Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: استان تهران با برخورداری از جمعیت بیش از ۱۶ میلیون نفر، به مرکزیت پایتخت کشور پر تراکم ترین استان کشور است و ضعف در توزیع خدمات در کشور سبب تردد حدود ۴ میلیون نفر جمعیت به طور روزانه از شهرستان‌های اطراف به شهر تهران شده است.

برخی از این ۴ میلیون نفر برای کار، برخی برای دریافت خدمات درمانی، آموزشی و برخی دیگر برای تفریح، گردش و یا دلایل دیگر به پایتخت تردد می‌کنند و این تردد بالا اهمیت راه اندازی و توسعه حمل و نقل عمومی را بیش از پیش کرده است، حمل و نقلی که در سال‌های اخیر همواره مورد تاکید مسئولان ارشد استان تهران و حتی کشور بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ سال آینده خبرهای خوبی از اجرای حمل و نقل ریلی می‌شنوید

استاندار تهران بارها و بارها بر توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه حمل و نقل ریلی تاکید داشته است. او که با خبرنگار مهر در این خصوص گفتگو می‌کرد، در پاسخ به این سوال که چشم انداز توسعه حمل و نقل ریلی در استان تهران را چطور ارزیابی می‌کنید، اظهار داشت: طبق سند توسعه استان تهران در ۴ سال آینده اقدامات زیربنایی خوبی برای حمل و نقل ریلی و عمومی استان تهران است.

انوشیروان محسنی بندپی با اشاره به اهمیت حمل و نقل ریلی در استان تهران در کاهش گره‌های ترافیکی در این استان گفت: در طرح‌های حمل و نقل ریلی استان تهران شهرستان‌های رباط کریم، بهارستان و اسلامشهر و ورامین، قرچک و پیشوا و از سوی دیگر پردیس به شبکه ریلی متصل می‌شود.

وی خواستار مساعدت راه آهن کشور برای توسعه حمل و نقل ریلی در استان تهران شد و گفت: همه ظرفیت‌ها برای ایجاد مشارکت با راه آهن مهیا و آماده است و برای اجرای پروژه‌های مشارکتی با راه آهن آماده هستیم.

خط ریلی تهران-اسلامشهر-پرند تا پایان ۹۹ به بهره برداری می‌رسد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر اجرای خط ریلی تهران-اسلامشهر-پرند در مرحله رفع موانع است و با جلسات مکرر در خصوص انتقال موانع از حریم اجرای این خطوط کار می‌کنیم.

نعمت اله ترکی با بیان اینکه فرمانداری‌های اسلامشهر و رباط کریم و دیگر فرمانداری‌های مرتبط و نیز دستگاه‌های اجرایی برای رفع معارض باید اقدامات لازم را انجام دهند، گفت: این خط ریلی تا پایان سال ۹۹ با اتمام می‌رسد.

وی در مورد اجرای خط حمل و نقل ریلی پاکدشت نیز گفت: مدل سرمایه گذاری این پروژه از طریق حوزه سرمایه گذاری راه آهن و با مشارکت سیستم بانکی و شرکت عمران شهرهای جدید و بر اساس تحقق مفاد صورتجلسه مربوط به آبرسانی به شهر جدید پردیس و احداث تأسیسات فاضلاب و تصفیه خانه‌ها و احداث تونل آب و … بر اساس مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تصمیمات نهایی اتخاذ شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در مورد تأمین منابع مالی نیز گفت: از محل فروش اموال غیرمنقول شرکت آب منطقه‌ای تا سقف ۱,۰۰۰ میلیارد تومان و از محل شرکت آبفای استان تهران تا سقف ۳۰ میلیارد تومان که طی ۳ سال به عدد ۱۰۰ میلیارد تومان با استفاده از ظرفیت تبصره ۳ و منابع مالی می‌رسد تأمین شود و شرکت عمران شهر جدید پردیس تا ۱۰ شهریور ماه باید تقویم زمانی و نحوه پرداخت خود را شفاف ارائه کند.

ترکی اضافه کرد: در مورد خط تهران-پردیس هم مقرر شد منابع مالی خط مذکور از طریق منابع حاصله از تهاتر اراضی پردیس توسط شرکت عمران شهر جدید پردیس اجرایی شود و تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد.

برخی شهرداران همکاری نمی‌کنند

مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر توسعه ریل باس و مترو را یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی دانست و افزود: متأسفانه برخی از شهرستان‌ها با ایجاد ریل باس و ایستگاه‌ها آن سازگار نیستند و برخی شهرداران مخالف بوده و می‌گویند، خطوط قطار موجب تقسیم این ور خط و آن خط می‌شود.

سعید رسولی از آمادگی راه آهن جمهوری اسلامی برای اجرای پروژه‌های قطار ریلی در استان تهران و گفت: باید همه عوامل با هم و در کنار هم به اجرای پروژه‌ها بپردازیم و برخی موازی کاری‌ها سبب گرفتن انرژی نشود.

راه اندازی ریل باس و حمل و نقل ریلی به یکی از مطالبات اصلی مردم استان تهران تبدیل شده است و جمعیت این استان و میزان تردد پایتخت نشینان اهمیت راه اندازی قطار شهری حمل و نقل ریلی در استان تهران را بیش از پیش ساخته است و در این میان می‌بایست مسئولان نیز با تمام توان در جهت اجرای این مطالبه گام بردارند و کوتاهی از هیچ مسئولی پذیرفتنی نیست.

