Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@04:46:33 GMT

دست پر «ملا هبت الله» و سرخوردگی «ترامپ»

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۱۹۰۶

دست پر «ملا هبت الله» و سرخوردگی «ترامپ»

دونالد ترامپ رســماً خبر پایان مذاکره با طالبان را اعلام کرد. اگرچه هنوز معلوم نیست او بر سر این موضع بماند، اما آنچه دلیل این تصمیم ذکر شده، پیدا شدن این احســاس در آمریکایی‌هاست که «طالبان دست برتر را در گفت وگوها داشته اســت».

مهدی زارع

دونالد ترامپ رســماً خبر پایان مذاکره با طالبان را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه هنوز معلوم نیست او بر سر این موضع بماند، اما آنچه دلیل این تصمیم ذکر شده، پیدا شدن این احســاس در آمریکایی‌هاست که «طالبان دست برتر را در گفتوگوها داشته اســت».

 هرچند ذکر این نکته الزم اســت که روش طالبان در حال حاضر قطعاً به زیان افغانســتان است و حتی اگر این گروه رسماً اعالم کند تنها با دولت سر جنگ دارد باز هم کشتن نیروهای جزء و پلیس های امنیت افغانستان یک روش غیر معقول و البته ناجوانمردانه در عرصه نبرد است، باوجود این، آنچه در جریان مذاکرات طالبان و آمریکا در یک ســال گذشته اتفاق افتاد، میتواند حاوی نکات درس آموز برای دیگر گروههای اســلامی منطقه (به ویژه گروه های فلسطینی) و حتی دولت های مستقل و مستقر باشد.

 از حدود یک ســال پیش که مذاکرات مستقیم بین این گروه و دولت ترامپ به نمایندگی زلمای خلیل زاد آغاز شد، نخستین پیامی که منتقل شد، این بود که طالبان به اندازه ای بزرگ شده است که آمریکا پس از 17سال از شروع حمله به افغانستان ناگزیر شود با آن بر سر یک میز بنشیند.

 تحمیل این مسئله به آمریکا یک مقدمه داشت؛ طالبان به هیچ عنوان از موضع خود بر سر اینکه دولت مستقر در کابل یک دولت غیرقانونی و آمریکایی است کوتاه نیامد، به عبارتی این طالبان بود که تعیین کرد آمریکا با او مذاکره کند. دومین نکته حائز اهمیت در مذاکرات دو طرف، به دست گرفتن مدیریت مذاکرات توسط طالبان است؛ به نحوی که این گروه همیشه دست برتر را در اوضاع داخلی افغانستان از آن خود داشت.

دقیقاً در بزنگاه‌هایی که خلیل‌زاد آماده مخابره پیام پیروزی به اردوگاه یانکیها بود، طالبان با انجام حملهای جدید و البته بزرگ یک بار دیگر یادآوری میکرد تا شرایطش در مذاکرات به انجام نرسد، همین آش است و همین کاسه.

 سومین مســئله مهم مشــخص بودن خواســتههای طالبان و پافشاری بر سر آنهاست؛ مهمترین خواســته طالبان از ابتدای شروع مذاکرات با آمریکا، خروج نیروهای خارجی از افغانســتان بود. مقامات طالبان بارها اعالم کردند، تا تمامی نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج نشوند، سلاح را زمین نخواهند گذاشت و به عملیات‌های نظامی ادامه خواهند داد.

 اعتماد نداشتن به آمریکا، چهارمین شاخص مذاکرات طالبان بود. حتی پس از دور نهم گفت‌وگوها که خلیل‌زاد رسماً اعلام کرد نیروهای آمریکایی در 125 روز آینده از افغانستان خارج خواهند شد هم طالبان دست از حمالت خود برنداشت و منتظر شــروع عملی این وعده خلیل‌زاد ماند.باوجود همه این ماجراها طالبان همزمان گفت‌وگوهای بین‌االفغانی با گروه‌های سیاســی افغانستان را پیش برد و نتیجه آن دو دور نشست با این گروه‌ها در روسیه بود.

نشست‌هایی که به گفته طرفین بســیار مفید و در فضایی برادرانه اتفاق افتاده است. «ملا هبت‌الله» و مشاوران او با طراحی این بازی دوگانه رسماً اعام کردند تنها با یک نیروی متجاوز و دولتی که آن را نمایندگی کند، سر جنگ دارند و اگر شرایط فراهم شود، حاضر به انجام گفت‌وگوهای سازنده در داخل کشور هستند.

شاهد این ادعا هم گفته‌های کرزی، رئیس هیئت سیاسی طرف مذاکره طالبان در روسیه است که در ماههای اخیر با قدرت از مواضع طالبان مبنی بر خروج آمریکایی‌ها حمایت کرده و خواستار فراهم شدن شرایطی برای شرکت این گروه در بازی‌های سیاسی افغانستان است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۱۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم