Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@11:54:36 GMT

بحران آفرینی پشت درهای بسته

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۷۳۲۴

بحران آفرینی پشت درهای بسته

موضوع ورود بانوان به ورزشگاه‌های فوتبال یک سوژه داغ فرهنگی و اجتماعی بوده است که خطای محاسباتی مسئولین و موج سواری برخی جریان‌های سیاسی به آن وجهه سیاسی و حتی امنیتی بخشیده است. خود سوزی سحر خدایاری و انحراف رسانه‌ای در اصل و جزئیات خبر موجب شد چالش خودساخته ممنوعیت حضور بانوان در استادیوم‌ها در قالب هشتک دختر آبی انعکاسی جهانی یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سوال اساسی آن است که آیا تصمیم گیران در داخل کشور، تبعات این آبروریزی بین‌المللی را می‌پذیرند؟ در حالی که پس از انقلاب، بازتعریف شخصیت زن ایرانی منجر به شکوفایی استعدادهای علمی، فرهنگی،سیاسی و اجتماعی زنان با حفظ کرامت و منزلت آنان شده، تصمیمات چالش برانگیز اشتباه موجب می‌شود که جریان قوی رسانه‌ای دشمن دستاوردهای کم نظیر بانوان در چهار دهه اخیر را خدشه دار کند. ما چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم زیر ذره بین رسانه‌ها و در معرض قضاوت افکار عمومی جهان هستیم، پس نمی‌توانیم بازخوردهای بین المللی برخی تصمیمات را نادیده بگیریم از سویی برخی موضوعات فرهنگی و اجتماعی ابرچالش نیستند که انعطاف پذیری در آن حوزه‌ها به معنای زیرپا نهادن اصول اعتقادی باشد.

شاید تا چند سال پیش و با رصد برخی سیاست‌ها و سخنرانی‌ها، تصور حضور پر رنگ بانوان در ورزش‌هایی چون کاراته، ووشو، تکواندو، بسکتبال، فوتبال و... آن هم در سطح قهرمانی به یک رویا شبیه بود اما با اتخاذ یک تصمیم منطقی شاهد آن هستیم که زن ورزشکار ایرانی مزین به گوهر حجاب، در میدان جهانی بعنوان یک رسانه موثر، بازتاب دهنده اراده بانوان عفیف ایرانی است. این امر موجب شد که بسیاری از فدراسیون‌های جهانی و حتی برندهای بزرگ تولید کننده لباس‌های ورزشی با به رسمیت شناختن حجاب زنان مسلمان، خواست آنان را مد نظر قرار دهند.

تجربه موفق حضور تماشاگران زن در مسابقات والیبال، هندبال و بسکتبال موید آن است که پاک کردن صورت مسئله و پیش داوری عجولانه تصمیم صحیحی نیست. امروز و در اجتماعات مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، زنان در کنار مردان حضور بدون حاشیه و امنی دارند. ورود بانوان به ورزشگاه‌های فوتبال با ایجاد زیر ساخت‌ها از جمله محل استقرار، ورودی و خروجی، سرویس‌های بهداشتی، تامین امنیت طی مسابقه و... کار آسان و راحتی است اما نمی‌دانیم چرا عده‌ای در کشور تلاش دارند ساده‌ترین امور را به بحران تبدیل کنند.

فرجام این ممنوعیت به کجا ختم شد؟ جامعه دچار دوقطبی شد، دشمن سوءاستفاده کرد، وجهه کشور تخریب شد و دست آخر هم مطمئن باشید تحت فشار فیفا و افکار عمومی این ممنوعیت برداشته می‌شود. اما آیا فردی مسئولیت این تبعات را می‌پذیرد؟ کاش تصمیم گیران در موضوعات حساس فرهنگی و اجتماعی اندکی مشق خرد جمعی و مصلحت می‌کردند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۷۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم تکریم و معارفه سرپرستان قدیم و جدید امور بانوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در این دانشگاه با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

طهرانچی در این مراسم با تأکید بر نقش «زنان» در «خانواده» اظهار کرد: زن در اجتماع و خانواده نقش محوری دارد؛ بنابراین زنان با حضور خود در جامعه و فعالیت‌های اجتماعی می‌توانند به حقوق خود واقف شوند و اگر آنان را از این حضور محروم کنیم، برخلاف تعالیم اسلامی عمل کرده‌ایم.

وی با تأکید بر پژوهش‌های جدی در حوزه زنان بر اساس تعالیم دین اسلام و فرهنگ ایرانی بیان کرد:‌ بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند. مولدبودن به معنای ساختن یک خط و یک حرکت فکری پایدارِ سالم نسل طیب بوده و در هر نهاد سازنده‌ای، عنصر زن مولد است.

مسئولان امور بانوان در هویت‌سازی دختران دانشجو وظیفه‌ای سنگین دارند

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده نیز با تأکید بر جایگاه نمایندگان حوزه زنان در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مسئولان و رابطان امور بانوان به‌عنوان ارتباط‌دهندگان دو نسل جوان و میان‌سال جامعه زنان در فرآیند هویت‌یابی و هویت‌سازی دختران دانشجو وظیفه‌ای سنگین به عهده‌دارند.

عاصمه قاسمی با تأکید بر هویت‌یابی و هویت‌سازی زن مسلمان ایرانی عنوان کرد: رابطان و مسئولان امور بانوان در واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی، هم وظیفه سازمانی را به عهده دارند و هم در خانواده و جامعه، انسان متعهدی هستند که باید بر پایه تعلیم و تربیت اجتماعی بین این دو مسئولیت خطیر، پیوند مناسب برقرار کنند.

طرح‌های حمایتی مقطعی جوابگوی نیاز بانوان شاغل نیست

معاون امور مدارس سمای استان اصفهان نیز با ارائه آمار بانوان شاغل در سطح مدارس سما بر نقش بی‌بدیل مدارس سما در امر تعلیم و تربیت تأکید کرد و توضیح داد: با توجه به توانمندی بانوان در حوزه‌های مدیریتی و اجرایی، طرح‌های حمایتی مقطعی جوابگوی نیاز بانوان شاغل در سمت‌های اجرایی نیست و این گروه از بانوان به دلیل صرف زمان کمتر، در کنار خانواده و به‌منظور جلوگیری از آسیب‌های احتمالی، نیازمند بسته‌های حمایتی خانواده با توجه به مراحل مختلف زندگی هستند.

نفیسه حسین پور اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از توانمندی کافی در راستای ارائه خدمات نگهداری کودکان در سنین مختلف و برگزاری انواع کلاس‌های آموزشی، فرهنگی و توانمندسازی برای اعضای خانواده بانوان شاغل برخوردار بوده و این دانشگاه نیازمند طرح‌های کلان حمایتی با استفاده از امکانات و خدمات موجود در معاونت‌های موضوعی دانشگاه آزاد اسلامی و پرهیز از عملکرد جزیره‌ای است.

اکرم‌السادات میرممتاز، عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، استاد مشاور کانون کارآفرینی و صنایع خلاق و عضو شورای کمیته تعامل دانشگاه و خانواده و دبیر کارگروه آموزشی پژوهشی شورای مشورتی اساتید نهاد مقام معظم رهبری نیز به ارائه گزارش راه‌اندازی کانون کارآفرینی و صنایع خلاق و میزان مشارکت دانشجویان دختر دانشگاه در این کانون پرداخت.

فعالیت‌های علمی بانوان باید باعث افزایش کیفیت زندگی شود

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان نیز بیان کرد: فعالیت‌های علمی و اجرایی بانوان به‌عنوان نیرو‌های انسانی تحول‌گرا باید باعث افزایش کیفیت زندگی خود، خانواده، دانشجویان و جامعه اطرافشان شود.

نرگس عطریان با بیان اینکه افزایش نبوغ اخلاقی و رشد هوش فرهنگی، لازمه حفظ تعادل در بین ساعات کاری و مناسبات دنیای زنانه است، تبیین کرد: اخلاق حرفه‌ای در کنار اخلاق اجتماعی، مدیریت مصرف رسانه، مدیریت ارتباطات صحیح، مدیریت فکر و توجه به اهمیت خانواده‌مداری و تربیت اصولی فرزندان ازجمله شایستگی‌های زنان دنیای امروزی است.

به گزارش آنا، در این مراسم، منصوره پورمیری عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) که سابقه عضویت در گروه مشاوران جوان استاندار اصفهان و فعالیت در حوزه ارزیابی شایستگی و توانمندسازی مدیران زن استان را در کارنامه خود دارد به‌عنوان مسئول امور بانوان و خانواده استان اصفهان معرفی و از تلاش بدری شاه طالبی در دوران مسئولیت در این پست قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • بانوان صنعتگر در تحقق شعار نقش آفرینی کنند
  • حضور بانوان در دیدار پرسپولیس ممنوع شد!
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • بازی نساجی و پرسپولیس بدون حضور زنان
  • فدراسیون فوتبال بانوان بقیه تیمها راهم محروم کرد!
  • پرسپولیس - نساجی بدون حضور زنان
  • پرسپولیس و نساجی بدون حضور بانوان
  • بازی پرسپولیس-نساجی، بدون حضور بانوان!
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود