Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@00:02:01 GMT

ترامپ و تعیین نرخ امنیت وسط دعوای آرامکو

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۸۹۴۷

ترامپ و تعیین نرخ امنیت وسط دعوای آرامکو

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، دیروز جمعه (بیست و نهم شهریورماه) رسانه ها از ارائه راهکارهای مقابله با ایران از سوی وزارت دفاع آمریکا به رئیس جمهوری این کشور خبر دادند.

در جریان بررسی حمله به تاسیسات پالایشگاهی و نفتی عربستان که ابتدای هفته گذشته از جانب «انصارالله» یمن صورت گرفت، اصلی ترین موضوع روی میز شورای امنیت ملی آمریکا «گزینه های نظامی» جهت رویارویی با جمهوری اسلامی ایران اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که تهران قویا اتهام دست داشتن در این حملات را رد می کند سعودی ها و مقامات کاخ سفید، جمهوری اسلامی ایران را مسوول تهاجم پهپادی و موشکی به تاسیسات آرامکو می دانند.

در همین پیوند، مقامات سعودی می کوشند تا عملیات انصارالله را مساله ای جهانی و چالشی برای امنیت بین المللی قلمداد کنند. از سوی دیگر، هراس از تبعات بروز یک درگیری تمام عیار در منطقه  گریبان دولت های حاشیه خلیج فارس را رها نمی کند.

در سوی دیگر ماجرا، این وزیر امور خارجه آمریکا بود که بلافاصله پس از حوادث آرامکو انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه رفت. پس از اظهارات «مایک پمپئو»، رئیس جمهوری آمریکا از آمادگی برای اقدام نظامی و انتظار برای مشخص شدن نتیجه تحقیقات درباره حمله به تاسیسات پالایشگاهی و نفتی سخن گفت.

«دونالد ترامپ» البته در جمع خبرنگاران و نیز دیدار با ولیعهد بحرین، در اظهاراتی که بسیاری از ناظران آن را عقب نشینی از موضع پیشین انگاشتند، گفت که قصد ورود به درگیری نظامی را ندارد.

با این حال انتظارها از ترامپ به عنوان بزرگترین حامی سعودی ها و مدعی تامین امنیت آنان سبب شد تا کاخ سفید ناگزیر از نمایش عملگرایی و قاطعیت مقابل جمهوری اسلامی ایران شود.

با وجود قرار دادن دوباره گزینه های نظامی روی میز مقابله با جمهوری اسلامی ایران، ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اذعان داشته که وظیفه مقامات نظامی ارشد این کشور تنها ارائه طرح های مرتبط به پاسخ نظامی به ایران بوده و جنس تصمیم گیری در این باره سیاسی است نه نظامی.

همزمان، دولت آمریکا از تحریم بانک مرکزی و چند موسسه مالی متعلق به جمهوری اسلامی ایران خبر داد. تحریم بانک مرکزی ایران که وزارت خزانه داری آمریکا دلیل آن را حمایت از سپاه قدس و حزب الله لبنان اعلام کرده در حالی صورت گرفت که این نهاد پیشتر و به دنبال خروج دولت ترامپ از برجام، با تحریم های آمریکایی مواجه شده بود.

همزمانی اعلام تحریم ها و آنچه از رایزنی های سیاسی- نظامی کاخ سفید در موضع گیری مقامات آمریکایی و اخبار و تحلیل رسانه ها بروز یافت، از دید برخی تحلیلگران به معنای استفاده تبلیغاتی از قرار دادن گزینه نظامی روی میز و نه مهیا شدن برای ورود به یک درگیری با ابعاد و نتایج نامعلوم است.

دولت ترامپ برای تکمیل حلقه اقدامات خود در واکنش به حوادث آرامکو، از موافقت با اعزام نیرو و تجهیزات بیشتر به خلیج فارس خبر داده است.

کاخ سفید در بحبوحه تنش ها در منطقه که به دنبال تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران تشدید شد، اردیبهشت ماه امسال، ناو «یواس‌اس آرلینگتون» را به سمت ناو هواپیمابر « یواس‌اس آبراهام لینکلن» در خلیج فارس فرستاد و همزمان با انتقال سیستم دفاع هوایی موشکی «پاتریوت» به منطقه، چند فروند بمب افکن «بی ۵۲» را راهی پایگاهش در قطر ساخت تا یک لشکرکشی تمام عیار را به نمایش بگذارد. نتیجه این لشکرکشی اما سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی در حریم هوایی ایران بود.

پس از حوادث آرامکو، آنچه از اعلام آمادگی و موافقت آمریکایی ها با گسیل نیروهای بیشتر به خلیج فارس برمی آید، بیشتر حول محور انتقال یا به عبارت بهتر فروش سیستم دفاع موشکی به امارات متحده عربی و عربستان سعودی می چرخد؛ دو کشوری که طی هفته گذشته برای ایجاد بازدارندگی مقابل تهدیدات متصور، تصمیم گرفتند به ائتلاف دریایی مورد نظر واشنگتن بپیوندند.

مجموع حوادث اخیر از جمله تحریم تکراری بانک مرکزی از دید برخی ناظران به معنای تداوم و تشدید جنگ تبلیغاتی و سایر عرصه های بدیلِ درگیری مستقیم نظامی با ایران است نظیر جنگ سایبری، نبرد روانی و ... .

همزمان، ترامپ از دل حوادث اخیر فرصتی را جست وجو می کند تا کالای امنیت را با بهایی سنگینتر به مشتریان همیشگی و پروپاقرص عربی عرضه دارد؛ تصمیمی که می توان آن را مصداق تعیین نرخ امنیت شکننده وسط دعوای ساختگی آرامکو دانست.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دونالد ترامپ جنبش انصارالله فروش تسلیحات آرامکو وزارت دفاع آمریکا وزارت خزانه داری آمریکا خلیج فارس بانك مركزي مایک پمپئو عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۸۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند

آفتاب‌‌نیوز :

 امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد امشب (پنجشنبه) ششم اردیبهشت ماه به وقت تهران در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» به ایراد سخنرانی پرداخت.

 وی با بیان اینکه وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است؛ و مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند، گفت: بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. 

 ایروانی با ذکر این نکته که سطح بودجه فعلی تخصیص یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران کننده است، افزود: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

این دیپلمات ارشد ایرانی ارائه کمک‌های فوری را بسیار مهم خواند و یادآور شد: با این حال، این یک راه‌حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.

* تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه فورا لغو شوند

ایروانی خاطرنشان کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

وی گفت: همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

ایروانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است، افزود: تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند.

وی یادآور شد: هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

* محکومیت حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در یک آوریل ۲۰۲۴

ایروانی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در یک آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک خود در دمشق را به شدت محکوم می‌کند. رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. 

وی ادامه داد: ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

ایروانی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه‌حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های گیر پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیسمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

ایروانی ادامه داد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

* ضرورت خروج فوری نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه

وی یادآور شد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. 

به گفته وی ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم کرده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرآیند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است.

* شورای امنیت رژیم اسرائیل را مجبور به توقف جنگ کند

وی افزود: همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.

ایروانی گفت: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف کرده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین به گسترش روابط نظامی با ایران
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • ایران به هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد موشک می‌زند
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • ارمنستان قصد بازگشت نظامی به منطقه قره باغ ندارد
  • دستاوردهای عملیات وعده صادق