Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیرمحمد ملازهی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به سفر «ویجی گولکه»، قائم‌مقام وزیر امور خارجه هند به ایران برای دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان و شرکت در شانزدهمین نشست بین دو کشور، در خصوص اهداف احتمالی این سفر و مباحث مربوط به خرید نفت ایران از سوی این کشور، گفت: اگر واقع‌بینانه به مساله نگاه کنیم، می‌بینیم هندی‌ها تمایل دارند با ایران به خصوص در حوزه نفت کار کنند اما یک واقعیت وجود دارد که سیاست اتخاذ شده از سوی آمریکایی‌ها در برهه کنونی موجب می‌شود هرکشوری که خارج از انتظارات واشنگتن حرکت کند با تحریم این کشور مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: همه شرکت‌های بزرگ نفتی هند که خواهان همکاری با ایران هستند، همزمان با آمریکا نیز در حال مبادلات تجاری هستند و بنابراین نگران این خواهند بود که اگر با ایران در سطح گسترده و خارج از آن چیزی که آمریکا اعلام کرده همکاری داشته باشند، دچار مشکل شده و منافع ملی خود را از دست دهند.

وی افزود:  بنابراین ما در این رابطه و خرید نفت باید بین دولت آقای مودی که تمایل دارد با ایران همکاری کند و شرکت‌های خصوص که می‌توانند وارد حوزه خرید نفت از ما شوند،‌ تفاوت قائل شویم. معتقد هستم نخست‌وزیر هند نمی‌تواند در نهایت در مقابل منافع شرکت‌های خصوصی هندی در همکاری با ایران مقاومت کند و سعی می‌کند باز هم برای دریافت معافیت از آمریکا وارد عمل شود. 

این کارشناس مسائل شبه قاره هند با تاکید بر اینکه اگر آقای مودی نتواند از آمریکا معافیت بگیرد، دولت هند قادر به تامین کامل خواست ایران نیست، گفت: البته هند یک کشور بزرگ است و ساختار اداری این کشور نیز فدرالی است که این شرایط را نیز مهیا می‌کند که بتوانند جدای از دولت مرکزی به تجارت خارجی بپردازند.

وی ادامه داد: اگر ایرانی‌ها بتوانند با شرکت‌ها و بانک‌های کوچک غیر همکار آمریکا وارد همکاری شوند، بیش از آنکه از دولت هند انتظار داشته باشند موفق خواهند شد که البته لازمه این اقدام شناسایی بنگاه‌های کوچک و بررسی قوانین داخلی هند است. 

ملازهی گفت: باید در نظر داشته باشیم که هند برای همکاری و سرمایه‌گذاری در چابهار، ایجاد خط آهن میان ایران، افغانستان و هند و همچنین همکاری ترانزیتی قراردادهایی با ایران امضا کرده و ژئوپلیتیک ایران همچنان باعث شده تا دهلی به هرصورتی خواستار ادامه همکاری در حوزه‌های مختلف با تهران باشد اما ما نیز باید سطح توقعات خود را با واقعیت‌ها تطبیق دهیم؛ این انتظار که هند در مقابل فشار آمریکا تسلیم نشود، خیلی واقع‌بینانه نیست. 

این تحلیلگر مسائل جنوب‌آسیا در خصوص امکان ایجاد سازوکار مالی دوجانبه بین هند و ایران و خارج کردن دلار از مبادلات تجاری گفت: سابقه چنین موضوعی در مناسبات دو کشور وجود دارد و هند پیش از این نیز در ازای نفت ایران یورو یا روپیه نیز پرداخت کرده است اما باید بدانیم شرایط کنونی شرایطی نیست که هند بتواند با ایران هماهنگ باشد.

وی ادامه داد: البته اگر تجربه‌ای که امروز ایران با روسیه و چین پیش گرفته موفقیت‌آمیز باشد و مسکو و پکن بتوانند در برابر فشار آمریکا مقابله کنند؛ بسیار در جلب هند موثر خواهد بود. هندی‌ها به دنبال این هستند که بتوانند در مناسبات خارجی خود توازن ایجاد کنند. واقعیات را باید دید؛ دهلی تا آنجایی که بتواند منافع خود را از مشکل حفظ کند، خواهان همکاری با تهران است. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نفت هند قائم مقام وزیر امور خارجه هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۲۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • آماده همکاری در پروژه‌های پتروشیمی و نفتی هرمزگان هستیم
  • رهبر معظم انقلاب: هدف از تحریم، در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است تا از خطوط استعماری و استکباری تبعیت کند/ بعضی انشاءالله خیرخواهانه توصیه می‌کنند که با آمریکا {کنار بیاییم}؛ یک چیزی می‌گویم گوش کنید، توقعات این‌ها تمامی ندارد
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد