Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@05:41:14 GMT

خزان امکانات در «برگ»

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۵۴۰۶

خزان امکانات در «برگ»

«برگ» نام روستایی در همسایگی مشهد است. ۱۵ یا ۲۰ کیلومتر از آرامگاه فردوسی به سمت کمربند شمالی مشهد و اندکی بعد از آن که بروی به این روستا می‌رسی.

 ۵۰ تا ۶۰ خانوار ساکن روستای برگ هستند که اغلب آن‌ها پا به سن گذاشته و به قولی آردشان را بیخته و الکشان را هم آویخته‌اند. جوان‌ترها اکثراً راهی شهر شده و کوچ به مشهد را به ماندن در روستایی که هیچ امکاناتی ندارد، ترجیح دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهارتا پنج خانواری هم که سرپرست آن‌ها جوان است، انگار علاجی جز ماندن و زندگی در روستا نداشته‌اند.

دلیل این همه گریز از روستا چیست؟ در حالی که زندگی در روستا در شرایط فعلی و با مشکلاتی که شهرنشینی دارد، سهل‌تر و آسان‌تر است. پاسخ را باید از زبان ساکنان روستای برگ شنید.

  کمبود آب آشامیدنی

غلامی یکی از ساکنان روستای برگ در این باره می‌گوید: بزرگ‌ترین مشکلی که مردم روستای برگ با آن دست به گریبان هستند، کمبود آب است.

اگر کسی در مورد کمبود آب در روستای ما خبر نداشته باشد، وقتی به او بگویید اینجا آب کم است، قطعاً متعجب خواهد شد؛ چرا که اینجا همین الان به چشم همه سرسبز می‌آید و همه خیال می‌کنند فراوانی آب وجود دارد. در حالی که مردم در روستای ما و بقیه روستاهای اطراف اکثراً با کمبود آب مواجه‌اند.

وی در ادامه می‌افزاید: چاه‌های زیادی برای کشاورزی در منطقه حفر شده و از آب آن برای آبیاری مزارع و باغ‌ها استفاده می‌شود اما آب آشامیدنی در شبکه توزیع روستا کم  و مردم را با مشکل مواجه ساخته است. مشکلات روستا فقط به آب ختم نمی‌شود. شاید چندین ماه است که قسمتی از کابل‌های مخابرات روستا توسط سارقان به سرقت رفته اما هنوز که هنوز است اقدامی از سوی مخابرات برای وصل آن نشده است!

  بی‌توجهی شرکت‌های خدماتی به مشکلات اهالی

هاتفی، عضو شورای روستای برگ نیز با گلایه‌مندی از وجود مشکلاتی که در روستا وجود دارد و گوش مسئولان به آن بدهکار نیست، گفت: بارها برای بررسی و حل مشکلات مردم روستا به ادارات مراجعه کردیم اما انگار آقایان حرف ما را نمی‌شنوند و نمی‌خواهند برای مردم کاری بکنند.

وی ادامه می‌دهد: برای موضوع آب به سازمان آب، برای مشکلات گازرسانی به اداره گاز و همچنین برای قطع شدن خط مخابرات به اداره مخابرات مراجعه کردیم اما دریغ از یک همکاری کوچک، هر کدام از آقایان بهانه‌ای می‌آورند و کاری نمی‌کنند! حتی بنیاد مسکن که متولی بهسازی روستاست نیز همکاری درستی با مردم ندارد. خانه‌هایی که چسبیده به روستا هستند را خارج از محدوده اعلام می‌کند و بقیه ادارات نیز به همین بهانه به مردم خدمات نمی‌دهند!

 قطع یکماهه آب روستا و بی‌تفاوتی شرکت آبفار

عضو شورای روستای «برگ» می‌گوید: آب آشامیدنی سه روستای گندم خواب، برگ و نصرآباد تنها با یک منبع آب تأمین می‌شود که این خود موجب شده تا مردم با کمبود آب مواجه باشند. مشکل را با هر جایی که مرتبط با آب بوده مطرح کردیم اما هیچ کدام نتیجه‌ای نداشته است. بیش از یک ماه است که لوله آب قسمتی از روستای برگ ترکیده و برخی مردم روستا در این مدت آب نداشته‌اند و برای رفع مشکل که به شرکت آب و فاضلاب روستایی رفتیم، گفتند خودتان بروید و درستش کنید.

مردم روستا چندین ماه است که تلفن خانه‌هایشان قطع شده و به واسطه دزدیده شدن کابل مخابرات، وقتی به مخابرات مراجعه کردیم برای اینکه مشکل حل شود گفتند بروید کانال حفر و لوله آماده کنید که کابل را از آنجا عبور دهیم و بعد هم تضمین بدهید که دیگر کسی مشکلی برای کابل‌ها درست نکند تا ما بیاییم تلفن‌ها را وصل کنیم. اگر قرار است همه این کارها را خودمان بکنیم پس نقش مخابرات چیست؟

هاتفی همچنین اظهار داشت: مشکلات و معضلات پیش رو موجب شده تا قسمت اعظمی از اهالی روستا در حدود ۶۰ خانوار عطای ماندن در برگ را به لقایش ببخشند و به مشهد کوچ کنند.

در حال حاضر آن‌هایی که مانده‌اند اکثراً پدران و مادرانی هستند که پا به سن گذاشته‌اند و بچه‌های آن‌ها و جوانان از روستا رفته‌اند. چهار یا پنج خانواری هستند که جوان‌ترند و در روستای برگ همچنان مانده‌اند.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: روستای برگ شورای روستا کمبود امکانات آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۵۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ، مهندس محمد کریمی گفت دولت سیزدهم مصمم است با تمام توان برای رفع محرومیت‌ و آبادانی روستاها ۱۰۰۰۰ (ده هزار) روستا در کشور را در قالب جهاد آبرسانی تامین آب نماید.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای آبرسانی به این روستا گفت: بهسازی و محوطه سازی یک دهنه چشمه ، نصب اتاقک برق ، حفر و تجهیز چاهک پمپاژ همچنین نصب و راه اندازی سیستم گندزدایی آب شرب از جمله کارهایی است که در محل آبگیر انجام شده است.

وی از اقدامات دیگر در جهت بهره‌مندی مردم کهن دژ از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی و پایدار را اجرای چهار کیلومتر شبکه آبرسانی در روستا ، اجرای ۱۲۵۰ متر خط انتقال آب از چشمه به مخزن، نصب و مدفون سازی یک عدد مخزن ذخیره آب به حجم ۵۰ مترمکعب از جنس پلی اتیلن ، خرید انشعاب و اجرای شبکه برق سه فاز ، نصب ۳۵ فقره انشعاب با تجهیزات کامل نظیر کنتور آب و...

مدیرعامل شرکت آبفا استان گفت:این پروژه آبرسانی با مشارکت قرارگاه محرومیت زدایی ارتش جمهوری اسلامی و با هدف تامین آب شرب اهالی این روستا اجرا شده است.

کریمی اعتبار هزینه شده برای این طرح آبرسانی روستایی را پنجاه میلیارد ریال معادل پنج میلیارد تومان اعلام کرد.

قابل ذکر است، روستای کهن دژ از توابع بخش ناغان شهرستان کیار در حدود یکصد کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

گفتنی است، در این آیین بهره برداری آقای حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری ، سرهنگ رحمانی فرمانده قرارگاه محرومیت زدایی ارتش ، حاج آقا زمانی نماینده ولی فقیه در شهرستان ، ذیلایی فرماندار ‌کیار و دیگر مسئولین استانی و محلی و مردم مهمان نواز کهن دژ حضور داشتند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900035

دیگر خبرها

  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه
  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