Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@10:47:55 GMT

ثبت ملی ۳۰ آیین عاشورایی

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۵۴۶۱

ثبت ملی ۳۰ آیین عاشورایی

طوبی اصانلو با بیان اینکه عاشورا و فلسفه آن در قلب و جان مردم ریشه دوانده است و کاملاً به این باور‌ها و اعتقادات ایمان دارند گفت: حدود ۳۰ اثر و آئین عاشورایی در استان به ثبت ملی رسیده است.

وی افزود: برخی آئین‌ها مانند مشال پلیته از جمله رسم‌های فراموش شده‌ای است که در شرق استان استان برگزار می‌شود و در زمانی که روشتایی و برق وجود نداشت، پارچه‌ها و لباس‌های را به نیت مراسم عاشورا در طول سال کنار می‌گذاشتند و با آن مشعل درست می‌کردند وبرای مراسم عزاداری و سینه زنی از این مشعل و پارچه‌ها استفاده می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اصانلو با اظهار اینکه آئین مشال پلیته به عنوان قدیمی‌ترین آئین در شرق استان و در منطقه بهشهر و گرجی محله در حال انجام است گفت: ۸۰ آئین ثبت ملی شده داریم که ۳۰ آئین به عاشورا و عزاداری‌های امام حسین (ع) بر می‌گردد.

کارشناس میراث فرهنگی تصریح کرد: یکی دیگر از آیین‌هایی که برگزار می‌شود صبح صادق که در محله ماهفروجک ساری به «صبح تروره» معروف است و از دیگر آیین‌هایی که مردم مازندران بسیار به آن اعتقاد دارند، «تکیه دوسن» است و مردم در روز‌های منتهی به محرم نسبت به غبارروبی تکایا و مساجد اقدام می‌کنند تا برای عزاداری محرم آماده شود.

اصانلو، هدف اصلی حفظ آئین‌های عاشورایی را آشنایی نسل جدید با این آئین‌ها برشمرد و گفت: نسل جدید و آئین‌ها حامیان اصلی باور‌ها و رسم‌ها هستند و باید فرزندان و کودکان را با این رسم و رسوم آشنا کنیم تا در استمرار آن تلاش کنند.

این کارشناس میراث فرهنگی یادآور شد: آئین منبرکشی منزل علمدار در امامزاده یحیی ساری در محله سیزده پیچ را از رسم‌های قدیمی و ماندگار عاشورایی برشمرد و مردم از مناطق مختلف در شب عاشورا خود را به این مراسم می‌رسانند و معتقدند باید از زیر منبر رد شوند تا یکسال برابر حوادث بیمه باشند.

وی علم گردانی در روستا‌های مازندران را از دیگر رسم‌ها عاشورایی بیان کرد و گفت: علم پنج تن و گرداندن آن به درب منازل و سینه زنی زنان روستای ولامده از دیگر آئین‌های قدیمی و عاشورایی در مازندران است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عاشورا میراث فرهنگی ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۵۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود

وزیر آموزش و پرورش از ساخت یک هزار هنرستان جدید در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش، رضا مراد صحرایی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین، نخستین آئین نامه برای اجرای این سند یعنی بخش مهارت آموزی دانش آموزان تصویب شد، این آئین نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیئت دولت رسید و بر این اساس تا پنج سال آینده، یک هزار هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود و تعداد دانش آموزان در رشته‌های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می‌رسد؛ این عدد الان ۳۹ درصد است.

وی افزود: موضوع تغییر تقویم آموزشی که مصوبه دولت است در قالب یک طرح تصویب شده و در حال بررسی است و هنوز قطعی نشده است؛ ۸۰۰ هنرستان نیز از طریق تغییر فضای آموزشی موجود ایجاد می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: بر اساس این آئین نامه، ۲۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد، معادل دو درصد اعتبارات حساب‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت به عنوان مشوق در اختیار شرکت‌های و صنایعی قرار می‌گیرد که هنرستان تأسیس می‌کنند.

صحرایی ادامه داد: تأسیس هنرستان وابسته به دستگاه‌ها و غیردولتی و تیزهوشان در این آئین نامه دیده شده است و وزارت صمت مکلف به ایجاد هنرستان در جوار شهرک‌های صنعتی شده است و وزارت تعاون، نفت صمت، کشاورزی، فرهنگ، گردشگری، راه، بهداشت، کشور و ورزش حداقل پنج هنرستان وابسته مبتنی بر طرفیت‌های خود برای تقویت مهارت آموزی ایجاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد ظرفیت آموزشی مراکز فنی و حرفه‌ای به آموزش مهارت به سایر دانش آموزان غیر فنی و حرفه‌ای اختصاص می‌یابد، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده به دانش آموزان به دوره دوم غیر فنی و حرفه‌ای، ۳۰۰ ساعت آموزش مهارتی بدهد، تغییر کاربری هنرستان‌ها و تصاحب زمین‌های ممنوع است، اگر هنرستانی قابل استفاده نباشد، با اجازه وزارت آموزش و پرورش امکان تغییر بهره برداری از آنها ممکن است؛ آئین نامه توسعه سواد خواندن کشور و برنامه ملی اوقات فراغت به زودی به دولت خواهد آمد.

کد خبر 747528

دیگر خبرها

  • آنچه در آئین افتتاحیه هفته فرهنگی سنندج گذشت + فیلم
  • احداث ۴۶۲ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در آذربایجان غربی
  • آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد
  • آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل
  • ابلاغ آئین نامه اجرایی جشنواره شنای آب‌های آزاد کیش
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • گزارش تصویری از آئین واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری