Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@21:33:57 GMT

افزایش مسئولیت‌پذیری در سایه فرزندخواندگی

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۸۷۰۷

افزایش مسئولیت‌پذیری در سایه فرزندخواندگی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، گفتنی است بالارفتن سن ازدواج و همچنین عدم تمایل برخی دختران به تشکیل زندگی خود می‌تواند نقش بسزایی در افزایش تمایل آنها به قبول فرزندخواندگی داشته باشد هرچند این مهم خود در کاهش آمار کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست بسیار موثر واقع خواهد شد و به‌یقین برکات بسیاری برای این کودکان به همراه خواهد داشت، این در حالی است که دختران مجرد برای بزرگ‌کردن فرزندخوانده‌های خود به‌تنهایی با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهند شد، چراکه هنوز در جامعه پذیرش زندگی مجردی و همچنین داشتن فرزندخوانده بدون ازدواج معنا و مفهومی ندارد و متاسفانه در بسیاری از موارد این افراد با لیبل‌زنی از سوی برخی مواجه می‌شوند که این خود تاثیر بسزایی در روحیه آنها بر جای می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌عنوان مثال دختران مجردی که اقدام به فرزندخواندگی می‌کنند به هنگام اجاره واحد مسکونی در برخی از موارد با صاحب‌خانه به مشکل می‌خورند که ادامه‌داشتن این روند خود باعث بروز مشکلات عدیده برای آنها خواهد شد.

قانون فرزندخواندگی به دختران

طی چندسال گذشته شاهد تصویب و اجرایی‌شدن قانون فرزندخواندگی به دختران بالای 30سال هستیم؛ اتفاقی که با توجه به شرایط حاکم بر جامعه می‌تواند پیامدهای منفی بسیاری به‌دنبال داشته باشد، چراکه باید به خاطر داشت در حال حاضر با توجه به اینکه سن ازدواج در کشور به‌طرز معناداری افزایش یافته، احتمال ازدواج در میان دختران بالای 30سال نیز وجود دارد از این‌رو دخترانی که اقدام به قبول فرزندخواندگی کودکان بی‌سرپرست کرده‌اند پس از گذشت مدت زمانی احتمال ازدواج آنها وجود دارد که این خود می‌تواند برای کودک بسیار آسیب‌زا شود، چراکه همسر این زن شاید با فرزندخواندگی مشکل داشته باشد و از این‌رو به اجبار کودک دوباره به بهزیستی بازگردانده می‌شود که این مهم بنا به‌گفته روانشناسان آثار روحی و روانی مخربی برای کودک به‌همراه خواهد داشت. بنابراین بازگرداندن آنها به بهزیستی خود می‌تواند مشکلات عدیده دیگری را برای کودکان رقم بزند. از سوی دیگر باید خاطرنشان کرد که دختر بالای 30سالی که اقدام به فرزندخواندگی کرده به‌یقین شانس ازدواج خود را نیز تا حد زیادی از دست خواهد داد، چراکه با توجه به فرهنگ و برخی باورهای رایج در جامعه برخی جوانان تمایل چندانی به ازدواج با دختری که دارای فرزند است، ندارند که این مساله به‌یقین برای فرد پیامدهای منفی بسیاری به‌دنبال خواهد داشت. بدیهی است که طبق قوانین موجود در صورت ازدواج دختر بالای 30سال که اقدام به فرزندخواندگی کرده است باید صلاحیت همسر او نیز به تائید سازمان بهزیستی برسد، چراکه در صورت عدم‌تائید فرزند باید به بهزیستی بازگردانده شود. حال این سوال مطرح می‌شود که چه تعداد از آقایان تمایل به قبول فرزندخواندگی دارند در صورتی که می‌توانند فرزند خود را داشته باشند؟ باید در نظر داشت که یکی دیگر از ایرادات وارده به قانون فرزندخواندگی به دختران بالای 30سال را می‌توان در این مهم جست‌و‌جو کرد که هدف اصلی فرزندخواندگی کودکان بی‌سرپرست قرارگرفتن آنها در کانون گرم خانواده است؛ خانواده‌ای که متشکل از زن و مرد است، این در حالی است که باید پرسید در سایه اجرای قانون جدید دختران مجردی که فرزندخوانده قبول می‌کنند می‌توانند شرایط لازم را برای فرزندخوانده خود به‌طور کامل محقق کنند؟ باید به خاطر داشت که این دسته از کودکان بیشتر از آنکه نیاز مالی داشته باشند با کمبودهای عاطفی مواجه هستند؛ کمبودهای عاطفی‌ای که بیشتر آنها در سایه تشکیل خانواده به‌معنی واقعی کلمه جبران خواهد شد. بنابراین محروم‌کردن فرزندان از کانون گرم خانواده را شاید بتوان یک نوع بی‌عدالتی دانست. هرچند در این فرصت باید متذکر شد که بنا به گفته علی‌اصغر کیهان‌نیا زندگی کودکان بی‌سرپرست و یا بدسرپرست با مادران مجرد و یا دخترانی که ازدواج نکرده‌اند نیز به مراتب بهتر از زندگی در بهزیستی خواهد بود. در جامعه کنونی ما که دختران مجرد با مشکلات فرهنگی و در برخی موارد اقتصادی بسیاری مواجه هستند چگونه می‌توان انتظار داشت که آنها به‌تنهایی بتوانند سرپرست یک کودک شوند، چراکه در حال حاضر متاسفانه در جامعه زندگی مجردی دختران هنوز برای بسیاری از افراد تبیین نشده است و در صورت مواجهه با آن برای فرد مشکلاتی را ایجاد می‌کنند. از این‌رو در شرایط موجود چگونه یک دختر مجرد به‌راحتی و در سلامت روحی و روانی کامل می‌تواند سرپرستی یک کودک را برعهده بگیرد کودکی که خود با مشکلات و تنش‌های بسیاری همراه است؟

دخترانه‌کردن فرزندخواندگی

یکی دیگر از پیامدهای منفی فرزندخواندگی دختران مجرد بالای 30سال را می‌توان دخترانه‌کردن فرزندخواندگی عنوان کرد، چراکه طبق قوانین موجود دختران مجرد بالای 30سال تنها می‌توانند اقدام به قبول فرزندخواندگی کودکان دختر کنند که این خود به مرور زمان مشکلاتی را به‌همراه خواهد آورد.

افزایش مسئولیت‌پذیری

بنا به اظهارنظر روانشناسان یکی از مهمترین آثار مثبت قبول فرزندخواندگی توسط دختران مجرد بالای 30سال را می‌توان افزایش مسئولیت‌پذیری عنوان کرد، چراکه امروزه متاسفانه بسیاری از جوانان بنا به دلایل مختلف از مسئولیت‌پذیری طفره می‌روند که این خود نه‌تنها برای آنها بلکه برای جامعه نیز می‌تواند تبعات منفی گسترده‌ای به‌دنبال داشته باشد. بنابراین انتظار می‌رود در سایه قبول فرزندخواندگی دختران مجرد بالای 30سال این مشکل نیز تا حد زیادی در میان برخی جوانان از بین برود و برای این دختران نیز از نظر عاطفی آثار مثبتی را به دنبال داشته باشد. برای کاهش آثار منفی قانون فرزندخواندگی دختران مجرد بالای 30سال نیاز به انجام فرهنگ‌سازی‌های لازم است تا شاید از این طریق بتوان شاهد کاهش آمار کودکان در بهزیستی بود؛ اتفاقی که در صورت تحقق صحیح آن به‌یقین می‌تواند هم برای کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست و هم برای جامعه آثار مثبت بسیاری به‌دنبال داشته باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دختران مجرد فرزند خواندگی مسئولیت پذیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۸۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علو و فناوری آنا، رضا نقی‌زاده در نشست تخصصی و هم‌اندیشی در دهه سرآمدی آموزش، با حضور رئیس دانشگاه، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، مدیران مجموعه و روسا و معاونین آموزشی دانشکده‌های دانشگاه اصفهان، سه موضوع کلیدی؛ دروس مهارتی و اشتغال پذیری، استاد مشاور آموزشی و پذیرش استاد محور دانشجویان را مورد بحث و بررسی قرار داد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم در این نشست تصریح کرد: دانشگاه اصفهان الحمدالله بسیار منظم این سه مسیر را پیش برده و به نتایج خیلی خوبی رسیده است.

نقی‌زاده افزود: برای دروس مهارتی و اشتغال پذیری برنامه‌ریزی‌های لازم در حال انجام است که از شروع مهر ۱۴۰۳ به صورت گسترده برای تمام دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه اصفهان این برنامه اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: امیدوار هستیم با توجه به بافت اقتصادی، صنعتی و اجتماعی شهر اصفهان این طرح به خوبی اجرا شود و نتایج خیلی خوبی در سطح استان و شهرستان داشته باشد.

نقی‌زاده با بیان این که در حوزه پذیرش بدون آزمون و استادمحور دانشجویان، کار‌های خوبی انجام شده است، اظهار کرد: دانشگاه اصفهان در سال گذشته جزء دانشگاه‌های بسیار خوب ما در اجرای این طرح بوده است که امسال نیز به صورت گسترده‌تری اساتید به پذیرش استادمحور استعداد‌های درخشان ورود کرده‌اند.

این مقام مسئول افزود: فکر می‌کنیم انشاالله آمار دو یا سه برابری را نسبت به سال گذشته در دانشگاه اصفهان در پذیرش استعداد‌های درخشان در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری تخصصی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: یکی از کار‌های مهم دیگری که در دانشگاه اصفهان انجام شده، بحث استاد مشاور آموزشی است که در واقع یکی از رویکرد‌های وزارت علوم بحث شاگرد پروری و ارتباط عمیق‌تر استاد و دانشجو است که بر این اساس و مقررات یکپارجه آموزشی، بحث استاد مشاور آموزشی پیش‌بینی و شیوه‌نامه آن ابلاغ شد.

نقی زاده ادامه داد: دانشگاه اصفهان شیوه‌نامه‌ای را برای این موضوع تهیه کرده و روی آئین‌نامه وزارت علوم به جزئیات مسئله پرداخته و به نظر می‌رسد اجرای خوب این طرح می‌تواند ذیل تربیت رابطه استاد و دانشجو منجر به افزایش کیفیت آموزشی و کاهش سنوات آموزشی دانشجویان و ارتقای کیفیت و مهارت دانشجویان در حوزه‌های مختلف آموزشی پژوهشی و فناوری شود.

گفتنی است، نشست تخصصی و هم‌اندیشی در دهه سرآمدی آموزش، با حضور نقی‌زاده مدیر کل آموزشی وزارت علوم در جمع رئیس دانشگاه اصفهان، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، مدیران مجموعه و روسا و معاونین آموزشی دانشکده‌های این دانشگاه در تالار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار و در خصوص سه مسیر دروس مهارتی و اشتغال پذیری، استاد مشاور آموزشی و پذیرش استاد محور دانشجویان، بحث و تبادل و نظر شد.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳
  • بارشهای رگباری مناطقی از اصفهان را فرامی گیرد/ کاهش ۳ درجه ای دما
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • فیلم/ جنگ سایه‌ها بین ایران و اسرائیل
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • ملت ایران با تبعیت پذیری از رهبری راه شهدا را ادامه می‌دهند
  • هوای اصفهان گرم‌تر می‌شود/ تداوم وزش باد شدید
  • مکتب امام صادق مکتب انسان ساز و مسئولیت پذیری است
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است