Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@04:23:11 GMT

بازسازی غلاف چربی اطراف سلول‌های عصبی امکان‌پذیر شد

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۹۲۷۸

بازسازی غلاف چربی اطراف سلول‌های عصبی امکان‌پذیر شد

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، میلین به غلاف چربی اطراف سلول‌های عصبی گفته می‌شود. زمانی که پوشش میلین یا بافت‌های عصبی آسیب می‌بینند، ارسال پیام‌های عصبی مختل می‌شود که عوارض مختلفی دارد. بیماری ام اس از جمله مهمترین علل بروز این اختلال است.
محققان دانشگاه اورگان موفق به توسعه ترکیبی شده‌اند که امکان بازسازی و ترمیم این غلاف چربی را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان سالها پیش دریافتند که یک مولکول به نام هیالورونیک اسید یا HA‌ در مغز بیماران مبتلا به ام اس تجمع می‌یابد. از طرفی در ادامه این مطالعات مشخص شد تجمع HA‌ منجر به اختلال در سلول‌هایی به نام الیگودندروسیت می‌شود. این سلول‌ها مسئول تولید میلین هستند. از طرفی میلین از اکسون سلول محافظت می‌کند. اکسون بخش رشته‌مانند سلول است که سیگنال‌های الکتریکی بین سلول‌ها را منتقل می‌کند.
آسیب به میلین می‌تواند منجر به اختلالاتی مانند ام اس، ‌سکته مغزی، صدمات مغزی و آلزایمر شود. در نوزادان کمبود میلین می‌تواند منجر به اختلالات مغزی شود.
مطالعات محققان دانشگاه اورگان نشان می‌دهد HA در بیماری ام اس توسط آنزیمی به نام هیالورونیداز به اجزای کوچکتر تجزیه می‌شود. در ادامه مطالعات مشخص شد این اجزای کوچکتر سیگنالی به الیگودندروسیت نابالغ ارسال می‌کنند که ژن‌های میلین را فعال نمی‌کند. محققان به این نتیجه رسیدند که انسداد آنزیم هیالورونیداز می‌تواند اختلال در تولید میلین را برطرف کند.
سپس محققان ترکیبی را ساختند که اثر هیالورونیداز را در مغز مدل‌های حیوانی مبتلا به ام اس و سایر بیماری‌های عصبی خنثی کند. این ترکیب یک فلاونوئید اصلاح‌شده است و S۳ نام دارد و در مدل‌های حیوانی کاملا موفقیت‌آمیز گزارش شده است.
محققان در تلاشند تا این روش را در مدل‌های انسانی مورد بررسی قرار دهند.
نتایج این مطالعه در نشریه Glia منتشر شده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میلین سلول عصبی پیام عصبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۹۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، محسن افشارچی صبح چهارشنبه در آئین آغاز به کار بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع نیروی برق که در دانشگاه زنجان برگزار شد، تحقق مدیریت مصرف انرژی را در گرو حرکت به سمت هوشمندسازی این عرصه عنوان کرد و گفت: متأسفانه همه ساختارها و فرآیندها در کشور به صورت غیربهره‌ور در کشور شکل گرفته است.

وی یکی از دلایل اصلی در غیر بهره‌ور بودن ساختارها و فرآیندها را که به قبل از انقلاب برمی‌گردد، ناشی از متکی بودن به اقتصاد نفت عنوان کرد و افزود: یکی از عرصه‌هایی که باید به سمت هوشمندسازی حرکت کند، بحث توزیع برق است؛ چرا که این رویکرد منجر به مدیریت مصرف در حوزه انرژی خواهد شد.

دبیر علمی این کنفرانس نیز با بیان اینکه بیش از ۱۰۰۰ نفر در این کنفرانس بین‌المللی شرکت کردند، یادآور شد: ۲۷۹ مقاله در این کنفرانس پذیرش شد که داوری این تعداد مقاله را ۵۷۰ داور از سراسر کشور بر عهده داشتند.

علی ابدالی با اشاره به اینکه ۱۰ مقاله برتر فارسی در دو ژورنال و ۱۰ مقاله برتر انگلیسی نیز با داوری مجدد به چاپ خواهد رسید، خاطرنشان کرد: در کل ۸۲۱ مقاله به این کنفرانس ارسال شد که افزایش ۹ درصدی داشت.

گفتنی است، بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع برق به میزبانی شرکت توزیع برق زنجان در دانشگاه زنجان در حال برگزاری است و بیش از ۱۰۰۰ نفر از سراسر کشور از بخش دولتی صنعت برق، بخش خصوصی و دانشگاهی طی سه روز برگزاری این کنفرانس حضور خواهند داشت.

کد خبر 6094163

دیگر خبرها

  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • توخل: رسیدن به فینال امکان‌پذیر است/ کیم بیش از حد طمع کرد
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است