Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، لعیا جنیدی یکشنبه شب در آیین بزرگداشت پنجمین سالگرد درگذشت استاد امیرناصر کاتوزیان پدرعلم حقوق ایران در برج میلاد افزود: استاد بابت بیان این مطلب مورد انتقاد قرار گرفت اما دربرابر انتقادات ایستاد و پاسخ داد.
معاون حقوقی رییس جمهور این بزرگداشت ها را سپاس از علم دانست و درباره شخصیت مرحوم کاتوزیان اظهار داشت: هر کسی مقدمه کتاب "مسئولیت مدنی" ایشان را در اولین چاپ خوانده باشد ممکن نیست مجذوب او نشده باشد چون ایشان نه تنها درس دانش بلکه درس معرفت هم می داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جنیدی با ذکر خاطره ای از دکتر کاتوزیان گفت: اولین باری که برای ایشان صحبت کردم یادم نمی آید کی بود فکر کنم در آن زمان یا دوره دانشجویی دکتری بودم یا مراسم بزرگداشتی برای بازگشت ایشان به دانشگاه بود که گفتم انسان حسب اینکه انسان است بی نقص نیست و این بیت را خواندم که دلا معاش چنان کن که گر بلغزد پای/ فرشته ات به دو دست دعا نگهدارد.
وی افزود: به او گفتم نوع معاش شما طوری بود که ممکن است لغزش هایی هم داشتید اما فرشته به دو دست دعا شما را نگهداشته است این تواضعش جالب بود که گفت من هم لغزش کردم اما خدا بارها به من لطف داشته است؛ در جزیئات به من اجحاف شده اما در کل خداوند عدالت را در من رعایت کرده است.
جنیدی با بیان موضوعی دیگر گفت: روزی وارد اتاق گروه حقوق دانشگاه تهران شدم دکتر درودیان و دکتر کاتوزیان راجع به سکه حرف می زدند و سر قیمت سکه به توافق رسیدند و دکتر کاتوزیان سکه ای گرفتند و رفتند. از استاد درودیان داستان سکه را پرسیدم او پاسخ داد هر وقت استاد کتاب سالش را برنده می شوند سکه ها را برنمی دارند در دانشگاه به من تحویل می دهند تا برای دانشجویان کم بضاعت خرج کنم و اگر خودش زمانی به سکه نیاز داشته باشدآن را به قیمت روز از من می خرد و من پول را برای دانشجویان خرج می کنم.
وی اضافه کرد: معلم بودن به این نیست که فقط درس کتابی بدهد معلم بودن یعنی تدریس اخلاق در کنار دانش. 
معاون حقوقی رئیس جمهور تصریح کرد: استاد در دوره دکتری از من خواست راجع به تضامن تحقیق کنم از آنجا که کار تحقیق کلاسی را دیر اما دقیق تحویل می دادم تا جلسه اول ترم بعد هنوز مقاله را تحویل نداده بودم؛ که ایشان من را بابت دیر تحویل دادن تحقیق سرزنش کرد طوری که اشکم درآمد. چند روز بعد مقاله را تحویل دادم. 
وی افزود: عادت داشتم با مداد بنویسم و با همین مداد تحویل دادم و استاد گفت خانمها با چند رنگ خودکار می نویسند تو با خودکار نمی نویسی که هیچ با مداد هم می نویسی. دو روز بعد با ایشان کلاس داشتم گفت تحقیق شما را خواندم خیلی کار خوبی است و دارم کتاب "حقوق تعهدات" را می نویسم و نمی خواهم این کار شما چاپ نشده بماند.
جنیدی اضافه کرد: استاد کاتوزیان پای برگه های تحقیقم به شورای نویسندگان مجله دانشکده نوشته برای چاپ ارجاع داده می شود و مقاله بنده قبل از چاپ کتابش منتشر شد. این جزیئات منش و رفتار ایشان بود که همه ما را تحت تاثیر قرار می داد. 
شاگرد استاد کاتوزیان گفت: اخلاق و نگاه متفاوت علمی ایشان در حقوق خیلی مشهود بود در سالهای ٧٠ و اندی جنس کتاب ها ، مانند کتاب سید حسن امامی خوب نوشته می شد اما نوع نوشته ایشان فرق می کند.
وی افزود: استاد می گفت من دیدگاه متفاوتی دارم و حقوق را شاخه ای از علوم اجتماعی می دانم و مفاهیم اجتماعی را به طور جدی در حقوق دخالت می داد. در روش تحقیق به سیری از لحاظ تاریخی معتقد بود که بشر سه مقطع زمانی را طی کرده است.
جنیدی با بیان سه سیر تاریخی بشر از منظر دکتر کاتوزیان تصریح کرد: در این سیر بشر در یک مقطع زمانی دوران نظام خودکامگی را از سر گذرانده است و یک رابطه به اصطلاح فرماندهی و فرمانبری بر اساس امر و نهی وجود داشته و این دوره تقریبا تجربه مطلق بشری در همه جوامع است با ظاهری با نظم مطلق اما با بی نظمی مطلق در وجودش.
وی ادامه داد: برای همین ضرورت بودن قانون درک شده است. شاید تخلف از قانون مشاهده شود اما نظم با قانون امکان پذیر است. بنابراین تجربه بعدی، نظم براساس قانون است. سقراط برای اینکه اهمیت قانون را نشان دهد جام شوکران را سر کشید کانت می گوید طوری و براساس قاعده ای رفتار کنید که منش شما مبنای قانونگذاری جدید باشد.
معاون حقوقی رئیس جمهور درعین حال خاطرنشان کرد: فراموش نشود در قانون هم نوعی فرماندهی و فرمانبری است؛ ایشان جسارت داشت بگوید حقوق برای خواص ماموریت دیگری در کنار رعایت قانون مقرر کرده است و فرمودند محققان، نویسندگان و حقوقدانان در کنار قانون باید سطوری را ببینند و از همینجا تئوری دیگری ارائه کرد که میدان قابل توجهی به سایر رشته های حقوقی داد تا راهکارها با این مصالح برتر هماهنگ باشد.
جنیدی دوره سوم را به نقل از پدر علم حقوق ایران، در نظر گرفتن نیازها و مصالح جامعه و عدالت عنوان کرد و گفت: استاد معتقد بود در آشتی بین این دو دوره خواص مکلفند آنجا که امکان تفسیر دارد مفاهیم را مداخله دهند و مفهوم سیال در آن ، اداره بهتر جامعه و همان مفهوم عدالت است.
معاون حقوقی رییس جمهور با اشاره به اینکه دکتر کاتوزیان به خاطر این تقسیم بندی سوم مورد انتقاد قرار گرفت که این تقسیم بندی نحوه اعمال و اجرای فانون را دلبخواهانه خواهد کرد، گفت: اما استاد خواست تا این بحث را همه علمای اجتماعی دنبال کنند و معتقد بود حقوق منطقی دارد. او تکنیک را در پرتو هدف قرار می داد و کاملا معطوف به هدف حرکت می کرد.
وی اضافه کرد: استاد هدف از حقوق و قانون را تامین مصالح جامعه و نظم می دانست و می گفت به اثر آنچه که می گویم و اثر فتوا یا حکمی که می دهم، توجه می کنم و از تکنیک برای هدفم که همان مصالح جامعه است، بهره می برم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پول حقوق درآمد رئیس جمهور قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۶۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته گرافیک افتتاح شد/ دفاع تمام قد کلهرنیا از سیاست جدید انجمن

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه هفته گرافیک ایران ۱۴۰۳، عصر جمعه هفتم اردیبشهت در تالار شهناز خانه هنرمندان با حضور پیشکسوتان و فعالان حوزه طراحی گرافیک ایران برگزار شد.

دفاع تمام قد رییس هیات‌مدیره از سیاست‌های جدید انجمن

بهرام کلهرنیا رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در ابتدای مراسم گفت: امروز گفت‌وگو کردن سخت است اما برای اینکه بتوانیم زندگی فرهنگی و صنفی خودمان را ساماندهی کنیم، امروز یکی از فرصت‌های ما برای تحقق این منظور است و ما سنگربان این معنا شدیم. دوستان جوانم من را پشتیبانی کردند تا بتوانیم برای نوع دیگری از زیست، کاری انجام دهیم. این هفته حاصل تلاش جمع زیادی از جوانان گرافیست است تا به پیروزی کاری که انجام داده‌ایم، احترام بگذاریم.

وی درباره ناخرسندی‌ها، سنگ‌اندازی‌ها و موانع موجود بیان کرد: شما سفره‌دار امروز هستید و ما کارگزار؛ کاری که انجام شده است، با معنای انجمنی سازگاری داشت؛ من خطاهای زیادی دارم اما دیدن خطاها شاید جوانمردانه نباشد برای مردم سرزمینی که جای پای جوانمردی را محکم می‌کنند. انجمن صنفی طراحان گرافیک به دلیل ندانستن و بد دانی تا لبه سقوط رفت. با احترام به همه انجمن‌های هنری، انجمن طراحان گرافیک بنیانی‌ترین انجمن صنفی هنری است و یک میراث ارزشمند برای این روزگار است نه برای اینکه آرزوهای صنفی ما را پوشش دهد.

کلهرنیا تاکید کرد: هفته گرافیک ۱۴۰۳، اولین تلاش هیات‌مدیره جدید است و می‌دانم به آن انتقاد وارد است اما صدها امتیاز دارد؛ بنابراین من پای خطایش می‌ایستم اما همه امتیازهایش متعلق به دوستانم است. بگذارید انجمن باقی بماند و نفس بکشد.

وی به برنامه بزرگداشت کامران کاتوزیان اشاره کرد و گفت: من و دوستان جوانم زیر سایه کامران کاتوزیان ایستاده‌یم. این جمله معنای بسیار بزرگی دارد؛ چراکه روزی که سرو چندهزار ساله را ببینید سایه آن را درک می‌کنید و متوجه می‌شوید که چه معنایی دارد. ما زیر سایه سرو وجود استاد کاتوزیان قرار گرفته‌ایم و به همین بهانه، ویژه‌نامه‌ای تهیه شده که اولین شماره آن به نام استاد کاتوزیان مهر خورده است اما امیدواریم شماره‌های دیگر ویژه‌نامه را نیز نشر بدهیم.

خودی و غیرخودی نداریم!

رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در ادامه با اشاره به نسل جوان طراح گرافیک جویای کار، اظهار کرد: معدل سنی جمعیت انجمن ما رو به پیرسالی است، گرچه هنرمندان طراح بسیاری از دانشگاه‌ها فارغ التحصیل می‌شوند. نظام آموزشی و اداری ایران بسیار پیر و بیمار است و دانشجویان زورمند هنر با مفاهیم فرسوده بیمار می‌شوند. ما در جست‌وجوی معنای دیگری هستیم و حالا که جمعیت بسیار بزرگی از فارغ التحصیلان گرافیک بیرون آمده‌اند باید جمعیتی از آنها جذب شوند. از بخشی از این نیروی جوان خواسته شد تا در نمایشگاه «در جست‌وجوی نسل نو» اثر بدهند و بخشی از آثار پذیرفته شد و بخشی دیگر معترض بودند و به اعتقاد من باید اعتراض خود را مطرح کنند و این روند، درست است.

وی تصریح کرد: این هیات‌مدیره آمادگی دارد تمام توان دوستان جوان را به کار بگیرد و می‌خواهیم فرصت‌سازی کنیم و می خواهیم آنها نوجویی کنند. شما هویت پروژه امروز را ببینید که جوانان آن را ساختند. خودی و غیر خودی امروز دیگر جایی ندارد و این واژه‌ها شایسته کسی نیست.

