Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@01:42:39 GMT

احتمال تشکیل دولت سایه در عراق

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۴۹۳۹۷

احتمال تشکیل دولت سایه در عراق

به گزارش ایرنا، سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در سخنانی خود در گردهمایی روز اول محرم با اشاره به پیوستن این جریان به اپوزیسیون اظهار داشت: از روزی که تصمیم به تشکیل اپوزیسیون ملی را گرفتیم، جریان حکمت ملی درمعرض انواع فشارها و اتهام‌های ازپیش‌آماده، دروغ‌ها و فریبکاری‌های پیش‌پاافتاده قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر اینکه حملات سنگین است، گفت: اما این عزیمت و ثابت‌قدمی فرزندان جریان حکمت را از پیش‌روی بازنداشت و باعث نشد که از پروژه اصلاح کامل کل روند سیاسی بازنشینند، اصلاحی که هیچ استثنایی نداشته باشد، نه دولت نه نظام سیاسی و نه مقامات ویژه‌ای که ساخته شرایط ویژه سال 2003 بودند. ما هیچ خط قرمزی جز منافع ملتمان، حاکمیت ارضی و استقلال و کرامت عراق نداریم.


رهبر جریان حکمت ملی عراق تصریح کرد: به آنان که تردید دارند، شبهه می‌افکنند، غفلت پیشه کرده‌اند و با گناه و فساد، بزرگی می‌طلبند می‌گوییم: جریان حکمت به سوی اصلاح، مبارزه با ناتوانی و فساد، تغییر واقعیت کنونی و رفع رنج و محرومیت گام برمیدارد. با چانه‌زنی و تهدید و بدنام کردن کوتاه نخواهیم آمد و از دادن هیچ هزینه‌ای بیم نداریم. ما مرد حرف و عملیم و تاریخ ما شاهد است که چه کسی گفت و چه کسی عمل کرد.

حکیم ادامه داد: در بیان حقایق تعارف نداریم، عقب نمی‌نشینیم و تردید نمی‌کنیم. دوره توافق ازحساب منافع عمومی گذشته و دیگر بازنخواهد گشت. دیگر برای (مسئولان) ناتوان‌ها و فاسدان و ناکامان جایی نیست. هرجا ایراد و ضعفی دیدیم باید برای تغییر آن بکوشیم. اگر مشکل در نظام سیاسی است باید آن را تعدیل و به‌روز کنیم. اگر مشکل در مدیریت سیاسی است، باید با استفاده از تجربه‌های موفق عملکرد را بهبود بخشیم. اگر مشکل در فساد و توافقات و منافع شخصی‌ای است که به فساد دامن می‌زند، باید پرده از آن برداریم و صورتک فریبکاری را کنار زنیم و با ملت صراحت پیشه، و بدکاران را محاکمه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه چیزی که ما را از اصلاح بازدارد وجود ندارد و اجازه نمی‌دهیم که چرخه تولید ناکامی تکرار شود، گفت: از اینجا، از همه نمایندگان جریان حکمت ملی در شوراهای استانداری و نهادهای دولتی و مقامات اجرایی یا قانون‌گذاری می‌خواهیم که گزارش ادای تکلیف خود را ارائه کنند و هرچه را که در مسیر اصلاحی آنها مانع شده افشا کنند، وگرنه در ناکامی‌ها شریک‌اند و با احدی تعارف نخواهیم داشت.

رهبر جریان حکمت ملی عراق با اشاره به اینکه دو ماه دیگر دولت یک ساله می‌شود، عنوان کرد: هنوز روند ارائه خدمات بسیار کند است و فساد حکومت را از نفس انداخته و بوروکراسی پابرجاست و بخش خصوصی ضعیف است و آموزش جاهلانه است، پس عهد دولت چه شد؟

حکیم با بیان اینکه برنامه و گزارش اعلام‌شده ازجانب دولت را به دقت تمام بررسی کردیم، افزود: موارد نقص و ضعف را شناسایی کردیم و با مسئولیت‌پذیری بالا این موضوع را پیگیر بودیم. هنوز هم عملکرد دولت را زیر نظر داریم و گزارش‌های جدید درباره دستاوردها و حل مشکلات در نیمه دوم سال اول دولت را بررسی خواهیم کرد. موضعمان آشکار است، اگر با آنچه دولت بر عهده خود نهاده مطابق باشد پیش از همه از آن حمایت خواهیم کرد حتی اگر در اپوزیسیون باشیم. وگرنه موضعمان قاطع خواهد بود و دربرابر تکرار ناکامی‌ها تعارف نخواهیم داشت، و در این راه از هزینه‌ها باکی نداریم، این پیامی روشن است که جای تفسیر و تأویل ندارد.

وی به آغاز اقدامات برای تشکیل جبهه اپوزیسیون ملی اشاره کرد و گفت: این جبهه متولی تشکیل اولین دولت در سایه خواهد بود که مشکلات را شناسایی و برای حل آنها راه‌های مناسب را پیشنهاد می‌کند. ما اپوزیسیونی به حرف نیستیم. بلکه اپوزیسیون ما با کنش سیاسی همراه است، کنشی که هدفش به یاری خدا تصحیح مسیرها براساس منافع ملی است. باید جایگزین‌ها و گزینه‌های دیگر را مطرح کنیم و دوباره شاهد چند سال فساد و ناکامی نباشیم.

هنوز بسیاری از قوانین و تشکیلات بلاتکلیف و معطل مانده است. بسیاری از موارد ناکامی و فساد نیاز به سند و مدرک و کمیته تحقیق ندارد، در مسائلی مانند خدمات و برخورد با خاطیان و انحصار سلاح به دست دولت قصور و حتی تقصیر به‌روشنی دیده می‌شود. در مبارزه با بیکاری و حل مشکلات اقتصادی نیز امور آشکارا کند پیش می‌رود. این همه و بسیاری مشکلات دیگر در عملکرد سیاسی را می‌توان شناسایی و گزینه‌های بدیل واقع‌بینانه و نه شعارگونه برایشان مطرح کرد.

** اجازه تعرض به الحشد الشعبی را نمی‌دهیم/ اطلاعات قطعی نشان‌دهنده حمله خارجی است

سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه سخنرانی خود در گردهمایی سالیانه آغاز ماه محرم تاکید کرد: خاک عراق نباید انبار هیچ سلاح غیر عراقی باشد، آسمان عراق نباید صحنه هیچ‌گونه تعرض خارجی باشد، وقتی حکومت درمعرض خطری قرار می‌گیرد همه نیروهای سیاسی و اجتماعی باید به دفاع از حکومت برخیزند و اختلافات را کنار گذارند.
وی ادامه داد: در عین اعلام اعتراضمان به اقدامات دولت و نهادهای رسمی در تعامل با این تحولات، همه در کنار هم به حمایت از حکومت عراق برمی‌خیزیم. ما اپوزیسیون دولت هستیم نه اپوزیسیون حکومت و نظام سیاسی کشور.

رهبر جریان حکمت ملی عراق با بیان اینکه بسیار به هشیاری و بصیرت ملتمان امید داریم، گفت: نگذارید فتنه‌جویان به اتحاد و تلاش جمعی‌مان برای بازسازی حکومت ضربه بزنند. نگذارید دوباره زنجیره تفرقه و هم‌آوردطلبی میانمان شکل بگیرد. نگذارید صدای فرقه‌گرایی بی‌هیچ اعتراضی بلند شود. چون سدی آهنین همه در کنار هم بایستیم، فقط وقتی متحد باشیم و دست در دست هم نهیم می‌توانیم دربرابر چالش‌ها بایستیم. نمی‌شود که تیشه‌های ویرانی به کار خود مشغول باشند و امید بازسازی و تغییر داشته باشیم.

حکیم با اشاره به اینکه تحقیقات و اطلاعات قطعی نشان‌دهنده حمله خارجی به مواضع الحشد الشعبی است، تاکید کرد: همه نیروهای خیرخواه و ملی باید در برابر این موضوع با شجاعت و قاطعیت در کنار حکومت بایستند تا ابهت و حاکمیت آن تقویت شود و بتواند در تشخیص مشکل و حل آن تصمیم درست را بگیرد و آن را اجرا کند.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با اشاره به فداکاری‌های الحشد الشعبی تصریح کرد: الحشد الشعبی بخشی از تشکیلات نظامی ماست و حمله به آن به معنای حمله به امنیت و حاکمیت عراق است. اجازه نخواهیم داد که به این نهاد فداکار و وفادار به این خاک که در سخت‌ترین شرایط و دشوارترین مأموریت خاک میهن را با خون فرزندانمان آبیاری کرد هیچ گونه تعرضی شود.

حکیم ادامه داد: هم‌زمان تأکید می‌کند که قدرت الحشد الشعبی در انضباط آن درون تشکیلات نظامی رسمی کشور و یکپارچگی‌اش در فرماندهی و تصمیم‌گیری است و خطرناک‌ترین اتفاقی که برای آن می‌تواند بیفتد خارج شدنش از چارچوب قانون است.

** اسرائیل بداند که عراق بزرگ‌تر و هوشمندتر از آن است که فریب آنها را بخورد / همبستگی با مردم ایران 

سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق با بیان اینکه از عمق تلاش‌هایی که می‌خواهند عراق را به میدان جنگ و نه مرکز ثبات تبدیل کنند آگاهیم، گفت: به همه تلاشگران در این راه می‌گوییم که عراق در مسیر تأمین منافع ملی خود و حاکمیت و استقلال خود و قدرت و عزت ملتش پیش خواهد رفت و هرگز وارد جنگ نیابتی نخواهد شد، مردم عراق عمر خود را در این‌گونه جنگ‌های بیهوده تلف کرده‌اند.

وی تاکید کرد: به‌صراحت به عاملان این حملات اعلام می‌کنیم، چه اسرائیل باشد چه هر گروهی نظیر آن، عراق بزرگ‌تر و هوشمندتر از آن است که فریب شما را بخورد و در مسیر اهداف رذیلانه شما قرار گیرد. عراق امروز با عراق دیروز متفاوت است و برای دادن پاسخی درخور نیازمند شعارهای هوش‌ربا نیست. خوب می‌داند کی و کجا جواب کلوخ را با سنگ بدهد. تاریخ قضاوت خواهد کرد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق بار دیگر ضمن اعلام همبستگی با ملت مسلمان ایران که درگیر تحریم‌های ظالمانه اقتصادی آمریکا هستند، سیاست تحریم را محکوم و عنوان کرد: ما از هرگونه نزدیک شدن ایران و آمریکا با مبنای سالم و درست استقبال می‌کنیم، چون چنین نزدیک شدنی می‌تواند به رنج‌های ملت ایران پایان دهد و شبح جنگ را از منطقه دور کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۴۹۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟

به گزارش خبرنگار مهر با شکل‌گیری حکومت جدید در عراق پس از سقوط صدام حسین در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، روابط دو کشور همسایه ایران و عراق در همه ابعاد به‌خصوص اقتصادی و فرهنگی ارتقا یافت؛ به گونه‌ای که در سال‌های اخیر تجارت دو کشور به بیش از ۱۰ میلیارد دلار و تبادل زائر و گردشگر نیز به حدود سالانه ۹ میلیون نفر رسیده است. این در حالی است که زیرساخت‌های ارتباطی مناسب به‌خصوص در حوزه مسیر ریلی میان دو کشور وجود ندارد.

وجود مسیر ریلی که از نظر میزان حمل مسافر، بار و هزینه‌های نقل‌وانتقال نسبت به سایر مسیرها برتری دارد، می‌تواند روابط سطح بالای اقتصادی و فرهنگی کنونی را ارتقا دهد. اهمیت ایجاد خط ریلی در اوایل دهه ۹۰ شمسی با افزایش تبادلات اقتصادی و گردشگری بین دو کشور نمود پیدا کرد. در میان مسیرهای ریلی که می‌تواند میان دو کشور احداث شود خط ریلی شلمچه-بصره در اولویت قرار دارد؛ زیرا این مسیر برای تکمیل به هزینه و نیز عملیات عمرانی کمتری نیازمند است. در حال حاضر خط ریلی شلمچه-بصره تنها نیازمند حدود ۳۲ کیلومتر عملیات عمرانی و ریل‌گذاری است که از این مسافت حدود ۱۶ کیلومتر نیز نیاز به مین‌روبی دارد.

توافق‌های پی‌درپی و بی‌نتیجه

در سال ۹۰ در زمان تصدی دولت دهم یک تفاهم‌نامه برای احداث خط ریلی مذکور میان دو کشور منعقد شد. این تفاهم‌نامه به دلایلی از جمله پایبند نبودن طرفین به مفاد تفاه و نیز بحران داعش در عراق به مرحله اجرا نرسید. با تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت دوازدهم به دلیل اهمیت پروژه مذکور، اجرای آن مجدداً در دستور کار قرار گرفت و در سال ۹۳ یک تفاهم‌نامه جدید میان دو دولت به امضا رسید. بااین‌حال به دلیل عدم ایفای تعهدات از سوی دولت عراق این تفاهم نیز حاصلی نداشت. در سال‌های ۹۶ و ۹۹ نیز تفاهم‌نامه‌هایی میان دو طرف شکل گرفت که هیچ‌کدام نتایجی درپی نداشت و نتوانست طلسم راه‌اندازی این خط ریلی را بشکند.

پس از این ناکامی‌ها دولت سیزدهم تلاش کرد با برطرف‌کردن موانع، این پروژه ملی و بر زمین‌مانده را اجرا کند. از همین رو با سفر وزیر وقت راه و شهرسازی در دی‌ماه ۱۴۰۰ به عراق یک توافق جدید میان طرفین شکل گرفت. وزیر وقت راه و شهرسازی پس از این توافق اعلام کرد: «طلسم سال‌ها تفاهم‌نامه و مذاکره شکسته شد و این توافقنامه دارای یک زمان‌بندی مشخص است و یکی از بندهای آن این است که طی یک ماه آینده عملاً عملیات اجرایی شروع خواهد شد. توافق کلی به این شیوه است که شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی و شرکت راه‌آهن عراق به طور مشترک این پروژه را اجرا می‌کنند و ظرف ۲ ماه شرکت مشترک تشکیل خواهد شد.» در نهایت پس از حدود ۲ سال در شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور ایران و شیاع‌السودانی، نخست‌وزیر عراق، سنگ بنای احداث این خط ریلی گذاشته شد. مطابق وعده مسئولان مقرر شده تا این پروژه در طی ۱۸ ماه به بهره‌برداری برسد. با این وجود باگذشت حدود ۹ ماه از زمان تعیین شده، بررسی‌ها حکایت از آن دارد که عملیات‌های عمرانی از جمله مین‌روبی و حتی انجام مطالعات کافی برای احداث پل بر روی اروند نیز متوقف است. حال باید دید آیا دولت سیزدهم می‌تواند با اجرای این پروژه در زمان باقی مانده طلسم بهره‌برداری از آن را بشکند؟

کد خبر 6093884 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • معاون رئیسی: از مجلس فعلی راضی هستیم اما... /در بودجه اختلافاتی بین دو قوه وجود داشت
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • قدم تازه خالص‌سازها؛ قالیباف و صندلی‌اش هدف فعلی است | پشت چه کسی را گرفته‌اند؟
  • چرا قالیباف تصمیم گرفت از دولت انتقاد کند؟
  • جلسات قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم به روایت فرید موسوی /فعلا خبری از مرامنامه و مانیفست نیست
  • تشکیل کمپین علیه آنتونیو؛ احتمال کودتا در استانبول!
  • احتمال جریمه شدن دومفریس به خاطر تمسخر مدافع میلان
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان