Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی نجفی توانا»، حقوقدان و وکیل دادگستری، در گفتگو با خبرنگار برنا در خصوص تلقی از سیاسی‌کاری در قوه قضائیه و شروط لازم برای از بین رفتن این دیدگاه، بیان کرد: در چارچوب اصول  جامعه‌شناسی حقوقی، در کشورهایی که گروه‌ها و جناح‌های مختلف حاکمیت دارند، هر جناح با نگاهی متفاوت، توسط جناح مقابل ارزیابی می‌گردد؛ بنابراین بی‌توجه به نگاه جناحی و سیاسی به شیوه عملکرد قوه قضاییه، بدون آن که آن را کامل و بی‌نقص بندانیم، باید گفت اگر همین روش فعلی در مبارزه با فساد از دانه متوسط‌ها و یقه سفید به یقه طلایی‌ها هم تسری پیدا کند و اگر با همین شدت بر اساس مستندات، افرادی را که مرتکب تخلف شده‌اند و با حقوق کارمندی و با مقایسه با سطح زندگی دوران قبل از انقلاب و اوایل انقلاب، الان مستکبر و مولتی میلیاردر شده‌اند را با اجرا قانون «از کجا آورده‌اید» مورد  مواخذه و پرسش قرار دهیم، مسلما این شیوه قضاوت که گفته می‌شود قوه قضاییه سیاسی عمل می‌کند، کمرنگ خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجفی توانا ضمن انتقاد از شکل محاکمات، گفت: با شکل محاکمات بنده به شدت مخالفم، زیرا اعتقاد دارم به جای چند  شعبه مخصوص و اجرای مقررات خاص و به جای استفاده از یک سری وکلای معدود که برای اینها ایجاد رانت شده است، اجازه می‌دادیم قانون آمره کشور در آیین دادرسی کیفری، به درستی اجرا شود و ما این امکان را فراهم می‌دیدیم که در چارچوب همکاری سه قوه، اموال همه مسئولین از بدو انقلاب تا الان مورد ارزیابی قرار گیرد، و کسانی که مستقیم به دلیل خیانت در امانت، اختلاس، استفاده از طرق نامشروع خود، ثروت اندوخته‌اند، یا به علت ناکارآمدی، کم‌سوادی، بی‌تجربگی و استهلاک مدیریتی، موجب ثروت‌اندوزی افرادی شدند که مدیر نیستند اما از قِبل بعضی از مدیران ناکارآمد میلیاردها دلار و تومان به دست آورده و از داخل و خارج آن گونه که می‌بینیم ثروت اندوزی کرده‌اندند، برخورد شود؛ مسلم بدانید این شیوه برخورد قوه قضاییه باید مورد حمایت عمومی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: تصور ما این است که اگر این شیوه ادامه پیدا کند، قوای سه‌گانه از سلامت در آینده برخوردار خواهند شد. نباید از نمایندگانی استفاده شود که با پیمانکارانی همکاری می‌کنند که جز به شیشه کردن خون مردم و اضافه کردن درآمد خود به چیزی نمی‌اندیشند و سوء استفاده می‌کنند. برخی از نمایندگان با میلیاردها تومان هزینه، وارد مجلس می‌شوند و به قول یکی از مسئولین به این پیمان‌کارها باید امتیاز بدهند.

این حقوقدان با تاکید بر اینکه با این روند باید برخورد شود، اظهار کرد: باید اجازه دهند نمایندگان واقعی ملت و افراد سالم خوش نام، انتخاب شوند. در این صورت قوه مقننه به صورت کامل سلامت خود را باز خواهد یافت و از طریق قوه قضاییه با  کارمندانی که به صورت باندی مشکلاتی ایجاد می‌کنند، برخورد کنند و یک نظارت سازمانی ایجاد شود. از طرفی قوه مجریه به جای استفاده از بانجناق و فامیل و آشنا و رفیق و ژن برتر و بدتر، از مدیران سالم و متخصصین مستقل استفاده کند که مشکلات مرتفع خواهد شد.

وی شروط نتیجه‌گیری مطلوب از قوه قضائیه را تشریح و بیان کرد: بنابراین تصورمان این است که اگر قوه قضاییه بدون جهت گیری سیاسی، بدون الزام اجباری تبعیت از ایدئولوژی و نگاه مدیر سازمانی قوه قضاییه، صرفا بر اساس قانون، وجدان، خدا و اعتقادات دینی و انسانی قضاوت کند، در چنین شرایطی مسلم بدانید نتیجه مطلوب‌تراز این خواهد شد.