کلهرنیا در پایان گفت: انجمن ما تا لبه نابودی رفت و حفاظت از آن کار بسیار سختی بود؛ هنوز خیلی از موارد مالی و اداری انجمن در دست هیات‌مدیره نیست. باور دارم با حضور شما، با چشم‌های شما که در طلب معنای امروز جمع شده‌اید، به مقصود می‌رسیم.

دخالت جوانان در فعالیت‌های جدی انجمن طراحان گرافیک

محمدرضا خاکساری دبیر هفته گرافیک ۱۴۰۳ نیز در ادامه مراسم شرح کوتاهی از این هفته ارایه کرد و گفت: مراسم گشایش هفته گرافیک با بزرگداشت استاد کامران کاتوزیان طراح برجسته و پیشرو در عرصه طراحی گرافیک در ایران ادامه پیدا می‌کند. از سایر برنامه‌های این هفته می‌توان به نمایشگاهی از آثار استاد کامران کاتوزیان و نمایشگاه «در جستجوی نسل نو» اشاره کرد که الان به صورت همزمان در نگارخانه‌های خانه هنرمندان ایران افتتاح می‌شود. همچنین، ۲ نشست با عنوان «رو در رو» به دبیری ابوذر محمدی و با ۲ موضوع «بسته‌بندی» و «دیزاین» در نظر گرفته شده است که روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد: اتفاقی که شاهد آن هستیم، نوعی تصمیم در کمیته‌ها به ویژه کمیته رویدادهای انجمن بود که تحقق پیدا کرد و این حرکت به سمتی سوق داده شد که شاهد هستیم. هیات‌مدیره و ساختار انجمن نیز در کنار آنها قرار گرفت تا محقق شود. هر چند مشکلات بسیاری وجود داشت اما حاصل آن برنامه‌های امروز است.

خاکساری گفت: هدف ما دخالت اعضای انجمن به ویژه اعضای جوان در فعالیت‌های جدی انجمن است و تصمیم داریم از جوانان حمایت و دامنه فعالیت را گسترده‌تر کنیم. اما نکته آخر اینکه باید از یکی از بزرگان انجمن که همیشه بر حسب توانایی‌شان به ما کمک کردند، تشکر کنیم و من از طرف خودم و هیات‌مدیره از استاد امراله فرهادی تشکر می‌کنم.

دبیر هفته گرافیک در ادامه از اعضایی که در برگزاری این هفته کمک حال بودند و شب و روز نداشتند، با دعوت روی صحنه و تشویق حاضران تشکر کرد.

در ادامه مراسم، فیلمی با عنوان «در ستایش ۷۰ سالگی کامران کاتوزیان» پخش شد که کاتوزریان به دوران زندگی حرفه‌ای خود و شکل‌گیری دفتر تبلیغاتی و طراحی گرافیک «آوانگارد» اشاره کرد و تنی چند از هنرمندان نیز درباره او سخن گفتند. آیدین آغداشلو در این فیلم درباره کامران کاتوزیان گفت: یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های فرهنگی هنری ۵۰ سال گذشته، کامران کاتوزیان است اما نمی‌دانم چرا آن‌چه که حقش بوده، تحقق نیافته است. او ابتدا نقاشی آوانگارد بود اما سپس بعد دیگری از خودش نشان داد و از دهه ۵۰ به بعد، وجه گرافیست کاتوزیان بر یک نقاش پیشتاز غلبه کرد.

مراسم افتتاحیه هفته گرافیک ایران با بزرگداشت کامران کاتوزیان به مناسبت ۷۰ سالگی این هنرمند ادامه پیدا کرد و پس از آن نیز نمایشگاه آثار کاتوزیان و نمایشگاه «در جست‌وجوی نسل نو» برگزار شد.

کد خبر 6089295

دیگر خبرها

  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • مدودف از پاسخ مسکو به مصادره اموال روسیه از سوی واشنگتن گفت
  • نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان
  • مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • هفته گرافیک افتتاح شد
  • هفته گرافیک افتتاح شد/ دفاع تمام قد کلهرنیا از سیاست جدید انجمن