Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه تهران گفت: با آموزش تاکتیک‌های پوشش خبری به آحاد مردم و واکسینه کردن جامعه در این زمینه می‌توان جلوی آسیب‌های رسانه‌های غربی و حمایت آشکار و پنهان برخی کنشگران سیاسی از رسانه‌های معاند را گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، اکبر نصراللهی صبح امروز در کارگاه آموزشی "تاکتیک‌های پوشش خبری در آرایش جدید رسانه‌ای" با مهم خواندن نقش رسانه‌ها در پیشبرد تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی اظهار کرد: از رسانه‌ها انتظار می‌رود با واقع‌نمایی ضمن حفظ اعتماد عمومی، رسالت واقعی خود را انجام دهند و نباید اخبار منفی‌ بزرگ و خبرهای مثبت مردمی کوچک‌نمایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: سعی شود در ارائه اخبار نگاه مردمی همراه با استقلال رسانه به‌صورت ویژه مورد عنایت خبرنگاران و مسئولان رسانه قرار گیرد و انتظار می‌رود با حفظ ارزش‌های خبری همان‌گونه که منافع ملی و بین‌المللی از جایگاه مهمی برخوردار است در سطح استان‌ها، شهرستان‌ها و حتی روستاها این نگرش تعمیم داده شود.

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه تهران ادامه داد: کار مسئولانه و صادقانه باید در اولویت رسانه قرار داشته باشد و منافع عموم مردم مهم جلوه کند اما در برخی موارد دیده می‌شود تنش‌های سیاسی خودساخته در رسانه‌های شهرستان‌ها بر اصول حرفه‌ای و منافع مردم غلبه دارد.

این مسئول رسانه‌ای تصریح کرد: تاکیتیک‌های رسانه‌ای از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند و باید در استفاده از آن‌ها رعایت انصاف مورد نظر قرار گیرد، قدمت تاکتیک‌های خبری به تاریخ شکل‌گیری زندگی اجتماعی بشر باز می‌گردد اما در طول تاریخ تحولات این عرصه و بالارفتن سطح سواد رسانه‌ای افراد جامعه فضای رقابتی جدیدی برای انتشار اطلاعات و خبر در عرصه رسانه ایجاد شده است.

نصراللهی گفت: درست است ظرفیت‌های رسانه‌ای ما، حتی آن رسانه‌های شناسنامه‌دار برخی اوقات در زمین بازی حریف بازی می‌کنند اما با آموزش تاکتیک‌های پوشش خبری به آحاد مردم و واکسینه کردن جامعه می‌توان جلوی آسیب‌های رسانه‌های غربی و حمایت آشکار و پنهان برخی کنشگران سیاسی از رسانه‌های معاند را گرفت و عملکرد مغرضانه رسانه‌های غربی و شبکه‌های اجتماعی غیر مسئول را کم و خنثی کرد.

وی با اشاره به نمونه‌های مختلف از تاکتیک‌های رسانه های معاند اذعان کرد: در روزهای اخیر شاهد ایجاد فضای ملتهب بر روان اجتماعی مردم به نام دختر آبی بودیم، مساله دختر آبی مساله‌ای نیست که رسانه‌های رسمی آن را شکل داده باشند، بلکه مشخص است که اتاق فکری پشت این مساله بوده و با تاکتیک‌های رسانه‌ای جریان‌سازی شد.

این استاد حوزه رسانه اعتماد عمومی را مهمترین سرمایه هر رسانه دانست و افزود: رسانه‌ها باید مراقبت کنند تا اعتماد مردم را از دست ندهند و این سرمایه را در مواقع لزوم و استثنایی به نفع منافع، امنیت ملی و روحی مردم هزینه کنند.

نصراللهی ادامه داد:  آرایش و ذائقه مصرف رسانه‌ای مردم تغییر پیدا کرده است و باید قبول کرد که خبر قابل حبس نیست، افراد همه جا در موضوعات مختلف با ابزار عمومی می‌توانند کار رسانه‌ای انجام دهند پس با بالابردن سطح آگاهی عمومی جامعه در مورد تاکتیک‌های رسانه‌ای می‌توان جلوی شکل‌گیری اذهان مردم توسط رسانه‌های رقیب و غیر مسئول را گرفت.

استاد برجسته دانشگاه در پایان گفت: مردم هیچ تعهدی به رسانه خاصی نداده‌اند تا فقط آن رسانه را مورد عنایت قرار دهند پس خبرها باید مردم‌محور باشد نه مسئول‌محور تا بر آحاد جامعه اثر کند و خبر اگر در بین مردم باشد، مردم به آن توجه می‌کنند.

شایان ذکر است کارگاه فوق با حضور بیش از ۶۰ نفر از اهالی رسانه و مسئولان روابط عمومی در سالن فرمانداری ویژه این شهرستان برگزار شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۹۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ روانی مُفت و مجانی نبازیم!

در رسانه‌های فارسی زبان خارجی کمتر خبر، گزارش یا تحلیل و تفسیری را می‌توان یافت که در آن، یک یا چند نارسایی یا ضعف در حوزه‌های مختلف کشورمان برجسته نشده باشد؛ دلیل آن هم این است که مفهوم جنگ از شیوه سخت‌افزاری به نرم‌افزاری تغییر یافته و وارد دنیای ارتباطات شده است.

اصطلاح جنگ‌های هیبریدی یا ترکیبی که رهبر معظم انقلاب بر ضرورت هوشیاری و آمادگی نیرو‌های انقلابی برای مقابله در برابر آن تاکید فرمودند، از اهمیت توجه به ابعاد تازه مفهوم جنگ حکایت دارد.

در این گزارش بخشی از شگرد‌ها و تکنیک‌های عملیات روانی رسانه‌های فارسی زبان خارجی مورد بررسی قرار گرفته است؛

 تکنیک برجسته‌سازی
در برجسته‌سازی، رسانه‏ هاى خبرى با استفاده از این روش، موضوعاتی را که به عقیده آنها باید مردم اطلاع داشته باشند و به آنها فکر کنند، در معرض دید مخاطبان قرار می‌دهند.

رد پای تکنیک برجسته نمایی را می‌توان به راحتی در بیشتر طرح‌های عملیات روانی آمریکا علیه ایران یافت. پخش ساعت‌ها برنامه در خصوص ناکارآمدی و بی‌توجهی دولت اسلامی در حفظ جان شهروندانش به بهانه وقوع یک تصادف خونین در جاده‌های ایران، بزرگنمایی آمار طلاق و بیکاری، برجسته‌سازی آمار خودکشی و انتساب آن به نارضایتی عمومی، کودک آزاری و مرتبط کردن آن به نبود آزادی‌های جنسی، اغراق در آمار زندانیان و برجسته سازی اعتراضات صنفی از روش‌های دیگری است که دستگاه عملیات روانی آمریکا از آن استفاده می‌کند.

 تکنیک نامگذاری معکوس
این شیوه تبلیغاتی از روش‌های بسیار رایج تبلیغات غرب است. در این روش تلاش می‌شود به تناسب هدف‌های تبلیغاتی برای مفاهیم نامگذاری شود.
به عنوان مثال، «استعمار» در لغت به معنی طلب آبادی و عمران است؛ اما غرب این کلمه را در مورد تسخیر و اشغال کشور‌ها به کار گرفته و امروز حتی در اثر تکرار این کاربرد معکوس، مفهوم واقعی کلمه عوض شده است. چنین است کلماتی که در فرهنگ تبلیغات با مقاصد ویژه به کار گرفته می‌شود، مانند میانه رو که به رژیم‌های دست نشانده یا ثبات که به حفظ منافع غرب و یا مدرنیزاسیون که به رواج صنایع مونتاژ اطلاق می‌گردد.

 تکنیک سیاه‌نمایی
یکی از شیوه‌های عملیات روانی، سیاه‌نمایی و القای ناامیدی است که رسانه‌های خارجی به طور مستمر علیه ایران از آن استفاده می‌کنند. یأس از دستیابی به اهداف، چنان اضطراب و پریشانی در میان مردم یک جامعه پدید می‌آورد که کسی انگیزه‌ای برای تلاش و حرکت به سوی اهداف پیدا نمی‌کند. این ناامیدی از طریق بزرگ کردن کاستی‌ها، کوچک جلوه دادن موفقیت‌ها، ترویج سئوالات بی‌فایده، ارتقای مطالبات عموم بیش از حد مورد انتظار، تردید در آرمان‌ها، ایجاد اختلاف در بین مدیران و بزرگ نشان دادن رقیب یا دشمن پدید می‌آید.

تصویرسازی از ایرانی با اقتصاد «رو به ورشکستگی»، با وضعیت نامطلوب اجتماعی و سیاستی که «به نفع مردم نیست» و ... در این روش در دستور کار رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان بوده است.

تکنیک عرفی سازی یا همراهی
تکنیکی است برای متقاعد کردن مخاطب، با ترویج این پنداشت که مواضع مربوط، بیانگر درک عمومی و حس مشترک مردم است. در این تکنیک، طراحان تبلیغات روانی با استفاده از زبان، عادات و آداب مردم عادی (و نیز نوع لباس آنها در ارتباطات رو در رو، شنیداری و دیداری) تلاش می‌کنند، دیدگاه مورد نظر خود را متناسب با ذائقه عامه مردم معرفی کنند.

این تکنیک در مواردی که جمعیت هدف نسبت به زبان و آداب رسمی یا روشنفکرانه بدگمان است، بسیار مؤثر خواهد بود. نظام سلطه برای از بین بردن روحیه مقاومت ملت‌ها به خوبی از این تکنیک استفاده می‌کند.

 تکنیک تصویرسازی یا انگاره‌سازی
در روش انگاره سازی، نیرو‌های مهاجم سعی می‌کنند با ایجاد تصویری مطلوب از خود، تصویری مخدوش و ناموجه از نیرو‌های مدافع در اذهان مخاطبان ایجاد کنند.

برخی پژوهشگران علوم ارتباطات معتقدند که در انگاره سازی خبری، کارگزاران خبری، آگاهانه و با برنامه ریزی به تصویرسازی خبری یا انگاره سازی خبری دست می‌زنند. در این تکنیک آنچه مهم نیست انعکاس واقعیت و رویداد است. در اینجا هدف و ماهیت کار، استفاده از دستمایه واقعیت رویدادی برای ارائه تفسیری پنهان در لفاف است.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • مورایس و مرور تاکتیک‌های بازی با استقلال (عکس)
  • برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم
  • سندروم فتوشاپ‌سازی از سلبریتی‌ها
  • سندروم فتوشاپ سازی از سلبریتی‌ها
  • در جنگ روانی مُفت و مجانی نبازیم!
  • کار شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، جریان‌سازی فرهنگی است
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی
  • سلبریتی ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی
  • تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق