Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ ساختمان های ریز دانه زیادی در تهران و در مناطقی چون منطقه 12 شهرداری تهران وجود دارند که از امنیت خوبی برخوردار نیستند اما به دلیل اینکه در حریم ساختمان میراثی هستند نمی توانند اقدام خاصی انجام دهند. با توجه به اینکه احتمال زلزله در پایتخت وجود دارد برخی از این ساختمان ها از عدم ایمنی لازم برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که ساختمان هایی مانند ساختمان در حال ساخت مجلس بدون توجه به حریم میراثی همچنان بالا می رود و مشکلی برای ادامه ساخت و سازها وجود ندارد اما برخی افراد در خانه های ریز دانه ای زندگی می کنند که منتظر خرید میراث فرهنگی هستند چرا که اجازه ساخت و ساز به آنها داده نمی شود زیرا در حریم درجه یک میراثی قرار دارند.

خبرنگار برنا در پاسخ به این مسئله به سراغ حسن خلیل‌آبادی، رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران، رفت.

وی با اشاره به ساختمان های میراثی سطح شهر عنوان کرد: کمیته ای در سازمان میراث فرهنگی وجود دارد که سازه های واجد ارزش تاریخی، معماری و فرهنگی  تشخیص می دهند و شهرداری هنگام صدور مجوز ساخت باید مراقبت کند که این ساختمان ها در معرض تخریب و بازسازی غیر اصولی نباشد.

رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران افزود: هر ساختمانی که ثبت ملی و یا جهانی  شده است و یا در حریم ساختمان میراثی است باید حفاظت شود و شهرداری طبق طرح تفصیلی و نامه میراث این کار را انجام می دهد.

خلیل‌آبادی با اشاره به اینکه هر سازه میراثی حریم دارد، گفت: حریم ساختمان های میراثی درجه بندی دارد و به اینکه همسایگان در چه حریمی باشند، شهرداری از ساخت و ساز ممانعت می کند.

رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که متاسفانه برخی مردم در خانه های نا ایمن زندگی می کنند و اجازه ترمیم و یا ساخت و ساز به آن ها داده نمی شود، اظهار کرد: بهترین شکل این است که حریم درجه یک را به مکان فرهنگی تبدیل کنیم تا توجیه اقتصادی داشته باشد یا از افراد و مالکان بخریم. میراث فرهنگی ساختمان‌هایی که حریم درجه یک هستند خریداری می‌کند به خصوص آن‌هایی که ریز دانه هستند.

وی در پاسخ به این مسئله که اگر بودجه لازم برای خرید این ساختمان ها وجود نداشته باشد، چه کاری باید انجام داد، گفت: باید برای حفظ فرهنگمان هزینه بدهیم و تلاش کنیم. از این رو باید بسته های تشویقی برای افرادی که  اطراف میراث فرهنگی هستند پیش بینی کنیم تا مالکان منتفع شوند.

خلیل‌آبادی تصریح کرد: طرح‌های تشویقی برای این ساختمان‌ها موجود است. میراث می‌تواند با شهرداری مکاتبه کند و درخواست داشته باشد تا مالکان حریم‌های درجه یک به گونه‌ای دیگر منتفع شوند البته شهرداری فعالیت هایی انجام می دهد.

رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران در پایان گفت: میراث فرهنگی باید حریم درجه یک را بخرد چراکه مالک هر کاری کند پیوست سازه میراثی دارد و باید ساخت و سازها با آن مطابقت داشته باشد. گرچه میراث هم محدودیت های مالی دارد.

خبرنگار: سیمین برادران

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ساخت و ساز شورای شهر تهران شهرداری شهرداری تهران برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۴۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌ معنوی و طبیعی کشور بر ضرورت بازنگری فنی حریم اثر تاریخی عمارت خسروآباد سنندج تاکید کرد و گفت: باید مطالعات لازم برای این محدوده در اسرع وقت انجام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، علیرضا ایزدی شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت_ ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بناهای تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

وی افزود: باید حریم‌ها را با لحاظ اینکه مردم کمتر دچار آسیب شوند، اصلاح کنیم. مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج، خاطرنشان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود. در این بازدید مقرر شد مشاور واجد شرایط و صلاحیت کار در بافت‌های تاریخی تعیین و موضوع در کوتاه‌ترین زمان انجام شود. به گزارش ایمنا، عمارت خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کد خبر 748550

دیگر خبرها

  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد
  • وزیر ارشاد: اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!
  • اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی