Web Analytics Made Easy - Statcounter

عزت الله انتظامی بازیگر پیشکسوت سینما در گفت‌وگو  با ایکنا بیان اینکه مفاهیم عاشورایی توانایی پرداخت در تمامی گونه‌های سینمایی را دارا است افزود: سینمای انیمیشن به دلیل وسعت پرداخت و توانایی خلق یک صحنه خیال‌انگیز بهترین عرصه برای پرداخت فیلم‌های عاشورایی است؛ زیرا این گونه توانایی این را دارد که صحنه‌هایی را که سینما داستانی از پردازش آن محروم است به بهترین شکل به تصویر بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: حتی این مهم در خلق تصویر معصومان نیز می‌تواند اتفاق بیفتد چون نمی‌توان توقع داشت هر هنرمندی بتواند نقش بزرگان دین را بازی کند همچنین نشان دادن چهره معصومان هم مجاز نیست؛ زیرا تصاویری که از پیشینه آن بازیگر در ذهن مخاطب است باعث می‌شود باورپذیری آن نقش در بین بینندگان از بین رود ولی در انیمیشن این اتفاق رخ نخواهد داد.

بازیگر فیلم «روز واقعه» این فیلم را یکی از بهترین نمونه‌ها برای یک فیلم عاشورایی ذکر کرد و افزود: در «روز واقعه» آن چیزی که بیش از هر امری به چشم می‌خورد این نکته بود که این اثر ورای تمام آثاری است که تا به حال در این ژانر ساخته شده و این امر نیز وابسته به دلایل مختلف است که می‌توان نقش آن‌ها را در تمامی اجزای این فیلم مشاهده کرد.

این پیشکسوت برای نمونه از موسیقی این فیلم یاد کرد و گفت: موسیقی یک فیلم می‌تواند به واسطه اعماقش تصاویر شاخص را در ذهن مجسم کند و در«روز واقعه» این اتفاق به وضوح رخ داد و مخاطب توانست با ضرب آهنگ فیلم تصاویری را در ذهن مجسم کند که در ذهنش ماندگار خواهد ماند و مبالغه نیست که اگر بگوییم نت‌های این موسیقی توانست پیام فیلم را تجزیه و تحلیل کند.

«انتظامی» به متن فیلم اشاره کرد و توضیح داد؛ در گام بعدی آن چیزی که بیش از هر نکته‌ای قابل تعمق است متن شاخص بهرام بیضایی است که توانست دریچه‌ای تاز‌هی از این قیام را به تصویر بکشد که رد آثار قبلی در این ژانر به چشم نمی‌خورد، البته نوع نگاه به این متن توسط فیلمسازی می‌توانست به گونه‌ای دیگر خلق شود ولی آنچه مسلم است این فیلم تا به حال بهترین نمونه در این گونه محسوب می‌شود و این امر موفقیت شهرام اسدی را به تصویر می‌کشد.

وی طراحی صحنه، دکور، گریم و دیگر عوامل فنی را نیز در ساخت یک فیلم عظیم تاریخی با موضوعی عاشورا و قیام امام حسین(ع) مهم توصیف کرد و اظهار کرد: در ساخت فیلم دینی در ژانر تاریخی نکته‌ اصلی فقط به چند عامل خلاصه نمی‌شود؛ زیرا ویترینی که قرار است این مفهوم را به تصویر بکشد نیز باید دارای جمیع شاخصه‌های لازم باشد از آن جمله می‌توان به گریم و طراحی صحنه و لباس اشاره کرد به واسطه اینکه بیننده بسیار از آن تأثیر می‌گیرد، می‌تواند نقش بسزایی در کیفیت یک اثر ایفا کند.

این بازیگر پیشکسوت عنوان کرد: معتقدم اگر می‌خواهیم یک فیلم فاخر عاشورایی خلق کنیم باید سرمایه‌ای را در اختیار سازنده قرار دهیم که توانایی آن را به او بدهد تا صحنه و ذکور را به صورت واقعی برای مخاطب خلق کند و این امر هم مبتنی بر حضور یک تیم کارشناسی خوب است تا بتواند با یک نگاه علمی زمینه را برای خلق اثر به خوبی مهیا کنند.

بازیگر فیلم «دیوانه‌ای از قفس پرید» به بحث آسیب شناسی این گونه آثار اشاره کرد و گفت: این آثار اگر توجهات لازم را در خود نداشته باشد مسلما بازخورد منفی در پی خواهد داشت و آنچه که مسلم است اعتقاد واقعی فیلمساز در ساخت این آثار است که حرف اول را می‌زند و اگر یک هنرمند بخواهد در فیلم خود به دور از اعتقادات درونی اثری مذهبی تولید کند راه به ناکجا آباد خواهد برد؛ زیرا آنچه که مسلم است اعتقادات قلبی یک امر درونی است که نمی‌تواند با شعار و فریاد رنگ واقعی به خود گیرد

تبلیغات ضعیف برای فیلم‌های عاشورایی

در فیلم« روز واقعه» با رعایت اصول حرفه‌ای با تبلیغات می‌توانستیم از لحاظ جذب مخاطب موفقیت بیشتری کسب کنیم، در صورتی که این اتفاق در این فیلم رخ نداد و حتی در  عنوان بندی پوستر فیلم اسامی هنرمندان به صورت مشخص بارز نبود که این امر خود سبب شد تا از شدت توجه مخاطب به این اثر کاسته شود.

این استاد بازیگری علاوه بر ذکر نکات مثبت فیلم«روز واقعه» ذکر یک نکته کوچک را نیز لازم دانست و گفت: اگر بخواهیم نقد منصفانه داشته باشیم باید انتخاب برخی پرسوناژهای ضعیف را برای این فیلم نوعی کاستی محسوب کرد که با رفع آن این اثر می‌توانست به صورت خیلی شاخص‌تر مطرح شود.

وی یادآور شد: تبلیغات در مطرح و معرفی کردن آثار عاشورایی جایگاهی بارز دارد و معتقدم در فیلم «روز واقعه» با رعایت اصول حرفه‌ای با تبلیغات می‌توانستیم از لحاظ جذب مخاطب موفقیت بیشتری کسب کنیم در صورتی که این اتفاق در این فیلم رخ نداد و حتی در عنوان‌بندی پوستر فیلم اسامی هنرمندان به صورت مشخص بارز نبود که این امر خود سبب شد تا از شدت توجه مخاطب به این اثر کاسته شود.

این پیشکسوت سینما توانایی‌های یک بازیگر را نیز در کیفیت یک فیلم مؤثر دانست و بیان کرد: من در فیلم «روز واقعه» برای اینکه بتوانم لحن صدای متناسب با شخصیت فیلم خلق کنم آهنگ به خصوصی را برای صدایم برگزیدم که این توجه به نوع گویش می‌تواند تصویر یک هنرمند را باورپذیرتر به مخاطب ارائه دهد ولی متأسفانه در برخی آثار هنرمندان متصورند که برای خلق صدای یک عرب حتما باید از ته گلو و غلیظ جملات را بیان کنند در صورتی که اینگونه پرداخت‌های سطحی باعث می‌شود مخاطب از باورپذیری نقش دور شود.

انتظامی، عشق به سالار شهیدان را در تمامی اجزای زندگی مردم ایران جاری دانست و تصریح کرد: این عشق به زمان و یا مکان خاصی خلاصه نمی‌شود؛ زیرا عشق به امام حسین(ع) در خون شیعیان ایران جاری است و من کودکی خود را به یاد دارم که در محله سنگلج چگونه مردم برای امام حسین(ع) عزاداری می‌کردند و این عشق با ازدیاد جمعیت شکلی گسترده‌تر به خود گرفته است و این علاقه می‌تواند برای سینما ثروتی بیکران محسوب شود البته تا جایی که اعتقادات با ظواهر و شعار اختلاط پیدا نکند.

وی نکات آموزنده مفاهیم عاشورایی را بیکران توصیف کرد و افزود: آنچه مسلم است قیام عاشورا نکاتی را در خود نهان دارد که فراتر از تراژدی است و نباید مفهوم را فقط در این سبک خلاصه کرد زیرا قیام سالار شهیدان از روی آگاهی بود و فلسفه‌ای را در خود نهان داشت که می‌تواند ابزاری برای نجات انسان سرگشته امروز باشد و اگر بخواهیم این حرکت انسان‌ساز را در حیطه تراژدی خلاصه کنم به نوعی این مفهوم را اسیر سطحی نگری کرده‌ایم.

بازیگر سریال«هزار داستان» در خاتمه بیان کرد: عاشورا را می‌توان در تمام ژانرهای سینمایی به تصویر کشید و این تصوری اشتباه است که عاشورا را فقط در ژانر تاریخی خلاصه کرد؛ زیرا فلسفه این قیام حرکتی است که برای تمام زمان‌ها مسیر رهایی بخش است و این مهم نیز به توانایی فیلمساز و توجه مسئولان وابسته است که چگونه بتوانند این امر را به واقعیت نزدیک کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: عزت الله انتظامی فیلم های عاشورایی محرم مفاهیم عاشورایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۰۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی بهترین مستندهای جهان

آفتاب‌‌نیوز :

اگر مستندبین حرفه‌ای هستید یا حتی اگر تنها با مستند‌های حیات وحش که از تلویزیون پخش می‌شود آشنایی دارید، پیشنهاد‌هایی که در اینجا برای شما داریم می‌تواند حسابی سر ذوق تان بیاورد.

تاریخچه وحشت عامیانه

کارگردان: کی‌یرلا جانیس

سال ساخت: ۲۰۲۱

اگر از خوره‌های ژانر وحشت هستید و شب‌ها تا یک فیلم ترسناک نبینید خواب‌تان نمی‌برد، این مستند را از دست ندهید. دوستداران ژانر وحشت به زیروزبر این ژانر توجهی وسواس‌گونه دارند و سبک‌ها، زیرگونه‌ها و تکنیک‌های فیلم‌های این ژانر را به دقت بررسی می‌کنند. وحشت عامیانه یا وحشت فولکلور یکی از زیرگونه‌های ژانر وحشت در سینما و ادبیات است که از عناصر عامیانه برای وحشت‌آفرینی استفاده می‌کند. این مستند کاوشی در تاریخچه وحشت عامیانه از پیدایش آن به واسطه گسترش‌اش در تلویزیون بریتانیا در دهه ۱۹۷۰ تا احیای آن در دهه گذشته است.

فریدا

کارگردان: کارلا گوتیرز

سال ساخت: ۲۰۲۴

فریدا کالو، نقاش مکزیکی، بین سال‌های ۱۹۰۷ تا ۱۹۵۴ زندگی کرد و با اینکه زندگی نسبتا کوتاهی داشت، اما به دلیل هنجارشکنی‌هایش یکی از چهره‌های مهم هنر معاصر به شمار می‌رود. چهره فریدا برای کسانی هم که با تاریخ هنر و نقاشی آشنایی ندارند آشناست چراکه فریدا خودنگاره‌های زیادی از خود کشیده بود. فریدا پس از تصادفی سخت در سال ۱۹۲۵ برای اولین بار شروع به نقاشی کرد و درد‌های خودش، هم‌جنسانش و ملتش را روی بوم آورد. زندگی پرماجرای فریدا تا به حال موضوع چند مستند و فیلم داستانی بوده. این مستندانیمشین هم نگاهی به زندگی این نقاش برجسته مکزیکی دارد.

چهار دختر

کارگردان: کوثر بن هنیه

سال ساخت: ۲۰۲۳

روزی دو دختر بزرگ‌تر الفه، زنی تونسی که مادر ۴ دختر است، ناپدید می‌شوند. کوثر بن هنیه، کارگردان تونسی، از بازیگران حرفه‌ای دعوت می‌کند تا نقش دو دختر غایب را بازی کنند. برای الفه که غم غیاب دخترانش را بر دوش می‌کشد، حضور بازیگرانی در نقش آن‌ها به معنی سر باز کردن زخم‌های دل و جانش است. بن هنیه موقعیتی بدیع را شکل داده و تجربه‌ای منحصربه‌فرد را در برابر دوربین ایجاد کرده که سویه‌های عاطفی و روانی مختلفی دارد. این مستند که برداشت‌هایی را از امید، طغیان، خشونت، خواهری و… عرضه می‌کند، سوال‌هایی اساسی را درباره شالوده جوامع ما به بحث می‌گذارد.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم تجلیل از ورزشکاران آذربایجان شرقی
  • بهترین فیلم های سامورایی قرن بیست و یکم؛ از The Last Ronin تا ۱۳ Assassins (+عکس)
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • نقش‌آفرینی ورزشکاران بسیجی گوشه‌ای از افتخارات بسیج است
  • معرفی بهترین مستندهای جهان
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر
  • «طرح نور» نیروی انتظامی مورد حمایت است
  • تجربه سینما ترس، ترسناک‌ترین در ایران
  • بازخوانی کارنامه 8 تیم برتر جام حذفی؛ 3 قهرمان در کنار 5 مدعی
  • «مست عشق» فیلم قابل قبولی نیست/ فروش بالا نمی‌تواند دلیل بر کامل بودن یک اثر باشد