نجفی توانا افزود: بسیاری از مردم با همین مقدار حرکت قوه قضاییه، احساس آرامش پیدا کرده‌اند اما انتظار دارند که دامنه برخورد به آنانی که ثروت‌های انبوه اندوخته‌اند و آقازاده‌های نه چندان با استعداد، مورد محاکمه قرار گیرند. مسلما بنده به عنوان حقوقدان از این رویه دفاع خواهم کرد به شرط آنکه مستقل، غیرسیاسی و غیرجناحی باشد.

وی ادامه داد: به نظر اینجانب که بیش از چهار دهه در نظام عدالت قضایی به عنوان یک معلم و وکیل فعالیت می‌کنم، سیستم قضایی باید در خود بازنگری کند. اکنون می‌توان با نظارت از بسیاری از انحرافات جلوگیری کرد.

این حقوقدان با اشاره به توانایی‌های رئیس قوه قضائیه، گفت: من فکر می‌کنم آقای رئیسی این توان و قدرت را خواهد داشت و اگر مستقل و انشالله غیرسیاسی عمل کند، می‌تواند قوه قضاییه را بازسازی کند.

وی با ذکر یک مثال تشریح کرد: از یکی از بزرگ‌ترین چهره‌های سیاسی قرن بیستم پرسیدند: که در فلان کشور همه چیز آلوده شده. سوال کردند: آیا قوه قضاییه به درستی کار می‌کند؟ گفت: بله. گفت: نگران نباشید قلب تپنده قوه قضاییه است اگر سالم عمل کند همه سالم خواهند شد.

نجفی توانا با بیان اینکه قوه مجریه هم این چنین است، گفت: بارها گفتیم و می‌گوییم استفاده از  مدیران مستهلک، مسئولین فامیل و وابسته و خویشاوند سالاری موجب فساد است. در پرونده‌های متعدد جای پای بسیاری از این افراد بانفوذ دیده می‌شود. بنابراین شرط سلامت جامعه، بازگرداندن اعتماد مردم، اعاده احترام  به مسئولین و قانون، مستلزم تزکیه مجلس و قوه مجریه و بازنگری در قوه قضاییه است.

وی اضافه کرد: مسلم بدانید که با بیداری جامعه، فضای مجازی و لو رفتن فسادهای مسئولین در طول چهار دهه گذشته -البته نه همه ما مدیران سالم داریم- باعث خواهد شد که جامعه با یک روحیه و اعتماد جدید، در اجرا، حمایت و احترام به قانون و حمایت از مدیران جامعه، حرکت مجددی خواهند داشت.

نجفی توانا گفت: حرکتی در  اوایل انقلاب وجود داشت اما امروز کمرنگ شده است؛ من از مدیران می‌‌پرسم آیا در اقتصاد و فرهنگ موفق بوده‌اید؟ آیا در آموزش موفق بوده‌اید؟ آیا در اقتصاد موفق بوده‌اید؟ آیا در برخورد با فساد موفق بوده‌اید؟ و با توجه به پاسخ این سوالات، قطعا راهکار هم وجود دارد اما راهکاری که وابستگان، افراد خودی، مدیران مستهلک، مشاوران حقوق بگیر و تحت امر باشد، راه به جایی نخواهد برد. باید به مستقلین و مردم اعتماد کنیم و به سراغ افرادی برویم که بدون چشم داشت، به میهن و ملت بیاندیشند و به آینده کشور توجه کنند.

وی اقدامات اولیه رئیس قوه قضائیه را موثر دانست و بیان کرد: اقدامات مقدماتی‌ رئیسی را تأیید می‌کنم اما باید منتظر ماند و اقدامات بعدی او را دید. بارها از طریق نوشتار و گفتار به عرض مقامات از جمله او رسانده شده، برای بازیابی سلامت باید به قوانین رجوع کرد و از ایجاد دیدگاه‌هایی که عمدتا جنبه اختصاصی دارند و به نظر  اینجانب خلاف قانون است، پرهیز شود.

خبرنگار: مهناز براتی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دلار فضای مجازی قلب قوه قضاییه مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۹۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طی مدتی که معاون اول قوه قضاییه بودم، ارتباطات خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم

معاون سابق قوه قضائیه گفت: طی مدتی که مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه را عهده‌دار بودم، ارتباطات مستمر و خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در آیین تکریم و معارفه معاون اول قوه قضائیه پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجت‌الاسلام مصدق طی سخنانی ضمن تشکر، قدردانی و طلب حلیّت از رئیس قوه قضائیه و مجموعه دستگاه قضایی، خدمت به مردم را مهم‌ترین عبادت دانست و اظهار کرد: مفتخر هستم که حدود ۳۵ سال از عمر خود را در دستگاه قضایی و در راه ارائه خدمت به مردم صرف کردم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه همه ارکان قوه قضائیه در اجرای دقیق سند جدید تحول و تعالی دستگاه قضایی کوشا باشند، گفت: جا دارد از همه مسئولان و افرادی که در تنظیم و تدوین سند تحول و تعالی جدید قوه قضائیه نقش داشتند، قدردانی به عمل بیاورم.

حجت‌الاسلام مصدق افزود: طی مدتی که مسئولیت معاونت اول قوه قضائیه را عهده‌دار بودم، ارتباطات مستمر و خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم و جا دارد که در این راستا از آقای مخبر معاون اول دولت، وزیر دادگستری و هیئت رئیسه مجلس قدردانی کنم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به عملیات افتخارآمیز «وعده صادق» و تنبیه صهیونیست‌های متجاوز توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: طی روز‌های اخیر شاهد بودیم که همه مردم ایران از انجام عملیات وعده صادق که توسط سپاه انجام شد، احساس غرور کرده و به ایرانی بودن خود افتخار و مباهات کردند؛ به طور کلی از مجموعه نیرو‌های مسلح اعم از ستاد کل، ارتش، سپاه، فراجا و وزارت دفاع که برای کشور افتخارآفرینی می‌کنند قدردانی به عمل می‌آورم.

حجت‌الاسلام خلیلی نیز طی سخنانی در این مراسم، اظهار کرد: از خداوند متعال می‌خواهم که توفیق دهد تا بتوانم در مسئولیت معاونت اول قوه قضائیه، در جهت بسط و گسترش عدالت، منشأ اثر باشم.

وی ضمن قدردانی از اقدامات حجت‌الاسلام مصدق طی دو سال و نیم گذشته در مسئولیت معاونت اول قوه قضائیه گفت: ما باید از تجارب حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق به نحو احسن استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام خلیلی افزود: همه ما باید توجه داشته باشیم که در طول دوران مسئولیت خود، نه تنها از ارتباط با خداوند متعال غافل نشویم بلکه دائماً این ارتباط را افزایش دهیم.

معاون اول قوه قضائیه همچنین گفت: اگر ما امروز از تحول در دستگاه قضا سخن می‌گوییم و می‌خواهیم به نقطه مطلوب در قوه قضائیه برسیم، باید ابتدا به این حقیقت بیرونی که می‌خواهیم تحول را به معنای واقعی کلمه در دستگاه قضایی اجرا کنیم، باور داشته باشیم.

وی ادامه داد: ضرورت دارد که همه ما دست به دست هم دهیم و تمام توان، ظرفیت، همبستگی، دلبستگی و انسجام خود را برای رسیدن به تحول و تعالی در دستگاه قضا و اجرا و عملیاتی‌سازی رهنمود‌های مقام معظم رهبری و تاکیدات رئیس قوه قضائیه به کار بگیریم.

حجت‌الاسلام خلیلی با بیان اینکه مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا که مسیری سخت و دشوار است را نمی‌توان به‌تن‌هایی طی کرد، گفت: امروز زمان کوتاه است و ضرورت دارد که همه ما با مشارکت جمعی، تمام تلاش خود را صرف کنیم تا به هدف بزرگ تحول و تعالی در دستگاه قضایی نائل شویم.

در پایان این مراسم، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه، آیین تکریم و معارفه معاون اول دستگاه قضا انجام پذیرفت.

دیگر خبرها

  • باید با شکات حرفه‌ای که قصد تخریب قضات و قوه قضاییه را دارند، برخورد شود
  • شناسایی قضات فاضل و انقلابی رویکرد قوه قضاییه است
  • مسئولان قضایی با اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند
  • مسئولان قضایی با متخصصین و اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند
  • ما مسؤولان قضائی گاهی ناچاریم از یک امر مباح هم اجتناب کنیم
  • طی مدتی که معاون اول قوه قضاییه بودم، ارتباطات خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم
  • رئیس قوه قضائیه: نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن سلیقه‌های مختلف هراسید
  • اژه‌ای: مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا مسیری سخت و دشوار است
  • توضیحات اژه‌ای درباره معاون اول قوه قضاییه
  • اژ‌ه‌ای: مسئولان قضایی باید خیلی مراقبت کنند