواهد شد، چرا که ما به طور طبیعی یک رابطه میانی با سازمان علوم و نهاد آموزش و پرورش داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص دغدغه کنکور دانش‌آموزان در رشته معارف اظهار کرد: باید به این پرسش پاسخ داد که کنکور تا چه زمانی باقی خواهد ماند؟ اگر دانش‌آموزان خوب درس بخواند نه تنها در رشته معارف بلکه در دیگر رشته‌های دیگر علوم انسانی که قدرت انتخاب آن‌ها را دارد، منتخب خواهد شد، پس نباید نگران کنکور و قبولی در آن بود.

خاموشی خاطرنشان کرد: در گذشته در کتاب‌های خاص رشته معارف مسائل و دروس بسیار دشوار و نامربوطی را قرار می‌دادند، به طور مثال کتاب مرحوم آیت الله مشکینی را باید به عربی برمی‌گرداندیم. سعی همواره بر آن بوده تا این مسیر هموار‌تر و ساده‌تر شود. در آموزش و پرورش تشکیل شورای رشته معارف اسلامی کمک بسیار زیادی در حل و فصل چالش‌ها خواهد کرد. در تحول نظام آموزش و پرورش به جای تخریب و متهم کردن این رشته به بی‌اصل و مبنا بودن از آن دفاع شده و آن را مهم شمردند.

وی در خصوص پاسخ به مشکلات مدیران این مدارس ادامه داد: در خصوص توسعه، گسترش و حل مشکلات مدارس خود، اگر زمین موقوفه‌ای را مدنظر داشتید که سند آن منطبق بر هدف ما باشد، تحقیقات خود را در خصوص آن کامل کنید، به ما اطلاع دهید، ما آن را پیگیری خواهیم کرد. همچنین در خصوص نوع آن زمین‌ها دقت کنید.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه مطرح کرد: زمین‌های وقفی به دو نوع زمین‌های انتفاعی و زمین‌های منفعتی تقسیم می‌شوند، در زمین‌های انتفاعی باید خواسته وقف‌کننده اجرا شده و مدنظر قرار گیرد. نوع دیگر این زمین‌ها منفعتی بوده‌اند که در آن هدف و منظور وقف‌کننده به شکل دیگری اجرا خواهد شد.

خاموشی بیان کرد: به طور مثال اگر وقف‌کننده زمین خود را به نیت و نام امام حسین(ع) وقف کرده باشد، می‌توان آن را زمین را به فعالیتی اختصاص داد و از سود آن فعالیت برای زائرین امام حسین (ع) و یا هر فعالیت دیگری به نیت سیدالشهدا(ع) صرف کرد، زمین‌های انتفاعی 30درصد و زمین‌های انتفاعی 70درصد از کل موقوفات را پوشش می‌دهند. اگر زمین‌های موردنظر انتفاعی باشند، مرحله دشواری خواهیم داشت اما در مقابل اگر آن زمین‌ها منفعتی باشند، به راحت‌ترین شکل ممکن سعی می‌کنیم آن‌ها را در اختیار مردم قرار دهیم.

در حاشیه این نشست حجت‌الاسلام حامد تقدیری، رئیس سازمان مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا افزود: تصویر ما از اردو، اردوگاه‌داری است. در کشور اردوگاه‌های زیادی هستند که بلا استفاده رها شده‌اند. ما قابلیت استفاده از بیابان‌ها و جنگل‌ها را برای اردوگاه‌ها داریم. گاهی اگر در اردوگاه‌ها رویم می‌توانیم محتوای مسیری را دنبال کنیم تا به اهداف تربیتی خود برسیم.

وی در معرفی چهار جلد کتاب رونمایی شده «اردو ماجرای من است» در این مراسم ادامه داد: این چهار کتاب کمک می‌کنند تا نگاهی نو و جدید را به مربیان و مروجان تربیت اسلامی در بهره‌مندی از اردو دهد.

این کتب کاری از موسسه مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی مدارس صدرا تربیت آموزش پرورش اوقاف و امور خیریه خاموشی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۱۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: باید روی معلمان و مدیران که دست‌اندرکاران اصلی تربیت دانش‌آموزان هستند سرمایه‌گذاری شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام محمد حسین پورثانی معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش به همراه مدیرکل آموزش و پرورش قم و جمعی از مدیران با حضور در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با آیت‌الله رجبی دیدار و گفت و گو کردند.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در این دیدار اظهار داشت: هر نظام تعلیم و تربیت مبتنی بر در نظر گرفتن وضع موجود و مطلوب و حرکت از وضع موجود به سمت وضع مطلوب است.

وی افزود: محور تعلیم و تربیت انسان است و قرآن کریم در مورد وضع موجود انسان می‌فرماید: انسان در بهترین وضعیت خلق شده و کرامت و فطرت الهی دارد، انسان دارای بعد جسمی و روحی است و بین این دو تأثیر و تأثر وجود دارد، همچنین دارای ابعاد فردی و اجتماعی است که در نظام تعلیم و تربیت باید به آن توجه شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در بینش دینی وضع مطلوب آن است که هر چه بیشتر انسان خداگونه شوند و تخلق به اخلاق‌الله داشته باشد.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی بیان کرد: فرآیند حرکت به سمت مطلوب، عمل آگاهانه و اختیاری انسان است، در تربیت دینی، جز با عمل آگاهانه اختیاری نمی‌توان مسیر قرب الهی را طی کرد، در نظام تعلیم و تربیت باید این سه مولفه متناسب با ویژگی‌های هر سطح از نظام آموزشی به متربیان منتقل شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: انسان نه لوح سفید و بی‌نقش و نگار است و نه ذاتاً شر و یا گنهکار، بلکه مستعد حرکت به سوی خدا و خداآشنا، خداگرا و خداجو است. البته باید این استعداد شکوفا شود.

وی اظهار داشت: در سازوکاری که انسان را از وضع موجود به وضع مطلوب سوق می‌دهد، سه عامل موثر است، نخست «معرفت» است، اگر معرفت‌هایی که به متربی می دهیم دقیق و منطبق با واقعیت باشد مسیر درست انتخاب می‌شود، به هر میزان این معرفت‌ ناقص و یا کاذب باشد به همان میزان مسیر درست پیموده نخواهد شد.

آیت‌الله رجبی افزود: عامل موثر بعدی «محبت» است؛ محبت خدا و اولیای الهی اگر شکوفا شود، این مسیر آسانتر و با ضمانت پیموده می‌شود. در مناجات شعبانیه عرض می‌کنیم خدایا من توان جدایی از معصیت ندارم مگر آنگاه که محتب تو در من شکوفا شود.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: سومین عامل موثر، عوامل «طبیعی و اجتماعی» است، انسان موجودی اجتماعی است و بعد طبیعی دارد که اثرگذار است، لذا اگر این عوامل را درست تنظیم کنیم می‌توانیم نظام تعلیم و تربیت اسلامی را سامان دهیم.

آیت الله رجبی بیان کرد: دانش‌آموزان بهترین دوران شکل‌گیری شخصیت خود را در مدارس می‌گذرانند؛ این دوران هم زمان زیادی است و هم دوران مهمی است و ما در برابر آنها وظیفه داریم.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: نکته مهم دیگر این است همواره «نیروی انسانی» حرف اول را می‌زند. اگر همه زمینه‌ها مناسب و فراهم باشد، ولی نیروی انسانی مناسب نباشد، اهداف محقق نمی شود، از این‌رو باید روی معلمان و مدیران که دست‌اندرکاران اصلی تربیت دانش‌آموزان هستند سرمایه‌گذاری شود؛ اگر معلم به رشد کافی و انگیزه درونی دست یابد، منتظر دستورالعمل نمی‌ماند و با عبور از همه موانع وظیفه خود را انجام خواهد داد.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: در عرصه اجتماعی، نظام تعلیم و تربیت باید دانش‌آموز را بر اساس منطق و استدلال و مبانی دینی به این نقطه برساند که این نظام اسلامی، برترین نظام حکمرانی است.

وی در پایان بر دو توصیه همیشگی علامه مصباح (ره) مبنی بر توسل به اهل بیت(ع) و اخلاص در انجام کارها تأکید کرد و گفت: سعی کنید هر چه می‌توانید مخلصانه و برای رضای خدا کار را انجام دهید چرا که هر جا برای خدا کاری شد ضرر نکردیم و در آغاز هر کار توسلی هر چند در حد یک سلام با توجه به حضرت بقیه‌الله ارواحنا فداه داشته باشید.

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش گزارشی از فعالیت‌های صورت‌گرفته در این معاونت ارائه داد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • نواختن زنگ سپاس در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • لزوم تقویت دانشگاه فرهنگیان
  • آموزش شنا به ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • اجرای طرح شنا برای ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست/ اشتباه عالِم مانند اشتباه فرد عادی نیست، عده‌ای را منحرف می کند/ روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش و تبلیغ کند‌
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • اساس طلبگی و تبلیغ داشتن انگیزه است
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد