Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@21:37:31 GMT

چه کسی تن ماهی را گران کرد؟/ ماهی‌ها پرواز می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۱۷۱۳

چه کسی تن ماهی را گران کرد؟/ ماهی‌ها پرواز می‌کنند

وعده غذایی آسان و ارزان دانشجویان، کوهنوردان و کارگران مدتی است که راه دیگر مواد غذایی را در پیش گرفته و روز به روز گران‌تر می‌شود. کنسرو ماهی تن که پیش از افزایش قیمت‌ها از حدود ۴۰۰۰ تومان تا ۶۰۰۰ تومان قیمت داشت، افزایش قیمت حدوداً سه برابری و بیشتر را تجربه کرده است.

به گزارش ایرنا، در بین برندهای مختلف، ارزان‌ترین کنسرو ماهی تن در روز شنبه، ۱۶ شهریور ۱۰۶۰۰ تومان برای یک کنسرو ۱۰۰ گرمی و ۱۲۴۰۰ تومان برای یک کنسرو ۱۲۰ گرمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشترین قیمت هم مربوط به کنسروهای ۱۸۰ گرمی با ۱۸۴۰۰ تومان و ۲۲۰ گرمی با ۲۶۵۰۰ تومان است. علاوه بر قیمت، کیفیت کنسروهای ماهی تن نیز در برخی از برندها تغییر کرده و از فیله، به تکه‌های خرد شده غوطه‌ور در روغن، تبدیل شده است.

ایرناپلاس در جست‌وجوی علت گرانی کنسرو ماهی تن که پیش از این و با توجه به به‌صرفه‌تر بودن آن نسبت به انواع ماهی تازه، بار مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوار را نیز به دوش می‌کشید. با دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران و همچنین مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فراوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات گفت‌وگو کرده است.

حذف ارز دولتی، علت افزایش قیمت است

سیدمحمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران درباره علت افزایش قیمت کنسرو ماهی تن به خبرنگار ایرناپلاس گفت: از اوایل سال جاری، تصمیم بر این شد که ماهی تن از فهرست کالایی گروه یک که ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی به آن تعلق می‌گرفت، خارج شود و در ۶ ماه اخیر، ماهی با قیمت بالاتر و با ارز نیمایی به کشور وارد شده و این موضوع، تأثیر مستقیمی بر قیمت کنسرو ماهی تن دارد.

وی ادامه داد: صید داخلی برای تولید کنسرو ماهی تن کافی نیست و با توجه به افزایش قیمت ماهی وارداتی و کاهش حجم واردات، صیادان هم قیمت‌های خود را افزایش داده‌اند.

بسته‌بندی و دستمزد، دیگر مقصران افزایش قیمت

میررضوی افزود: بسته‌بندی، دیگر عاملی است که در افزایش قیمت کنسرو ماهی تن تأثیرگذار بوده است. بخشی از ورق فولادی مورد نیاز برای بسته‌بندی در داخل و توسط فولاد مبارکه تولید می‌شود، ولی بخش عمده آن وارداتی است.

وی درباره نقش هزینه دستمزد در افزایش قیمت کنسرو ماهی تن گفت: افزایش بیش از ۳۰ درصدی هزینه‌های دستمزد در سال جاری هم از دیگر عوامل افزایش قیمت کنسرو ماهی تن بوده است.

کمتر از ۲۰ درصد ماهی تن وارداتی است

با وجود اینکه دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، علت اصلی افزایش قیمت را گران شدن ماهی تن وارداتی می‌داند، عیسی گلشاهی، مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فراوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات، سهم ماهی وارداتی را در تولید کنسرو، اندک می‌داند. وی در این رابطه به خبرنگار ایرناپلاس گفت: بخش اعظم ماهی مورد نیاز برای تولید کنسرو ماهی تن در داخل کشور صید می‌شود. از حدود ۲۴۰ هزار تن ماهی مورد نیاز کارخانه‌های کنسروسازی در سال، حدود ۲۲۰ هزار تن، در داخل صید می‌شود و در سال‌های مختلف بین ۲۰ تا ۳۵ هزار تن نیز واردات ماهی تن داشته‌ایم.

گلشاهی افزود: به‌تدریج و با افزایش صید در آب‌های ایران و آب‌های فراساحلی، واردات ماهی تن در حال کاهش است و در حال حرکت به سمتی هستیم که میزان واردات، کم و کمتر شود. با این حال، در مجموع، سهم واردات ماهی به‌اندازه‌ای چشم‌گیر نیست که بر قیمت تأثیرگذار باشد و خارج شدن ماهی تن از گروه کالایی یک را علت افزایش قیمت بدانیم.

هزینه‌های بسته‌بندی قیمت را بالا بردند

وی افزایش قیمت کنسرو ماهی تن را ناشی از نهاده‌هایی دانست که مستقیماً با حوزه شیلات، مرتبط نیستند و ادامه داد: قیمت قوطی، درب قوطی و روغن مورد استفاده افزایش یافته و هزینه‌های صیادی نیز بالا رفته است. مجموعه این عوامل موجب شده‌اند قیمت کنسرو ماهی تن تحت تأثیر قرار گیرد. به نظر من هزینه‌های بسته‌بندی تأثیرگذاری بیشتری در این افزایش قیمت داشته است.

گلشاهی اضافه کرد: افزایش قیمتی که در کنسرو ماهی تن اتفاق افتاده خیلی غیرمعقول نیست و حتی نسبت به تورمی که در این یکی دو سال رخ داده، یعنی رشد قیمتی که در بخش مواد غذایی و سایر بخش‌ها شاهد بودیم، کمتر هم بوده است.

مردم در طرح‌های فروش ویژه، خرید کنند

وی افزود: به نفع هیچ تولیدکننده‌ای نیست که قیمت کالا بالا باشد و مردم نتوانند خرید کنند. حیات تولیدکننده به خرید مردم وابسته است. در حال حاضر یکی از دغدغه‌های تولیدکننده‌های کنسرو ماهی تن این است که قیمت‌ها را تعدیل کنند و در طرح‌های فروش ویژه، با کاهش سود خود، فروش را افزایش دهند. آن‌طور که من اطلاع دارم قرار است تولیدکنندگان بررسی‌هایی را انجام دهند و با توجه به اینکه الان قیمت صید داخلی تعدیل شده و کاهش یافته است، به‌صورت مقطعی و بدون ایجاد تنش در بازار، طرح‌های فروش ویژه بگذارند و به مردم در خرید و مصرف، کمک کنند. مردم هم با توجه به مدت زمان بالای نگه‌داری کنسرو ماهی تن که دوساله است، می‌توانند از این طرح‌ها استفاده کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تن ماهی گرانی کنسرو ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۱۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت جهانی موادغذایی

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

دیگر خبرها

  • پشت پرده محرومیت گران‌قیمت ویسی؛ بچه سردار مملکت باید بمیرد؟ حفاظت اطلاعات بازی‌ها را رصد کند!
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • ارسال کمک های مردمی به حساب مولانا عبدالحمید کیهان را شاکی کرد /یکی از افراد نزدیک به او و خانواده اش در هتل های گران‌قیمت تهران اقامت داشتند
  • عصبانیت کیهان از ارسال کمک های مردمی به حساب مولانا عبدالحمید /یکی از افراد نزدیک به او و خانواده اش در هتل های گران‌قیمت تهران اقامت داشتند
  • افزایش پروازهای فرودگاه شهدای خوی به ۳ روز در هفته
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند