Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@04:41:00 GMT

کتیبه 4000 ساله تخریب شده در ثلاث باباجانی مرمت می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۳۹۷۰

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: با دستور وزیر میراث فرهنگی، بزودی تیمی برای مرمت کتیبه 4000 هزار ساله تخریب شده در ثلاث باباجانی به کرمانشاه خواهند آمد.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، امید قادری در نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری میراث فرهنگی استان کرمانشاه با تیم باستانشنای از دانشگاه ساپینزا ایتالیا که امروز(30 شهریور) برگزارشد، انجام مطالعات تکمیلی در حوزه بناهای تاریخی استان را از برنامه های جدی این اداره کل برشمرد و اظهارکرد: باتوجه به نواقصی که در بحث مستندنگاری و طرح های پژوهشی و مرمتی که برای  آثار فاخر تاریخی استان وجود دارد، پیگیریهایی را از طریق وزارت میراث فرهنگی انجام دادیم تا این مشکل را رفع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ورود تیم مطالعاتی دانشگاه رم را نتیجه این پیگریها دانست و افزود: از آنجایی که کشور ایتالیا یکی از کشورهای مهم تاریخی در دنیا است، بنابراین دانشگاه های این کشور بویژه دانشگاه ساپینزا تجربیات زیادی در بحث مطالعات آثار تاریخی دارند و همچنین باستان‌شناسان آن از دوران گذشته مطالعات مهمی را در خصوص آثار تاریخی ایران انجام داده اند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تصریح کرد: تجربیات ارزشمند تیم باستان‌شناسی این دانشگاه در بحث مستندنگاری و در مراحل بعدی حفاظت و مرمت آثار تاریخی استان کرمانشاه می تواند منشا اثرات خیر باشد.

وی در ادامه به وجود 4200 اثر تاریخی شناسایی شده در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: کرمانشاه رتبه دوم وجود بناهای فاخر باستانی را در کشور دارد که با انعقاد تفاهم نامه ای که امروز(شنبه) با دانشگاه ساپینزا خواهیم داشت، مطالعات تکمیلی بخشی از آثار ارزشمند استان همچون معبد آناهیتا، کاخ فیروزآباد، زیج منیژه، و ...که در مسیر محور ساسانی هستند را انجام خواهیم  داد.

قادری در ادامه بابیان اینکه این گروه بازدیدی هم از کتیبه 4000 ساله تخریب شده در شهرستان ثلاث باباجانی خواهند داشت، عنوان کرد: از آنجایی که این اثر مهم تاریخی طی ماه‌های گذشته توسط افرادی که واقف به اهمیت آثار تاریخی نیستند تخریب شد، بنابراین این گروه بازدیدی از آن خواهند داشت و به مستندنگاری آن می پردازند.

وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه تکه‌های تخریب شده این اثر در اختیار میراث فرهنگی استان قرار دارد، امکان مرمت آن وجود دارد و در این زمینه وزیر میراث فرهنگی هم اخیرا دستور داده  که برای مرمت این اثر تیمی مرمت کار به استان اعزام شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در ادامه حفاظت از آثار تاریخی را مسئولیتی همگانی دانست و گفت: اخیرا با سازمان های مردم نهاد، نیروهای نظامی و انتظامی و شورای تامین استان رایزنی هایی داشته ایم تا از این پس در بحث حفاظت از آثار تاریخی که در مناطق دورافتاده استان قرار دارند، از همکاری آنها استفاده کنیم.

وی یادآورشد: وجود آثار تاریخی متعدد در کشور ما باعث شده از دیرباز تاکنون شاهد تخریب این آثار از سوی افراد سوداگر باشیم، در این راستا نیاز است تا رسانه ها در بحث فرهنگ سازی تلاش بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: كرمانشاه آثار تاریخی كتيبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۳۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی، بهروز محبی با اعلام این مطلب اظهار کرد: پس از دریافت گزارشی مبنی بر انجام حفاری در دره شهدا ارومیه موضوع به صورت نامحسوس و شبانه‌روزی توسط تیم‌های اطلاعاتی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان مورد رصد قرار گرفت.
سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی افزود: در نهایت طی هماهنگی با اطلاعات و عملیات سپاه پاسداران به‌ دلیل امنیتی بودن منطقه و نیز هماهنگی با نیروی انتظامی منطقه در یک عملیات منسجم حفاران حین متواری شدن از محل حفاری دستگیر شدند.
او گفت: در بررسی‌های به‌عمل آمده حفاران دارای سوابق قبلی تخریب آثار بودند و این گروه حفاری با تجهیزات بسیار پیشرفته اقدام به کاوش و جست‌وجوی آثار تاریخی و فرهنگی می‌کردند که در بررسی خودروی حفاران تعداد ۱۵ عدد مواد منفجره دست‌ساز بسیار پرقدرت کشف شد.
محبی تصریح کرد: در دره تاریخی نژ نیز انفجارهای بسیار بزرگی برای کشف آثار تاریخی توسط متهمان صورت گرفته که موجب تخریب گسترده شده است، همچنین تعداد زیادی آلات و ادوات حفاری غیرمجاز اعم از موتور برق، بیل وکلنک، بتن‎کن و دریل و ... کشف و ضبط شد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899566

دیگر خبرها

  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • کشف ۱۳۰۰ کیلوگرم مرغ زنده قاچاق در ثلاث باباجانی
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد