Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@03:55:09 GMT

چیدمان «تیررس»؛ نمایشی از شرایط خاورمیانه در نروژ

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۰۴۴۶

چیدمان «تیررس»؛ نمایشی از شرایط خاورمیانه در نروژ

به گزارش ایکنا؛ چیدمان «تیررس» اثر زرتشت رحیمی، از ۲۹ شهریور در موزه کونستهال ۳.۱۴ در کشور نروژ، شهر برگن به نمایش درآمد. این نمایش که اولین بار در گالری «آ» و در نمایشگاه نازادی به کیوریتوری شهرام انتخابی و آسیه سلیمیان به نمایش درآمد، حاصل همکاری مشترک رحیمی و فکتوری تی‌تی است.

چیدمان تیررس چند نکته را مورد بررسی قرار می‌دهد که ضرورت نمایش مجدد آن در خارج از ایران را روشن می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله مداخلات نظامی برای حل‌وفصل مسائل بین‌المللی دهه‌هاست، در منطقه خاورمیانه بی‌وقفه در حال اجراست و امروز تأثیرات مخرب آن بر اقتصاد و اجتماع جهانی بر کسی پوشیده نیست. موج مهاجرت گسترده مردم، امروز پهنه اروپا و آمریکا را درنوردیده و شرایط تندروی و عقب‌نشینی از مزایای صلح و جهانی‌شدن را در پی داشته است و شعار‌هایی نظیر «اول آمریکا» امروز از همه جهان کمابیش به گوش می‌رسد.

رحیمی در اثر «تیررس» ابتدا بیننده را با ضد نور ۲ سرباز که همدیگر را تهدید می‌کنند، مواجه می‌کند. با نزدیک شدن به آن و رفتن به گوشه کار، متوجه می‌شویم سرباز سومی در نور، مخاطب را در تیررس قرار داده است. بازی با فرم و نور و سایه و علائم استتار، هشداردهنده دنیای در حال جنگ است. جنگی که سربازان آن تا دندان‌مسلح هستند. در این اثر رحیمی از المان‌های حاضر و آماده استفاده کرده و در چیدمان هوشمندانه‌اش، یک سوال را مطرح می‌کند: چه کسی در تیررس است و چه کسی نیست؟ این چیدمان که با دقت شرایط منطقه‌ای ما را به نمایش می‌گذارد، خطر همیشگی جنگ را ملموس می‌کند.

این چیدمان که در واقع از نظر تصویری بر یک فریب استوار است به این شکل عمل می‌کند که بیننده ابتدا با یک بک‌گراند کامافلاژگونه که در لباس‌های نظامی مورد استفاده قرار می‌گیرد، روبرو می‌شود و پس از ورود و نزدیک شدن به چیدمان، دو سرباز را که در این شرایط اختفا کرده‌اند می‌بیند، این دو سرباز درواقع اسلحه‌های خود را به سمت یکدیگر نشانه رفته‌اند، اما این نیز روایت یک فریب دیگر است. مخاطب با نزدیک شدن به اثر، با سرباز سومی مواجه می‌شود که درست بین دو سرباز دیگر به سمت بیننده اسلحه‌اش را نشانه رفته است.

موقعیت و صحنه‌ای که هر یک از ما به‌عنوان قربانیان جنگ و مداخلات نظامی به شکلی با آن روبرو هستیم، خود سربازان از یک طرف در مداخله‌ای خطرناک بر سر جان خود قمار می‌کنند و بیننده این درگیری هم گریزی از آن ندارد.

چیدمان تیررس تا ۸ دسامبر (۱۷ آذر ۱۳۹۸) در موزه کونستهال ۳.۱۴ در کشور نروژ، شهر برگن به نمایش درمی‌آید.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: نمایش دفاع مقدس نروژ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۰۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام

شیخ احــمد آرول، مدرس علوم قرآنی در مدرسه قرآن حمزه(ع) در شهر آدیس آبابا کشور اتیوپی در گفتگو با خبرگزاری تقریب هدف کشورهای غربی را برای حذف معنویت گرایی در جهان اسلام و منطقه خاورمیانه مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: همه اهداف و نقشه های کنونی غرب در روند محو و نابودی موج معنویت خواهی و گرایش به ارزش های الهی و پیشی گرفتن از تمدن جاری است. در این راستا دشمنان سعی دارند در نظام باورها و گفتارها و کارکردهای جوامع اسلامی تغییر ایجاد کنند و دین مبین اسلام را منزوی سازند.

شیخ احــمد آرول با بیان اینکه تلاش برای دولت سازی و ملت سازی و ایجاد تفرقه های مذهبی در همین راستا بوده است، ادامه داد: نتایج اجرای این طرح ها در منطقه خاورمیانه در بروز جنگ های نظامی و تنش های دینی و اعتقادی دیده شده است. بنابراین کشورهای مسلمان باید با علم به این واقعیات و تلاشی که برای دگرگونی در منطقه صورت می گیرد، متناسب با توصیه های دین اسلام پیش روند و رویکرد خود را براساس یک الگوی متناسب با ارزش‌ها و هنجارهای بومی انجام دهند.

وی همچنین گفت: دشمنان جهان اسلام برای ایجاد تغییر در الگوی مناسبات خاورمیانه و حوزه کشورهای مسلمان تلاش کرده اند  ابتدا با راهبرد نرم افزاری خاورمیانه اسلامی را مهار کنند و با تمرکز فعالیت های خود برای محدود کردن حوزه بازیگران بزرگ، مانع از به ثمر رسیدن تمامی اقدامات اسلامی شوند و مانع از شکل گیری خاورمیانه اسلامی گردند.

شیخ احــمد آرول ادامه داد: موفقیت در صحنه فلسطین، این توانایی را به نظام کشورهای خارج از منطقه می بخشید تا زمینه را برای اشغال رسمی سرزمین فلسطین فراهم کنند و ساختار مورد نظر خود را درونی سازند. غرب حتی در این مسیر گروههای تروریستی را تقویت کردند و انها را در کشورهای مسلمان برای ایجاد تنش افروزی فعال کردند.

او تصریح کرد: طرح عادی کردن حضور اسرائیل در منطقه و در دست گرفتن سرنوشت سیاسی منطقه هدف غایی کشورهای فرامنطقه است که منافع همه کشورهای مسلمان را به خطر می اندازد. دشمنان با این طرح به دنبال بی اثر کردن نقش و اثرات دین از چارچوب روند تحولات منطقه هستند و امیدوارند که با دین زدایی منطقه نگاه مسلمانان به موضوع اسرائیل تغییر کند.
 

دیگر خبرها

  • ظاهر آیفون۱۶ لو رفت/ چیدمان جدید دوربین‌ها/ عکس
  • جنگ کریدورها در خاورمیانه
  • «شهر آفتاب مهتاب» اتفاقی آوانگارد در تئاتر دهه ۴۰
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • جشنواره‌ هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • چرا باید انسان‌ در «عکس‌های منظره‌» باشد؟
  • نمایش قهرمان اسکیت ایران به مناسبت روز خلیج فارس
  • پوستر جدید «نقش هیتلر در آلبوم خانوادگی» منتشر شد