Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، هدف از دریافت مالیات، تامین بخشی از درآمدهای حاکمیتی دولت و همچنین حمایت از تولید به شمار می‌رود. در واقع دولت قرار است از طریق سازوکار مالیات و مالیات بر ارزش افزوده از بخش تولید حمایت کرده و جلوی مصرف گرایی را بگیرد.

اما به نظر کارشناسان، اخذ برخی مالیات‌ها به ویژه مالیات بر ارزش افزوده از شماری از بخش‌های اقتصادی مانند صنعت بیمه نه تنها نتوانسته هدف رشد اقتصادی و حمایت از تولید را محقق کند، بلکه مانع رشد نیز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس قانون، خدمات بیمه‌ای مشمول مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند که البته به تازگی طرحی در دست بررسی قرار گرفته که بر اساس آن، قوانین موجود اصلاح شده و مالیات ارزش افزوده صنعت بیمه حذف می‌شود.

کارشناسان گفته اند: مالیات بر ارزش‌افزوده، تاثیری منفی بر صنعت بیمه گذاشته و مانع توسعه آن می‌شود.

بررسی ها نشان می دهد، بالارفتن هزینه در بخش‌های مختلف اقتصادی و تولیدی و به تبع آن افزایش قیمت‌ها در بازار و جلوگیری از سرمایه گذاری و رونق تولیدی از جمله پیامدهای منفی اخذ نادرست عوارض و مالیات بر ارزش افزوده به شمار می‌رود.

غلامرضا سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی گفت: مخالف دریافت عوارض از صنعت بیمه هستم و باید تلاش شود تا جلوی این موضوع گرفته شود.

متخصصان صنعت بیمه براین اعتقادند که از اهداف اخذ عوارض و مالیات از خدمات و کالاها در دنیا این است که هزینه تمام شده آن کالا و خدمات افزایش یافته و تقاضا برای مصرف آن  کاهش یابد؛ این در حالی است که باید تلاش کرد صنعت بیمه به علت مزایایی که دارد توسعه پیدا کند، بنابراین

اخذ انواع عوارض و مالیات از خدمات بیمه‌ای، کار سنجیده‌ای نیست.

ابهام در توسعه صنعت بیمه

 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس روز سه‌شنبه در این باره گفت: حذف مالیات بر ارزش افزوده محصولات بیمه ای از دغدغه‌های جدی نمایندگان مجلس است.

«معصومه آقاپور علیشاهی» نسبت به برقراری این مالیات در صنعت بیمه هشدار داد و افزود: اگر برای حذف مالیات بر ارزش افزوده محصولات بیمه ای، فکر اساسی نشود شیب کاهشی توسعه صنعت بیمه نگران‌کننده خواهد بود.

وی همچنین بر لزوم اعتبار سنجی استارتاپ های بیمه‌ای اشاره کرد و ادامه داد: رقابت ناسالم در قیمت‌های تمام شده بیمه‌نامه‌ها از چالش‌های آینده صنعت بیمه است.

لزوم حذف مالیات بر ارزش افزوده بیمه مانند بورس و بانک

عضو دیگر کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این باره گفت: بیمه، بانک و بورس در یک سطح هستند و وقتی ما آنها را معاف می‌کنیم نمی‌توانیم بیمه را لحاظ نکنیم.

«محمود بهمنی» افزود: بیمه‌ها برای اینکه بتوانند بهتر ریسک‌ها را پوشش دهند باید در حوزه مالیات بر ارزش افزوده به آنها توجه شود و ما نمی توانیم میان بانک و بیمه و بورس تفاوت قائل شویم.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت بیمه‌ها و نقش اساسی آن در زندگی مردم گفت: ما در مجلس به طور جدی پیگیر حذف مالیات بر ارزش افزوده از صنعت بیمه هستیم و امیدوارم نتیجه مثبت بگیریم.

 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطر نشان کرد: هرچه توجه به انواع رشته‌های مختلف بیمه‌ای بیشتر باشد، پوشش بیمه‌ای بیشتر شده و حمایت و تقویت حداکثری از بیمه باعث برقراری آرامش در جامعه می‌شود.

وی ضمن یادآوری طرح تاسیس صندوق حوادث طبیعی، اضافه کرد: تاسیس صندوق حوادث طبیعی گام محکمی برای توسعه بیمه‌ها در کشور است که امید می‌رود با این حرکت، هم بیمه‌ها در جامعه گسترش پیدا کنند و هم مردم به آرامش برسند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دولت حمایت از تولید مالیات مالیات بر ارزش افزوده صنعت رشد اقتصادی رشد سرمایه گذاری نمایندگان مجلس رقابت بورس پوشش جامعه مالیات مالیات بر ارزش افزوده محمود بهمنی بیمه صنعت بیمه بیمه نامه غلامرضا سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۶۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند

به گزارش خبرنگار مهر، علی قیاسی عصر یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: ۲۳ هزار و ۱۸۰ نفر عضو خانه کارگر هستند که از این تعداد ۱۲ هزار و ۱۸۰ نفر عضو فعال هستند.

قیاسی با بیان اینکه در استان مرکزی حدود ۱۲ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند و سهم اراک ۴ هزار کارگر است، ادامه داد: ۱۳ هزار و ۲۵۰ کارگر ساختمانی در این استان از خدمات بیمه بهره مند هستند و سهم شهر اراک از این کارگران حدود ۴ هزار و ۳۰۰ نفر است.

قیاسی یادآور شد: سه هزار و ۶۵۰ کلاس‌های آموزشی رایگان شامل کمک درسی، کامپیوتر و خیاطی برای اعضا و خانواده آنها برگزار شد.

۵۵ درصد فوت حوادث کارگاهی مربوط به کارگران ساختمانی است

قیاسی، ۵۰ درصد حوادث کارگاهی و ۵۵ درصد فوت حوادث کارگاهی را مربوط به کارگران ساختمانی بیان کرد و گفت: در سال‌های اخیر که بحث بند دوم قانون ۴۱ رعایت نشده، صنایع روز به روز در حال خالی شدن هستند و به جای تعدیل نیرو توسط کارفرمایان، کارگران خود از محیط کار خارج می‌شوند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک اضافه کرد: سازمان تأمین اجتماعی در سال گذشته ۱۲ هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است.

تأمین مسکن یکی از بزرگ‌ترین مشکلات جامعه کارگری است

قیاسی، مسکن را یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری دانست و گفت: مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی پیش بینی نشده است.

وی بیان کرد: طبق قانون اتباع بیگانه باید در مشاغلی که نیروی ایرانی توان کار ندارند، کار کنند اما این افراد به قسمت‌های مختلف ساختمانی ورود کرده‌اند در حالی‌که ورود آن‌ها به برخی مشاغل ممنوع است.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: اتباع به صنعت شهرهای صنعتی اراک، دلیجان و ساوه وارد شدند در حالی که اجازه وارد کار کردن در صنعت را ندارند.

کد خبر 6091441

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۲ هزارمیلیارد ریال عوارض ارزش افزوده در آذربایجان غربی
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان
  • بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال عوارض ارزش‌افزوده در آذربایجان‌غربی پرداخت شد
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • طعنه‌زنی سنگین به دو مدیر ارشد اقتصادی دولت رئیسی
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • ارزش افزوده‌ پرداختی به شهرداری‌های لرستان ناچیز است
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است