Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:45:21 GMT

بلاتکلیفی میراث معنوی موسیقی لرستان

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۱۲۱۲

بلاتکلیفی میراث معنوی موسیقی لرستان

رئیس انجمن موسیقی لرستان خواستار تاسیس موزه موسیقی در استان شد.

به گزارش ایسنا، امین عباسیان اظهار کرد: به همت انجمن موسیقی استان در سال 1395 کمپین ثبت جهانی کمانچه بنام لرستان با حضور جمعی از هنرمندان برجسته موسیقی استان، اهالی رسانه، شعر، قلم و دوستداران واقعی فرهنگ و هنر لرستان با مطالبه ثبت جهانی کمانچه به نام لرستان تشکیل شد که تا حدودی به همت دکتر عطا حسن پور و چند تن دیگر از کارکنان محترم میراث فرهنگی استان پرونده را پیگیری کردیم اما متاسفانه پس از تغییر مدیریت در مجموعه میراث فرهنگی استان قضیه به فراموشی سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هر روز شاهد شناسنامه‌دار شدن میراث‌های بومی، فرهنگی و هنری در استان‌های مختلف هستیم ولی در استان ما به دلیل عدم پیگیری جدی مسئولان نه تنها خبری از ثبت کمانچه لرستان نشد بلکه خبری از ثبت دیگر میراث موسیقیایی لرستان هم به گوش نمی‌رسد که البته شاید دغدغه مسئولان ذی‌ربط چیزی غیر از حفظ میراث و ترویج فرهنگ و هنر اصیل این دیار کهن باشد.

 رئیس انجمن موسیقی لرستان تصریح کرد: در کرمانشاه خانه تنبور، در خراسان خانه دوتار، در تبریز خانه عاشیق راه اندازی شده است اما کمانچه در استان خانه ندارد.

این مقام مسئول ادامه داد: در سال ۱۳۸۹ با حمایت‌های جناب فرزین ، جناب حسن پور و مهندس محمدیان اقدام به ثبت سه پرونده به نام‌های موسیقی سازی لرستان، موسیقی آوازی لرستان و رقص‌های لرستان کردیم که با تایید و استناد به گفته کارشناسان میراث فرهنگی جزء اولین پرونده‌ها در سطح کشور و در واقع پایه و الگوی این کار در کل کشور بود، اما به دلیل کم لطفی‌های پس پرده همچنان این امر مهم در محاق به سر می‌برد.

عباسیان اضافه کرد: درخواست بنده یک مطالبه عمومی است لذا سوالم از مدیر کل جوان میراث فرهنگی استان و استاندار محترم لرستان این است که واقعا موقع آن نشده تا قبل از اینکه استان‌های همجوار مانند سایر آثار، میراث موسیقیایی این استان را هم بنام خودشان ثبت نکرده‌اند برای ثبت شان اقدامی شود؟ آیا نمی‌خواهید نسبت به دایر کردن یک موزه اختصاصی موسیقی تلاشی کنید ؟ با وجود اینکه از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد تنها به ۴ استان اجازه تاسیس مکتب خانه موسیقی داده می‌شود که با افتخار لرستان نیز جزو این 4 استان است و در ۳ استان دیگر، یک پای این رویداد مهم، میراث فرهنگی آن استان‌ها است آیا نمی‌خواهید شما هم اقدامی کنید؟

 وی ادامه داد: به هر روی دغدغه ما توسعه همه جانبه استان‌مان بوده که موسیقی نیز از بهترین جاذبه‌های این دیار است و قابلیت تأثیرگذاری در امر پیشبرد توسعه لرستان را دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی لرستان موسیقی لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۱۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود

شهردار سنندج گفت: پارک شهدای شهر سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود و امیدواریم بتوانیم امسال عملیات اجرایی ساخت این مجموعه را که شامل‌های بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری است، آغاز کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، سیدانور رشیدی، عصر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در مراسم رونمایی از کتاب نامداران موسیقی سنندج اظهار کرد: ساختمان فرهنگی شهرداری سنندج مرمت شده و آماده افتتاح است که به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: درصددیم که این ساختمان به همراه پارک شهدا که در جوار آن قرار دارد به یک پاتوق فرهنگی تبدیل شود که تاکنون به دلیل مشکلات حقوقی و وجود معارض این کار برای ما مسیر نبوده است‌.

شهردار سنندج ادامه داد: امسال امیدواریم که با حل این مشکلات، بتوانیم عملیات اجرایی ساخت این مجموعه در پارک شهدا را آغاز کنیم که ایجاد خانه هنرمندان، دبیرخانه شهر خلاق موسیقی، کافه کتاب، گذر ورزش و طرح‌هایی دیگری را نیز برای آن در برنامه داریم.

رشیدی تصریح کرد: فرهیختگان و پیشکسوتان شهر سنندج در سطح جهان شناخته شده هستند که خرسندیم امروز مراسم رونمایی از کتاب ارزشمند نامداران موسیقی سنندج را برگزار می‌کنیم.

وی در ادامه قول مساعد داد که از چاپ جلد دوم کتاب نامداران موسیقی سنندج نیز حمایت کند.

حمید حاصلی، مدرس دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: در حوزه موسیقی کُردی تحقیقات بسیاری صورت گرفته اما کافی نیست و ما داده‌های کمی را به‌ویژه در مورد هنرمندان حوزه موسیقی در اختیار داریم.

وی تاکید کرد: هنرمندان سرمایه‌های اجتماعی ما هستند و چاپ کتاب در مورد آنها بسیار ارزشمند است که می‌تواند به عنوان منبع برای نسل‌های بعدی نیز بسیار مورد استفاده قرار بگیرد.

این هنرمند موسیقی تصریح کرد: قطعاً هر کاری دارای نقاط قوت و ضعفی است که امیدواریم احسان مردوخ روحانی، نویسنده این کتاب، برای جلدهای بعدی آن، نواقص را برطرف کند.

فرشید حسامی، یکی دیگر از هنرمندان شهر سنندج نیز در ادامه این مراسم در مورد کتاب نامداران موسیقی سنندج به نقد و اظهارنظر پرداخت.

به گزارش ایمنا، پخش کلیپ و اجرای گروه موسیقی کردی مسعود طالبانی نیز از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

کد خبر 748881

دیگر خبرها

  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • طنین موسیقی لرستان در تالار وحدت
  • اولین کنسرت در خانه رئال مادرید؛ برنابئو، میزبان فستیوال «دیوانه موسیقی» / عکس
  • لزوم تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر