Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی بختیاری نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه با بیان اینکه محصول گردوی این شهرستان‌ها بیش از ده سال دچار خسارت شدید شده است گفت: این شهرستان‌ها نسبت به وسعت، بیشترین سطح زیر کشت درختان گردو را در کشور دارند و اقتصاد مردم این شهرستان‌ها به صورت مستقیم به کشت این محصول وابسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بختیاری افزود: سازمان تعاون روستایی که مسئولیت اصلی در صادرات محصولات گردو را به عهده دارد، باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای ازبین بردن آفت کرم خراط انجام دهد.

او با اشاره به خسارات‌های وارد شده به محصول گردوی شهرستان‌های بافت، رابر و ارزوئیه طی سال‌های گذشته گفت: مرکز تحقیقات گردو می‌تواند راهکاری اساسی برای توسعه محصول گردوی شهرستان‌های بافت، رابر و ارزوئیه باشد که راه‌اندازی این مرکز مطالبه تمامی مردم است وعلاوه بر اشتغالزایی، موجب بهره وری تولیدات کشاورزی این منطقه از استان کرمان می‌شود.

ایمان کریم قاسمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رابر هم در ادامه این گفتگو افزود: در این شهرستان ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ گردو وجود دارد که از این میزان، ۱۲۰۰ هکتار غیر بارور و ۳ هزار هکتار بارور است.

کریم قاسمی افزود:نمونه گردوی موجود ازارقام اصلی و بومی شهرستان رابر است و سالیانه ۴۶۰۰ تن محصول تولید می‌شود.

او بیان داشت:بیش از ۱۰ هزار نفر اکنون در این شهرستان مشغول کشاورزی در زمینه محصول گردو هستند.

کریم قاسمی تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد از باغات شهرستان به آفت کرم خراط آلوده است که هر ساله حداقل حدود ۲ هزار تن کاهش محصول داشته ایم.

مدیرجهاد کشاورزی رابر افزود: بیشترین آلودگی در بخش مرکزی بوده است که آسییب‌ها برروی کیفیت وکمیت محصول اثر سوء داشته است.

او بیا بیان اینکه خسارات در باغات بیش از ۶۰ درصد است گفت:در بحث مبارزه با آفت کرم خراط با توجه به حجم و میزان آلودگی به ۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

او افزود: درراستای مبارزه با کرم خراط در باغات شهرستان علاوه بر همکاری کشاورزان نیازمند حداقل هزار نفر برای پاکسازی هستیم که درهرفاز ۱۵۰ نفر ودرهرهکتار ۲۰ نفر نیازمندیم.

کریم قاسمی افزود: با توجه به اختصاص ندادن اعتبار لازم درموعد مقرروآغاز مبارزه برعلیه این آفت در فصل زمستان احتمال می‌رود این میزان آوددگی افزایش یابد.

او تصریح کرد: هرچند زمان یک دهه را برای حمایت از کشاورزان، جلوگیری از آفت‌ها و علت‌های تحلیل گردوی شهرستان هدر دادیم، اما با پیوند زنی، نهال کاری، پرداخت تسهیلات کم بهره برای توسعه کشاورزی و بیمه این محصول و تامین اعتبار به موقع برای مبارزه در فصل زمستان می‌توان شغل عمده، منبع درآمدی کشاورزان و یکی از محصولات تولیدی گسترده را از خطر نابودی حفظ کرد و کشاورزان بسیاری را ازپیامد‌های آینده بیکاری در این منطقه رهایی بخشید.

۶ درصد از ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ گردودر شهرستان رابر به آفت کرم خراط مبتلا شده اند که برای مبارزه با این سطح به ۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

انتهای پیام/س

ضرورت تشکیل کمیته ویژه برای پاکسازی آفت کرم خراط

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی اخبار اقتصادی کمیسیون اقتصادی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۶۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی با اشاره به تنوع کیفی منابع آب و خاک در شهرستان، تک کشتی محصول پسته را تهدیدی برای بهره‌برداران افزود:  شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت دار از جمله پسته، انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه و پنبه است که با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان به عملکرد مناسبی از محصولات مذکور رسید.

وی گفت: سال گذشته بیش از ۴ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه باغات انگور در مناطق مستعد شهرستان هزینه شده است، به طوری که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین در شهرستان احداث شده است و تلاش می‌شود این سطح در سال جاری به دو برابر افزایش یابد.

رودسرابی افزود: کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف شهرستان ایجاب می‌نماید که کشاورزان با بهره‌گیری از نظرات مشاوران تخصصی و رعایت اصول فنی نسبت به انتخاب نوع محصول در هر منطقه اقدام نمایند تا به بهره‌وری حداکثری از منابع مذکور دست یابند.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اینکه قبل از هرگونه کشت محصولات زراعی و باغی، ابتدا باید نسبت به انجام آزمایش‌های آب و خاک آن منطقه اقدام کرد، گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده و تغییر این رویه از اهداف و برنامه‌های مهم مدیریت است.

وی در ادامه افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی را از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی این شهرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش سالانه هزینه تولید محصولات کشاورزی، تنها راه برون رفت از این وضعیت افزایش تولید در واحد سطح از طریق استفاده از فناوری و دانش نوین در بخش کشاورزی است.

رودسرابی گفت: ارتقاء دانش فنی و تجربی کشاورزان، افزایش بهره‌وری آب از طریق اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش ضریب مکانیزاسیون و مدیریت علمی مزارع و باغات از مهمترین برنامه‌های مدیریت جهاد کشاورزی در سال جاری خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب همچنین با اشاره به اینکه شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان رتبه دوم را بعد از مه ولات دارا است،افزود: شهرستان خوشاب ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که سال گذشته ۷۰۰۰ تن پسته خشک از باغات شهرستان برداشت شده است.

وی ارقام غالب پسته کشت شده در خوشاب را شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی اعلام کرد و گفت: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت‌دار است که همه ساله این محصولات گردش مالی خوبی را برای شهرستان به ارمغان می‌آورند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • سارق دامهای سنگین در دام پلیس نور
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی