Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین اسکندری از برگزاری عزای حسینی در بازار قم خبر داد و گفت: خرافات را از مجالس حسینی پاکسازی می‎کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «عباس اسکندری» امروز(شنبه 9 شهریور) در نشست خبری که با عنوان سوگواره بصیرت عاشورایی در سالن جلسات اداره کل اوقاف برگزار شد، گفت: برگزاری مراسم عزای حسینی در ایران یک سنت هزار ساله است و امسال نیز مردم به صورت خودجوش به میدان خواهند آمد و برنامه های عزاداری را تنظیم، برنامه ریزی و اجرا می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم افزود: هیأت های مذهبی با اخلاص و شور و شوق حسینی در این عرصه حضور می یابند و متولیان اوقاف نیز با عشق و علاقه در صحنه حضور دارند. دستگاه های مختلف فرهنگی نیز احساس مسئولیت کرده و با هر چه در توان دارند ارادت خود را به امام حسین(ع) و شهدای کربلا در این دو ماه عزاداری ابراز می کنند.


وی با اعلام آمادگی جهت حضور در کنار مردم و هیأت های مذهبی و همچنین حمایت و پشتیبانی لازم از این برنامه ها تصریح کرد: فعالیت هایی را در چند بخش خواهیم داشت و طرح هایی از سازمان مرکزی ابلاغ شده است. طرح شمیم حسینی یکی از این طرح هاست که در سراسر کشور انجام خواهد شد و طی آن به حمایت 105 هیأت مذهبی و محافل عزاداری می پردازیم.


اسکندری با اشاره به  اینکه 800 هیأت در قم وجود دارد، اظهار داشت: حمایت مادی از همه این هیأت ها امکان پذیر نیست و طرح شمیم به کسانی تعلق دارد که از سوی سازمان تبلیغات معرفی می شوند. گسترش روضه خوانی و وعظ و خطابه و نیازمندی های فکری جامعه در جاهایی که گسترش آن ضرورت دارد نیز از برنامه های اوقاف به شمار می آید.


وی ادامه داد: امسال با هماهنگی های صورت گرفته شاهد برپایی مجالس عزای حسینی در بازار و همچنین برخی پاساژها خواهیم بود. این مساله می تواند به ارتقای سطح فکری و فرهنگی و دینی مردم به ویژه جوانان بینجامد.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم تأکید کرد که بقاع متبرکه به عنوان قطب فرهنگی مورد توجه ما قرار دارد و بر این اساس مجالس عزا در 40 بقعه مبارکه در دو ماه برگزار خواهد شد و همچنین خیمه های معرفت را در برخی از این بقاع ها خواهیم داشت.


وی درباره دیگر برنامه های اوقاف گفت: مراسم شیرخوارگان در روز جمعه 15 شهریور در امامزاده ابراهیم(ع)، طرح لبیک یا حسین(ع) امشب در امامزاده شاه سید علی(ع)، همایش رهروان زینبی ویژه بانوان در 12 محرم در امامزاده شاه سید علی(ع) برگزار می شود و در مراسم اقامه نماز جماعت تاسوعا و عاشوا مشارکت خواهیم کرد.


اسکندری با اشاره به برنامه های اوقاف در اربعین حسینی تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال زائران بیشتری در عراق حضور می یابند، موکبی را در شهر مقدس سامرا خواهیم داشت. برخی زائران خارجی برای رفتن به عراق باید از ایران عبور کنند و بر این اساس برای تأمین نیازهای آنان موکب هایی را در برخی امامزادگان برپا می کنیم.


وی درباره برخی کارهای نامطلوب در هیأت های عزاداری گفت: ستاد رسیدگی به شئونات دینی و مذهبی در سراسر کشور مشغول به فعالیت بوده که دبیرخانه آن برعهده سازمان تبلیغات است. بسیاری از مصوبات این ستاد اجرایی شده و توانستیم اقدامات فراوانی را متوقف کنیم.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم بیان داشت که دشمن سعی می کند آسیب ها و خرافات جدیدی را وارد عزاداری کند اما تلاش ها مستمر در سال های اخیر می تواند شرایط را مطلوب کرده و خرافات و اقدامات نامناسب را پاکسازی کند.


وی با اشاره به اجرای طرح افق ادامه داد: مساجد پیرامون هر بقعه شناسایی شده و ائمه جمعه در راستای برطرف کردن آسیب های اجتماعی و رفع مشکلات خانواده های فقیر تلاش می کنند. همچنین به دنبال به وجود آمدن زیرساخت هایی در امامزاده ها هستیم تا برخی خدمات را در این بقاع مبارکه ارائه دهیم.

پایان پیام/549

منبع: شبستان

کلیدواژه: خطبه نماز جمعه نماز جمعه شیراز هفته دولت خبرگزاری شبستان روز جهانی مسجد خطبه های نماز جمعه شبستان یزد بزرگداشت روز جهانی مسجد پیرغلامان حسینی اداره کل اوقاف و امور خیریه سوگواره بصیرت عاشورایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۶۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع قیمت زعفران در بازار، وضعیت صادرات و تولید زعفران و علل قاچاق پرداخت.

وضعیت قیمت زعفران در بازار چگونه است؟

حسینی: هم اکنون زعفران در دست کشاورزان و صادرکنندگان نیست و تنها عوامل بازارگردان با احتکار زعفران در انبارها اقدام به گران فروشی می کنند.

صادرکنندگان و تولیدکنندگان نقشی در بازار زعفران ندارند و از آنجاکه هیچ نهاد نظارتی در بازار نیست، سودجویان و عوامل واسطه زعفران های مانده در انبارها را با قیمت های نجومی دد بازار عرضه می کنند که اختلاف معناداری با قیمت خرید محصول از کشاورزان دارد. آمارها حاکی از آن است که کشاورزان حداقل هرکیلو زعفران را با نرخ ۳۰ میلیون و حداکثر ۴۳ میلیون تومان فروختند.

با توجه به آنکه گردانندگان بازار دلالان هستند که با خرید و نگهداری زعفران در انبارها بدنبال سودهای نجومی هستند، از این رو نمی توان پیش بینی راجع به بازار داشت.

تقاضا از سوی تجار خارجی برای خرید طلای سرخ ایرانی چگونه است؟

حسینی: با توجه به نوسان قیمت زعفران در بازار، قاچاقچیان در کنار دلالان اقدام به سودجویی می کنند به طوریکه زعفران تاریخ گذشته و مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر اعتبار بزرگترین تولیدکننده زعفران را دچار خدشه می کند.

صادرکنندگان با ریسک بالا اقدام به صادرات می کنند چراکه بازگشت ارز به سامانه نیما با مشکلاتی روبروست که همین امر بر رونق قاچاق دامن زده است.

بنابر آمار سالانه افغانستان ۶۷ تن زعفران صادر می کند، درحالیکه تولید زعفران این کشور کمتر از ۲۰ تن است که این امر بدان معناست که بخشی از زعفران های قاچاق شده به این کشور به اسم زعفران افغانستان صادر می شود. براین اساس مشکلات قاچاق زعفران باید عارضه یابی و رفع شود.

سالانه چه میزان زعفران کشور به بازارهای هدف قاچاق می شود؟

حسینی: آمارها حاکی از آن است که سالانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرزها قاچاق می شود و از آنجا که حداکثر تاریخ انقضا زعفران ۳ سال از زمان برداشت است، قاچاقچیان زعفران های تاریخ گذشته مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر آسیب جدس به آینده زعفران می زند چراکه با از دست دادن بازارها زیان قابل جبران نیست.

اکثر زعفران های قاچاق، زعفران هایی هستند که تاریخ مصرف آنها گذشته است که در شرایط کنونی با ورود دلالان به بازار خطر هشدار تشدید قاچاق زعفران را می دهیم.

پتانسیل تولید چه میزان زعفران در کشور وجود دارد؟

حسینی: بنابر آمارهای اعلامی سطح زیرکشت زعفران در استان های خراسان بیش از ۱۲۰ هزارهکتار است که براین اساس پتانسیل تولید بیش از هزارتن محصول در کشور وجود دارد، درحالیکه تولیدفعلی زعفران در کشور ما یک چهارم تا یک پنجم این میزان است که براین اساس منابع و انرژی کشور برای تولید کمتر از ۳۰۰ تن زعفران صرف می شود.

آمارها حاکی از آن است که سالانه ۲۰ تا ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف و مابقی صادر می شود. در شرایط کنونی که کمتر از ۳۰۰ تن زعفران تولید می شود، این احتمال وجود دارد که ۱۰ تا ۱۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف شود.

بنابر آمار طلای سرخ ایران به ۶۰ تا ۶۸ کشور دنیا صادر می شود، اما اگر مشکلات عارضه یابی شود، می توان سهم بیشتری داشت. به عنوان مثال سالانه ۶۰ تن زعفران به امارات صادر می کنیم، درحالیکه حداکثرمصرف ۵ تن است و ۵۵ تن دیگر را مجدد به اسم خود صادر می کنند. درحالیکه ما باید آن کشورها را شناسایی کنیم و مستقیما خود صادرات داشته باشیم، اما متاسفانه سالهاست غفلت کرده ایم.

اگر استراتژی دقیقی برای تولید و صادرات زعفران را در نظر بگیریم به مرور هم می توان از خام فروشی جلوگیری کرد.

عملکرد تولید زعفران در هکتار چقدر است؟

حسینی: بنابر آمار تا دهه ۶۰ در هرمتر مربع ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلی گرم یعنی بیش از نیم گرم و معادل ۶ تا ۷ کیلو در هکتار تولید داشتیم، درحالیکه تولید فعلی کمتر از ۲ کیلو در هکتار است که علت این امر باید بررسی و رفع شود چراکه آیندگان از ما طلب می کنند.

با توجه به آنکه قدمت تولید زعفران در کشور ما به ۳ هزار سال پیش بازمی گردد،آیا کافی نیست که در این خصوص تمهیداتی داشته باشیم چرا که فرصت های زیادی را از دست دادیم و برای کشوری که بیش از ۹۰ درصد تولید زعفران دنیا را در اختیار دارد، این موضوع زیبنده نیست.

با توجه به افزایش قیمت زعفران و ورود دلالان در سطح بازار و تشدید قاچاق به آن سوی مرزها بعید است که میزان صادرات به ۲۸۶ تن سال گذشته برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • کنکور در کمال امنیت و صحت برگزار شد/ تکرار در یک منطقه سیل زده
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • رویکرد اصلی هیات بدمینتون زنجان بازگشت به دوران اوج است
  • از «غلامحسین رضوانی» چه می‌دانیم
  • رویکرد اصلی هیات بازگشت به دوران اوج بدمینتون زنجان است
  • برگزاری بیش از ۲۵ تظاهرات در ادلب برای سرنگونی «الجولانی»