Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@17:45:34 GMT

استفاده از سیستم هوشمند آبیاری بارانی در اراضی خوزستان

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۹۷۶۳

استفاده از سیستم هوشمند آبیاری بارانی در اراضی خوزستان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،ایران کشوری گرم و خشک است که با کمبود منابع آب شیرین مواجه است. با این حال حجم عظیمی از منابع آب کشور در بخش کشاورزی به هدر می رود. این یعنی هر چه سریع تر باید به فکر اصلاح روش های آبیاری باشیم تا لااقل از گسترش بیشتر بحران جلوگیری کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبیاری هوشمند سیستمی است که آبیاری زمین مورد نظر را با توجه به نیاز آن زمانبندی کرده و به صورت خودکار، در زمان های مختلف زمین را آبیاری می کند. برخلاف کنترلرهای آبیاری قدیمی که بر اساس برنامه ها و تایمرهای از پیش تعیین شده عمل می کنند،کنترلرهای آبیاری هوشمند آب وهوا، شرایط خاک، تبخیر و میزان آب مورد نیاز گیاه را می سنجند و به شکل خودکار زمانبندی آبیاری را برای شرایط حال حاضر محل تنظیم می کنند.

نیما ترابی فارسانی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با بیان این که فعالیت های این شرکت در دو، سه سال اخیر معطوف به پروژه های بزرگ طراحی و اجرای سیستم های هوشمند آبیاری تحت فشار بوده اظهار داشت: سیستم طراحی شده شامل ۱۸ دستگاه لینیر است که به طور همزمان کار می کنند. هم اکنون فاز اجرای این سیستم در حال پیگیری است و در مرحله بعد با طراحی سیستم کنترل مرکزی نسبت به هوشمندسازی سیستم آبیاری تحت فشار اقدام خواهد شد.

وی در خصوص مزایای سیستم های هوشمند آبیاری تحت فشار گفت: این سیستم که با سنجش رطوبت خاک، امکان آبیاری خودکار در زمان بهینه را فراهم می کند، ضمن جلوگیری از اتلاف آب به بالا بردن راندمان سیستم و کم کردن مصرف انرژی و صرفه جویی در نیروی انسانی و همچنین کاهش تنش وارده به گیاه کمک می کند.

ترابی خاطرنشان کرد: راندمان آبیاری سیستم های بارانی به تنهایی حدود ۶۰، ۷۰ درصد است که با مدیریت هوشمند آن امکان بهره برداری بهینه از منابع آب موجود و صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب به میزان یک سوم تا یک دوم فراهم می شود.

وی با بیان این که این قبیل سیستم های هوشمند آبیاری به اقتضای شرایط و به صورت منحصر به فرد برای هر مزرعه طراحی و اجرا می شود در خصوص میزان اشتغالزایی این مجموعه دانش بنیان گفت: با آغاز اجرای این طرح برای حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر اشتغالزایی می شود که امیدواریم تا پایان سال بتوانیم همین میزان اشتغالزایی را حفظ کنیم.

کد خبر 4723150 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کشاورزی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان فناوری نانو موبایل امنیت اطلاعات گوگل هوش مصنوعی گوشی آیفون خودروی برقی فیس بوک پهپاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۹۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از اجرای ۱۳۰ طرح آبیاری نوین با معدل پیشرفت فیزیکی ۶۳ درصد در حدود ۲۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد.

محمدحسین عطایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین از اجرای ۱۳۰ طرح آبیاری نوین با معدل پیشرفت فیزیکی ۶۳ درصد در حدود ۲۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد و اظهار کرد: یک هزار و ۹۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی در قالب ۱۳۰ طرح با میانگین پیشرفت فیزیکی ۶۳ درصد در دست اجرا برای سامانه‌های نوین آبیاری است.

وی از تجهیز ۱۲۴۴ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین به سامانه نوین آبیاری خبر داد و افزود: این میزان تجهیز زمین‌های کشاورزی به سامانه آبیاری نوین در یک‌سال گذشته و در قالب اجرای ۴۹ طرح آبیاری نوین صورت گرفته است.

رئیس جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه قزوین جزو ۱۰ استان برتر کشور در راه‌اندازی سامانه‌های آبیاری نوین است، خاطرنشان کرد: از ابتدای اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری تاکنون بیش از ۶۰ هزار هکتار از اراضی به سامانه نوین آبیاری مجهز شده است.

عطایی تعهد اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در این استان را ۳۰۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: امیدواریم با تأمین به موقع اعتبار بتوان به این هدف دست پیدا کنیم.

کد خبر 747488

دیگر خبرها

  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین