Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@09:42:33 GMT

اصول بهداشتی در توزیع چای و غذای نذری

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۹۰۲۲

اصول بهداشتی در توزیع چای و غذای نذری

محسن فرهادی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره استفاده از ظروف جهت توزیع غذا و چای نذری در تاسوعا و عاشورا افزود: استفاده از ظروف شیشه‌ای در صورتی که شست‌وشو نشده یا گندزدایی نشوند، می‌تواند میکروب‌ها را منتقل کند. در نتیجه برای رعایت بهداشت و جلوگیری از انتقال میکروب‌ها باید امکانات لازم وجود داشته باشد و این ظروف با مواد مجاز شست‌وشو شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در برخی موارد افراد مجبور هستند از ظروف یک بار مصرف استفاده کنند و بهتر است از ظروف یک بار مصرف مناسب که پروانه ساخت وزارت بهداشت دارند استفاده شود. همچنین مورد استفاده این ظروف برای غذای سرد و گرم متفاوت است.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: ظروف پلی اتیلن که پروانه ساخت دارند و شفاف هستند باید برای نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد استفاده شود. اگر دمای غذا یا نوشیدنی بیش از ۶۵ درجه سانتیگراد است، باید از ظروف مناسب دیگری مانند ظروف یک بار مصرف پایه گیاهی یا آلومینیومی استفاده شود.

غذای گرم ظرف دو ساعت توزیع شود

فرهادی اظهار داشت: افراد دقت کنند که در صورت توزیع غذای گرم، باید غذا ظرف دو ساعت توزیع شود و در فضای آزاد و هوای گرم بیشتر از دو ساعت نگهداری نشود. در صورتی که افراد می‌خواهند بیش از دو ساعت غذا را در فضای آزاد نگهداری کنند، باید غذا را سرد کرده و بعد توزیع کنند و هنگام مصرف دوباره غذا گرم شود و به دمای ۶۵ درجه برسد تا احتمال خطر انتقال بیماری‌های روده‌ای و بیماری‌های واگیر کاهش پیدا کند.

برای تهیه غذای نذری، بهداشت را رعایت کنید

وی بیان کرد: عزادارانی که قصد توزیع غذای نذری در ایام تاسوعا و عاشورا دارند باید بهداشت فردی را رعایت کنند و توجه کافی در این زمینه داشته باشند. زیرا کوچکترین مسائل در زمینه عدم رعایت بهداشت فردی می‌تواند مشکلاتی برای غذاهای نذری ایجاد کند. مواردی مانند راه رفتن روی سفره و عدم شست‌وشوی مناسب دست‌ها می‌تواند بیماری‌های مختلفی را منتقل کند.

بهداشت مواد خام غذای نذری

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار داشت: استفاده از محصولات یا مواد اولیه خام بهداشتی مانند گوشت و مرغ هم باید مورد نظر باشد. اگر افراد قصد دارند گوشت و مرغ را خودشان ذبح کنند، باید دقت داشته باشند که دام سالم خریداری کنند. زیرا خطر شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام وجود دارد.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود گوشت و مرغی تهیه شود که از چرخه بهداشت و دامپزشکی عبور کرده و تاییدیه‌های لازم را داشته باشد و بعد از آن گوشت و مرغ برای تهیه غذای نذری استفاده شود.

توجه ویژه به ظروف تهیه غذای نذری

فرهادی اظهار داشت: نکته مهم دیگر، استفاده از ابزار و تجهیزات مناسب برای تهیه غذای نذری است. به طور مثال برای دم کردن برنج، اصولا از دیگ‌های مسی استفاده می‌شود که این دیگ‌ها باید اندود سالم داشته باشند و جدار داخلی این دیگ‌ها کنترل شود تا آلودگی فلزاتی که نباید در غذا وجود داشته باشد در غذای نذری ایجاد نشود.

ادویه و نمک بهداشتی مصرف کنید

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان کرد: بقیه اجناسی که در غذا استفاده می‌شود، مانند ادویه ها و نمک هم باید پروانه ساخت وزارت بهداشت داشته باشد. افرادی که قصد تهیه غذای نذری دارند به هیچ عنوان از سنگ‌های نمک متفرقه استفاده نکنند، زیرا این موارد فلزات سنگین دارند و تصفیه نشده‌اند. بنابراین افراد برای تهیه غذای نذری از نمک‌های بسته بندی شده یددار که پروانه ساخت دارند استفاده کنند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهداشت بهداشت محیط تاسوعای حسینی بهداشت و درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۹۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها

به گزارش خبرآنلاین، وزارت حج و عمره عربستان، دستورالعمل‌ها و توصیه‌ های بهداشتی حج امسال را که شامل ایمن‌ سازی در برابر برخی بیماری‌ها است، ابلاغ کرد.

مهر در خبری نوشت: بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902151

دیگر خبرها

  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند
  • سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح ممکن است منجر به حمام خون شود
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • شناسایی یک زنجیره توزیع تخم مرغ غیربهداشتی در مازندران
  • شناسایی و توقیف یک زنجیره توزیع تخم مرغ غیربهداشتی در مازندران