Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌اصغر یوسف‌نژاد عضو هیات رئیسه مجلس در گفت‌و گو با خبرنگار سیاسی ایلنا در پاسخ به اینکه آیا نقد تند و تیز مطرح شده از سوی پناهیان، در منبری معروف اصول‌گرا به آنچه که او درباره شفافیت آرا نمایندگان گفته، درست بوده است، گفت: بحث شفافیت در تصمیم‌گیری‌های مجلس فرآیند خاص خودش را دارد، من شخصا با شفافیت موافق هستم به همین خاطر جز آن ۶۰-۷۰  نفری هستم که اعلام کردیم با شفافیت آرا نمایندگان موافق هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: البته هر مساله‌ای ممکن است معایب و محاسنی داشته باشد و مشخصا کسی که اظهارنظر می‌کند، جمع‌بندی معایب و محاسن را در نظر می‌گیرد.

یوسف‌نژاد تصریح کرد: نمایندگان زیادی هم با این امر که شفافیت آرا اتفاق بیفتد، موافق هستند؛ آن روزی هم که این مساله مطرح شده است درباره فوریت آن بوده و نه محتوا.

نماینده مردم رشت و میانرود ادامه داد: آن روز در مورد اینکه طرح دوفوریت باشد یا نباشد اظهارنظر شده و راجع به خود شفافیت اظهارنظری نشد، بنابراین وقتی یک پیشنهاد و ایده می‌خواهد تبدیل به یک حکم قانونی شود، بر اساس دموکراسی، ممکن است استدلال کسانی حاکم می‌شود که به هر دلیلی نصف بعلاوه یک حاضر در جلسه را متقاعد کنند که نظر آنها را بپذیرند.

یوسف‌نژاد اضافه کرد: ممکن است راه‌های خوب زیادی وجود داشته باشد، اما در مجلس یکی از بهترین‌ راه‌ها را انتخاب می‌کنند و این به معنی نادیده گرفتن نقطه نظرات کسانی که مخالف یا موافق امری هستند، نیست.

وی با بیان اینکه چون دموکراسی حاکم است اگر تعداد آرا نسبت به یک موضوع نصف بعلاوه یک باشد تبدیل به حکم قانونی و مصوبه می‌شود، گفت: بنابراین نمی‌شود نمایندگان را مذمت کرد که چرا رای داده یا نداده‌اند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: حرفی که آقای پناهیان زده است نشان می‌دهد که از فرآیند تصویب قانون، فوریت، محتوا و کلیات جزئیات و اینکه چه جایگاهی دارند، مطلع نبوده است. و این مساله در مسیر بررسی مجلس است و به منزله کنار گذاشتن آن توسط مجلس نیست و در دستور کار مجلس هست

عضو هیات رئیسه مجلس درباره اینکه آیا شفاف شدن آرای نمایندگان بر خلاف قانون اساسی است و همچنین برخی با شفاف شدن آرا ترس از رد صلاحیت و فشار جریان‌های خارج از مجلس را محتمل می‌دانند، گفت: در مورد مغایرت آن با قانون اساسی مجلس می‌تواند اظهارنظر بکند اما تشخیص اینکه یک مصوبه‌ای مخالف قانون اساسی است یا نه به عهده شورای نگهبان است.

یوسف‌نژاد با بیان اینکه شفافیت آرا در کنار الزامات دیگر از جمله فعال بودن اعضا و اینکه زمینه برای حضور اعضا به وجود بیاید می‌تواند معنا و مفهوم داشته باشد، گفت: ممکن است شفافیت آرای نمایندگان بازتاب‌هایی در شهرها و در جامعه هدف و کسانی که از یک مصوبه ذینفع باشند، داشته باشد که امری طبیعی است، اما در مجموع شفافیت به نفع جامعه است که در جزئیات و در برخی از موارد آن می‌توان بحث انجام داد یا آنها را مستثنی کرد.

وی درباره شفافیت دیگر نهادها گفت: ما در مورد مجلس صحبت می‌کنیم و در دیگر نهادها را نمی‌دانم، خودشان باید بدانند.

یوسف‌نژاد در پاسخ به اینکه برخی سخنان آقای پناهیان را توهین به مجلس و باعث تضعیف مجلس می‌دانند، گفت: از نظر موضوعی، آقای پناهیان یک نظری را مطرح کرد  که می‌توانست با ادبیات و در زمان مناسب‌تری با اطلاعات بیشتری آن را مطرح کند؛ بنابراین هم از نظر زمانی و هم محتوای مطلب و هم رعایت ادبیات گفتاری این ایراد به آقای پناهیان وارد است.

وی افزود: البته چون زمان انتخابات است ممکن است هجمه به مجلس زیاد شود اما ما نباید اجازه بدهیم که موضوعاتی که در جامعه معمولی است زمینه‌ای برای برخورد با مجلس یا یک قوه، بشود که به صلاح جامعه هم نیست.

یوسف‌نژاد در مورد پیگیری مجلس و هیات رئیسه نسبت به صحبت‌های پناهیان، گفت: این موضوع مطرح نشده است و منتطر هستیم که مجلس شروع شود تا ببینیم که چه پیش می‌آید.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی پناهیان مجلس شورای اسلامی ایران یوسف نژاد شفافیت آرا نمایندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۱۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: همدلی و همراهی شوراها در کنار اختلاف نظرها، موجب امیدواری مردم و رفع مشکلات آن‌ها می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، سید محمدرضا طالبی امروز _نهم اردیبهشت_در مراسم روز شوراها در شهرستان خوسف با بیان اینکه موضوع مشورت و شورا از جایگاه بسیار ارزنده‌ای در اسلام برخوردار است، اظهار کرد: از آیات و روایات، قانون اساسی و فرمان امام راحل و نقشی که شوراها به خوبی در سطوح مختلف روستا، بخش، شهر و استان ایفا می‌کنند می‌توان به جایگاه این نهاد پی برد.

وی با بیان اینکه در قرآن سوره‌ای تحت عنوان شوری داریم، افزود: در آیه ۳۸ سوره شوری، مشورت و شورا را هم‌زمان در کنار دعوت بندگان به اسلام داریم و در ادامه آیه مشورت و شورا در کنار اقامه نماز و انفاق آمده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با ذکر این نکته که قانون اساسی ما برگرفته از آیات و روایات و شرع مقدس است، یادآور شد: اصل ۱۰۰ قانون اساسی بر این موضوع تأکید دارد که شوراها به منظور پیشبرد امورات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در روستا، بخش، شهر و استان شکل بگیرد تا مددکار مردم در پیگیری مشکلات باشند.

طالبی با اشاره به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در نهم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ مبنی بر تشکیل شوراها گفت: رهبر معظم انقلاب هم در راستای زنجیره دولت‌سازی، از شوراها نام می‌برند و شوراها را مکملی برای ساختن دولت اسلامی برای رفع مشکلات مردم و حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان معرفی می‌کنند.

وی با بیان اینکه ما انتخابات‌های زیادی از جمله ریاست جمهوری، خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا را داریم، افزود: برخلاف تبلیغات مسموم دشمن که می‌خواهند نظام ما را در دنیا استبدادی قلمداد کنند، ما به‌طور میانگین هر سال یک انتخابات مهم داریم که نشان از مردم سالاری دینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی به روحیه جهادی مسئولان در پاسخگویی به مردم اشاره کرد و گفت: مسئولان باید به‌صورت شبانه‌روزی پاسخگوی مردم باشند و محور عمل ما هم قانون باشد.

طالبی با بیان اینکه برخی قانون شکنان قانون را زیر پا می‌گذارند، افزود: قانون باید به نفع مردم تفسیر شود نه اینکه آن را زیر پا بگذاریم، بارها بر این موضوع در شورای اداری تأکید شده لذا مسئولان باید به آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

معاون استاندار خراسان جنوبی بر همراهی اعضای شوراهای اسلامی تأکید کرد و گفت: شوراها برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشند و موجب امیدواری مردم شود باید همدل و همراه باشند، اختلاف نظرها طبیعی است اما نباید به بطن جامعه کشیده شود.

وی با بیان اینکه مسائل سیاسی و جناحی و یا حزبی نباید در امورات کاری شوراها و رفع مشکلات مردم تأثیر بگذارد، افزود: اعتبارات دولتی شوراها بسیار محدود است اما تهیه درآمد از هر طریقی درست نیست.

طالبی گریزی به انتخابات پیش رو در خراسان جنوبی زد و گفت: در مرحله اول انتخابات مجلس، اعضا به خوبی عمل کردند و ما تخلف خاصی را مشاهده نکردیم، در مرحله دوم هم همین انتظار است.

وی به چهار اصل مشارکت، سلامت، رقابت و امنیت انتخابات اشاره کرد و گفت: اظهار نظر بر له یا علیه هر کاندیدایی درست نیست و طبق ماده قانونی انتخابات، شوراهای اسلامی هم همانند سایر مسئولان نباید از کاندیدی طرفداری و یا دست به تخریب کاندیدی بزنند.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در ۲ سال گذشته گفت: اقدامات بزرگی در منطقه، استان و کشور انجام شده و وظیفه ما بررسی و حل مشکلات مردم است، در حوزه تصمیم‌گیری اجرایی در استان همیشه بر توزیع عدالت و نظارت بر آن تأکید شده است.

طالبی گفت: به شهرستان خوسف توجه خوبی شده اما در جاهایی که نارسایی و کمبود بیشتر است باید ویژه توجه کرد و با اولویت بندی، مسائل و مشکلات را رفع کرد.

کد خبر 748882

دیگر خبرها

  • ابهامات مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • ابهامات بر سر مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • رئیس ستاد انتخابات ورامین: فرآیند انتخابات با قدرت برگزار می‌شود
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • نوری قزلجه: ریاست قالیباف از بیرون مجلس حمایت می‌شود /طرح‌های «صیانت» و «شفافیت» سفارش شده بودند /نگران رادیکال‌های مجلس آینده نیستم
  • داستان شفافیت (۲)؛ بیم و امید یازدهمین مجلس برای شفاف شدن
  • داستان شفافیت؛ قسمت اول
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است