Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@17:33:08 GMT

عربستان مجبور به واردات فرآورده‌های نفتی شد!

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۲۰۷۲

عربستان مجبور به واردات فرآورده‌های نفتی شد!

ریاض که خود صادرکننده خالص گازوئیل بود، پس از حملات به تاسیسات نفتی‌اش، به دنبال گازوئیل کم‌گوگرد برای تحویل فوری است.

به گزارش مشرق، به نقل از رویترز، سه منبع تجاری گفتند بازوی تجاری شرکت آرامکوی عربستان به دنبال حملات روز شنبه به تاسیسات نفتی این کشور، به دنبال محصولات نفتی برای تحویل سریع است.

ببینید: فیلم/ لحظه اصابت موشک یمن به "آرامکو"

موسسه انرژی اسپکت در یادداشتی در روز یک‌شنبه نوشت عربستان پس از حملات به تاسیسات نفتی این کشور که منجر به تعطیلی بیش از نیمی از تولید نفت خام  و مقداری از تولید گاز این کشور شد، به خریدار عمده محصولات پالایش شده تبدیل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موسسه گزارش داد این حملات سبب شده است تا ظرفیت پالایش نفت آرامکو به میزان یک میلیون بشکه در روز متوقف شود.

دو منبع تجاری گفتند شرکت بازرگانی آرامکو (ATC)، بازوی تجاری این شرکت، درخواست‌هایی برای خرید گازوئیل برای تحویل فوری داده است.

عربستان معمولا صادرکننده خالص گازوئیل است.

یک منبع آگاه که مدعی است اجازه مصاحبه با رسانه‌ها را ندارد، گفت: «آنها از زمانی‌که فعالیت برخی از پالایشگاه‌ها کم شدند، به دنبال محصولات نفتی هستند.»

وی افزود کل حجمی که عربستان به دنبال آن است مشخص نیست اما قیمت در بازار تحویل‌های فوری امروز افزایش یافته بود.

تاجر دوم گفت: « ATC  در مذاکرات خصوصی به دنبال گازوئیل کم‌گوگرد است و درخواست تحویل فوری به هرشکل ممکن را داده است.»

نفت برنت امروز ۱۹.۵ درصد افزایش یافت و به بشکه‌ای ۷۱.۹۵ دلار هم رسید.

سومین منبع تجاری گفت شرکت بازرگانی آرامکو دو محموله گازوئیل با سولفور بسیار پایین خریده است اما نمی‌تواند جزئیاتی در مورد آن ارائه دهد.

یک تاجر گازوئیل دیگر گفت: «مسئله آرامکو این است که چگونه تعهدات خود برای تحویل محصولات نفتی در سپتامبر و اکتبر را انجام دهد.»

این تاجر که در انتظار تحویل محموله گازوئیل سعودی در پایان ماه جاری میلادی است، گفت هنوز هیچ اطلاع‌رسانی از سوی آرامکو مبنی بر تغییر (تحویل محموله) دریافت نکرده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اخبار خودرو حزب الله لبنان تحولات یمن سولفور مشرق رویترز عربستان نفت خام نفت برنت ریاض عربستان سعودی نفت آرامکو پالایشگاه آرامکو شرکت آرامکو گازوئیل واردات صادرات صادرات نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۲۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی

در حالی که ما طی سال گذشته میلادی برای فروش نفت و گاز خود با تحریم مواجه بودیم، صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارشش از سلسله گزارش های چشم انداز اقتصادی جهان که هر سه ماه یکبار منتشر می کند، از رشد ۵.۴ درصدی اقتصاد کشورمان خبر داد. ما در حالی این رشد اقتصادی را رقم زدیم که بسیاری از کشورهای دنیا سال خوبی را پشت سر نگذاشتند و رشد اقتصادی بالایی نداشتند. در این سال، اقتصادهای منطقه خاورمیانه به طور متوسط رشد ۲ درصدی داشتند و عربستان با رشد منفی ۱.۱ درصدی مواجه شد.

دولت سیزدهم برای تولید و فروش نفت و گاز کشور به سیاست های خاصی روی آورد. استفاده از تمام ظرفیت ها برای فروش منابع، افزایش تعاملات با کشورهای خریدار و استفاده از توان دانش بنیانی کشور از جمله سیاست هایی بود که به اجرا گذاشته شد. به زعم کارشناسان، این سیاست ها بود که در نهایت نتیجه داد و زمینه ساز رشد اقتصادی کشور شد.  به زعم بسیاری، رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشورمان بر اثر سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود به دست آمد.

نظرات ایمان زنگنه، عضو انجمن اقتصاددانان ایران و استاد دانشگاه را در ادامه در خصوص فروش نفت و گاز کشورمان در شرایط تحریمی در ادامه می خوانید. زنگنه در خصوص رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشور طی سال گذشته میلادی که صندوق بین المللی پول در آخرین گزارشش به آن اشاره داشت، تصریح کرد: بخش نفت همواره یکی از حوزه های پیشران در اقتصاد کشور ما بوده است. به تبع این بخش رشد اقتصادی را شاهد هستیم. تولید ثروت از حوزه نفت باعث شده است که بخش های دیگر نیز رشد را تجربه کنند.

وی ادامه داد: این که در شرایط تحریم توانسته ایم میزان فروش نفت و گاز خود را به دوران غیرتحریمی نزدیک کنیم، اهمیت بالایی دارد. دیپلماسی فعالی که دولت به اجرا گذاشت، در موفقیت ما برای فروش نفت موثر بود. این دیپلماسی در نهایت طرف مقابل را به این نتیجه رساند که تا حدی از سخت گیری هایش در تحریم ها بکاهد. تمام این مسائل، به افزایش فروش نفت و گاز کشور منجر شد.

این عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که فروش نفت و دسترسی به منابع مالی آن دو موضوع متفاوت هستند. ما در بخش فروش نفت موفقیت داشته ایم و توانسته ایم به طرق مختلف در شرایط تحریم نفت خود را به فروش برسانیم.

زنگنه در خصوص سیاست گذاری های دولت سیزدهم مبنی بر فروش نفت به مینی ریفاینری ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی خاطرنشان کرد: من این طور همکاری ها را مثبت ارزیابی می کنم. واقعیت این است که ما در گذشته تجربه موفقی در زمینه فروش نفت از طریق دستگاه ها و افراد نداشتیم. حالا با اعمال روش هایی مانند سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی موفقیت بیشتری در فروش نفت کسب کرده ایم.

این استاد اقتصاد در دانشگاه خاطرنشان کرد: اقداماتی که در زمینه فروش نفت و گاز انجام داده ایم و موفقیت هایی که کسب کرده ایم، شرط لازم برای رشد اقتصادی کشور هستند. باید در بخش های دیگر نیز به همین ترتیب با دیپلماسی موفق به توسعه و رشد اقتصادی بریم. عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی به نحوی بازارسازی برای فروش نفت ماست و باعث می شود به عنوان شریک تجاری برای کشور هدف مطرح شویم که این موضوع رشد اقتصادی و همچنین توسعه تجارت نفت خام را به همراه داشته است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ضربه مهلک قاچاق کالا بر پیکر اقتصاد
  • فروش بیش از ۵۲۶ میلیارد و ۹۷۲ میلیون تومان فرآورده‌های نفتی
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • واریز ۵۲۷ میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد
  • آرامکو عربستان شریک تجاری فیفا در جام جهانی ۲۰۲۶
  • تامین سوخت سه هزار و ۴۴۰ هواپیما از آبادان