Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@10:14:49 GMT

۳ژن عامل ناباروری کشف شد

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۳۵۳۷۱

دکتر مهدی توتونچی برگزیده داخلی بیستمین کنگره و جشنواره بین‌المللی رویان در گفتگو با مهر در خصوص تحقیقات خود گفت: تخمین زده می‌شود که‌ بیش از ۴۰ درصد موارد ناباروری در مردان، آیدیوپاتیک است. علت اصلی این مسئله، شمار فراوان ژن‌هایی است که می‌تواند علت بروز «استنوزواسپرمی» باشد.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۰۰۰ ژن مؤثر در اسپرم‌زایی شناسایی شده که برای علت یافتن استنوزواسپرمی، بررسی تمامی آنها اجتناب‌ناپذیر و دشوار است، افزود: با وجود این، روش‌های جدید آزمایشگاهی، امکان رمزگشایی از پاتوفیزیولوژی استنوزواسپرمی و یافتن راهی برای درمان آن را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزیده داخلی بیستمین کنگره و جشنواره بین‌المللی رویان با بیان اینکه در سال‌های اخیر برای تشخیص این مشکل خانواده‌هایی با مردان نابارور مورد توجه قرار گرفته‌اند، گفت: بررسی‌های متداول در تشریح علت ناباروری تمام این موارد موفق نبوده، با این وجود نمی‌توان علت ژنتیکی این موارد را انکار کرد به همین دلیل در صدد آمدیم به شکل ژنتیکی، این افراد را مورد بررسی قرار دهیم تا ژن‌های مرتبط با آن را شناسایی کنیم.

عضو هیئت علمی گروه ژنتیک پژوهشگاه رویان گفت: عمدتاً رویکرد ما پیدا کردن ژن‌ها و عوامل نازایی و ناباروری در زنان و مردان است.

وی ادامه داد: در این پژوهش، بررسی نقص حرکت در اسپرم را مورد بررسی قرار دادیم که این موضوع باعث ناباروری می‌شود.

توتونچی با بیان اینکه در این پژوهش موفق به کشف سه ژن شدیم، گفت: این نقص ژن‌ها باعث عدم حرکت اسپرم شده که منجر به ناباروری می‌شوند.

برگزیده داخلی بیستمین کنگره و جشنواره بین‌المللی رویان با بیان اینکه در پروسه این تحقیقات، جهش‌های ژنتیکی در این ژن‌ها را کشف کردیم، تصریح کرد: تغییر ژن‌ها منجر به ناباروری در مردان می‌شود که به طور مشخص در این پروژه سه ژن را شناسایی کردیم.

وی با بیان اینکه این سه ژن می‌تواند عامل نقصان ژنتیکی باشد که به نسل‌های بعدی منتقل می‌شوند، افزود: شناسایی این ژن‌ها می‌تواند به ما کمک کند که از انتقال نسل ژنتیکی به نسل‌های بعدی جلوگیری کنیم و با روش‌های موجود، به تشخیص آنها قبل از تولد بپردازیم.

به گفته توتونچی، نتیجه این پژوهش منجر می‌شود که از انتقال این جهش ژنتیکی به نسل‌های بعد جلوگیری کنیم.

برگزیده داخلی بیستمین کنگره و جشنواره بین‌المللی رویان خاطرنشان کرد: ۱۵ درصد عوامل ژنتیکی کشف نشده‌ است که در حال حاضر پروژه‌های متفاوت و با رویکردهای مختلف به این موضوع می‌پردازند و کشف این سه ژن، تنها بخشی از این عوامل ژنتیکی محسوب می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۵۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند

زهرا علی‌زاده اظهار کرد: فروردین امسال در مرکز ناباروری بیمارستان شهید مدرس ساوه ۲ فرزند پسر به دنیا آمدند ‌که والدین آنان سال گذشته همزمان با آغاز فعالیت این مرکز روند درمان خود را آغاز کرده بودند.

وی افزود: مادر یکی از این فرزندان ۳۸ ساله بوده که هشت سال از زندگی مشترک آنان سپری شده و در این سال ها چندین دوره در سایر مراکز تحت معالجه قرار گرفته بودند.

علی‌زاده خاطر نشان کرد: بارداری این مادر با استفاده از روش کمک باروری IUI، به وقوع پیوسته و زایمان ایشان نیز به دلایل علمی به روش سزارین انجام شد.

وی در خصوص نحوه درمان مادر دوم نیز گفت: این بانوی ۲۸ ساله که پس از ۶ ماه اقدام و درمان ناموفق به این مرکز مراجعه کرده بود نیز با استفاده از روش های اصلاح سبک زندگی بر مبنای طب ایرانی به ثمر رسیده و زایمان ایشان نیز با حضور مامای همراه، در بلوک زایمان مجتمع بیمارستانی شهید مدرس به وقوع پیوست.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه یادآور شد: مرکز درمان ناباروری ساوه زمستان ۱۴۰۱ افتتاح و فعالیت آن نیز از ابتدای سال گذشته برای پاسخ دهی به یکی از مطالبات به حق مردم در حوزه تخصصی درمان ناباروری آغاز شده و تا کنون ۱۹۰ زوج را پذیرش کرده است.

به گفته وی، فعالیت این مرکز با استفاده از کامل ترین تجهیزات و تخصص های لازم و با تعرفه دولتی، امکان دسترسی آسان و عادلانه به خدمات درمان ناباروری را برای شهروندان فراهم کرده و نتیجه ۳۰ درصدی در انجام روندهای درمانی خود داشته که انتظار می رود در سال جاری شاهد تولد فرزندان بیشتری در این مرکز باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • عامل ۱۷ فقره سرقت در فریدن دستگیر شد
  • تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • پیرترین پدر و مادرها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می‌رود
  • فاصله ازدواج و فرزندآوری به ۳ سال رسیده است
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد
  • پذیرش ۸ هزار بیمار در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی لرستان