کد خبر 4704416

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه استان تهران حمل و نقل ریلی هفته دولت بوشهر قزوین ایلام شیراز شهرکرد گرگان استانداری سمنان خطبه های نماز جمعه یاسوج ماه محرم اربعین حسینی عید غدیر خم گناوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۲۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد

تین نیوز

معاون بهره برداری و بازرگانی راه آهن در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه با بیان این که کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت راه آهن سوءاستفاده کرد، گفت: کنسرسیوم مذکور به تعهدات خود عمل نکرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، مرتضی جعفری در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه و اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی در این رابطه، اظهار کرد: بر اساس صورت جلسه هایی که موجود است قرار بر این شد راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای قطارهای عملیاتی جهت اصلاح خطوط و ادامه خط آهن روزنک ـ هرات مساعدت کند.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این که طی بازدید معاون فنی راه آهن، اشکالات در خط آهن موجود را کتباً اعلام و آن را هم برای نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور افغانستان و هم راه آهن کشور افغانستان ارسال کردیم.

وی افزود: نظر بر این بود بعد از انجام اصلاحات خط آهن، قطار تجاری (افغانستان ـ ترکیه) راه اندازی شود، اما تا کنون هیچ اقدامی که منجر به رفع اشکالات شود به راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام نشده است.

معاون بهره برداری و بازرگانی راه آهن با بیان این که کنسرسیوم به صورت کلی اعلام کرده که کارهایی را در این رابطه انجام داده است، اضافه کرد: البته مشخص بود با توجه به امکانات این کنسرسیوم، امکان این که بتواند استانداردهای اولیه راه آهن را فراهم کند، ندارد، به این دلیل که رعایت استانداردها نیازمند به ماشین آلات تخصصی دارد و کنسرسیوم مذکور این دستگاه ها را در اختیار ندارند.

جعفری با یادآوری این که "همواره اعلام کرده ایم این آمادگی را داریم تا با همکاری راه آهن افغانستان به استانداردهای موردنظر برسیم."، گفت: در آخرین مکاتبه با کنسرسیوم توسعه ریلی در اواخر سال گذشته تأکید کردیم که «نتیجه اقدامات تعهدشده را به راه آهن اعلام نکرده اید اما در راستای تعاملات قطارهای عملیاتی را به این مسیر اعزام می کنیم»".

وی بیان کرد: این در حالی بود که کنسرسیوم از حسن نیت راه آهن جمهوری اسلامی ایران سوء استفاده کرد و واگن تخلیه شده را بارگیری کرده و بدون هیچ هماهنگی با راه آهن ایران ارسال کرده است. همان شب (اوایل اردیبهشت 1403) از مأمور مربوطه و مدیرعامل کنسرسیوم موضوع را پیگیری کردم که گفتند واگن بارداری وارد کشور نشده است.

وی با تأکید بر این که "در آنجا (افغانستان) هنوز هیچ ارتباطی با مرز نداریم."، اظهار کرد: هنوز چه از طریق تلفن ثابت، چه بیسیم و چه تلفن همراه ارتباطی با مرز ریلی نداریم، فقط به استناد اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم و مأمور وی مبنی بر این که لکوموتیو به صورت منفرد وارد کشور شده است و واگن بارداری وارد نشده است، اعلام کردیم که قطاری وارد ایران نشده است.

معاون بهره برداری راه آهن جمهوری اسلامی ایران در عین حال ادامه داد: این در حالی بود که با بررسی های صورت گرفته متوجه شدیم کنسرسیوم دروغ گفته است و قطار وارد ایستگاه شمتیغ در مرز ایران و افغانستان شده است و اظهارات آنها مبنی بر ورود منفرد لکوموتیو هم دروغ بوده است.

جعفری خاطرنشان کرد: فیلم منتشرشده از ایستگاه روزنک بود و برآورد راه آهن این بود که کنسرسیوم توسعه ریلی یک فیلم تبلیغاتی ساخته است، نکته جالب این که مسئولان گمرک هم در این رابطه ابراز بی اطلاعی کرده اند، چگونه کنسرسیوم مذکور مدعی شده است که همه سازمان های مربوطه از ورود قطار به کشور اطلاع داشته اند؟

وی خواستار ارائه مستندات کنسرسیوم توسعه ملی در رابطه با داشتن مجوزهای لازم برای ورود قطار شد و با بیان این که هیچ هماهنگی ای در جهت در جریان قرار دادن راه آهن برای ورود قطار ترانزیتی افغانستان انجام نشده است، اضافه کرد: 10 واگن باردار در مرز شمتیغ متوقف شده است. با دستور مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با ورود این 10 واگن موافقت شد، این در حالی است که هنوز هیچ اقدامی از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی برای انجام تشریفات گمرکی صورت نگرفته است.

وی با بیان این که کنسرسیوم مذکور اظهارات گمرکی را به گمرک تسلیم نکرده اند، تصریح کرد: با توجه به این که امکان سوء استفاده مجدد کنسرسیوم وجود دارد، فعلاً راه آهن اقدامی در این رابطه انجام نداده است. بهتر است کنسرسیوم به جای ادامه دروغ پردازی و تشویش اذهان عمومی از مسیر درست کار را پیش ببرند.

وی همچنین گفت: در زمان حاضر در ترکمنستان دو مرز فعال داریم و فعالان اقتصادی در حال واردات و صادرات بار ترانزیتی هستند. در مرز رازی و میرجاوه نیز ترانزیت کالا در جریان است، اما کنسرسیوم توسعه ریلی چون نمی خواهد مقررات راه آهن را انجام دهد تلاش می کند با دروغ پردازی جو را به هم بریزد و کارهایی را که خارج از مقررات است، انجام دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • ثبت بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین استانی در خوزستان
  • چاره‌اندیشی کوتاه مدت ترافیکی برای میدان سپاه قم
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز