Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@00:09:29 GMT

فراخوان مشارکت در اوضاع نابسامان جریانات سیاسی

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۳۶۷۹۶

فراخوان مشارکت در اوضاع نابسامان جریانات سیاسی

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، مطبوعات و تارنماهای خبری امروز پنجشنبه هفتم شهریور ماه مطالبی را درباره دعوت چهره های اصلاحاتی به مشارکت مردم در انتخابات، چالش های درون جریانی اصلاحات، تداوم واگرایی در جریان اصولگرایی و ... منتشر ساختند.

دعوت اصلاحاتی ها به حضور در انتخابات

امروز برخی چهره های سیاسی به خصوص از جناح اصلاح طلب در یادداشت و مصاحبه های خود از لزوم حضور مردم پای صندوق های رای گفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«نجفقلی حبیبی» چهره سیاسی اصلاح طلب در روزنامه «اعتماد» نوشت: انتخابات مجلس شورای اسلامی چند ماه دیگر برگزار می‌شود. برخی با این استدلال که دولت و مجلس با کاستی‌هایی روبرو هستند راه‌حل را در عدم شرکت در انتخابات می‌بینند. اما چنین راه‌حلی بدترین انتخاب است زیرا حتی اگر مردم به شکل فعال در انتخابات شرکت نکنند، بر اساس قانون اساسی مجلس شورای اسلامی را نمی‌توان تعطیل کرد و بازهم باید مجلسی وجود داشته باشد که البته بدون مشارکت مردم، ضعیف‌ترین نمایندگان را خواهد داشت. ممکن است مردم از عملکرد مجلس فعلی راضی نباشند و احساس کنند که بهره لازم از رای خود نگرفته‌اند، اما حتی در این شرایط هم باید به این نکته اندیشید که داشتن یک مجلس قدرتمند با پشتوانه رای مردم به مراتب بهتر از یک مجلس ضعیف است که حق اعتراضی برای‌شان باقی نمی‌گذارد.

«انصاف نیوز» هم امروز بخشی از مصاحبه با «بهزاد نبوی» دیگر چهره سیاسی اصلاح طلب را منتشر کرد که در بخشی از آن آمده است: به نظر من مردم باید برای تعیین سرنوشت خودشان در انتخابات شرکت کنند. من معتقدم حضور مردم در انتخابات فداکاری و روی مین رفتن نیست! مردم باید در انتخابات شرکت کنند تا حداقل وضع کشور بدتر و بحرانی‌تر نشود.

«سیدحسین موسوی تبریزی» دیگر اصلاح طلبی بود که در این باره سخن گفت. در بخشی از گفت وگوی وی با «فارس» در مورد ضرورت مشارکت حداکثری و سهم اصلاح طلبان در آوردن مردم پای صندوق های رای آمده است: اگر یک رییس جمهور با آمار و مشارکت پایین رییس جمهور شود، در مرحله نخست دشمنان جمهوری اسلامی خوشحال می‌شوند و فرصت‌طلبان نیز سوء استفاده خواهند کرد. به نظر من قضیه بالاتر از این است که فردی ضعیف با مشارکت پایین انتخاب شود. ممکن است برخی‌ها بین ضعیف و ضعیف‌تر و بین قوی و ضعیف هم اشتباه کنند اما اصلاح‌طلبان صرفا به دلیل اینکه کشور و انقلاب را متعلق به خود می‌دانند و جهان نیز چشم خود را به انتخابات ایران دوخته است در انتخابات شرکت می‌کنند. اگر در یک انتخابات، میزان مشارکت ۱۰ درصد کمتر از دوره قبل باشد غربی‌ها این مشارکت پایین را در بوق و کرنا می‌کنند و بر روی آن مانور می‌دهند.

جریان ها هنوز مهیای انتخابات نیستند

ائتلاف سازی و انسجام درون جریانی هدفی است که هم اصلاح طلبان و هم اصولگرایان آن را دنبال می کنند ولی هنوز به نتیجه ای نرسیده اند.

روزنامه «شرق» در گزارشی با اشاره به اظهارات چهره هایی اصولگرایی چون «احمد سالک» به واگرایی «جبهه پایداری» از اصولگرایان پرداخت و نوشت: جبهه پایداری از همان زمان که بحث ائتلاف برای انتخابات مجلس مطرح شد، بنای ناسازگاری گذاشت و اعلام کرد برای خودش مدل انتخاباتی دارد. اگرچه مدعی است مدلش را به شورای وحدت ارائه داده؛ اما به نظر می‌رسد انتظار دارد شورا بر مبنای مدل او عمل کند؛ در غیر این صورت ساز خود را خواهد زد. ...به نظر می‌رسد جبهه پایداری همچنان این بار مصمم‌تر از گذشته می‌خواهد حرف خود را پیش ببرد و نه‌تنها به سهم خود اکتفا نمی‌کند، بلکه می‌خواهد برای کل جریان اصولگرایی تصمیم بگیرد.

در اردوگاه اصلاح طلبان نیز وضعیتی مشابه برقرار است و رسانه های نزدیک به این جریان به دنبال چاره جویی برای این شرایطند. روزنامه «آرمان ملی» در گزارشی با اشاره به دیدار اخیر فراکسیون امید و «مجمع روحانیون مبارز» آورد: متاسفانه ضعفی که وجود دارد و اصلاح‌طلبان باید بدان توجه کنند این است که تمام تلاش احزاب اصلاح‌طلب زمان انتخابات منوط به این بود که در لیستی کلی بتوانیم پیروزی را کسب کنیم که این اتفاق افتاد. هر چند که بررسی صلاحیت‌ها مسائلی پدید آورد و نتوانستیم از افراد شاخص و صاحب فکر اصلاح‌طلب در مجلس استفاده کنیم ولی حتی برخی افرادی که به لحاظ سیاسی شاخص و پخته نبودند نیز به خاطر تمایلات فکریشان وارد لیست شده و به مجلس رسیدند. مشکل این است که اصلاح‌طلبان پس از پیروزی فراکسیون امید را حمایت و تقویت نکرده و به آنها راهکارهای عملکرد مطلوب را نشان ندادند. همین مساله نیز باعث شد که نمایندگان نتوانند در تصمیم‌گیری‌ها و رای‌گیری‌های مجلس با خط فکری منسجم مشارکت کنند و گاه منافع شخصی خود را بیش از منافع جریانی در نظر بگیرند.

در گزارشی دیگر در «آرمان ملی» می خوانیم: شاید برخی اینگونه فکر کنند که هر زمان شرایط کشور انتخاباتی گردد مردم به حمایت از اصلاح‌طلبان پای صندوق‌های رای خواهند شتافت، اما واقعیت این است که این فکر درست نیست. مردم از اصلاح‌طلبان و عملکرد آنها در تغییر شرایط موجود به وضع مطلوب ناامید و رویگردان شده‌اند و باید همتی صورت گیرد تا این دیدگاه اصلاح شود. در غیر این صورت اگر تمامی ژنرال‌های اصلاح‌طلب مثل تاجزاده، صفایی فراهانی، محمدرضا خاتمی و بهزاد نبوی هم وارد عرصه رقابت شوند، در عدم حضور مردم باز هم شکست اصلاح‌طلبان قطعی است. به‌خصوص اینکه فراکسیون امید و رئیس آن محمدرضا عارف نیز نتوانسته‌اند آنطور که باید عملکرد مطلوبی از خود به نمایش بگذارند.

در همین زمینه «فرهیختگان» با «امیر محبیان» یکی از تئوری پردازهای اصولگرا مصاحبه ای را منتشر کرد. محبیان با بیان اینکه «اکثر گروه‌های سیاسی برنامه‌ای ندارند فقط رای می‌خواهند» چنین گفت: امروز چیزی به‌نام جریان اصولگرایی یا جریان اصلاح‌طلبی نداریم. خطای بزرگی از روز اول در این دو جریان وجود داشت، اینها هیچ‌گاه خود را به‌صورت دقیق تعریف نکردند بلکه همیشه خود را در تقابل با رقیب تعریف کردند. اصلاح‌طلب هر چیزی بود که اصولگرایی نبود و بالعکس. لذا وقتی طرف مقابل سیاست خود را تغییر می‌داد سیاست اینها هم تغییر می‌کرد و چیزی که این وسط مطرح نبود خود مردم بودند.

وی افزود: هم اصلاح‌طلبان و هم اصولگرایان در سال‌های اخیر ریزش بدنه اجتماعی داشته‌اند. چرا؟ چون اولا مردم متوجه شدند چترهای این گروه‌ها چقدر کوچک است و ثانیا اینکه فهمیدند این چترها اثری در دور کردن مضرات و ایرادات از زندگی آنها ندارد و تنها منافع را از آنها دور می‌کند.

عارف در راس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان می ماند؟

«آذر منصوری» عضو ارشد حزب اطلاح طلب «اتحاد ملت» دیروز در گفت وگویی که با خبرگزاری «ایسنا» داشت در واکنش به تخریب هایی که شورای عالی را نشانه گرفته است گفت: باید توجه داشت که شورای عالی در حال حاضر تنها سامانه انسجام بخش ائتلاف اصلاح طلبان است و این شورا بدیلی با این کارکرد ندارد. طبعا از هر نقدی با هدف اصلاح ساختارها و رویکردها استقبال می شود اما این نقدها نباید سمت و سوی خود زنی و یا تخریب این سامانه را پیدا کند.

وی این نکته را درباره این تشکل جمعی اصلاح طلبان بیان داشت که در زمان انتخاب ریاست شورا هیچ محدودیتی برای اعضا وجود نداشت که کاندیدای ریاست شورا بشوند و شخص آقای عارف هم برای ریاست شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان داوطلب نشده بود.

درباره گمانه زنی ها در خصوص عبور اصلاح طلبان از چهره ای چون «محمدرضا عارف» ، «محمدصادق جوادی حصار» در گفت‌وگو با «ایرنا» ضمن صحه گذشتن بر ضعف های عارف تصریح کرد: معتقدم هیچ اصلاح‌طلبی قصد عبور از عارف را ندارد، اینکه دوستان می گویند هر کس باید در جایگاه خود باشد به معنی عبور از عارف نیست.

آغاز تحرکات انتخاباتی قالیباف؟

برخی ناظران با اشاره به افزایش حضور «محمدباقر قالیباف» شهردار پیشین تهران در فضای مجازی، آن را به معنای دورخیز وی به سوی انتخابات می دانند.

وی به تازگی در جلسه ای با محوریت انتخابات مجلس که از سوی سازمان بسیج دانشجویی کشور ترتیب داشته شد به بیان مواضع خود در مورد اصولگرایی و نواصولگرایی، ایده «مجلس نو» و دیدار خبرسازش با «محمود احمدی نژاد» پرداخته و نشان داده همچنان قصد دارد انتقادات خود را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم روانه دولت دارد.

به گزارش «تسنیم»، وی در بخشی از سخنانش اظهار داشته «مهم‌ترین چالش ما ناکارآمدی است و این ناکارآمدی ریشه در مدیریت و نحوه اداره و نوع نگاهمان به اداره در کشور است، برخی از این ناکارآمدی‌ها ریشه در رفتارهای فردی مدیران و برخی دیگر ریشه در ساختارها دارد.»

حمله تند اصولگرایانه به اصلاح طلبان

«تفکر اصلاح‌طلبی، در نظام علیه نظام!» عنوان یادداشتی بود که در «جوان آنلاین» انتشار یافت و حاوی حملات بسیاری تندی به اصلاح طلبان است. از نگاه نگارنده تفکر اصلاح‌طلبی در بستر زمان خواسته یا ناخواسته، دانسته یا نادانسته، در موج‌ها و گرداب حوادث سیاسی استقلال خود را از کف داده و غیرمستقیم و در برخی موارد مستقیماً در راستای اهداف سرویس‌های جاسوسی دشمن هدایت و مدیریت شده است. بررسی کارنامه ٤۰ ساله این تفکر (از بدو شکل‌گیری تحت عنوان مجمع روحانیون مبارز تا اجتماع آنان زیر بیرق دوم خرداد و تا تشکیل اردوگاه اصلاح‌طلبان) پرده از حقایق بسیار تلخ و گزنده سران این تفکر سیاسی برمی‌دارد.

در بخشی دیگر می خوانیم: در یک جمع‌بندی کلی در باره این اردوگاه می‌توان گفت:
۱. اصلاح‌طلبان در تمام ادوار تاریخی همواره نان نظام را خورده، اما شمشیرشان به نفع بیگانگان و دشمنان، بر گرده نظام بوده و اصطلاحاً زیر علم بیگانه سینه زده اند. ۲.در تمامی براندازی‌ها و فتنه‌های گذشته نقش کلیدی ایفا کرده‌اند. ۳.همواره از اعتماد و رأفت نظام علیه نظام استفاده کرده‌اند .۴.اگر چه همواره در نظام بوده‌اند، اما بر نظام عمل کرده‌اند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصولگرایی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح طلبان مشارکت سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۶۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی

«توانمندی‌های صادراتی ایران»، «ابلاغ ۲قانون برای اجرا»،‌ « نشست خبری کاندیداهای زن تهران برای انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم» و «خیزش دانشجویی ضد صهیونیستی» از موضوعات مهم خبری هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، صبح امروز مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با حضور سید ابراهمی رئیسی برگزار شد.

رئیس‌جمهور در بخشی از اظهارات خود در این مراسم با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

رئیس مجلس شورای اسلامی هم  امروز، در نامه‌ای به رئیس‌ دولت سیزدهم ۲ قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد که عبارتند از:

۱- قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی

۲- قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت گنت ترکیه به داوری

****

با توجه به اینکه دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه، بیست و یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود،‌ تبلیغات داوطلبان نمایندگی از یک هفته قبل از تاریخ برگزاری انتخابات انجام خواهد شد.

لازم به ذکر است که بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و داوطلبان ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت برای ۲۲ حوزه انتخاب  می‌شوند. انتخابات در هشت حوزه از این ۲۲ حوزه از جمله در حوزه انتخابیه  تهران انتخابات به صورت تمام الکترونیکی برگزار خواهد شد.

مدیر کل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری تهران نیز با اشاره به کشیده شدن انتخابات در برخی حوزه ها به دور دوم، یاداوری کرد که ۷۵ هزار نفر از عوامل اجرایی در استان تهران انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ را برگزار کردند.

در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم،‌ نشست خبری انتخاباتی تعدادی از کاندیداهای زن دومین دوره انتخابات مجلس دوازدهم در محل خبرگزاری دانشجویان ایران برگزار شد.

زینب قمصری، سمیه رفیعی و سمیه گلپور سه کاندیدی انتخابات دومین دوره مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران در نشست خبری به تشریح برنامه‌های خود پرداختند و درباره لزوم مشارکت برای دور دوم انتخابات، آسیب شناسی نوسان مشارکت و اهمیت فضای مجازی سخن گفتند.

از طرف دیگر با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی،‌ رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

****

در پی کسب مدال طلای مسابقات قهرمانی آسیا در دوی ۴۰۰ متر توسط دونده زن ایرانی،‌ سخنگوی دولت این موفقیت را به نازنین‌فاطمه عیدیان تبریک گفت.

علی بهادری جهرمی نوشت: این دختر قهرمان، نمونهٔ جوان ایرانی موفقی است که با انگیزه و تلاش، توکل و ایمان، و حمایت خانواده، یکی پس از دیگری موانع را پشت‌سر گذاشت و حالا در قلهٔ قهرمانی پرچم پرافتخار ایران اسلامی را به اهتزاز درآورده است.

****

با توجه به شکل گیری موج اعتراض دانشجویان در آمریکا به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز مرگبار به نوار غزه که طی روزهای اخیر در «دانشگاه کلمبیا» در شهر نیویورک آغاز شده است، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتشار توییت‌هایی در صفحات شخصی خود، این اعتراضات دانشجویی در ⁧آمریکا⁩ بیانگر مظلومیت فلسطینیان دانستند.

محمد رشیدی عضو هیات رئیسه مجلس گفت که اعتراضات دانشجویان آمریکایی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی و برخورد شدید با آنها نشان داد که دموکراسی در آمریکا پوشالی و دروغین است و همچنین تفکرات پوسیده دولتمردان آمریکایی تاثیری روی مردم به خصوص آزادیخواهان ندارد.

همچنین روح‌الله متفکرآزاد عضو دیگر هیات رئیسه مجلس تاکید کرد که خیزش دانشجویان علیه رژیم صهیونیستی نشان داد که جنایات این رژیم برای دنیا غیر قابل پذیرش است و امیدواریم در نهایت این اتفاق منجر به خیزش جهانی علیه رژیم صهیونیستی شود.

مهدی باقری از دیگر نمایندگان مجلس نیز با اشاره تاثیر عملیات «وعده صادق» بر ایجاد انگیزه در دانشجویان کشورهای دیگر در امید داشتن به مقاومت و ایستادگی در برابر متجاوز، تاکید کرد: هم عملیات «وعده صادق» در ایجاد و افزایش انگیزه دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در دنیا در محکومیت رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم غزه اثرگذار بوده و هم این اعتراضات موجب ضریب پیدا کردن این عملیات می‌شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • مردم نباید به انتخابات دور دوم مجلس بی‌اعتنا باشند