Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سعید شریعتی» فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره سخنان پناهیان در منبر عزاداری و مطرح کردن بحث شفافیت آرای نمایندگان از سوی او، به خبرنگار سیاسی برنا گفت: این سخنان پناهیان برای گرم کردن مجالس عزاداری است به ویژه اینکه وی باید در دانشگاه امام صادق این گونه سخن بگوید که این جمعیت با رضایت به خانه بازگردند.

وی درباره بحث شفافیت آرا افزود: هرگاه اصل شفافیت مبنا قرار گرفت، باید همه نهادهایی که به نوعی در تصمیم سازی، تصمیم گیری ها و سیاستگذاری ها دخیل هستند نیز ذیل این اصل قرار گیرند بعد از آن می توان گفت که آرای نمایندگان مجلس که نمایندگان مردم هستند شفاف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین باید آرا از عالی ترین سطوح تا پایین ترین سطوح شفاف شود. در صورتی که این سخنان پناهیان بیشتر برای گرم کردن مجلس و مجلس گردانی هیئتی است که در آنجا سخنرانی می کند، است. به عبارت دیگر سخن جدی در مورد سیاست مطرح نکرده است که به آن پرداخته شود. بنابراین هرگاه پناهیان پذیرفت قرارگاه عمار شفاف شود و گزارش دهد که بودجه های این قرار گاه از کجا تامین و چگونه هزینه می شود، آن زمان می تواند خواستار شفافیت باشند.

شریعتی ادامه داد: قانون اساسی روشن کرده است که نمایندگان در ارائه نظرات خود چگونه و به چه شکلی باید عمل کنند. همچنین آیین نامه داخلی مجلس با آرای دو سوم نمایندگان به  شورای نگهبان رسیده و یکی از محکم ترین قوانین کشور است. نوع رفتار و نوع عملکرد نمایندگان براساس این قانون شکل گرفته است. در جایی که باید قانون شفاف باشد، آراء شفاف است و در جایی که نمایندگان آزاد هستند آراء خود را غیرعلنی کنند رای مخفی می دهند. بنابراین این گونه سخنان فرافکنی و منبرگردانی است تا بحث سیاسی.

این فعال سیاسی اصلاح طلب درباره نطق آزاد برخی نمایندگان و برخی مخالفت ها و شکایت ها با این نطق ها نیز بیان کرد: به هر حال نمایندگان آزاد هستند که نطق داشته باشند و سیاسیون و رسانه ها نیز آزاد هستند که این سخنان را نقد کنند. بنابراین جای گلایه زیادی نیست. مسئله اساسی این است که پناهیان از عنوان شفافیت، استفاده ابزاری می کند. به عبارت دیگر در پس خواسته پناهیان به ماجرای رای گیری نمایندگان در بحث لوایح FATF اشاره دارد که در واقع بحث عدم شفافیت در سازوکارهای اقتصادی کشور است. همچنین مقاومت عده ای در مقابل تصویب این قوانین است که این عدم شفافیت باید برقرار باشد.

وی تاکید کرد: چگونه است که به جای پیگیری عدم شفافیت و پنهان کاری در حساب های مالی و وضعیت اقتصادی کشور و در نهایت گردش مالی موجود در کشور، پناهیان در پی رای شفاف است. بنابراین اگر شفافیت ملاک است باید بسیاری از حساب های مالی شفاف شود نه رای نمایندگان. شفافیت باید در حساب های مالی و گردش مالی باشد نه در رای نمایندگان. چه تفاوتی بین رای مخالف و موافق نمایندگان وجود دارد.

خبرنگار: آزاده رحیمی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شورای نگهبان عزاداری قانون اساسی نمایندگان مجلس برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۱۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • سهم «اوج» و «سراج» در لایحه بودجه ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • ابهامات مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • ابهامات بر سر مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه