Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همه فن‌­آوری­های بزرگ نیازمند ملاحظات پیوست‌­نگارانه فرهنگی و اجتماعی است. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، چهاردهمین جشنواره ملی انتشارات روابط عمومی عصر امروز با حضور سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل سازمان مدیریت صنعتی کشور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این جلسه عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به ارائه سخنرانی خود تحت عنوان «نشر دیجیتال محمل ورود به همه انواع نشر همه رسانه­‌ای و چند رسانه‌­­ای شدن نشر روابط عمومی‌ها» پرداخت.

عاملی با اشاره به چالش­های موجود میان فناوری و فرهنگ در عرصه عمومی گفت: ما نیازمند نوعی تفکیک در عرصه فناوری­ها هستیم که بر اساس آن بتوان میان آن وجه فناوری که نیازمند بومی سازی بر اساس بایسته های فرهنگی است و آن وجهی که می­تواند به صورت عمومی در سطح اجتماعی فعال باشد تمایز قائل شد.
فناوری امری انسانی و دارای زیرساختی بنام معرفت است وی افزود: با نگاهی که به نیازهای انسان در عرصه فناوری وجود دارد می­توان فناوری را امری انسانی تلقی کرد که دارای زیرساختی بنام معرفت است و این معرفت در یک مسیر تکاملی به دانش و الگو تبدیل شده به دنبال آن در عرصه صنعت تبدیل آن به ماشین و فناوری­های جدید را شاهد هستیم.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: ما فن­آوری هایی داریم که با تسامح می توان آن را فن­آوری جهانی تلقی کرد چرا که جنبه عام گرایانه­ای دارند و می توان به آنها فناوری­های سخت یا سخت افزارهای فن­آوری گفت.
وی افزود: این فناوری سخت در میان همه ملت­ها و فرهنگ­ها مصرف مشترک دارد حال آنکه برخی فن­اوری­ها به ارائه روش زندگی و سبک زندگی می­پردازند که از جنس فن­آوری­هی سخت نبوده گاهی می­تواند سبب شکاف نسلی شود چرا که این فن­آوری­ها با عنوان فن­آوری­های نرم مبتنی بر بنیان اجتماعی متفاوتی هستند.
در معماری شهری بایستی به ویژگی های تاریخی توجه جدی شود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر لزوم رعایت مؤلفه­های بومی در فن­آوری­های مرتبط با معماری شهری خاطرنشان کرد: در طراحی معماری شهری بایستی به پیوستگی ویژگی های تاریخی توجه جدی شود.

وی افزد: همه فن‌­آوری­های بزرگ نیازمند ملاحظات پیوست‌­نگارانه فرهنگی و اجتماعی هستند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: روابط عمومی جدید پیوند ناگسستنی با انواع نشر الکترونیک دارد و روابط عمومی در بستر رقومی(دیجیتال) توانایی خلق انواع تنوع­های محتوایی (از قبیل توانایی خلق الگوریتم­های پیوند یکی به یکی، یکی به همه و همه به همه) را داراست.
وی افزود: ما با دو فضایی شدن نشر مواجه شده­ایم و این نکته حائز اهمیت است که با ایجاد نشردیجیتال در مقابل نشر فیزیکی قدیم، نشر قدیم به طور کامل از بین نخواهد رفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با افزوده شدن نشر الکترونیک به نشر چاپی دو فضایی شدن نشر رقم خورده است و نشر دیجیتال عرصه­ای برای ورود به همه انواع نشر رسانه­ای است.
نشر الکترونیک شیوه نوین انتشار مطالب است که در تمامی مراحل تحث تأثیر ماهیت دیجیتال است
عاملی با ارائه تعریفی از ویژگی­های نشر آنالوگ (فیزیکی) و نشر الکترونیک خاطرنشان کرد: نشر الکترونیک را می­توان شیوه نوین یا انتشار مطالب دانست که در تمامی مراحل خلق، ویرایش، نقد، نشر، توزیع و خوانش تحث تأثیر ماهیت دیجیتال است.
وی افزود: اگر در گذشته کتابخانه منبع نشر بود امروز پایگاه داده­ها چنین نقشی را پیدا کرده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران افزود: رابطه بین نویسنده ناشر فروشنده کتابدار و خواننده در نشر دیجیتال عملکرد پیچیده­تری نسبت به مدل­های آنالوگ دارد.
عاملی با ارائه تعریفی از بستر تحولات عرصه دیجیتال تأکید کرد: در بستر تحولات وب پیوستاری از تحول وب یک به وب پنج را شاهد بوده­ایم.
وی افزود: وب یک وب اطلاع رسانی بود که در آن فرق چندانی با عرضه یکسویه در چرخه نشر کتاب وجود نداشت حال آنکه وب دو عرصه نشر تعامل الکترونیک است که امکان بازخورد و مشارکت را برای خواننده فراهم می کند.
عاملی ادامه داد: در وب سه، نشر معنایی الکترونیک است که همان وب معناگراست و در آن قابلیت تحلیل انواع داده و مقرون به صرفه بودن، کنترل بیشتر و سرعت بیشتر را شاهدیم حال آنکه در وب چهار با عرصه وب هوشمند مواجهیم که در آن قدرت مدیریت محتوا، هوشمند بودن و تشخیص مخاطب از طریق ریزدوربین­ها فراهم شده است.
وی افزود: در وب 5 نشر یکپارچه الکترونیک داریم که در آن فاصله میان «این» و «آن» از بین می‌رود و این عرصه هم اکنون در حال نهادینه شدن و تکامل است.
عاملی خاطرنشان کرد: نشر الکترونیک با تبدیل صدا به نوشتار و نوشتار به صدا و همچنین با ارائه اینفوگرافی تغییرات گسترده­ای را در عرصه نشر در سطح ناشر، مخاطب، دسترسی پذیری محتوا و همچنین توسعه فهم داده­ها و اطلاعات در قالب محتواهای گرافیکی فراهم کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دسته­بندی محتوای نشر به چهار دسته محتوای ایستا، محتوای پویا، محتوای تعاملی و همچنین نشر الکترونیک هوشمند بیان کرد: محتوای ایستا محتوای ثابتی است که دارای نقاط قوتی چون ساده بودن تولید و هزینه پایین می­باشد مثل اینفوگرافی­ها که براساس آمار آپلود هر یک اینفوگراف به طور میانگین 12 درصد افزایش بازدید به همراه دارد.
وی افزود: کتاب دیجیتال نوشتاری و صوتی جزو داده­های ایستا است و در سال 2016 میلادی در حدود 61 درصد از ناشران کانادا کتاب­های صوتی دیجیتال را عرضه کردند ضمن آنکه در سال 2107 میلادی 36 درصد از جمعیت آمریکا به کتب صوتی گوش داده­اند و درآمد کتابهای صوتی در حدود 2.5 میلیارد دلار است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: در دسته­بندی دوم، محتوای الکترونیک پویا قرار دارد که به طور مرتب براساس جدیدترین اتفاقات و اطلاعات در دسترس درحال به روز رسانی است و نمونه آن پایگاه اطلاعات داده سیویلیکا(Civilica) است.
وی افزود: در فرآیند داده­گذاری اگر بنا باشد خود سازمان عهده­دار داده­گذاری شود، فرآیند ارائه داده دچار اختلال می­شود، اما اگر خود کاربران در مسیر تولید محتوا قرار گیرند، عملکرد گسترده­تری به دست خواهد آمد که تحت عنوان (Crowd Sourcing) از آن یاد می­شود و با ایجاد زنجیره بلاکچین می توان اعتبار تولید محتوا توسط مخاطبان را اعتباربخشی داد.
عاملی ادامه داد: نشر الکترونیک تعاملی مثل ویکیپدیا براساس درگیری مشارکت و تعامل درون داد کاربر تعریف می­شود که عموماً توسط یک فرد یا سازمان تولید نمی­شود و نقطه قوت آن مشارکت و درگیری کاربران و همچنین هزینه پایین و سهولت استفاده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: نشر الکترونیک هوشمند ظرفیت چهارم در نشر الکترونیک است که در آن محتوا براساس خواننده تغییر می­کند و بر محتوای شخصی شدن تأکید دارد.
وی افزود: نشر هوشمند ادامه نشر واقعیت مجازی است که امروزه در مفهوم واقعیت گستردهExtended Reality از آن تعبیر می شود.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: نشر هوشمند تلاش می­کند خصیصه­های طبیعی و انسانی را خوب فهم کند و نمونه آن پایگاه CIRCA است که یک نرم افزار خبررسان هوشمند است که به کاربران اجازه می­دهد اخبار را در هر دستگاه هوشمندی ببینند.
روابط عمومی باید نقش عمق بخشی به فهم و اندیشه برای ذی­نفعان را فراهم کند
وی افزود: روابط عمومی باید نقش عمق بخشی به فهم و اندیشه و تأمین فرصت تنوع نشر الکترونیک را برای جامعه ذی­نفعان فراهم کند تا هم تنوع و تکثر را فراهم کرده باشیم و هم استفاده مؤثر و کیفی را فراهم شده باشد.
در پایان عاملی جمع بندی کرد که روابط عمومی ها ضمن تامین تنوع نشر الکترونیک لازم است بجای نگاهی سطحی و طوطی وار به محتوا شرایط تامین و تعمیق فهم را دنبال کند و صرفا به زیبا سازی نشر اکتفاء نکند و زیبا بینی و لایه های نادیده متن را تقویت کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عاملی شورای عالی انقلاب فرهنگی پیوست فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۲۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله علم الهدی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با شورای معاونین و رؤسای نواحی آموزش و پرورش استان که به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم، به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از تکالیف بزرگ آموزش و پرورش در استان این است که جریان تعلیم و تربیت به صورت همزمان مدیریت شود. امروزه اگرچه برنامه‌هایی با اهمیت و مؤثر در دستورکار قرار می‌گیرد اما هنوز هم این ظرفیت وجود دارد که به‌موازات رویکردهای آموزشی، در عرصه پرورش و تربیت نیز اقداماتی انجام شود که جامعه مخاطب آن به طور مستقیم، متوجه فرزندان دلبند ما در مدارس باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: این یک حقیقت است که تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود. بر همین اساس، توجه کنید در فرآیند گزینش آموزش و پرورش عناصری برگزیده شوند که جوان، متدین، توانمند و دلسوز نسل آینده ساز این کشور باشند زیرا اینها عهده‎دار تربیت فرزندان مردم هستند. علاوه بر این، در فرآیند گزینش باید به موضوع بازنشستگی دبیران و فرهنگیان نیز توجه ویژه صورت بگیرد تا چالش‌هایی همچون کمبود معلم در مدارس، دوباره تکرار نشود.

ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین

وی خاطرنشان کرد: یکی از عرصه‌هایی که باید از سطح آموزش و پرورش موردتوجه قرار بگیرد، مسئله حجاب است. باید فضایی ایجاد شود تا بتوان مساله حجاب و فرهنگ عفاف را از سطح مدارس و دبیرستان‌ها در دل و ذهن دختران عزیز دبیرستانی نهادینه شود. این‌ها آینده‌ساز کشور و امانت مردم هستند بنابراین با مزج اجتماعی و منطق تبیین، می‌توان حجاب را به صورت ایجابی از سطح دبیرستان‌ها فرهنگ‌سازی کرد.

گفتنی است؛ در ابتدای این دیدار، جمعی از اعضای شورای آموزش و پرورش استان به ارائه گزارشی از برنامه‌های فرهنگی تربیتی در سال تحصیلی جاری و انعکاس چالش‌های موجود پرداختند.

دیگر خبرها

  • مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند
  • آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای کارگران عزیز کشور است
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای تلاش‌ها و تولیدات کارگران عزیز کشور است
  • نظام استکباری غرب با چالش بزرگ خیزش افکار عمومی روبه‌رو است
  • جلائی‌پور، استاد دانشگاه: برای عملیات «وعدهٔ صادق» به قدر کافی پیوست‌های دیپلماتیک و مربوط به سیاست داخلی و اقتصاد تمهید و عملیاتی نشده/ به جای انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی و رضایت عمومی شهروندان، شاهد تجدید طرح گشت ارشاد بوده‌ایم
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم