Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- تیم مستندساز «بزرگ راه همت» در جدیدترین قسمت این برنامه به سراغ یک موسسه فرهنگی-اجتماعی در همدان رفته‌اند؛ موسسه‌ای تحت عنوان «یاران نگار». تاریخ انتشار: 10:28 - 24 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۹۶۵۱

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی شبکه افق سیما، بزرگراه همت نام مجموعه مستندی‌ست که هر هفته از شبکه افق پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عوامل بزرگ راه همت با سرک کشیدن به اقصی نقاط کشور به دنبال معرفی مجموعه‌های فرهنگی اجتماعی فعال و تاثیرگذاری هستند که نامشان شاید خیلی برای مردم آشنا نباشد.

یازدهمین قسمت بزرگراه همت به تهیه کنندگی اباذرصالحی و کارگردانی مصطفی کرمی روایتگر «یاران نگار» بود.

موسسه فرهنگی-اجتماعی یاران نگار با هدف حمایت از معلولان و محرومان در سال ۸۹ توسط جمعی از جوانان همدانی تشکیل شد و توانست در مدت نه چندان بلندی به یک الگو در میان موسسه‌های خیریه و عام المنفعه تبدیل شود.

مجموعه «یاران نگار» علاوه بر حمایت از محرومین و کودکان بی‌سرپرست، دستی هم بر آتش فرهنگ دارد. برای نمونه در ماه مبارک رمضان علاوه بر اطعام و رسیدگی به محرومین محفل انس با قرآن و مشاوره برای خانواده‌ها را هم راه انداخته است.

در این میان، اما آنچه یاران نگار را کمی متمایز می‌کند، راه انداختن واحد تولید و اشتغال‌زایی در شهر همدان است. گویا مسئولان یاران نگار می‌خواهند ماهی‌گیری را به افراد تحت حمایتشان یاد دهند و در رونق تولید شریک باشند. اتفاقی که البته دشواری‌ها و مصائب زیادی را هم برای مسئولان موسسه به همراه داشته است. مشکلاتی که این روز‌ها گریبان‌گیر خیلی از کارگاه‌های تولیدی بوده؛ مشکل نبود مواد اولیه و عدم بازگشت به موقع سرمایه است.

به گفته‌ی مسئول موسسه، این مشکل‌ها به قدری بزرگ هستند که حتی ممکن است کار تولید را از رونق بیاندازند و واحد تولیدی موسسه را با تعطیلی رو به رو کنند.

مسئول موسسه یاران نگار جوانی‌ست حدودا سی‌ساله به نام «امین صالحی‌نیک». جوانی که علی‌رغم تمامی مشکلات، موسسه‌اش را با چنگ و دندان نگه داشته و به فکر گسترش آن است. تصمیم گرفتیم با او درباره موسسه و مشکلاتش کمی بیشتر گپ و گفت کنیم.

- آقای صالحی ایده شکل‌گیری یاران نگار از کجا آمد؟

سال ۸۹ بود که احساس کردیم در حوزه معلولین خلأ وجود دارد. ما عدم حضور این دوستان در اجتماع را لمس می‌کردیم و برایمان دغدغه شد. همان موقع با دوسه نفر از دوستان تصمیم گرفتیم موسسه را بوجود بیاوریم. کار را که تازه شروع کردیم و کمی جلو رفتیم فهمیدیم که چقدر کار بزرگ است و پیچیدگی دارد. آن موقع بود که سعی کردیم دوستان دیگر را به این فضا علاقه‌مند کنیم و پای کار بیاوریم. اینگونه شد که در حوزه‎های مختلف معلولین ورود پیدا کردیم؛ در حوزه تغدیه، در حوزه کمک‌های توان بخشی و کار‌های فرهنگی-اجتماعی.

- موسسه مختص معلولین است یا طیف گسترده‌تری را شامل می‌شود؟

بله. معلولین، محرومین، کودکان بی‌سرپرست و سرطانی نیز تحت حمایت موسسه قرار دارند.

- چند نمونه از فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی موسسه را نام ببرید؟

کار‌های زیادی در این حوزه اتفاق افتاده است. برای مثال دو سه سالی می‌شود که زمستان‌ها برای افراد کارتن‌خواب غذا درست می‌کنیم و بین آن‌ها توزیع می‌کنیم. یکی دیگر از اقدامات موسسه، اردوی مشهد اولی‌ها بود که در نوع خودش کار بسیار جالبی بود. معلولین و کودکان بی‌سرپرست و یا سرطانی را هم بار‌ها به مناطق تفریحی برده‌ایم. مثل تله‌کابین که به ارتفاعات دشت الوند همدان می‌رسد. ما حتی در حوزه اشتغال نیز ورود کردیم و خواستیم که خوداشتغالی اتفاق بیافتد. حتی وام‌هایی را در نظرگرفتیم که به اندازه خود راهگشا باشد.

در حال حاظر هم در حال ورود به حوزه سلامت هستیم. خانواده‌های تحت پوشش را داریم در زمینه‌های دندان و سلامت زنان و چشم پزشکی مورد حمایت قرار می‌دهیم.

در حوزه فرهنگی نیز فعلا با شروع مدارس درحال تهیه لوازم تحریر هستیم. ما برای بچه‌های خودمان کلاس اخلاق گذاشته‌ایم، چون برایمان این مسائل مهم است. حتی این کلاس‌ها را محدود به بچه‌ها نکردیم و به خانواده‌ها نیز پرداخته‌ایم.

- آقای صالحی چه اتفاقی افتاد که موسسه وارد فاز تولید شد؟

این مقوله مجزاست. سعی کردیم با حفظ شان موسسه وارد فاز تولید شویم. ما خودمان خیلی صلاح نمی‌بینیم موسسات خیریه وارد کار اقتصادی شوند. اما با اینکار بچه‌های خودمان را توانمند می‌کنیم که وارد حوزه تولید شوند و مدیریت را یادبگیرند.

- موسسه امروز در چه وضعیتی است؟ آیا حمایتی صورت می‌گیرد یا نه؟

از سمت دولت که خیر، موسسه توسط کمک‌های مردم و خیرین اداره می‌شود. الحمدالله همچنان مردم پای کار هستند.

- یک سوال مهم وجود دارد. آیا باید موسسات خیریه گسترده شوند یا این وظیفه دولت است که با حمایت از محرومین در سیاستگذاری‌ها راه را هموار کند؟

وجود موسسات به خاطر کم کاری دولت است.‌ای کاش نیازی به حضور ما‌ها نبود. یعنی اگر دولت کار خودش را درست انجام می‌داد نیاز به حضور امثال ما نبود. متاسفانه چند روز پیش دیدم هلال احمر به مردم اطلاعیه داده که کمک کنید و برای ما پایگاه بسازید!

وقتی یک نهاد دولتی واردات دارو دارد و تولید تجهیزات پزشکی می‌کند واقعا چرا باید بیاید و دست به دامن مردم شود. آنچه مشخص است دولت آنگونه که باید، به وظیفه‌اش عمل نمی‌کند. شما شک نکنید اگر دولت به وظیفه‌اش درست عمل کند مردم هم سهم خود را پرداخت خواهند کرد. برای مثال راهپیمایی اربعین یک نهضت مردمی‌ست و مردم هم پای کارش هستند. حرف من این است زیاد شدن موسسات خیریه به خاطر کم‌کاری و تنبلی دولت است و این افزایش موسسات اتفاق مبارکی نیست.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شبکه افق برنامه بزرگراه همت مستند سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۱۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه

به گزارش قدس خراسان به نقل از آستان نیوز، احسان سابقی نیا به تشریح اقدامات این شرکت در سال گذشته و برنامه‌های پیش رو در حوزه فناوری و دانش‌بنیان اشاره و اظهار کرد: این شرکت به عنوان اولین و تنها سرمایه‌گذار خطرپذیر در شرق کشور، از ابتدای تاسیس تاکنون در ۱۱ پروژه سرمایه‌گذاری کرده است.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی بیان کرد: اولویت شرکت در سال ۱۴۰۲ به ارتقا وضعیت سرمایه‌گذاری‌های گذشته اختصاص یافت که بدین منظور برای شرکت‌هایی که فرآیند استقرارشان کامل شده بود، به بازارسازی برای تجاری شدن فعالیت آن‌ها پرداختیم و برای شرکت‌هایی هم که در مرحله قبل از بهره‌برداری قرار داشتند، با انجام اقدامات حمایتی شاهد شروع تولید در مجموعه‌های مذکور بودیم.

وی میزان افزایش تولید در شرکت‌های سرمایه‌پذیر را حداقل دو برابر عنوان کرد و افزود: با حمایت و کمک شرکت صنایع پیشرفته رضوی، عمده شرکت‌های سرمایه‌گذاری شده وارد مرحله تولید شدند که همراه با افزایش میزان اشتغالزایی در آن‌ها بود.

سابقی نیا سرمایه‌گذاری خطرپذیر در فناوری‌های پیشرفته را ماموریت اصلی این شرکت دانست و خاطرنشان کرد: در سال جاری همچنین در راستای اولویت‌های اساسی کشور و زنجیره ارزش آستان قدس رضوی، نسبت به سرمایه‌گذاری‌های جدید اقدام خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به فلسفه برگزاری رویداد دعوت تصریح کرد: در دو سال گذشته شرکت صنایع پیشرفته رضوی با هدف برقراری ارتباط میان فناوران و سرمایه‌گذاران، سلسله رویدادهایی را با حضور این دو گروه برگزار کرد که در سال ۱۴۰۲ شاهد دومین رویداد دعوت با محوریت حوزه سلامت و درمان بودیم.

وی ادامه داد: از بین ۷۰ طرح واصله به دبیرخانه رویداد دعوت و پس از بررسی‌ها و داوری‌های اولیه صورت گرفته، ۱۲ طرح به مرحله داوری نهایی راه پیدا کرد و در نهایت سه طرح انتخاب شد. این اقدام در سال ۱۴۰۳ نیز مد نظر است و در حال بررسی‌های اولیه هستیم.

سابقی نیا افزود: در بستر رویداد دعوت دو، از یک شرکت دانش‌بنیان فعال که در حوزه توانبخشی توانسته بود با بهره‌گیری از علم و نیروی خلاق خود ربات کمک حرکتی برای معلولین با ضایعه نخاعی را طراحی و تولید کند تقدیر و از محصول آن رونمایی شد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به تشکیل انجمن‌ها و اتاق خدمت توسط این شرکت در سال گذشته اظهار کرد: با ایجاد اتاق‌های خدمت در حوزه‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌هایی که با مشکلات متعددی در حوزه‌های مختلف قضایی، گمرک، بازرسی، جذب سرمایه‌گذار خارجی و... روبرو هستند، می‌توانند در این اتاق خدمت حضور یابند و مشکلات خود را مطرح و مشاوره لازم را دریافت کنند. علاوه ‌براین می‌توان ارتباط بین شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران را برقرار کرد.

وی ادامه داد: در سال گذشته همچنین نشست‌های مختلفی به میزبانی شرکت صنایع پیشرفته رضوی و با حضور مسئولان و نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد تا این شرکت‌ها بتوانند سوالات خود را در حوزه‌های مختلف نظیر بازار، صادرات و... راحت و بی واسطه با مسئولان در میان بگذارند.

سابقی‌نیا از برقراری ارتباط میان شرکت صنایع پیشرفته رضوی با مجموعه دانشگاه‌های استان خراسان رضوی خبر داد و افزود: چتر حمایتی این شرکت در حوزه دانشگاهی باز است و در تلاش هستیم از طریق برقراری ارتباط با دانشگاه‌ها، گام‌های بزرگی را در حوزه زنجیره ارزش آستان قدس رضوی با شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان برداریم.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد استان به چرخه تولید
  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد به چرخه تولید
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان
  • ۲۳۲ واحد راکد ایلام به چرخه تولید بازگشت
  • جهش تولید بدون فعالیت کارگران معنا و مفهومی ندارد
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • بانک‌ها باید ۱۵ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند
  • پرداخت ۲۲۳ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در کاشان