Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@04:41:12 GMT

گردشگری خلخال مورد غفلت قرار گرفته است

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۸۲۸۸

گردشگری خلخال مورد غفلت قرار گرفته است

به گزارش ایرنا ،فریدون بابایی روز دوشنبه در جلسه کارگروه گردشگری خلخال از بی‌توجهی مسئولان اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل به بحث‌های گردشگری ،بازدید از مناطق نمونه گردشگری و بررسی مشکلات طرح‌های سرمایه‌گذاری این شهرستان انتقاد کرد.

او اظهار داشت: انتظار از مسئولان این اداره کل داشتن برنامه مدون برای توسعه گردشگری این منطقه همراه با توزیع متوازن امکانات و اعتبارات گردشگری در همه مناطق و شهرستان‌های استان اردبیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: فقدان زیرساخت‌های لازم گرشگری در این شهرستان موجب به چالش کشیده شدن افکار عمومی و اعتراض مردم منطقه به نوع و نحوه هزینه کرد اعتبارات ملی از سوی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان شده است.

بابایی با بیان اینکه برای اجرای طرح گردشگری بام خلخال هزینه‌های کلانی از سوی سرمایه‌گذار بخش خصوصی این طرح صورت گرفته و برای بررسی مشکلات طرح نیازمند بازدید مسئولان میراث فرهنگی استان است ، افزود: مسئولان میراث فرهنگی در این زمینه کم لطفی می کنند.

او بیان کرد: برغم اینکه افزایش ورودی گردشگر در خلخال اتفاق افتاده ولی بدون داشتن زیرساخت‌های گردشگری نمی‌توان به توسعه صنعت گردشگری در این منطقه امیدوار شد.

فرماندار خلخال گفت: ادامه بی توجهی‌ها به وظایف ذاتی از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان سبب شده تا فرمانداری در بسیاری از موارد به جای این اداره به مسائل و مشکلات سرمایه‌گذاران طرح‌های گردشگری رسیدگی و تصمیم‌گیری کند.

او بیان کرد: تنها یک مورد لغو پروانه شرکت خانه مسافری خلخال از طرف اداره کل میراث فرهنگی استان در حالی که این مجوز با تلاش‌های بسیار از مرکز کشور اخذ شده بود، موجب شد تا بسیاری از گردشگران تابستان امسال خلخال به جای اسکان رسمی و قانونی در این خانه‌ها روانه چادرهای برپا شده خود در پارک‌ها و بوستان‌ها شوند.

بابایی گفت: در حالی که ۴۰ درصد از مجموع اعتبارات استانی امسال این شهرستان به حوزه راه‌سازی و راهداری در جهت تامین بخش از نیازهای زیرساختی گردشگری منطقه تخصیص داده شده ولی اعتبار خاصی برای اجرای طرح‌های زیرساختی گردشگری این منطقه از محل اعتبارت ملی هزینه نشده و اعتبارات مربوط به تبلیغات و معرفی مناطق گردشگری قرار گرفته در اختیار اداره کل میراث فرهنگی استان پس از گذشت ۲ سال همچنان عملیاتی نشده است.

وی طرح قطب‌بندی گردشگری در استان از سوی اداره کل میراث فرهنگی را نادرست دانست و افزود: توسعه متوازن گردشگری در همه مناطق این استان از جمله شهرستان خلخال به عنوان دروازه جنوبی ورود گردشگران به اردبیل باید مورد توجه قرار بگیرد.

شهرستان خلخال با ۹۵ هزار نفر جمعیت در جنوبی‌ترین منطقه استان اردبیل در همسایگی استان‌های آذربایجان‌شرقی ، زنجان و گیلان واقع شده است.
وجود ۱۲ کیلومتر مرز مشترک با استان سرسبز گیلان ، جاده زیبا و جنگلی خلخال به اسالم ، مناطق نمونه گردشگری الماس ، چشمه ازناو ، چشمه میرعادل بولاغی اندبیل ، امامزاده عبدالله کلور ، جاده زیبای خلخال به شاهرود ، آبشار نره‌گر روستای هدف گردشگری اسبو ، آبشار سفیداب روستای لرد ، آبشار سجن بخش شاهرود ، آبگرم روستای تیل ، روستاهای هدف گردشگری کزج ، نمهیل ، برندق و خمس ، قلعه کیلوان ، کاروانسرای چنارلق ، کاروانسرای شاه‌عباسی ، پل تاریخی پردیس و بنای چهار گوش همراه با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی خلخال را به یکی از شهرستان‌های گردشگرپذیر استان اردبیل و کشور تبدیل کرده است.
شهرستان خلخال ، استان اردبیل را به استان گیلان متصل می‌کند، جاده خلخال - اسالم و خلخال - پونل ۲ راه ارتباطی استان‌های اردبیل و گیلان می‌باشد.

۷۱۱۹/۶۰۱۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری خلخال میراث فرهنگی اردبیل اسکان تابستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۸۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی گفت: شهر میمند در استان فارس قابلیت تبدیل شدن به شهر ملی شیشه‌گری را دارد.

مریم جلالی جمعه، ۷ اردیبهشت‌ماه در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویدادها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 وی ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم. این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنرهای سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است؛ یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که از گلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

وی با اشاره به اینکه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فردای روشنی دارد، اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

 معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

وی به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان آرایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی با بیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه روز جمعه با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • پیگیری و اجرای پروژه‌های شهرستان خلخال در اولویت مدیران باشد
  • حضور میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • پیگیری و اجرای پروژه‌ها بر اساس زمان‌بندی در اولویت مدیران باشد
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • راهنمایان گردشگری فقط از طریق  دفاتر اقدام مجاز به برگزاری تور هستند
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند